Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 kwietnia 2012, 12:33

hermes46 pisze:Y pisałem Ci wielokrotnie nie odpowiadaj na posty koszykarza. Koszykarz knuj dalej!!!!

PS . Zwracam się po raz kolejny do moderatorów o treść postów Hermesa...Co to wnosi ??? :shock:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 kwietnia 2012, 12:43

yanek pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:
yanek pisze:Może i w Toruniu jest sporo takich dziwnych akcji, ale to nie świadczy iż cała reszta ligi jest idealna. Toruński klub od innych odróznia to, że o każdej tego typu sprawie w naszym mieście jest głośno i idzie hałas na całą Polskę.

Niektórym w grodzie Kopernika zalezy na osłabieniu klubu. Pamiętam, że kilka lat temu doszło wśrod działaczy do pewnej zmiany warty. Do władz chciała też wejść jedna z koszykarek (ta która trafiła na wyjeździe w Warszawie rzut zza połowy - niektórzy będą wiedzieć o kogo chodzi ). Tutaj na forum jest tylko taki jeden zaciekły krytyk Energi Toruń. Może to któraś z tych osób albo przynajmniej ci ludzie mają na niego duży wpływ?

Mówiono, ze ma powstać drugi klub (stworzony przez dawnych działaczy) i zaczynać od I ligi swoje zmagania. Może teraz Ci ludzie się mszczą na obecnych władzach i tylko wytykają im wszystkie błędy jakie popełnią na dodatek czasami doszukując się jeszcze innych, "dodatkowych"? Bo wiadomo, że nieomylnych ludzi nie ma i naszych obecnych działaczy też to dotyczy.

Ty też już nie spiskuj Dobra ? Oberwało mi się za to że ja coś wymyślam - a Ty widzę bronisz OBECNYCH działaczy jak TWIERDZY

a to oni są winni i odpowiadają za ten cały syf , otoczkę , i burdel wokół klubu..... I Tyle

Najprościej zrzucić na zawodniczkę........ Tak postąpiono z wieloma wieloma zawodniczkami. Zarząd CACY - zawodniczka BE

Zgadzam się - że jest WESOŁO. Tylko ze sportem , i profesjonalizmem - nie ma to nic wspólnego

Napisałem już wyrażnie, że działacze są tylko ludźmi i też popełniają błędy. Nie mam zamiaru bronić ich jak twierdzy. Po prostu ty w tym momencie oskarżasz ich o całe zło i z całym szacunkiem zaraz czuje, że zostaną oni oskarżeni o posadzenie pewnej brzozy pod Smoleńskiem. Każdy konflikt miedzyludzki jest inny. W twoich postach widać, że wg ciebie najprościej zrzucić wszystkie do jednego worka i obwiniać działaczy.

To ty bronisz Jeleny sam nie wiem czemu. Przecież nie tylko ona została ukrana przez klub za znany już w całym kraju incydent. Ale ona biedna i niewinna.

Mimo tych wszystkich zawirowań drugi raz w przeciągu trzech lat zagraliśmy w najlepszej czwórce w kraju. No i zdobyty został jedyny medal w historii kobiecej koszykówki w Toruniu. Warto to docenić!

Wreszcie mogę poświęcić chwilkę i odpowiedzieć Ci : doceniłem medal - ale to już historia . Niestety bronisz działaczy , bronisz klubu - za wszelką cenę . Niestety ale aferze z Jelą - oczywiście, że winni są działacze na czele z pani dyrektor - także trener - którzy NIE ZAREAGOWALI odpowiednio.... Skoro konflikt narastał od dawna to czemu tego nie wyjaśniano ?
Nie widzieli tego czy nie chcieli widzieć ? Zabrakło reakcji , rozmów i tyle... Konflikty - są wszędzie - to normalne. Ale sytuacja z JELĄ nie powinna mieć miejsca ...

Bronię Jeleny - tak samo jak ty nie wiem czemu bronisz działaczy.....

Co do kar - śmiechu warte :lol: :lol: Kary dopiero po fakcie - który ujrzał światło dzienne - a gdyby nie ujrzał ? Kar by nie było ?
Szacunek zawodniczce się bezwględnie zależy...... Co niektórym ciężko o taki gest. Praktycznie każde rozstanie w Toruniu z zawodniczką to ISTNA WIOCHA....

Pytam się czemu nie mówi się o MONICE KRAWIEC ???? Przecież kontuzja to jest totalna ściema........ Jako , że nagle przybyło rzeczników klubu ostatnio to z pewnością ktoś odpowie.... :lol: :lol:

Co z Mniką drodzy działacze 8) - ale proszę już bez ściemy w mediach

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 kwietnia 2012, 18:33

Koszykarz (Toruń) pisze:Pytam się czemu nie mówi się o MONICE KRAWIEC ???? Przecież kontuzja to jest totalna ściema........ Jako , że nagle przybyło rzeczników klubu ostatnio to z pewnością ktoś odpowie.... :lol: :lol:

Co z Mniką drodzy działacze 8) - ale proszę już bez ściemy w mediach

No właśnie, co jest? Jeżeli nie jest kontuzjowana, tylko np skonfliktowana z klubem to dlaczego nie gra gdzie indziej? Przeciez klubow w e-klasie trochę jest.Gdyby nie była kontuzjowana to na pewno by jakiś znalazła.

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 30 kwietnia 2012, 11:50

Jest Brąz
Jest koniec sezonu . Ciekawy co będzie w przyszłym. Oby znalazł się drugi sponsor pokroju Energa
a w toruńskich barwach mile widziane by były u mnie Mitchell , Page , Sepulveda , Tłumak , Idczak, do tego dobry center USA
i jestem ciekawy czy Jujka i Krawiec będą grać w przyszłym sezonie

marzenia na przyszły sezon

1.Kristi Toliver / Weronika Idczak
2. Krawiec/Mowlik ; Sepulveda/Krawic
3.Szott/Tłumak/Mitchell
4. Page/Leciejewska
5. Angelica Robinson=Lindsay Taylor/ Marta Jujka

pomarzyć można :D

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 30 kwietnia 2012, 12:07

kev pisze:
3.Szott/Tłumak/Mitchell
4. Page/Leciejewska

Ta już podpisała kontrakt w Tarbes.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 01 maja 2012, 15:28

no szkoda szkoda ale właśnie wysoka z USA przynajmniej te 195 cm żeby miała

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 maja 2012, 21:17

kev pisze:Jest Brąz
Jest koniec sezonu . Ciekawy co będzie w przyszłym. Oby znalazł się drugi sponsor pokroju Energa
a w toruńskich barwach mile widziane by były u mnie Mitchell , Page , Sepulveda , Tłumak , Idczak, do tego dobry center USA
i jestem ciekawy czy Jujka i Krawiec będą grać w przyszłym sezonie

marzenia na przyszły sezon

3.Szott/Tłumak/Mitchell
4. Page/Leciejewska

kev fajnie kombinujesz i akurat te 5 koszykarek z sezonu 2011/2012 nie tylko u Ciebie są priorytetem do pozostania w Toruniu. 8) O LG warto by było sobie przypomnieć, bo ostatnio zawędrowała nawet do Chin. Lecia i Szott (w Bydzi cały czas będą budować drużynę pod nią, choć ostatnio słyszałem, ze nie było chemii 8) ) raczej odpadają. Cały czas jestem za Patrycją Gulak- Lipką (charakterem walczaka zbliżona do Julie) na pozycji nr 4 w Toruniu.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 02 maja 2012, 10:24

No wiem wiem że z Lecią i Szott ciężko ale myślę że z Szott może dało by się dogadać no chyba że ma kontrakt jeszcze w Bydzi
no a powrót LG na to czekam i mam nadzieje że jak nie w tym to w jakimś sezonie tak się stanie

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 maja 2012, 14:47

ja zastanawialem sie nad inna propozycja. 3 amerykanki zostaja+Page dotego dolaczyc Vere Perostyjska i ...Dusty. Na lige gra muzyka a puchary i tak bym sobie odpuscił no chyba ze ...bedziemy miec Eurolige 8)
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 02 maja 2012, 23:28

nie no zamiast Very i Dosty jednak wolałbym LG i zdrową Jujke

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 02 maja 2012, 23:32

też bym puchary odpuścił bo to dodatkowe koszta i to nie jest Euroliga
na razie powinni znaleźć drugiego mocnego sponsora i zbudować solidny team na FGE

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 03 maja 2012, 11:27

Dlaczego mamy odpuszczać Puchary ?

Jeśli będzie podstawa finansowa i w miarę szeroka - zdrowa kadra to powinniśmy grać w Pucharach. Więcej można się nauczyć przegrywając nawet 30 punktami z drużynami z Hiszpanii, Turcji, Francji, niż wygrywając wysoko z MUKSem, INEĄ czy ŁKSem. Poza tym skoro w tym sezonie w składzie mieliśmy 4 młode nastoletnie koszykarki to dla nich możliwość przyglądania się nawet tylko z ławki przeciwniczkom z zagranicy też da sporo na przyszłość.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 maja 2012, 13:17

Septymiusz pisze:Dlaczego mamy odpuszczać Puchary ?

Jeśli będzie podstawa finansowa i w miarę szeroka - zdrowa kadra to powinniśmy grać w Pucharach. Więcej można się nauczyć przegrywając nawet 30 punktami z drużynami z Hiszpanii, Turcji, Francji, niż wygrywając wysoko z MUKSem, INEĄ czy ŁKSem. Poza tym skoro w tym sezonie w składzie mieliśmy 4 młode nastoletnie koszykarki to dla nich możliwość przyglądania się nawet tylko z ławki przeciwniczkom z zagranicy też da sporo na przyszłość.

Zgadzam się, a dodatkowo nie należy zapominać, że to właśnie gra w pucharach dwa lata temu pomogła zespołowi okrzepnąć i zdobyć historyczny brązowy medal. Takie zespoły, jak Mann Filter, Gran Canaria czy nawet Dynamo Kijów mogły się w Toruniu podobać. "Euroligowcy" zaraz mnie wyśmieją, ale każdy niech trzyma się własnej michy.

Start w pucharach ograniczy liczbę Amerykanek i to chyba niektórych boli najbardziej, a z drugiej strony kadre trzeba mieć szeroką i z tego akurat się cieszę 8) Krótkowzroczność i chęć zrobienia szybkiego sukcesu w najprostszy sposób już wiele drużyn w tej lidze zgubiła.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 03 maja 2012, 16:56

a majac wybor siano na dobra zawodnczke lub zabawa w puchary? Panowie szczrze? Puchary Nam nic nie dały! Do dzis pamietam mecz z portugalskim potentatem i wygrana w Toruniu ponad 60 punktow.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 maja 2012, 17:12

hermes46 pisze:a majac wybor siano na dobra zawodnczke lub zabawa w puchary?

Masz rację,ale te pieniądze na puchary do klubu wrócą. Tylko, że skład trzeba budować już nieco inny i to najgorzej mnie martwi.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”