TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: bart_81 » 02 maja 2012, 11:05

Też mam taką nadzieję. Wisła dużo by straciła na swojej solidności i rzetelności gdyby po raz drugi weszła do rzeki zwanej Leuchanką...zwłaszcza, że już raz dość mocno się w niej "skąpała".

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 02 maja 2012, 12:00

Panowie, myślę że używacie zdecydowanie zbyt mocnych słów na określenie sytuacji z Panią L. Taki ruch ze strony Wisły byłby bardzo logiczny. Duet centrów: L. + mocna Amerykanka byłby bardzo silny. Przykład Eweliny pokazuje, ze nikt (no może prawie nikt) nie odrzuci oferty Jeków (z np. trzykrotnym przebiciem). Ok. - wiadomo, że szczegóły tych dwóch przejść "trochę" się różnią, ale to jest biznes i ich praca - z tego po prostu koszykarki żyją teraz i w przyszłości. Taki jest świat i współczesny sport - taka jest rzeczywistość i nie można się na nią obrażać. Sami sobie szczerze odpowiedzmy, co byśmy zrobili w takiej sytuacji... jeśli ktoś odrzuciłby trzykrotnie wyższy kontrakt, bo już podpisał umowę gdzie indziej to ja mogę tylko powiedzieć: szacunek, ale nie rozumiem.

L. to jak kiedyś napisał Greebo "big city girl" ale wysokiej klasy sportowej nie można jej odmówić i chętnie zobaczę ją znów w Krakowie. Dla mnie osobiście liczy się tylko to co dana zawodniczka pokazuje na parkiecie - jakim jest człowiekiem to szczerze powiedziawszy zupełnie mnie nie interesuje.

Ps. Co do powodów odejścia L. z Gorzowa się nie wypowiadam bo ich nie znam, ale jeśli rzeczywiście klub jej nie płacił, to w pełni rozumiem jej przejście do innej drużyny.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 maja 2012, 12:10

Mnie jednak obchodzi troche.. Praca - praca, biznes - biznesem, są granice ktorych przekraczać sie nie powinno. Jak nam pani pokazuje swoja d.. to nie wypada jej calowac rok pozniej bo nie mamy alternatyw.

Wole Ujhelyi.

PS. juz pomijając kwestie hmm.. dobrego smaku. Jaka mielibysmy pewnosc, ze np w styczniu kontuzji nie ulegnie taka Matovic w Stambule, i nie przypomni sobie o istnieniu leuchanki? Bo jak ona by sie wowczas zachowała to można sie domyslic..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 02 maja 2012, 12:17

Moze ja tez sie wypowiem w tej sprawie. Ja po części rozuemim zachowanie Leuchanki. Czesto jest tak ze dana zawodniczka gra w jakim klubie musi zarobic na reszte zycia, czasem otwieraja firmy itp... to akurat malo mnie obchodzi. Ale mysle ze taka zawodniczka, ktora wie ze w Krakowie dostanie dana kwote (ktora z pewnoscia nie byla mala), a potem po podpisaniu umowy klub, ktory swoimi ambicjami mierzy w wygranie Euroligi i proponuje poand trzykrotnie wieksze zarobki... to trudno sie nie dziwic. Dla mnie osobiscie wazne jest to by zawodniczka pokazywala na parkiecie to co umie i by w zespole nie burzyła chemii, a wręcz przeciwnie. Pretensje mam do niej tylko o jedno, ze kontrakt zerwala tak pozno - co innego gdyby zrobila to chcociazby tydzien po podpisaniu kontraktu. Mysle ze takich sytuyacji w koszykowkce jest wiecej tylko nie wszystkie wychodza na swiatlo dzienne. Co do jej ponownego przybycie pod Kraków... nie mam zdania, ale mysle ze by sie nam baaardzo przydała.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 02 maja 2012, 12:18

Piotr Dunin na stronie oficjalnej:

W przypadku odejścia Eweliny Kobryn mamy na jej miejsce przygotowaną opcję Zawodniczki będącej jednym z najlepszych centrów świata.

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 02 maja 2012, 12:21

Greebo pisze:
PS. juz pomijając kwestie hmm.. dobrego smaku. Jaka mielibysmy pewnosc, ze np w styczniu kontuzji nie ulegnie taka Matovic w Stambule, i nie przypomni sobie o istnieniu leuchanki? Bo jak ona by sie wowczas zachowała to można sie domyslic..

Tutaj się zgadzam - istnieje takie ryzyko.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 maja 2012, 12:26

zenga2 pisze:Piotr Dunin na stronie oficjalnej:

W przypadku odejścia Eweliny Kobryn mamy na jej miejsce przygotowaną opcję Zawodniczki będącej jednym z najlepszych centrów świata.

Leuchanka nie miesci sie w 10-tce, wiec ten problem odpada :)

Dunin potwierdził tez Ouvine i de Mondt, oraz stwierdził ze finalizujemy rozmowy z Paula, Kaśka i Lecią, co dobrze rokuje bo jak już padaja oficjalnie jakies nazwiska, to raczej sprawa jest przesadzona.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 maja 2012, 13:39

swietnie, ze zostaje Anke!!!
nie wiem skad pomysl z Leuchanka... center bedzie zza Oceanu...
a Dabovic...zastanawiam sie czy nie wyladuje w Polkowicach, juz w tamtym sezonie byly jednym z klubow ktore sie o nia staraly
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

CCCPOLK
Nowy na forum

Postautor: CCCPOLK » 02 maja 2012, 15:36

tommiiii pisze:tak wiec zgodnie z moimi informacjami Kobryn w Jekach.......teraz Lecia w CCC i Biba w Wisle

Już się nie potwierdziło jeden z Twoich typów.

Magda Leciejewska przedłużyła kontrakt z Wisłą.

źródło: lovewomenbasketball

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 maja 2012, 16:10

W tym artykule autor chyba nie do końca zrozumiał słowa Dunina zamieszczone na naszej oficjalnej. Tam padło stwierdzenie ze rozmowę z Lecia (a takze z Paula i Krezel) sa bliskie finalizacji a nie ze juz podpisały. Oczywiście mam nadzieje ze to tylko kwestia czasu, ale wole poczekać na oficjalna informacje.

CCCPOLK
Nowy na forum

Postautor: CCCPOLK » 02 maja 2012, 16:45

cytat z wislakosz.pl:

"W Krakowie nadal będzie występować Paulina Pawlak, Katarzyna Krężel, Magdalena Leciejewska oraz nowo pozyskana Cristina Ouvina."

źr: http://wislakosz.pl/index.php?option=co ... i-odchodza

Dabović mocno prawdopodobne, że wyląduje w CCC.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 maja 2012, 17:36

Możesz mi podać jeszcze i 100 takich informacji, ja transfer uznaje dopiero wtedy gdy zostanie potwierdzony na stronie oficjalnej, lub bezpośrednio w wywiadzie przez zawodnika. Nie zwykłem się z cieszyć z mistrzostwa póki piłka w grze i tak samo podchodzę do innych kwestii. Tyle.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 02 maja 2012, 17:55

Czy może ktoś się orientuje czy jest możliwość w przyszłym sezonie do powrotu przepisu o przebywaniu bez przerwy na parkiecie 2 Polek ? Bo pewnie przepisy zostaną jakoś razem z terminarzem ustalone.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 maja 2012, 18:03

Septymiusz pisze:Czy może ktoś się orientuje czy jest możliwość w przyszłym sezonie do powrotu przepisu o przebywaniu bez przerwy na parkiecie 2 Polek ? Bo pewnie przepisy zostaną jakoś razem z terminarzem ustalone.

z tego, co się orientuję zastanawiano się nad powrotem do przepisu o 2 Polkach, ale najprawdopodobniej zostanie tak,jak to miało miejsce w niedawno zakończonym sezonie.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

A.N.O.N.I.M.
Nowy na forum

Postautor: A.N.O.N.I.M. » 02 maja 2012, 20:34

Czy wiadomo już gdzie będzie grała Magda Leciejewska?? :!:
"Nawet jeśli już wszyscy w Ciebie zwątpili, pokaż, że się mylili"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”