Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: paulo2907 » 03 maja 2012, 12:44

reaktywacja pisze:A może jednak Henry pod kosz, jakaś europejska z najwyższej półki (eeee, jaka?) i Phillips tylko na ligę? Będzie miejsce na 2-3 z USA, a Aneika nie stanowiła by komina płacowego, więc dałoby to pieniądze na europejkę typu Isabelle Yacoubou. Może tak wasi działacze kombinują?

Taa, Erin tylko na ligę - fajnie strzeliłeś... Taki układ od początku sezonu byłby nonsensowny, poza tym nie dostrzegasz, że pozyskanie Henry znacznie obniżyłoby wartość zespołu i możliwości manewru, bo jednak jest "ciut słabsza" od choćby Brunson czy Jones, które mogą być do wzięcia... A Yacobou najprawdopodobniej idzie do Spartaka, więc to niemożliwe. Podobnie jak Tamane (do UMMC), którą też chętnie widziałbym w składzie na przyszły sezon.
PS. No właśnie, Shavo uprzedził mnie i dorzucił jeszcze jedno konkretne nazwisko, czyli Langhorne.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 maja 2012, 12:48

Shavo pisze:
reaktywacja pisze:A może jednak Henry pod kosz, jakaś europejska z najwyższej półki (eeee, jaka?) i Phillips tylko na ligę? Będzie miejsce na 2-3 z USA, a Aneika nie stanowiła by komina płacowego, więc dałoby to pieniądze na europejkę typu Isabelle Yacoubou. Może tak wasi działacze kombinują?

Hmm... wiekszosc europejek z najwyzszej polki (podkoszowych) ma już podpisane kontrakty, wiec raczej odpada. Dla mnie taka wersja jaka przedstawiles mija sie z celem. Marnowac Phillips kosztem Henry, a potem jeszcze brać Amerykanke na pozycje 2-3? A nie lepiej poprostu sprowadzic panią typu Langhorne i przedluzyc kontrakt z Phillips :roll: W połowie sezonu tak jak w tym mozna pomyslec nad jakims wzmocnieniem na ligę. Do tego całego zestawienia sprowadzic w miarę dobrą wysoką europejke i pod koszem już jest ok.

Obawiam się, że trzeba będzie sprowadzić pod kosz dwie Europejki, jeśli Milka odejdzie - dwie zagraniczne (w tym jedna z USA) i Lecia to byłoby trochę za słabo.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 maja 2012, 12:57

Jak dla mnie skoro Dunin otwarcie twierdzi ze mamy w miejsce Ewki opcje zawodniczki będącej w czołówce światowej, to raczej cos jest na rzeczy, i to albo sprawa jest bliska finalizacji, albo już nawet sfinalizowana, bo co by o nim nie mówić to raczej nie skalda mocny deklaracji gdy nie jest pewny swego.

Odpada wiec raczej Henry, bo o ile można znaleźć jakieś argumenty ze Leuchanka to światowa czołówka, to przy zawodniczce Lotosu juz za cholerę. Jak dla mnie w tym momencie duże szanse na angaż w Wisle daje pani Ford.. zwłaszcza w kontekście tego co mówił LMM o naszej słabości w zbiorkach. Taki wybór tłumaczyłby tez podjecie Dunina -typu wiem ale nie powiem, bo z reguły nie ogłasza się jednak transferów póki zawodniczka nie zakończyła sezonu. A Schio ma jeszcze co najmniej 2 spotkania przed sobą.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 03 maja 2012, 13:02

Greebo pisze:Jak dla mnie skoro Dunin otwarcie twierdzi ze mamy w miejsce Ewki opcje zawodniczki będącej w czołówce światowej, to raczej cos jest na rzeczy, i to albo sprawa jest bliska finalizacji, albo już nawet sfinalizowana, bo co by o nim nie mówić to raczej nie skalda mocny deklaracji gdy nie jest pewny swego.

Odpada wiec raczej Henry, bo o ile można znaleźć jakieś argumenty ze Leuchanka to światowa czołówka, to przy zawodniczce Lotosu juz za cholerę. Jak dla mnie w tym momencie duże szanse na angaż w Wisle daje pani Ford.. zwłaszcza w kontekście tego co mówił LMM o naszej słabości w zbiorkach. Taki wybór tłumaczyłby tez podjecie Dunina -typu wiem ale nie powiem, bo z reguły nie ogłasza się jednak transferów póki zawodniczka nie zakończyła sezonu. A Schio ma jeszcze co najmniej 2 spotkania przed sobą.

Ford podpisala chyba w Salamance, aczkolwiek mogę sie mylic. Podobnie Jones ---> Kayseri.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 maja 2012, 13:05

Ja na razie żadnego oficjalnego info o Ford nie widziałem, tylko plotki, co oczywiscie nie oznacza ze tam nie zlozyla podpisu - sytuacja analogiczna jak z Powell, ogłoszą po koncu sezonu we Włoszech.

PS. Bynajmniej nie jest ona szczytem moich marzeń, jak również nie do końca wydaje się być zawodniczką w stylu Hernandeza.. ale skoro była Bjelica :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 03 maja 2012, 13:08

Mam nadzieje ze nie beda to panie typu Hoffman czy Davenport :roll: :roll: :roll:
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 maja 2012, 13:27

Greebo pisze:Ja na razie żadnego oficjalnego info o Ford nie widziałem, tylko plotki, co oczywiscie nie oznacza ze tam nie zlozyla podpisu - sytuacja analogiczna jak z Powell, ogłoszą po koncu sezonu we Włoszech.

PS. Bynajmniej nie jest ona szczytem moich marzeń, jak również nie do końca wydaje się być zawodniczką w stylu Hernandeza.. ale skoro była Bjelica :roll:

Popatrzmy na to tak - Wisła osiągnęła w minionym sezonie takie wyniki pomimo obecności w składzie właśnie Bjelicy, a także Ujhelyi czy Dabović, które albo nie były Europejkami na takim poziomie, jakie można było pozyskać, albo nie pasowały do stylu gry Hernandeza. Wcześniej były choćby Jelavić czy "ucząca się na ławce" Vucurović. Więc myślę, że w przyszłym sezonie może być co najmniej jedna europejska zawodniczka, której obecność w składzie będzie budzić kontrowersje czy nieco odbiegająca od koncepcji trenera, ale wyniki na tym nie ucierpią.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 maja 2012, 18:03

No to temat Ford w Salamance raczej upadł - tam kontrakt podpisała J.Adair :roll:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 maja 2012, 18:53

Greebo pisze:No to temat Ford w Salamance raczej upadł - tam kontrakt podpisała J.Adair :roll:

Tematu chyba nie było, bo o takiej plotce to nawet w Hiszpanii nie szłyszeli;-)

Wracając do artykułu pani Krupy i pomysłu z Henry... znając życie rzecz mogła być na zasadzie "wiem, że bije, ale nie wiem w którym kościele" i chodziło o Robert..

Informacje o Leuchance i Milton niby uspokajają, choć pamiętam jak rok temu także pani Krupa cytowała LMM mówiącego, że tym razem nie weźmiemy nikogo z Lotosu... a jak już o tym mowa to historia Milki o traceniu niepotrzebnie energii urzekająca.

A teraz jeszcze Ouvina.. Hernandez w kilku wypowiedziach dla prasy hiszpańskiej kreśli jej piękną laurkę; że dojrzała mimo młodego wieku, że świetny charakter do gry, że talent, że osobowość.. pożyjemy, zobaczymy i Józka z tego rozliczymy;-)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 03 maja 2012, 19:20

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 maja 2012, 19:30

Shavo pisze:Temat jakiś tam był: http://www.salamancaendirecto.com/index.php?news=30841 :mrgreen:

No rzeczywiście był "możliwy". Artykułu nie widziałam, a jakoś w hiszpańskich dyskusjach nazwisko się nie pojawiało. No nic, dość mocno "wylądowała" Salamanka po tym transferze. Nam życzę czegoś innego;-)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 03 maja 2012, 19:37

Czas pokaze jak to wszytsko będzie wyglądac... a co do Ford - nie chciałbym jej w Wiśle. Ona nie zawsze daje te 13/14 punktów, ktore pod koszem beda nam potrzebne po odejsciu Ewy i Milki.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 maja 2012, 19:50

Shavo pisze:Czas pokaze jak to wszytsko będzie wyglądac... a co do Ford - nie chciałbym jej w Wiśle. Ona nie zawsze daje te 13/14 punktów, ktore pod koszem beda nam potrzebne po odejsciu Ewy i Milki.

Hmm? Bo prawde mówiąc nie rozumiem? Ewka i Milka zawsze dawały? (razem ? osobno?) Nie będzie przecież grała sama, punkty moga sie rożnie rozkładać.

Owszem, Ford, nie wykręca jakiś rekordów punktowych (a jej osobiste pewnie doprowadzałyby mnie do szału), ale jak jest w formie to jest jak dla mnie najlepsza zbierającą na świecie. Gdybym miał pewność ze będzie jej sie chciało grac i trenować na pełnych obrotach przez cały sezon, to na pewno wolałbym ja od np Brunson. Z wolnych pąń na centrze wyżej cenie tylko Charles (bo zakładam ze DeSouza jest juz w Walencji)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 03 maja 2012, 19:56

Chodzi bardziej o to - kto bedzie zdobywal punkty spod kosza gdy Ford nie bedzie w formie? Srednia europejka? - bo zakladam ze taka sprowadzimy bo na taka z najwyzszej polki nas nie stac.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 03 maja 2012, 20:02

Henry w Krakowie traktuję jako kolejny dowód specyficznego poczucia humoru reaktywcji :lol:
Natomiast warto odnieść się do Ford, bo przyznaje że jakoś umknęła mi jej kandydatura w kontekście Wisły..może dlatego, że nie jestem jej wielkim zwolennikiem w dużej mierze dlatego, że kolana kolana ma emerytki.
Dużo wskazuje na spore prawdopodobieństwo tego transferu, bo jak słusznie dedukuje Greebo nie można teraz ogłosić tej transakcji z powodu trwających finałów we Włoszech.
Pasuje tez do profilu zawodniczek których Dunin ściąga..to ostatnia z koszykarek która przyczyniła się znacznym stopniu do naszej porażki :roll:

Aha..Adair w Salamance :shock: Powell pożarła im budżet..a kibice marzyli o Brunson czy Anastazji V. :lol: cóż zostanie im Bjelica

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”