Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: Shavo » 07 maja 2012, 09:24

O Catchings w Wiśle nie ma nawet co pisać... ma kontrkat na wyłączność z Fever - moze tylko grać dla Indiany.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 07 maja 2012, 09:58

btw: widać, że w jakże szanowej gazecie Fakt ludzie się znają na koszykówce:

Obrazek
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 07 maja 2012, 10:25

dezali pisze:kolejny podkoszowy transfer - Dora Horti

Jeśli jako zastępstwo Milki / Petry, na jakości stracić nie powinniśmy. Zarazem mamy wypełnioną tradycję kontraktowania ex koszykarek Lotosu;)

Łatwiej mi to przyjąć do wiadomości wiedząc, że będzie tylko alternatywą dla Tiny, ale pomijając już moją ocenę sportowej wartości Węgierki zastanawia mnie jak długo można obracać się w gdyńskich klimatach? :roll:
W stosunku do Ujhely transfer na plus, o ile Bjelica nie zostanie :lol:
Tylko się nie rozpędź Panie GM i nie zakontraktuj jakiegoś odpadka z Pragi..na czele z DMJ czy Montanany.
Ten kierunek to tylko w przypadku Viteckovej albo Elhotovej.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 maja 2012, 10:47

Mysle ze jednak znajomosc Horti działacze zawdzieczają naszym starciom z Sopronem a nie Gdynskim bezmeczowym epizodem :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 07 maja 2012, 10:54

Greebo pisze:Mysle ze jednak znajomosc Horti działacze zawdzieczają naszym starciom z Sopronem a nie Gdynskim bezmeczowym epizodem :)

Aha..przekonałeś mnie :lol:
Tak już bardziej serio..liczę w zamian na klasową PF, bo Horti w przeciwieństwie do Charles nie powinna znacznie uszczuplić naszego budżetu.

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 07 maja 2012, 11:35

Parę słów o krakowskim budżecie na ten sezon, o którym wiem całkiem sporo, napisałem w temacie dotyczącym transferów. Fanów Wisły zapraszam do lektury i już zazdroszczę wspaniałego sezonu, który dla Was nadchodzi.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 maja 2012, 14:38

Kolejny fajny transfer. Faktycznie, Horti na zmienniczkę Charles nadaje się dość dobrze, a swoją rodaczkę Petrę to już przebija zdecydowanie. Mam tylko nadzieję, że problemy zdrowotne, które nie pozwoliły jej zadebiutować w Gdyni 1,5 roku temu (było nie było - witamy w Krakowie kolejną eks-lotosiarę :lol: ), odeszły już do przeszłości.
Oby też nowa PF dobrze pasowała do tej układanki. Również nie chciałbym, aby to była Robert ani żadna z byłych zawodniczek Pragi, oby też nie Perovanović (jak dla mnie, była największym rozczarowaniem polkowickiego teamu w ostatnim sezonie), którą rok temu bardzo chętnie widziałem w Krakowie. Mam swój typ - chodzi o panią, która jeszcze nie grała w PLKK, chyba odejdzie ze swojego klubu, a wiekiem nie odstrasza. 8)

PS. Pozyskanie Horti na szczęście kończy raczej definitywnie potencjalne spekulacje, które nie dawały spać po nocach co niektórym toruńskim pismakom - że do Wisły trafi Maksimović. Dobrze, bo to nie ta półka sportowa i nie tylko.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 maja 2012, 16:34

Czyli pewien klucz geograficzny prowadzący do Gdyni zostałzachowany :wink: .

W tym kontekście do Wisły niekoniecznie musi trafić Dżeraldin :) . Oby jednak została w naszej lidze.

Czekamy na dalsze wieści - czyżby jednak Bibson trafił do Grodu Kraka? Tyle razy ją przymierzaliśmy do trykotu Wisły i dupa blada była z tego, że póki nie zobaczę jej na boisku w barwach krakowskiego zespołu to nie uwierzę :P .

Oby tylko jak ktos z Gdyni pisał nie zabrakło kasy na kolejne zawodniczki - bo solidne gwiazdy światowego formatu to jedno , ale rotacja zespołowa będzie obejmowała (miejmy nadzieję ) 10 koszykarek. Trzeba jeszcze kogoś ściągnąć jeśli np odejdzie Ajrin.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 07 maja 2012, 18:34

http://wislakosz.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=140

Po długich i bynajmniej nie łatwych rozmowach Magdalena Leciejewska doszła do porozumienia z krakowską Wisłą w związku z czym w sezonie 2012/13 Lecia w dalszym ciągu występować będzie z Białą Gwiazdą na piersi.

Tuż po zakończeniu sezonu włodarze krakowskiej Wisły rozpoczęli negocjację z rosyjskim TP SPORTS mające na celu przedłużenie umowy z Leciejewską. Jak zapewniał Generalny Menażer Wisły Kraków prowadzone rozmowy były na finiszu i wszytko wskazywało na to, iż mierząca 191 centymetrów Polka w przyszłym sezonie występować będzie w Wiśle Kraków. Pod koniec tygodnia nastąpiły jednak pewne zmiany, obie strony nie mogły się porozumieć w pewnych kwasjach w związku z czym Leciejewska zadecydowała o zmianie klubowych barw.

Na całe szczęście w weekend rzutem na taśmę udało się powstrzymać Leciejewską od przenosin do Polkowic.

W Wiśle Kraków Magda gra od dwóch sezonów w trakcie których z powodu odniesionej kontuzji wystąpiła tylko w 65 meczach. "Lecia" spędzała na parkiecie średnio 20 minut notując w tym czasie 7 punktów i 5 zbiórek.

W dalszym ciągu nieznana jest przyszłość innej koszykarki CCC Polkowice - Agnieszki Bibrzyckiej. Polka, którą za wszelką cenę widziałby w swoim rosterze szkoleniowiec Białej Gwiazdy odrzuciła proponowane przez krakowski team warunki.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 maja 2012, 18:42

Dobrze ze Lecia została (btw, czy Paula i Kaska tez juz oficjalnie podpisały?)

A co do Biby.. widać wzięła przykład z Mielocha. Coz, oby jej kwestia zakończyła się jak najszybciej, w jedna albo druga stronę, bo zapewne jej decyzja jest kluczowa także w kontekscie innych transferów. (osobiscie spodziewam sie ze skończy się jak zawsze)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 07 maja 2012, 19:21

Szczerze powiedziawszy to temat Biby w Wiśle mnie już mocno męczy. Jeśli ma grać tak jak w Polkowicach a przy okazji bardzo mocno drenować nasz budżet to ja jej grzecznie dziękuję i życzę powodzenia za granicą. Przy okazji wychodzi bezsens przepisów o obowiązku Polek na parkiecie - przy tak małej podaży wartościowych zawodniczek krajowych duży popyt podnosi sztucznie cenę... zwykłe prawo ekonomiczne. Wolę za jedną Biebrzycką dwie dobre zawodniczki zagraniczne.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 08 maja 2012, 10:30

http://wislakosz.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=140
Po długich i bynajmniej nie łatwych rozmowach Magdalena Leciejewska doszła do porozumienia z krakowską Wisłą w związku z czym w sezonie 2012/13 Lecia w dalszym ciągu występować będzie z Białą Gwiazdą na piersi.

Fakt, że newsa na stronie już nie ma, jak rozumiem można interpretować w ten sposób, że był on wczoraj tak prawdziwy jak kiedyś tam (bodajże 2 lata temu) informacja o powrocie Radwan do Wisły? ... :roll:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 08 maja 2012, 10:52

Trochę to wszystko dziwne. Czyżby początkowy news miał wywrzeć jakąś presję na Leci. Jeśli nie będzie w Wiśle grała to bardzo będzie jej szkoda. Trudno ja będzie zastąpić odpowiednią Polką.
Z tego wynika, że Paula i Kasia też nie podpisały kontraktów.

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 08 maja 2012, 11:08

Wygląda to na akcję Polek pod tytułem "Ewka odeszła, Wisła potrzebuje Polek, jest kasa w klubie, wyciągnijmy jak najwięcej".
Pisałem wcześniej na temat Pani L., że sport to biznes, ale w przypadku Leciejewskiej, to chyba powinna pamiętać, że przez praktycznie cały ubiegły sezon klub ją leczył i utrzymywał nic z tego nie mając...

Zgadzam się z Greebo - nie ma co z nimi licytować, szeroka grupa bardzo dobrych zawodniczek zagranicznych pozwoli nam wygrać tą ligę i PP nawet z jedną polską juniorką w "5" na parkiecie, a dzięki temu w Eurolidze możemy powalczyć o miejsce w ścisłej czołówce.

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 08 maja 2012, 11:18

Niestety z juniorką w "5" nie wygramy ligi. Ponadto są wymogi odnośnie ilości Polek w drużynie. oparcie składu na juniorkach byłoby żałosne. Mam więc nadzieję, że jak zwykle dobre Polki będą w naszym składzie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”