Co słychać w Wiśle?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Wiśle?
Co prawda po Pawlak i Krężel bym nie płakał ale po Leci.. no może
a tak na poważnie to niech podpiszą zamiast tej trójki : Chomać, Olke Pawlak, Ramone C lub Pietrzakową i Mowlik albo Makowską i na pewno wyjdzie taniej i ilość ta sama tylko jakość troche niższa
- to nich Józek w końcu nam jakiś miejscowy diamencik wyszlifuje!! co ze Śnieżynką??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

zibiz pisze:Niestety z juniorką w "5" nie wygramy ligi. Ponadto są wymogi odnośnie ilości Polek w drużynie. oparcie składu na juniorkach byłoby żałosne. Mam więc nadzieję, że jak zwykle dobre Polki będą w naszym składzie.
Nie? A ja bym się założył, że tak
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 13:30 przez zenga2, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez wychodze z podbnego zalozenia. Na miejscu klubu złozyłbym przyzwoitą ofertę Bibie, Leci czy Pauli, miał w zapasie drugą troche lepsza do negocjacji, dał pare dni do namysłu: chcą grać - witamy, nie - to powodzenia w szerokim swiecie. Wolę dostac jeszcze 2-3 klasowe zawodniczki spoza kraju i uzupelnić sklad takimi Polkami ktore jednak dojda do wnisoku ze gra w Wisle moze przyniesc im pewne profity (fiansnowe, sportowe, rozwojowe) niz przeplacic za rodzime zawodniczki i ogladac oprocz nich 3 panie typu Ujhelyi.
W tym sezonie Lotos nie majac ani topowych Polek, ani wielkich gwiazd zagranicznych był o 2 min od wyeliminowania Polkowic. My słabsi od niego nie będziemy.
W tym sezonie Lotos nie majac ani topowych Polek, ani wielkich gwiazd zagranicznych był o 2 min od wyeliminowania Polkowic. My słabsi od niego nie będziemy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Mam wrażenie, że te wszystkie zawirowania wokół Polek w Wiśle mogą drużynie wyjść naprawdę na dobre.
Nie martwię się o MP, skoro mamy takiego centra - a pieniądze przeznaczone na Polki, można dobrze wydać na Europejki - jedna tylko rzecz ważna, by szybko wszystko się wyjaśniło, bo za niedługo nie będzie na kogo wydawać pieniążków.
Nie martwię się o MP, skoro mamy takiego centra - a pieniądze przeznaczone na Polki, można dobrze wydać na Europejki - jedna tylko rzecz ważna, by szybko wszystko się wyjaśniło, bo za niedługo nie będzie na kogo wydawać pieniążków.
-
reaktywacja
- Junior
fearless pisze:Nie martwię się o MP, skoro mamy takiego centra - a pieniądze przeznaczone na Polki, można dobrze wydać na Europejki - jedna tylko rzecz ważna, by szybko wszystko się wyjaśniło, bo za niedługo nie będzie na kogo wydawać pieniążków.
Strasznie mnie irytują takie teksty. Nie życzę tego Tinie, bo chcę ją zobaczyć na polskich parkietach, ale przypomnijcie sobie co było, jak Lotos podpisał w 2007 roku na cały sezon kontrakt z Catchings, a ta zerwała achillesa. Kontuzje chodzą po sportowcach, a jak Charles się połamie wracacie do punktu wyjścia. Nie przydzielałbym krakowiankom już złotego medalu, skoro nie macie jeszcze połowy składu, nie mówiąc o tym, że tydzień temu skończył się sezon.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Ciekawy komentarz i interpretacja słów. Zastanawiałem się czemu tak napisałem i chyba dlatego, że mało mnie interesuje MP. Może to powinno mnie smucić, ale poziom ligi polskiej (mam takie wrażenie) jest coraz niższy i następny sezon nie wskazuje na to, by coś w tym temacie się zmieniło.
Drugi powód tego, co napisałem jest to, że "topowe" Polki dużo kosztują i przepychać się i licytować... Z drugiej strony to nie moje pieniądze.
Ja to bym chciał jednak Agnieszkę Skobel.
A na czwórkę jest jeszcze Agnieszka Kaczmarczyk
Drugi powód tego, co napisałem jest to, że "topowe" Polki dużo kosztują i przepychać się i licytować... Z drugiej strony to nie moje pieniądze.
Ja to bym chciał jednak Agnieszkę Skobel.
A na czwórkę jest jeszcze Agnieszka Kaczmarczyk
W dzisiejszym "DP" duży artykuł odnośnie transferów Wisły i tak:
- LMM potwierdza, że klub nie przedłuży umowy z Leciejewską gdyż "jej oczekiwania finansowe są zbyt duże w stosunku do umiejętności"
- Biebrzycka zagra w Fenerbahce (Wisła negocjowała z nią, ale Turcy zaproponowali więcej)
- Wisła chciała Skobel, ale ona nie chce teraz przenieść się do Krakowa z powodu studiów w Poznaniu.
- LMM potwierdza, że klub nie przedłuży umowy z Leciejewską gdyż "jej oczekiwania finansowe są zbyt duże w stosunku do umiejętności"
- Biebrzycka zagra w Fenerbahce (Wisła negocjowała z nią, ale Turcy zaproponowali więcej)
- Wisła chciała Skobel, ale ona nie chce teraz przenieść się do Krakowa z powodu studiów w Poznaniu.
Na moje Skobel prędzej czy później "podkupią" Polkowice, choćby poprzez dwa aspekty:
1. Gry o wyższe cele niż Gorzów w sezonie 2012/2013
2. Prawie indentycznej odległości między oboma miastami a Poznaniem, gdzie ma studia.
Czas pokaże!
1. Gry o wyższe cele niż Gorzów w sezonie 2012/2013
2. Prawie indentycznej odległości między oboma miastami a Poznaniem, gdzie ma studia.
Czas pokaże!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
zenga2 pisze:W dzisiejszym "DP" duży artykuł odnośnie transferów Wisły i tak:
a to w Krakowie nie ma uniwerku?? To akurat jest brak argumentu. Wisła według mnie to juz nie jest zabawa w koszykówke tylko prawdziwa gra.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:zenga2 pisze:W dzisiejszym "DP" duży artykuł odnośnie transferów Wisły i tak:
a to w Krakowie nie ma uniwerku?? To akurat jest brak argumentu. Wisła według mnie to juz nie jest zabawa w koszykówke tylko prawdziwa gra.
Zamiar skończenia studiów na macierzystej uczelni jest oznaką zabawy w koszykówkę? Granie w zespole, który ma na koncie medal MP też jest zabawą?
Tylko Wisła jest graniem na poważnie?
Tak wiem, nadinterpretuję, ale jednak
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Oficjalnie: Lecia w CeCeCe
akurat z tego co znam Skobel to jest mądrą i odpowiedzialną osobą kochającą koszykówkę więc gra w dobrym zespole i zakończenie studiów bez cyrków i przenosin jak najbardziej pasuje.
wislakosz.pl pisze:Oficjalnie: Lecia w CeCeCe
Jak to mówią: "żegnamy i krzyżyk na drogę". Dobrze, że klub nie dał się zaszantażować.
Mam nadzieję, że ta licytacja o nią pomiędzy Wisła a CeCeCe okaże się dobrą zagrywką taktyczną ze strony naszego GM-a i mocno wydrenuje budżet Polkowic
Tak jak już pisałem wcześniej sport to biznes, a koszykówka to dla zawodniczek najczęściej po prostu praca, ale w tym przypadku moim zdaniem niesmak pozostaje - Wisła leczyła ją i jej płaciła przez praktycznie cały ubiegły sezon nic z tego nie mając (ok. może kilka dobrych akcji w finale) więc miło by było wykazać trochę wdzięczności. W każdym razie, w przypadku - czego jej oczywiście absolutnie nie życzę - podobnej kontuzji w przyszłości, oby jej przyszły pracodawca zachował się wobec niej podobnie jak Wisła.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
hermes46 pisze:zenga2 pisze:W dzisiejszym "DP" duży artykuł odnośnie transferów Wisły i tak:
Ja wiem ze co niektorych myslenie moze bolec to moze wytlumacze:
Jezeli komus zostal ostatni rok studiow to po jakiego czorta ma sie przenosic na drugi koniec polski, a jezeli tej osobie zalezy na skonczeniu studiow (a mysle ze na pewno Adze zalezy) wiec wybór jest prosty. Pozostanie w zachodniej czesci Polski.
Z drugiej strony nie dziwie się hermesowi bo co on tam moze wiedziec o studiach... / tu czy tam uniwerek
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Dużo ciekawych informacji transferowych na portalu wislaportal.pl (zwykle bardzo wiarygodnym):
http://www.wislaportal.pl/22703,Magdale ... iesci.html
[/quote] Po dwóch latach występów w zespole Wisły Can-Pack Magdalena Leciejewska opuszcza klub z ulicy Reymonta. Zawodniczka nie zaakceptowała nowych warunków, proponowanego przez nasz klub kontraktu, i wybrała "pomarańczowe" Polkowice. Poza tą informacją mamy dla Was komplet pozostałych, które na pewno Was zainteresują.
Zanim jednak do nich przejdziemy - dodajmy, że popularna "Lecia" to kolejna zawodniczka z mistrzowskiego składu, która opuszcza Kraków. Przypomnijmy bowiem, że w nowym sezonie w Wiśle zabraknie przede wszystkim Eweliny Kobryn i Nicole Powell. W Krakowie nie zobaczymy też już Any Dabović i Petry Ujhelyi.
Ze składu, który wywalczył mistrzostwo w bieżącym roku, odejdzie też Agnieszka Śnieżek. Przed tą młodą zawodniczką kariera stoi bez wątpienia otworem, ale aby się rozwinęła potrzebuje ona zdecydowanie więcej minut na parkietach PLKK. A w Wiśle nie miałaby takiej możliwości.
To tyle odnośnie informacji o rozstaniach z Wisłą. Warto zająć się teraz tymi, o pozostaniu w naszym klubie. Najbliżej tego są Paulina Pawlak i Katarzyna Krężel. Wszystkie najważniejsze punkty ich umów są już zaakceptowane, a cała sprawa powinna zamknąć się do końca bieżącego tygodnia.
Wisła Can-Pack jest już także na finiszu rozmów z kolejną, po Tinie Charles, Amerykanką, która zagra na pozycji "3". Warto ponadto dodać, że w Krakowie zobaczymy także nową zawodniczkę z Polski, ale aktualnie - dla dobra negocjacji - nie można podać jej personaliów.
Dobrą wiadomością jest ponadto ta o niemal pewnym porozumieniu z Erin Phillips, która zagra w Krakowie od stycznia przyszłego roku. Zawodniczka po kolejnym sezonie w WNBA, który poprzedzi udział na Igrzyskach Olimpijskich, potrzebuje bowiem krótkich wakacji, stąd nie zjawi się w Krakowie jesienią.
Wszystko wskazuje też na to, że Wiśle wciąż grać będzie Anke De Mondt, a oficjalnie potwierdzone do gry są: Hiszpanka Cristina Ouviña, wspomniana wyżej Charles oraz Węgierka Dóra Horti.
Wisła zastanawia się ponadto nad ponownym zatrudnieniem Joanny Czarneckiej i Milki Bjelicy, ale w obydwu przypadkach decyzja ta może być zarówno na "tak", jak i na "nie".
Mimo wielu spekulacji w Krakowie nie zobaczymy natomiast Agnieszki Bibrzyckiej, która przyszły sezon spędzi w o wiele bogatszym Fenerbahçe Stambuł. [/quote]
http://www.wislaportal.pl/22703,Magdale ... iesci.html
[/quote] Po dwóch latach występów w zespole Wisły Can-Pack Magdalena Leciejewska opuszcza klub z ulicy Reymonta. Zawodniczka nie zaakceptowała nowych warunków, proponowanego przez nasz klub kontraktu, i wybrała "pomarańczowe" Polkowice. Poza tą informacją mamy dla Was komplet pozostałych, które na pewno Was zainteresują.
Zanim jednak do nich przejdziemy - dodajmy, że popularna "Lecia" to kolejna zawodniczka z mistrzowskiego składu, która opuszcza Kraków. Przypomnijmy bowiem, że w nowym sezonie w Wiśle zabraknie przede wszystkim Eweliny Kobryn i Nicole Powell. W Krakowie nie zobaczymy też już Any Dabović i Petry Ujhelyi.
Ze składu, który wywalczył mistrzostwo w bieżącym roku, odejdzie też Agnieszka Śnieżek. Przed tą młodą zawodniczką kariera stoi bez wątpienia otworem, ale aby się rozwinęła potrzebuje ona zdecydowanie więcej minut na parkietach PLKK. A w Wiśle nie miałaby takiej możliwości.
To tyle odnośnie informacji o rozstaniach z Wisłą. Warto zająć się teraz tymi, o pozostaniu w naszym klubie. Najbliżej tego są Paulina Pawlak i Katarzyna Krężel. Wszystkie najważniejsze punkty ich umów są już zaakceptowane, a cała sprawa powinna zamknąć się do końca bieżącego tygodnia.
Wisła Can-Pack jest już także na finiszu rozmów z kolejną, po Tinie Charles, Amerykanką, która zagra na pozycji "3". Warto ponadto dodać, że w Krakowie zobaczymy także nową zawodniczkę z Polski, ale aktualnie - dla dobra negocjacji - nie można podać jej personaliów.
Dobrą wiadomością jest ponadto ta o niemal pewnym porozumieniu z Erin Phillips, która zagra w Krakowie od stycznia przyszłego roku. Zawodniczka po kolejnym sezonie w WNBA, który poprzedzi udział na Igrzyskach Olimpijskich, potrzebuje bowiem krótkich wakacji, stąd nie zjawi się w Krakowie jesienią.
Wszystko wskazuje też na to, że Wiśle wciąż grać będzie Anke De Mondt, a oficjalnie potwierdzone do gry są: Hiszpanka Cristina Ouviña, wspomniana wyżej Charles oraz Węgierka Dóra Horti.
Wisła zastanawia się ponadto nad ponownym zatrudnieniem Joanny Czarneckiej i Milki Bjelicy, ale w obydwu przypadkach decyzja ta może być zarówno na "tak", jak i na "nie".
Mimo wielu spekulacji w Krakowie nie zobaczymy natomiast Agnieszki Bibrzyckiej, która przyszły sezon spędzi w o wiele bogatszym Fenerbahçe Stambuł. [/quote]
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”