TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013
Ciekawy transfer Polkowic. Siła na pozycjach 2-3 powinna być porównywalna do tej z zeszłego sezonu. Problem tylko jak Ogwumike odnajdzie się w europejskich realiach. Co do tej rozgrywającej ze Słowenii, to nie sadzę, aby była pierwszą PG - pewnie na tą pozycję przyjdzie bardziej renomowana zawodniczka.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Shavo pisze:http://wnba-blog.blogspot.com/2012/06/nneka-ogwumike-w-ccc-polkowice.htmlJak poinformowała strona główna Słoweńskiej Federacji Koszykówki nową zawodniczką CCC Polkowice została Nnemkadi Ogwumike i Teja Oblak.
Ogwumike to prawdziwa gwiazda ligi NCAA z poprzedniego sezonu. W barwach Uniwersytetu Stanford w sezonie 2011 notowała średnio 21,8 punktów na mecz. Tak dobre wyniki zaprocentowały w drafcie i Amerykanka podpisała kontrakt z Los Angeles Sparks jako jedynka draftu.
W bieżących rozgrywkach WNBA, Ogwumike notuje średnio prawie 15 punktów i zbiera z tablicy 6,6 piłek.
W tym tygodniu razem z Epiphanny Prince została wybrana MVP miesiąca według Big Boost.
Dalej nie wiadomo jak wygląda przyszłość Sharnee Zoll w klubie z Polkowic.
Dla mnie jest ona jasna. Skoro w zespole są już Snell i Ogwumike to Zoll będzie co najwyżej na drugą część sezonu i raczej tylko na ligę.
W mojej ocenie jednak Polkowice są nadal wyraźnie za Wisłą zarówno na obwodzie jak i pod koszem. Tym niemniej transfer Ogwumike na pewno na plus.
-
reaktywacja
- Junior
Zgadzam się z bartem_81. Polkowice jak na razie ścigają się z własnym ogonem, bo nikt im z tyłu nie zagraża, ale - na papierze - do Wisły ciągle jeszcze bardzo daleko. Musiałaby być jakaś topowa wysoka z Europy typu Matović / Wauters / Kobryn (a wszystkie zajęte), by walczyć z Wisłą jak równy z równym. Pani ze Słowenii nic nikomu nie mówi i trudno traktować ten transfer w kontekście walki z Wisłą (która też na rozegraniu jest zdecydowanie najsłabsza). Albo Zoll szybko będzie sprawna (a jeszcze trzeba odzyskać pewność w grze, nadrobić stracony czas na zbudowanie formy etc.), albo CCC w nic więcej niż wyjście z grupy Euro i wicemistrz kraju nie mierzy. Albo - i tego się spodziewam - będzie jeszcze ktoś choćby pokroju Temeki Johnson czy Kristi Toliver na drugą część sezonu (w pakiecie z wysoką).
Niemniej transfer Ogwumike bardzo mi się podoba i może to być znacznie lepszy strzał niż Douglas Wisły (żeby jeszcze znaleźć drugą Charles...).
Niemniej transfer Ogwumike bardzo mi się podoba i może to być znacznie lepszy strzał niż Douglas Wisły (żeby jeszcze znaleźć drugą Charles...).
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Ciekawy transfer Polkowic. Siła na pozycjach 2-3 powinna być porównywalna do tej z zeszłego sezonu. Problem tylko jak Ogwumike odnajdzie się w europejskich realiach. Co do tej rozgrywającej ze Słowenii, to nie sadzę, aby była pierwszą PG - pewnie na tą pozycję przyjdzie bardziej renomowana zawodniczka.
Oblak nie gra przypadkiem na dwójce? Przynajmniej w bazie FIBA Europe figuruje jako rzucająca.
Rzeczywiście ani po statystykach (z poprawką na ligę słoweńską i grę reprezentacyjną w dywizji B), ani po grze tej zawodniczki (mimo że na YT pokazują jej "highlights" - btw. owszem, rozgrywa, niemal same akcje indywidualne;)) nie można wnioskować, że miałaby zastąpić Sharnee.
Musiałaby być jakaś topowa wysoka z Europy typu Matović / Wauters / Kobryn (a wszystkie zajęte), by walczyć z Wisłą jak równy z równym.
Z europejskich środkowych wielkiego formatu nie została po rozpadzie Walencji Sancho Lyttle?;)
Na pewno duza poprawa na łąwce trenerskiej. Winnicki to jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy Polski trener, tyle tylko ze..
rozumiem ze bedac w trakcie PO jako trener Turowa nie mógł mówić ze negocjuje czy wrecz podpisuje kontrakt z Polkowicami. Ale jeśli wydaje sie takie oświadczenia jak on, a niedługo potem okazuje sie ze jednak "plotki" sie sprawdziły, to człowiek sam z siebie robi głupka. Dotyczy to zresztą również pomarańczowych działaczy.
rozumiem ze bedac w trakcie PO jako trener Turowa nie mógł mówić ze negocjuje czy wrecz podpisuje kontrakt z Polkowicami. Ale jeśli wydaje sie takie oświadczenia jak on, a niedługo potem okazuje sie ze jednak "plotki" sie sprawdziły, to człowiek sam z siebie robi głupka. Dotyczy to zresztą również pomarańczowych działaczy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
shineonball
- Żak
wpadł mi w oko taki fragment:
Przyszłość...
Ta w gdyńskiej drużynie nie rysuje się w znakomitych kolorach. Kończy się pewna era Lotosu w drużynie, a sam skład po raz kolejny ulegnie "wietrzeniu". Odchodzą liderki z zagranicy, a skład teamu Mirosława Noculaka ma być oparty na zdolnej młodzieży. Magdalena Ziętara czy Małgorzata Misiuk, wsparte m.in. przez Agnieszkę Śnieżek mają być zespołem na przyszłość. O to, o co zagrają w Gdyni w nowym sezonie zależeć będzie od tego, jakie wsparcie polska młodzież będzie miała od zawodniczek zagranicznych, jakie pojawią się w Trójmieście.
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... bez-medalu
? A.Śnieżek -> Lotos ?
Przyszłość...
Ta w gdyńskiej drużynie nie rysuje się w znakomitych kolorach. Kończy się pewna era Lotosu w drużynie, a sam skład po raz kolejny ulegnie "wietrzeniu". Odchodzą liderki z zagranicy, a skład teamu Mirosława Noculaka ma być oparty na zdolnej młodzieży. Magdalena Ziętara czy Małgorzata Misiuk, wsparte m.in. przez Agnieszkę Śnieżek mają być zespołem na przyszłość. O to, o co zagrają w Gdyni w nowym sezonie zależeć będzie od tego, jakie wsparcie polska młodzież będzie miała od zawodniczek zagranicznych, jakie pojawią się w Trójmieście.
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... bez-medalu
? A.Śnieżek -> Lotos ?
-
shineonball
- Żak
fragment rozmowy z Elżbietą Mowlik:
Zmieniając nieco temat reprezentacyjny, na ligowy - jak wygląda obecnie sytuacja Elżbiety Mowlik przed sezonem 2012/2013? Włodarze klubu z Bydgoszczy zapowiadali, że chcą przedłużyć z Tobą umowę. Są na to szanse?
- Co do przyszłego sezonu, to decyzje jeszcze nie zapadły. Pomimo zajętego miejsca, które mnie i zapewne kibiców bardzo rozczarowało, muszę przyznać, że dobrze czułam się w Bydgoszczy.
Zainteresowanie twoją osobą wyrazili również włodarze CCC Polkowice. Możesz powiedzieć coś na ten temat?
- Cieszę się z zainteresowania moją osobą. Mam kilka propozycji gry w różnych klubach tak w kraju, jak i poza Polską. Jest oferta m.in. z Polkowic co bardzo mnie cieszy. Myślę, że w niedługim czasie spraw się rozstrzygnie i zapewniam, że Wy jako jedni z pierwszych się o tym dowiecie.
inf: http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... k-reprezen
Zmieniając nieco temat reprezentacyjny, na ligowy - jak wygląda obecnie sytuacja Elżbiety Mowlik przed sezonem 2012/2013? Włodarze klubu z Bydgoszczy zapowiadali, że chcą przedłużyć z Tobą umowę. Są na to szanse?
- Co do przyszłego sezonu, to decyzje jeszcze nie zapadły. Pomimo zajętego miejsca, które mnie i zapewne kibiców bardzo rozczarowało, muszę przyznać, że dobrze czułam się w Bydgoszczy.
Zainteresowanie twoją osobą wyrazili również włodarze CCC Polkowice. Możesz powiedzieć coś na ten temat?
- Cieszę się z zainteresowania moją osobą. Mam kilka propozycji gry w różnych klubach tak w kraju, jak i poza Polską. Jest oferta m.in. z Polkowic co bardzo mnie cieszy. Myślę, że w niedługim czasie spraw się rozstrzygnie i zapewniam, że Wy jako jedni z pierwszych się o tym dowiecie.
inf: http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... k-reprezen
-
piotrek2100
- Amator
Dorota Mistygacz w CCC Polkowice
źródło: słowo sportowe
piotrek2100 pisze:Dorota Mistygacz w CCC Polkowice
a jak jest tania? A na boisku 2-3 minuty po przeszkadza.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Pewnie ściągnęli ją na sugestię Szewczyka.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
piotrek2100 pisze:Dorota Mistygacz w CCC Polkowice
No to dziewczyna ma po karierze...no cóż najwyraźniej kilka groszy więcej robi swoje.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”