edit; a co do nas czy Polkowic.. kto rok temu mógł przypuszczać że w tym sezonie w Eurolidze zagrają Rumunki a Walencji nie będzie wcale?
2 kolejka FGE - temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 2 kolejka FGE - temat zbiorczy
Czemu siłą rozpędu? Ano dlatego ze co roku słychać o coraz większych problemach finansowych, z roku na rok mają coraz większe kłopoty ze zgłoszeniem sie do Euroligi, w tym sezonie jeszcze na 2 tyg przed ostatecznym terminem zgłoszeń podwali informacje ze raczej nic z tego. Zakładam ze zostali w dużej mierze dzięki "protekcji" FIBA" dla ktorej upadek kolejnego kraju jeszcze bardziej ograniczyłby i tak wąska grupę państw z których kluby chcą brać udział w pucharach. Oczywiście jak już sie zgłosili to znaczy ze udało sie im jakaś domknąć budżet, (molwie ze potem sie nawet powiększył bo jednak Pierson pewnie trochę kosztuje) wykorzystali po raz kolejny fakt ze zawodniczki tez są juz dość mocno przyparte do muru (dobrze płaci sie właściwie tylko w Azji , tj Rosji i Turcji
) i maja bardzo ograniczony wybór a że gdzieś grac musza to jednak klub grający w eurolidze ma dodatkowy atut. Ale spodziewam się ze jak tylko odpadną z Euroligi to dojdzie tam do uszczuplenia kadry z najdroższych zawodniczek co tez juz należy do tradycji. W każdym razie sytuacja tego klubu nie budzi u mnie jakiegokolwiek zaufania, podobnie jak to co sie działo w Gdyni jakieś 2 sezony temu - była Euroliga, były ciągle przyzwoite zawodniczki a czarne chmury nadciągały coraz mocniej. Koszyce mają o tyle łatwiej że brakuje im takiej konkurencji w lidze jak miała Gdynia, ale imo to tylko opóźnia agonie - tu dobra analogią mogą byc zespoły z Rygi czy Wilna.
edit; a co do nas czy Polkowic.. kto rok temu mógł przypuszczać że w tym sezonie w Eurolidze zagrają Rumunki a Walencji nie będzie wcale?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
tak wyglada jakby klub z Gdyni upadł. O tym ze w Lotosie jest słabo lub źle wiadomo było od paru sezonów. Co sezon sklad gdynianek wygladał coraz bardziej skromniej.
Nie jest tajemnica ze FIBA szuka kandydatów do gry w Pucharach róznymi promocjami lub pomoca finansowa. Akurat ten sposób promocji mi sie podoba. Bo niby dlaczego nie promowac zespoly ktore na swoim podwórku graja fajna koszykówke i zdobywaja medale?
Nie jest tajemnica ze FIBA szuka kandydatów do gry w Pucharach róznymi promocjami lub pomoca finansowa. Akurat ten sposób promocji mi sie podoba. Bo niby dlaczego nie promowac zespoly ktore na swoim podwórku graja fajna koszykówke i zdobywaja medale?
Ostatnio zmieniony 02 października 2012, 13:57 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:tak wyglada jakby klub z Gdynii upadł.
Z czego wnosisz?
-
reaktywacja
- Junior
hermes46 pisze:tak wyglada jakby klub z Gdynii upadł. O tym ze w Lotosie jest słabo lub źle wiadomo było od paru sezonów. Co sezon sklad gdynianek wygladał coraz bardziej skromniej.
Taka była chryja swego czasu o nazwę klubu z Torunia, że to Energa a nie Energia, to wypadałoby chociaż nazwy miast pisać poprawnie. Gdynia w dopełniaczu to "Gdyni", nie inaczej.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Przemoe po wpisach Greebo i Paulo. Mama nadzieje ze nigdy do tego nie dojdzie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
BARTOLINO pisze:Nie wiem dlaczego Polkowice przełożyły mecz z Bydgoszczą i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to. Wiem natomiast, że kolejka w której Wisła ma grać z Artego została przełożona w całości przez PLKK, więc Wisła nie miała tu nic do powiedzenia. A mecz nie odbędzie się w terminie na który ta kolejka została przełożona czyli 19 grudnia, bo tego dnia Wisła będzie w Gyorze. O powody przełożenia tej kolejki najlepiej spytaj w PLKK. Choć może lepiej nie, bo wtedy zostaniesz odarty ze złudzeń i Twoja teoria, że Wisła boi się grać z Artego żeby tylko nie przegrać i nie być niżej w tabeli legnie w gruzach. Ach te marzenia...
Natomiast patrzę na wszystkie przekładane mecze w kontekście burdelu z terminarzem który po raz kolejny jest fundowany kibicom przez PLKK.
Nie chodzi o to ze WISŁA boi sie grac z ARTEGO-tylko o to zeby zagrac z ta druzyna w pełnym skladzie-tyczy to sie rowniez CCC-poniewaz moim zdaniem tylko ta druzyna moze sie przy odrobinie szczescia(braku podstawowych zawodniczek) ,,pokusic,, o niespodzianke i wygrac z głownymi faworytami do gry w finale w plkk
hermes46 pisze:cysiu1978 pisze:nie patrz na mecz GDYNII z PABIANICAMI-WISŁA i CCC przełożyły mecz z ARTEGO zeby grac z tą druzyną w swoich najmocniejszych skladach-chodzi o ewentualne rostawienie w fazie play off(własny parkiet)
zal.pl omg ze Ci klawiatura takie głupoty pozwala pisac. Wszyscy sie boja Artego!!Finał WNBA dla Artego!!! Temu panu juz podziekujemy!!!!
Rozgrywanie ligi w srody przy 11 ekipach to jest ponury zart. Ale co tam plkk Nas juz do swojego poczucia humoru niestety przyzwyczaila
TORUŃ juz,,dał rade i wygrał z ARTEGO
-
Septymiusz
- Młodzik
Czy ktoś oglądał relacje z meczu na imprezylive, warto wykupić tę relację ?
Viallos chyba nie czyta twoich wypocin bo puszcza wszystko jak leci. Tak sie zdarzyło ze obejrzałem 2 mecze pierwszej kolejki. ABC Polkowice- Lider Pruszków ( w tivi) i na zywo Energa- Artego. Według mnie cała czwórka zgrała na tym samym poziomie.Żaden z zespołow nie pokazał wielkiej koszykówki, takie granie z wakacyjna forma w tle. Forma przychodzi na styczen/luty czyli przed PO. ale co ty mozesz wiedziec, skoro koszykówka interesujesz z powdów słuzbowych a nie pasji. W druzynach graja zawodniczki ktore w poczatkowej fazie ligi maja bardzo duze wachania formy. Gorzów tydzien przed liga w Toruniu zdobywa ledwo ponad 40 by w sobote rzucic 92 punkty. Podsumowujac poczytaj sobie ludzi ktorzy siedza lata w tym sporcie i na temat inauguracji ligi wypowiadaja sie niezwykle skromnie i oszczednie a nie piszesz bzdety liczac na poklask.
hermes46 pisze:Viallos chyba nie czyta twoich wypocin bo puszcza wszystko jak leci. Tak sie zdarzyło ze obejrzałem 2 mecze pierwszej kolejki. ABC Polkowice- Lider Pruszków ( w tivi) i na zywo Energa- Artego. Według mnie cała czwórka zgrała na tym samym poziomie.Żaden z zespołow nie pokazał wielkiej koszykówki, takie granie z wakacyjna forma w tle. Forma przychodzi na styczen/luty czyli przed PO. ale co ty mozesz wiedziec, skoro koszykówka interesujesz z powdów słuzbowych a nie pasji. W druzynach graja zawodniczki ktore w poczatkowej fazie ligi maja bardzo duze wachania formy. Gorzów tydzien przed liga w Toruniu zdobywa ledwo ponad 40 by w sobote rzucic 92 punkty. Podsumowujac poczytaj sobie ludzi ktorzy siedza lata w tym sporcie i na temat inauguracji ligi wypowiadaja sie niezwykle skromnie i oszczednie a nie piszesz bzdety liczac na poklask.
Nie ABC a CCC-to po pierwsze-szanuje twoj poglad i zdanie bo mozesz takowe posiadac-ja mam inne i nie uwazam ze CCC zagrało na poziomie klubu z TORUNIA-a na koniec jakie to porownanie GORZOWA do BYDGOSZCZY???I z kim GORZÓW rzucił te 92pkt-a co do słowo na sklady poszczegolnych druzyn i wypowiadaj sie merytorycznie a nie ,,bujaj,,w obłokach-jezeli chodzi o twoja druzyne
- Jack Napier
- Amator
Agata Gajda w Pabianicach
Ma zagrac jutro w Gorzowie.
źródło: AZS PWSZ Gorzów
źródło: AZS PWSZ Gorzów
cysiu1978 pisze:poniewaz moim zdaniem tylko ta druzyna moze sie przy odrobinie szczescia(braku podstawowych zawodniczek) ,,pokusic,, o niespodzianke i wygrac z głownymi faworytami do gry w finale w plkk
trzymam Cię za słowo. Resztę sobie przy braku szowinizmu daruję.
a wiec mamy juz (po 1 kolejce!!!!) medalistów sezonu 2012/2013!!! tego jeszcze nie było!!!
1 miejsce ABC Polkowice lub CCCP
2 miejsce Wisła Kraków
3 miejsce Artego Bydgoszcz
gratulacje dla ekip!!! Reszta rozejść sie do domu i nie preszkadzac Cysiu w twórczym mysleniu!
Nowość!!!
Juz za tydzien dowiecie sie kto zdobedzie Eurolige (ja juz wiem
).
No to troszke Pabianice sie wzmocniły.
elen: Wypadałoby chyba szanować nazwy zespołów. Ty tego nie robisz, więc otrzymujesz nagrodę
1 miejsce ABC Polkowice lub CCCP
2 miejsce Wisła Kraków
3 miejsce Artego Bydgoszcz
gratulacje dla ekip!!! Reszta rozejść sie do domu i nie preszkadzac Cysiu w twórczym mysleniu!
Nowość!!!
Juz za tydzien dowiecie sie kto zdobedzie Eurolige (ja juz wiem
No to troszke Pabianice sie wzmocniły.
elen: Wypadałoby chyba szanować nazwy zespołów. Ty tego nie robisz, więc otrzymujesz nagrodę
- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
hermes46 pisze:No to troszke Pabianice sie wzmocniły.
Jeszcze jedenaście zawodniczek tego pokroju co Agata i może coś zwojujemy w tej lidze.
(z całym szacunkiem dla osiągnięć i umiejętności obecnie grających w Pabach zawodniczek)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Dwie uwagi po dzisiejszym meczu w Krakowie:
1) Poziom sędziowanie gorzej niż żałosny - skąd ci goście się biorą? Tragedia.
2) Pruszków sfrajerzył sprawę, Wisła była dziś niestety do ogrania.
1) Poziom sędziowanie gorzej niż żałosny - skąd ci goście się biorą? Tragedia.
2) Pruszków sfrajerzył sprawę, Wisła była dziś niestety do ogrania.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”