TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013
Adrianne Ross opuściła Energa która ma poważne problemy finansowe...
a kto ich obecnie nie ma oprócz Wisły i CCC
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
wislakosz.pl pisze:Adrianne Ross opuściła Energa która ma poważne problemy finansowe...
No proszę..w tym kraju naprawdę fatalnie się dzieje..ale swoją drogą to czemu Energa podpisała tyle zawodniczek? Nie nauczyła się na przykładach innych drużyn?
oby wszystkie teamy dotrwały do końca sezonu 
-
wislakosz.pl
- Młodzik
bodek38 pisze:a kto ich obecnie nie ma oprócz Wisły i CCC
Proszę Cię - po czterech kolejkach?
No to faktycznie nieciekawie się dzieje, skoro z Energi tak szybko odchodzi czołowa zawodniczka...
Jeszcze bardziej wzmacnia to dystans między czołową dwójką a resztą. Praktycznie we wszystkich pozostałych klubach są cięcia wydatków, a w najlepszym razie na zbliżonym poziomie co w zeszłym sezonie. Nie wróży to najlepiej na kolejne lata...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
wislakosz.pl pisze:Adrianne Ross opuściła Energa która ma poważne problemy finansowe...
teraz to Cie ładnie poniosło...!
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Jasny pisze:wislakosz.pl pisze:Adrianne Ross opuściła Energa która ma poważne problemy finansowe...
Sorki, może się troszkę pośpieszyłem - correct >
Adrianne Ross ze względu na problemy finansowe klubu nie otrzymała pensji i w ramach protestu nie pojawiła się na parkiecie. Nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zagra jeszcze w barwach Energii
wislakosz.pl pisze:Jasny pisze:wislakosz.pl pisze:Adrianne Ross opuściła Energa która ma poważne problemy finansowe...
Sorki, może się troszkę pośpieszyłem - correct >Adrianne Ross ze względu na problemy finansowe klubu nie otrzymała pensji i w ramach protestu nie pojawiła się na parkiecie. Nie wiadomo kiedy i czy w ogóle zagra jeszcze w barwach Energii
No prosze w TORUNIU ,,kasy,,brakuje na pensje dla zawodniczek a to prawie poczatek sezonu-żenada-jak to sie mowi,,mierz siły na zamiary,,-czyzby powtarzała sie sytuacja z poprzedniego sezonu z ŁKS ŁÓDŻ???- tak jak przypuszczałem ARTEGO wygrywa mecze i potwiedza ze z obecnym potencjałem ludzkim jakim posiada wraz z trenerem bedzie sie bardzo liczyc w walce o brazowy medal plkk-natomiast co do GORZOWA-zaczeły sie ,,schody,,ciekawe kiedy teraz wygraja nastepny mecz patrzac na terminarz
Kolejny kryzys w toruńskim sporcie. Energa Toruń na krawędzi?
Klub początkowo próbował tłumaczyć absencję najlepszej koszykarki kontuzją, ale prawda szybko wyszła na jaw. - Dwa tygodnie temu klub obiecał, że ureguluje pensje zagranicznych koszykarek. W piątek pieniędzy nadal nie było, więc agent Ross zabronił jej treningów i gry w lidze. Już wcześniej koszykarka dostawała takie sygnały, ale bardzo chciała grać i je ignorowała - mówi trener Elmedin Omanić.
W przypadku koszykarek zaległości dotyczą tylko tego sezonu, ale są znacznie dłuższe w przypadku sztabu szkoleniowego. Trener Elmedin Omanić był już bliski rezygnacji z pracy szkoleniowca "Katarzynek". - Wstępnie powiedziałem w klubie przed sezonem, że odejdę po zwycięstwach z Artego i ROW Rybnik. Ostatecznie jednak nie chciałem zostawiać klubu w trudnej sytuacji. Kocham koszykówkę i nudziłbym się w domu bez pracy - mówi bośniacki szkoleniowiec, który poprowadził Energę do dwóch brązowych medali w lidze.
Większym problemem jest brak środków na dalszą grę. Energa Toruń liczy na umowę z drugim sponsorem strategicznym, ale rozmowy się przeciągają od miesięcy. - Trzeba zacząć rozmawiać o koszykówce, żeby uratować ten sport w Toruniu. Kibice może nie zdają sobie sprawy, w jak trudnej sytuacji jest klub. Teraz wszyscy ratują hokej i dobrze, bo każda dyscyplina zasługuje na szanse. Ale my także potrzebujemy pomocy - podkreśla Omanić.
pomorska.pl
Klub początkowo próbował tłumaczyć absencję najlepszej koszykarki kontuzją, ale prawda szybko wyszła na jaw. - Dwa tygodnie temu klub obiecał, że ureguluje pensje zagranicznych koszykarek. W piątek pieniędzy nadal nie było, więc agent Ross zabronił jej treningów i gry w lidze. Już wcześniej koszykarka dostawała takie sygnały, ale bardzo chciała grać i je ignorowała - mówi trener Elmedin Omanić.
W przypadku koszykarek zaległości dotyczą tylko tego sezonu, ale są znacznie dłuższe w przypadku sztabu szkoleniowego. Trener Elmedin Omanić był już bliski rezygnacji z pracy szkoleniowca "Katarzynek". - Wstępnie powiedziałem w klubie przed sezonem, że odejdę po zwycięstwach z Artego i ROW Rybnik. Ostatecznie jednak nie chciałem zostawiać klubu w trudnej sytuacji. Kocham koszykówkę i nudziłbym się w domu bez pracy - mówi bośniacki szkoleniowiec, który poprowadził Energę do dwóch brązowych medali w lidze.
Większym problemem jest brak środków na dalszą grę. Energa Toruń liczy na umowę z drugim sponsorem strategicznym, ale rozmowy się przeciągają od miesięcy. - Trzeba zacząć rozmawiać o koszykówce, żeby uratować ten sport w Toruniu. Kibice może nie zdają sobie sprawy, w jak trudnej sytuacji jest klub. Teraz wszyscy ratują hokej i dobrze, bo każda dyscyplina zasługuje na szanse. Ale my także potrzebujemy pomocy - podkreśla Omanić.
pomorska.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Jest ciężko, ale nie robiłbym z tego sensacji. No chyba, ze inne kluby chcą się tym faktem pocieszyć na zasadzie ja jestem zdrowszy, bo tamtego zżera większa choroba.
cysiu1978 pisze:No prosze w TORUNIU ,,kasy,,brakuje na pensje dla zawodniczek a to prawie poczatek sezonu-żenada-jak to sie mowi,,mierz siły na zamiary,,-czyzby powtarzała sie sytuacja z poprzedniego sezonu z ŁKS ŁÓDŻ???- tak jak przypuszczałem ARTEGO wygrywa mecze i potwiedza ze z obecnym potencjałem ludzkim jakim posiada wraz z trenerem bedzie sie bardzo liczyc w walce o brazowy medal plkk-natomiast co do GORZOWA-zaczeły sie ,,schody,,ciekawe kiedy teraz wygraja nastepny mecz patrzac na terminarz-pora zejsc na ziemie,,działacze i trenerzy AZS,,a nie bujac w obłokach.
Na Twoim miejscu nie cieszyłbym się z cudzych nieszczęść, bo czasy są takie, że nigdy nie wiadomo, co będzie za kilka tygodni czy miesięcy. Kiedyś brak płynności finansowej może paść na CCC czy Wisłę. W tym drugim przypadku zapewne odtrąbisz święto narodowe, ale co zrobisz, gdy ten los spotka wicemistrzynie Polski?
Czytając te i inne posty, podzielam zdanie Saletry, który kiedyś charakterystycznym dla siebie tonem pisał, że na tym forum powinny udzielać się osoby z wyłącznie wyższym wykształceniem. Może aż tak daleko bym nie poszedł, ale głównie z szacunku dla osób, które jeszcze nie dożyły tak "sędziwego" wieku. W pewnych przypadkach brak jakiejkolwiek inteligencji, przejawiającej się brakiem płynnego i zrozumiałego dla innych posługiwania się językiem polskim po prostu poraża. To jest porządne forum, a nie śmietnik, na którym można wypowiadać się byle jak, do tego wyzywając innych. Widzę, że to nie tylko moje zdanie.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Osoba o dzwięcznym nicku cysiu ma w tej chwili dobrą pożywkę do tych swoich nędznych, nic nie wnoszących postów. Czekam aż któraś z jego teorii przestanie się sprawdzać..ciekawe o czym wtedy będzie pisał. Koleś ten nie ma wogóle szacunku do innych zespołów..innych oprócz CCC i Artego, którym zdaje się kibicuje. Niech jednak pamięta, że firma CCC nie zawsze będzie sponsorowała kobiecy basket. Kiedyś im się to znudzi a wtedy będzie podobnie jak z Lotosem i Gdynią.
Nie rozumiem też jego twierdzenia, że dla Gorzowa od meczu z Wisłą zaczęły się schody. Jak to zaczęły? to mamy w Polsce więcej takich teamów jak ten z Krakowa? niech pomyślę co najwyżej jeden jeszcze, ten z Polkowic. Więc te schody to mają w zasadzie 2 stopnie..reszta to drużyny na podobnym do Gorzowa poziomie więc jakie do cholery schody to nie potrafię pojąć.
Poza tym naśmiewanie się z problemów finansowych innych drużyn jest żenujące i świadczy o jego niskim poziomie. Dlatego też celowo napisałem ten post w trzeciej osobie, bo nie zwykłem rozmawiać na Ty z osobami tak znacznie odbiegającymi od standardów przyzwoitości przyjętych na tym forum.
Nie rozumiem też jego twierdzenia, że dla Gorzowa od meczu z Wisłą zaczęły się schody. Jak to zaczęły? to mamy w Polsce więcej takich teamów jak ten z Krakowa? niech pomyślę co najwyżej jeden jeszcze, ten z Polkowic. Więc te schody to mają w zasadzie 2 stopnie..reszta to drużyny na podobnym do Gorzowa poziomie więc jakie do cholery schody to nie potrafię pojąć.
Poza tym naśmiewanie się z problemów finansowych innych drużyn jest żenujące i świadczy o jego niskim poziomie. Dlatego też celowo napisałem ten post w trzeciej osobie, bo nie zwykłem rozmawiać na Ty z osobami tak znacznie odbiegającymi od standardów przyzwoitości przyjętych na tym forum.
Absolutnie nie bronię cysia (czy jak mu tam) - rzeczywiście chłopina ma pożywkę dla swoich (pożal się Boże) postów, ale trzeba pamiętać że gdyby tak głębiej poszperać w archiwach, zapewne znalazłoby się jakieś nieopatrznie wypowiedziane zdanie (którego pewnie by się wstydzili) - przez tych którzy teraz przybrali mentorski, pouczający ton wobec tego biedaka.
Jak wynika z jego postów raczej kibicuje ABC - ups sorry CCC i chyba Artego. Faktycznie hossa nie trwa wiecznie i zapewne kiedyś (może szybciej niż nam się wydaje) kłopoty finansowe dopadną Polkowice (choć w tej chwili wydaje to się absurdem). A co do Artego - jak na razie dwie zawodniczki weszły w ligę w wysokiej (za wysokiej jak na początek ligi) formie ale czy ją utrzymają do końca
Nie sądzę by ich forma rosła. Bez Mcbride i Szczechowiak tak naprawdę Artego nie istnieje - dotychczasowe mecze aż za wyraźnie to pokazują.Dwiema zawodniczkami nie da się cały czas wygrywać.
To tak dla zastanowienia się przez zbyt gorące głowy po dopiero kilku meczach.
Jak wynika z jego postów raczej kibicuje ABC - ups sorry CCC i chyba Artego. Faktycznie hossa nie trwa wiecznie i zapewne kiedyś (może szybciej niż nam się wydaje) kłopoty finansowe dopadną Polkowice (choć w tej chwili wydaje to się absurdem). A co do Artego - jak na razie dwie zawodniczki weszły w ligę w wysokiej (za wysokiej jak na początek ligi) formie ale czy ją utrzymają do końca
To tak dla zastanowienia się przez zbyt gorące głowy po dopiero kilku meczach.
akar pisze:Absolutnie nie bronię cysia (czy jak mu tam) - rzeczywiście chłopina ma pożywkę dla swoich (pożal się Boże) postów, ale trzeba pamiętać że gdyby tak głębiej poszperać w archiwach, zapewne znalazłoby się jakieś nieopatrznie wypowiedziane zdanie (którego pewnie by się wstydzili) - przez tych którzy teraz przybrali mentorski, pouczający ton wobec tego biedaka.
Błądzić jest rzeczą ludzką - jak wiadomo. Tylko że trzeba odróżnić takie "chlapnięcie" raz czy nawet kilka razy podczas kilku lat bytności na forum i niemałej liczby merytorycznych postów od wręcz programowego naśmiewania się czy atakowania innych klubów, do tego będąc mocno na bakier z podstawami zrozumiałej polszczyzny i forumowej etykiety. Czym innym jest czepianie się różnych klubów w dobie coraz bardziej powszechnego kryzysu ekonomicznego, a czym innym nawet mocna krytyka (sam się jej "dopuszczałem") radosnej twórczości trenera-dyrektora Trześniewskiego w ŁKS-ie. Na temat tego "biedaka" mam swoją teorię, której tu jednak nie wygłoszę.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”