7 kolejka FGE - temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
7 kolejka FGE - temat zbiorczy
Sobota, 20.10.2012
16:00 BI Gdynia - Wisła Kraków
17:00 Artego Bydgoszcz - PTK Pabianice
17:30 ROW Rybnik - Widzew Łódź
18:00 Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów
18:00 Lider Pruszków - AZS Rzeszów
pauzuje: CCC Polkowice
+
Środa, 24.10.2012
18:00 BI Gdynia - PTK Pabianice
16:00 BI Gdynia - Wisła Kraków
17:00 Artego Bydgoszcz - PTK Pabianice
17:30 ROW Rybnik - Widzew Łódź
18:00 Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów
18:00 Lider Pruszków - AZS Rzeszów
pauzuje: CCC Polkowice
+
Środa, 24.10.2012
18:00 BI Gdynia - PTK Pabianice

Re: 7 kolejka FGE - temat zbiorczy
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /121019051
"Środowisko koszykarskie obiegła wieść, że z rozgrywek wycofuje się ROW Rybnik. Drużyna być może zagra jeszcze w sobotę z Widzewem Łódź, ale będzie to jedynie pożegnalny pojedynek z ekstraklasą."
"Środowisko koszykarskie obiegła wieść, że z rozgrywek wycofuje się ROW Rybnik. Drużyna być może zagra jeszcze w sobotę z Widzewem Łódź, ale będzie to jedynie pożegnalny pojedynek z ekstraklasą."
-
sebus 80
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Mam nadzieje że do tego nie dojdzie.Bardzo szanuje kibiców Rowu.No my w sobotę zagramy z Gorzowem ale co będzie dalej też nie wiadomo.Trzymajcie się.POZDRO DLA OLESŁAWA.
sebus 80
Jak tak dalej pójdzie, to największym sukcesem będzie, jeśli do końca rozgrywek dotrwa choćby osiem drużyn... 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Takie zawodniczki jak Metcalf i Walker bedą łatwym kąskiem. Tylko kogo na nie stać? Marta Żyłczyńska grać bedzie w Ślęzuni Wrocław i to też jest symptom zmieniających sie czasów.
Ignacjo miał porównanie w środę Czarneckiej z Olką - brać ją! nawet jakby Olka miała przesiedzieć ten sezon na ławie, pojeździ sobie troche po europie, potrenuje z Tunią... same frukty k.... i pensje dostanie.
a tak na poważnie to co liga sobie jaja robi? w lidze grać nie można było bo hali odpowiedniej nie miała jakaś tam druzyna (nie pamietam jaka) a jak sie po miesiącu kasa kończy to co?
jeśli to się potwierdzi to najbardziej szkoda zawodniczek i kibiców
a tak na poważnie to co liga sobie jaja robi? w lidze grać nie można było bo hali odpowiedniej nie miała jakaś tam druzyna (nie pamietam jaka) a jak sie po miesiącu kasa kończy to co?
jeśli to się potwierdzi to najbardziej szkoda zawodniczek i kibiców
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

A mityczne gwarancje budżetowe to gdzie? Wierzyć mi się nie chce, że w miesiąc zjadły je kontrakty, które miały starczyć na cały rok...
Smutne to. Znowu się popieprzy tabela, terminarz i inne cyrki z anulowaniem wyników. Po co to komu? Czy w tym kraju nikt nie ma jaj powiedzieć "nie stać nas, odpuśćmy to"? Cieszę się, że w Gdyni nie doszło do takiej akcji, bo w ostatniej chwili się obudzono.
I tylko kibiców żal, bo laski pewnie spokojnie zajęcie znajdą a ludzie na drugą ligę już pewnie nie przyjdą...
Smutne to. Znowu się popieprzy tabela, terminarz i inne cyrki z anulowaniem wyników. Po co to komu? Czy w tym kraju nikt nie ma jaj powiedzieć "nie stać nas, odpuśćmy to"? Cieszę się, że w Gdyni nie doszło do takiej akcji, bo w ostatniej chwili się obudzono.
I tylko kibiców żal, bo laski pewnie spokojnie zajęcie znajdą a ludzie na drugą ligę już pewnie nie przyjdą...
to ma mamy juz niestety 10 zespołów. Mam warazenie ze to jeszcze nie koniec upadku polskiego sportu.
Pozdro dla kibiców ROW-u!!! Wiem ze to trudny okres dla Was ale mam nadzieje ze nadejda lepsze czasy dla Waszego zespolu!!!!
Pozdro dla kibiców ROW-u!!! Wiem ze to trudny okres dla Was ale mam nadzieje ze nadejda lepsze czasy dla Waszego zespolu!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
przemoe pisze:A mityczne gwarancje budżetowe to gdzie? Wierzyć mi się nie chce, że w miesiąc zjadły je kontrakty, które miały starczyć na cały rok...
Dobrze wiadomo,że wiekszość klubów ma wirtualne budżety (może oprócz Wisły i Orła Polkowice),tzn. na papierze wszystko=750tys zł.
Tak więc PLKK przy weryfikacji się nie przypier... Kluby podpisują kontrakty ze sponsorami na wypłaty w transzach, miasta płacą w transzach i jeżeli któryś ze sponsorów lub jakieś miasto "poślizgnie" się z wypłatą, to zaczynają się problemy. Pierwsze po kieszeni dostają zawodniczki, potem (jak w przypadku Rybnika, gdy miasto się "posypało") rozlatuje się cały budżet i klub bankrutuje. Rozwiązaniem byłby wymóg w procesie weryfikacji przedstawienia przez władze klubu całości wymaganej kwoty w "jednej walizce", tzn np. wyciąg ze stanu konta klubowego. Choć jak sądze i te wymogi co niektórzy prezesi mogliby i potrafiliby obejść. Jednym słowem wszechobecna BIDA i nie widać szans na poprawę. Przy najmniej w takich Pabach.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
-
reaktywacja
- Junior
Szkoda ROW-u. Zawsze lubiłem ten zespół. Pamiętam jeszcze 4 miejsce Colorcapu Rybnik i gwiazdę ligi Nandine Diamond. Szkoda kończyć przygodę z ekstraklasą w taki sposób. Podzielam obawy, że to może nie być koniec kapitulacji klubowej koszykówki kobiecej. Sądząc po wynikach liga dzisiaj powinna składać się 6 zespołów.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Mnie tylko zastanawia jedno... rok w rok w Rybniku to samo... najpierw zbudowany sklad na 4-ke... a nastepnie w polowie sezonu wyprzedaz zawodniczek. Rozumiem ze raz mozna sie pomyslic... ale nieraz lepiej nie porywac sie z motyka na slonce a lepiej to dlugoterminowo wychodzi.
(Przyznam ze w Gorzowie tez raz popelnili bledy (gdy kontraktowali zawodniczki, a nagle kasa z miasta sie skonczyla. Jednak nauczylo to naszych dzialaczy ze lepiej wprowadzic tryb oszczednosciowy ( a tak tanich zawodniczek jak w tym roku to juz dawno nie mielismy) i byc sredniakiem ktory wyplaca na czas pieniadze, niz porywac sie z motyka na ksiezyc i pozniej skonczyc jak to jest pisane wyzej.
Z jednej strony szkoda mi klubu z Rybnika ze w taki sposob konczy sie ich przygoda (kolejny klub po Brzegu, Lesznie)... jednak ich polityka klubu od wielu lat stawiala wiele do zyczenia. Nie da sie na sile dluzszy okres przetrwac...
(Przyznam ze w Gorzowie tez raz popelnili bledy (gdy kontraktowali zawodniczki, a nagle kasa z miasta sie skonczyla. Jednak nauczylo to naszych dzialaczy ze lepiej wprowadzic tryb oszczednosciowy ( a tak tanich zawodniczek jak w tym roku to juz dawno nie mielismy) i byc sredniakiem ktory wyplaca na czas pieniadze, niz porywac sie z motyka na ksiezyc i pozniej skonczyc jak to jest pisane wyzej.
Z jednej strony szkoda mi klubu z Rybnika ze w taki sposob konczy sie ich przygoda (kolejny klub po Brzegu, Lesznie)... jednak ich polityka klubu od wielu lat stawiala wiele do zyczenia. Nie da sie na sile dluzszy okres przetrwac...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Niech mi ktoś wytłumaczy jedno: klub wycofanyz FGE(komunikat z wczoraj)a dziś jak gdyby nigdy nic gra mecz z Widzewem, jest to normalne?
-
wislakosz.pl
- Młodzik
bodek38 pisze:Niech mi ktoś wytłumaczy jedno: klub wycofanyz FGE(komunikat z wczoraj)a dziś jak gdyby nigdy nic gra mecz z Widzewem, jest to normalne?
nie było żadnego komunikatu u wycofani się z rozgrywek.
reaktywacja pisze:Sądząc po wynikach liga dzisiaj powinna składać się 6 zespołów.
Dobrze by było wiedzieć jakie 6 zespołów masz na myśli. Aktualnie pierwszą szóstkę czy też przyjąłeś inny tryb weryfikacji?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”