przed meczem: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. vs AZS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Re: Akademickie derby po raz piąty

Postautor: Mytek » 13 kwietnia 2005, 15:21

kula pisze:Akademickie derby po raz piąty
Jutro rozpoczną rywalizację, w fazie play-off zespoły walczące o miejsca 5-8. W Gorzowie Wielkopolskim miejscowy AZS PWSZ TelecomMedia podejmować będzie już po raz piąty, w obecnym sezonie swojego rywala „zza miedzy” AZS Poznań. W dotychczasowych spotkaniach górą okazywały się podopieczne trenera Romana Habera. A jak będzie tym razem ?.

Ekipa trenera Habera, w środowym spotkaniu zagra znacznie osłabiona. Na Litwę z powodu śmierci matki udała się bowiem środkowa Reda Jankowska, z kolei pod dużym znakiem zapytania stoi występ, w jutrzejszym meczu Joanny Jarkowskiej. Popularny „kulfon” powraca do zdrowia po bolesnej kontuzji doznanej właśnie, w pojedynku przeciw gorzowiankom, ale forma zawodniczki jest zagadką. O ewentualnym występie Jarkowskiej w jutrzejszym pojedynku zadecyduje lekarz.. Z powodu nieobecności Jankowskiej ciężar walki pod tablicami rywala będzie musiała wziąć na siebie nie dawno powołana do kadry Trenera Arkadiusza Konieckiego Natalia Mrozińska, czy podoła temu zadaniu ? - Jest młoda, ale liczę, że da sobie radę – mówi opiekun poznanianek Roman Haber .

W ekipie trenera Maciejewskiego przed środową konfrontacją panuje pełna mobilizacja. Gorzowianki chcą bowiem przerwać fatalną passę porażek. Pokonać wreszcie, w „derby” poznanianki oraz zaprzeczyć również pogłoskom jakoby zespól z Gorzowa, który dawno zapewnił sobie ligowy byt „odpuszczał” mecze o czym odważnie pisała na jednym z portali internetowych osoba podająca się za koszykarkę AZS/ PWSZ.

Dotychczasowy bilans spotkań obydwu zespołów zdecydowanie przemawia na korzyść ekipy poznańskiej. AZS jeszcze pod szyldem Stary Browar pokonał dwukrotnie ówczesnego lidera pierwszoligowej stawki AZS Gorzów Wlkp. w Pucharze Polski - 78:48 i 88:49. W tym sezonie poznanianki wygrały natomiast w Akademickich Mistrzostwach Polski 69:67, Pucharze Polski 86:67 i dwukrotnie w zmaganiach o ligowe punkty 69:64 i 72:59. A z jakim nastawieniem udają się do Gorzowa akademiczki ?- Jedziemy po szóste zwycięstwo w tym sezonie- zdecydowanie odpowiada poznański trener.

Początek jutrzejszego meczu zaplanowano na godzinę 17.00. Spotkanie rewanżowe odbędzie się w najbliższą sobotę, w Poznaniu w sali POSIR przy ul. Chwiałkowskiego 34 o godzinie 15.

Info: Informacja własna / Gazeta Wyborcza.
Autor: Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl

to juz kolejne smutne wydarzenie w ostatnich czasach.....:( trzymaj sie Reda!!!
mam nadzieje ze Mrozik godnie zastapi Redę, mysle takze ze Asia Jarkowska w koncu zagra, choc jak napisał Kula: jej forma jest zagadka poniewaz nie grala w ofocjalnym meczu juz bardzo dawno....
tak czy inaczej mam nadzieje ze "nasze" wygraja po raz kolejny, choc zaczynam miec pewne obawy.... :? 8)

DO BOJU AZS!!!!!!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 15 kwietnia 2005, 08:35

no to juz jutro gramy znowu z Grzowem. jak myslicie? przejdziemy ich? mysle ze nalezy nam sie to(:)) poza tym w gorzowie wystepowalismy w bardzo oslabionym skladzie, nato miast teraz do skladu powinna juz wrocic Reda, cieszmy mnie takze dobra forma Asi Jarkowskiej, co -mimo porazki- daje mi pewnien spokoj kiedy mysle o tym meczu, w szczegolnosci takze to ze mamy do odrobienia tylko 2pkt: to nie jest duzo!
reloaded :]

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 15 kwietnia 2005, 17:11

Wydaje mi sie, ze Gorzow przegra 1 punktem :D
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 kwietnia 2005, 18:33

kyS pisze:Wydaje mi sie, ze Gorzow przegra 1 punktem :D

Przyjedz i zobacz to! 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 16 kwietnia 2005, 08:23

kys nie wkurzaj mnie...
ja sie nie wypowiadam kto wygra...
wiem.... ale nie powiem...
ps
kto bedzie relacjonował mecz na forum??
Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 kwietnia 2005, 08:33

thomas72 pisze:

kys nie wkurzaj mnie...
ja sie nie wypowiadam kto wygra...
wiem.... ale nie powiem...
ps
kto bedzie relacjonował mecz na forum??

je bede relacjonował:] to jak z tym waszym przyjazdem?bedzie ktos z Gorzowa? :)
reloaded :]

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 16 kwietnia 2005, 10:44

prawdopodobnie sceq bedzie z kims jeszcze... mnie napewno bo nie mam kasy, a chetnie bym pojechał... cóz nie zawsze mozna byś tam gdzie sie chce.
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”