11 kolejka FGE [afera CCC-Wisła]

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, Kuba, przemoe

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 11 kolejka FGE

Postautor: Greebo » 18 listopada 2012, 20:09

krysti pisze:. Tina Charles rozkręca się ale bardzo pomalutku... mam tu na myśli jej skuteczność.m.

A konkretnie jakiej skuteczności oczekujesz zwłaszcza przy takiej liczbie rzutów? W WNBA gra bardzo podobnie.

Na ten moment wygląda ze naszym problemem nr 1 jest skuteczność ale z dystansu. W 4 meczach z rywalami euroligowymi trafiliśmy zza łuku 5 razy na 30 prób(17%!!) a to i tak wynik zawyżony bo wlicza sie w to trójke de Mondt dająca nam remis z Gyorem a także rzut Dory z tego meczu : wa wiec wydarzenia ktore raczej juz sie nie powtórzą.

Drugi problem to brak na obwodzie zawodniczki potrafiącej wymuszać faule, ktos taki jest zwłaszcza bardzo przydatny w meczach z rywalami mającymi krótka ławkę, jak dzis Polkowice czy Brno.

No i cały czas nie moge zrozumieć czemu Jozek nie próbuje grac Zurowską na trójce, zwłaszcza przy takiej a nie innej grze Krężel.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 18 listopada 2012, 20:30

Gratulacje dla Polkowic.
W obliczu braku Snell i Leci "na papierze" siły były dość wyrównane, więc tym większa szkoda, że się nie udało.

Ew. 7 punktów jest do odrobienia w Krakowie, ale do tego meczu długa droga i wiele może się stać.

W Polkowicach na kilka dni powinni odpuścić krytykę Musinie, bo dziś była jednym z ważnych elementów układanki. No i zagrała skuteczniej niż cały krakowski obwód razem wzięty.

My gramy na tym samym poziomie na jakim graliśmy z Gyor i to smuci najbardziej.
Poza Dorą i Tiną do których pretensji mieć nie można i nie wypada, reszta zagrała tak, jakby chciała wygrać wewnętrzny konkurs na najbardziej żenującą stratę w meczu..

Tutaj pewnie wypadałoby pojechać też po trenerze, ale jeszcze poczekam... co prawda z uporem godnym lepszej sprawy nie próbuje grać z Żurowską na 3ce (tzn. próbował np. w meczu z Pabianicami) ale i tak, jak zaczynam myśleć o naszym obwodzie to nie bardzo wiem, jak to mogłoby fajnie funkcjonować w tym składzie personalnym.
Tak naprawdę jedyną zawodniczką, która grozi rzutem jest deMondt a i ona gdy rywal koncentruje na niej swoją obronę z oczywistych względów niewiele jest w stanie zdziałać.
Jedyną dynamiczną zawodniczką jest Ouvina (nie zagrała dziś dobrego meczu, ale i tak na ogół z nią na parkiecie nasza gra wygląda lepiej niż bez niej...). Paula gra albo statycznie nijako, albo zalicza stratę jak ta do Musiny w 4kwarcie. Jest jeszcze Krężel, której gra z silnymi rywalami, gdy musi próbować brać na siebie ciężar gry wygląda jak sabotaż (zresztą też trochę na poziomie sabotażu było dziś wejście Żurowskiej, niemniej chyba lepiej stawiać na nią niż na Kaśkę...). Ogólnie bieda na obwodzie.
Niemniej dalej mam dziwne przekonanie, że jedna bardzo dobra zawodniczka może obraz tego obwodu zmienić...

W środę czeka nas przerażający mecz. Ciekawe jak po nim będą u działaczy stać notowania Hernandeza zważywszy, że nadal nie ma zawodniczki nr 2 z wnba...no chyba, że będzie jakieś ekspresowe działanie ze strony GM ;-)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 18 listopada 2012, 21:08

nie zgodze sie z tym co ktos z forumowiczow napisal ze wobec braku snell i Leciejewskiej sklady szanse wygladaly na rowne...przy takim zestawieniu personalnym to Wisla byla faworytem i to zdecydowanym.....w Polkowicach przeciez jakies 25 minut rozegrala Mistygacz.......Wisla po prostu prezentuje sie katastrofalnie....podobno po meczu Dunina zabrala karetka do szpitala:(

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 18 listopada 2012, 21:18

18.11.2012 CCC Polkowice [56] - [49] Wisła Can-Pack Kraków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=187

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 18 listopada 2012, 21:24

tommiiii pisze:podobno po meczu Dunina zabrala karetka do szpitala:(

Ktoś wie coś więcej na ten temat?
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 18 listopada 2012, 21:25

tommiiii pisze:nie zgodze sie z tym co ktos z forumowiczow napisal ze wobec braku snell i Leciejewskiej sklady szanse wygladaly na rowne...przy takim zestawieniu personalnym to Wisla byla faworytem i to zdecydowanym.....w Polkowicach przeciez jakies 25 minut rozegrala Mistygacz.......Wisla po prostu prezentuje sie katastrofalnie....

Nic dodać, nic ująć. Sama prawda. Przecież to jest coś nieprawdopodobnego taki rozkład zdobytych punktów w zespole. Coś to jest mocno nie tak.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 18 listopada 2012, 21:26

oficjalna CCC pisze:[b]
Wielkie emocje, które towarzyszyły dzisiejszemu meczowi przeniosły się niestety poza parkiet. Przed konferencją prasową grupa szczęśliwych kibiców z Polkowic opuszczając halę wyrażała swoją radość ze zwycięstwa, co tak rozzłościło Generalnego Menedżera Wisły Can-Pack Piotra Dunina-Suligostowskiego, że rzucił się z pięściami na fanów CCC. Skończyło się to zasłabnięciem menedżera Wisły Can-Pack Kraków. Konieczna była pomoc lekarzy i przyjazd karetki pogotowia.

Więcej na temat tego zdarzenia jutro po wyjaśnieniu wszystkich okoliczności.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 18 listopada 2012, 21:31

sebzinho pisze:
Wielkie emocje, które towarzyszyły dzisiejszemu meczowi przeniosły się niestety poza parkiet. Przed konferencją prasową grupa szczęśliwych kibiców z Polkowic opuszczając halę wyrażała swoją radość ze zwycięstwa, co tak rozzłościło Generalnego Menedżera Wisły Can-Pack Piotra Dunina-Suligostowskiego, że rzucił się z pięściami na fanów CCC. Skończyło się to zasłabnięciem menedżera Wisły Can-Pack Kraków. Konieczna była pomoc lekarzy i przyjazd karetki pogotowia.

Ciekawe, co śpiewali i co powiedzieli naszemu GM-owi. Na pewno kulturalnie cieszyli się ze zwycięstwa, co spowodowało rzucenie się na nich 50-letniego gościa... Dużo zdrowia Panie Piotrze!

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 18 listopada 2012, 21:32

Dzisiejszy mecz dobitnie pokazał, że w Wiśle źle się dzieje. Liczono na 2 wielkie gwiazdy. Jak na razie jest tylko jedna. Brak Darii też jest widoczny. Cała gra miała wyglądać całkiem inaczej. Porażka w środę jest raczej pewna, chyba, że dojdzie do czegoś nadzwyczajnego. Mam nadzieje, że trener w końcu stworzy nowy pomysł dla naszej drużyny. Jest to niezbędne. Mam nadzieje, że w klubie nie podejmą zbyt radykalnych działań. Trzeba wspólnie pogadać i pomyśleć co robić dalej.
Z tego co pamiętam w zeszłym roku też była porażka w Polkowicach.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 listopada 2012, 21:36

zenga2 pisze:
sebzinho pisze:

Ciekawe, co śpiewali i co powiedzieli naszemu GM-owi. Na pewno kulturalnie cieszyli się ze zwycięstwa, co spowodowało rzucenie się na nich 50-letniego gościa... Dużo zdrowia Panie Piotrze!

Dołączam się do życzeń zdrowia i szybkiego powrotu do dobrego samopoczucia! Oby to nie było nic poważnego.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 18 listopada 2012, 21:43

zibiz pisze:Z tego co pamiętam w zeszłym roku też była porażka w Polkowicach.

Była. I 3 lata temu, i chyba 4 .. ogólnie to rzadko tam wygrywamy, zwłaszcza w RS, a jeśli już to max 5 pkt, a mecze z reguły tocza sie w granicach 50 pkt każdej ze stron. Wiec ten nie był jakiś wyjątkowy. Ale to nie w tym problem - gorzej ze oprócz porażki w Polkowicach mamy tez bilans 0-3 w eurolidze, jeszcze gorzej ze niestety gramy jak gramy.

Teraz Spartak, wiadomo rywal najsilniejszy z tych z którymi przyjdzie nam sie zmierzyć w 1 części sezonu choć tez bynajmniej nie będący w jakimś euforycznym stanie. W euro maja co prawda komplet zwycięstw, ale na tym etapie dla nich to akurat liga jest raczej ważniejsza, a tam juz 2 bolesne i to dosc wysokie porażki maja na koncie (i to nie z Jekami). Wiec i im można dobrać sie do skory, choc aby taks ie stało musimy zagrac zdecydowanie najlepszy nasz mecz w tym sezonie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 18 listopada 2012, 21:45

Dobra ściema CeCeCe, ciekawe dlaczego nie napiszą jak było na prawdę z Piotrem...

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 18 listopada 2012, 21:48

wislakosz.pl pisze:Dobra ściema CeCeCe, ciekawe dlaczego nie napiszą jak było na prawdę z Piotrem...

A Wy napiszecie?

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 18 listopada 2012, 21:52

Chcecie znać prawdę co się dzisiaj wydarzyło po meczu? Chcecie? To proszę. Piszę jako świadek zdarzenia, które miało miejsce po meczu: wychodziłem już z hali, przechodząc obok sali konferencyjnej, do której drzwi były otwarte, a w środku stał rozdrażniony, cały czerwony prezesik Wisły. Kibice CCC, zadowoleni po zwycięstwie krzyknęli (tu będzie cytat, bo pamiętam sytuację dokładnie!) "O czym tu gadać? Byliśmy lepsi i tyle!" Sugerowali żartobliwie, że konferencja jest bez sensu. Co się działo dalej? Prezes Dunin wybiegł z PIĘŚCIAMI na kibiców CCC, obrażając ich od "skurwysynów" i klnąc wniebogłosy. Szarpał się z kibicami CCC, którzy owy okrzyk z siebie wydali, a jednego UDERZYŁ W TWARZ! Kibica! Rozumiecie to? Stałem wtedy tuż za tymi ludźmi, chciałem wyjść z sali, było z resztą tam kibiców ok. 30-40 przy wyjściu, wszyscy to widzieli. Z resztą pewnie kamery nagrały, nikt się z tego nie wywinie. Potem odciągnęli go kibice i działacze Wisły, wszedł do środka, a ja i tłum gapiów pozostaliśmy na środku i patrzyliśmy co się dzieje: Dunin wszedł do sali konferencyjnej i runął na ziemię. Upadł twarzą na ziemię, mi to wyglądało na zawał. Dziennikarze w środku do razu zaczęli wołać lekarza, dalej już widziałem tylko leżącego na ziemi Dunina, w dodatku w bezruchu. Potem przyjechała karetka, wszystko przebiegało bardzo nerwowo. Lekarze biegali, wreszcie na sygnale odwieziona Dunina do szpitala, nie wiem co dalej, bo jako zwykły kibic mam ograniczony dostęp do informacji. Według nieoficjalnych informacji pod koniec Dunin był świadomy i rozmawiał z lekarzami. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Bo na początku wyglądało tragicznie.. Ale co do samego faktu uderzenia: nie znam osobiście kibica, który został uderzony w twarz i to dosyć mocno, więc nie będę w niczyjej opinii mówił. Ciekawe, czy prezesi CCC się o tym dowiedzą i wyciągną jakiekolwiek konsekwencje. Niewyobrażalnym dla mnie jest, by działacze BILI nas, kibiców, tym bardziej w tak błahej sytuacji. Mam nadzieję, że gloryfikowany przez krakusów prezes Wisły przeżyje (bo niestety, ale przez moment nawet najgorsze myśli mnie dopadły) i szybko do siebie dojdzie, wtedy będzie więcej można powiedzieć o tym incydencie. Ale nie wyobrażam sobie, żeby Wisła nie została jakoś ukarana. W dodatku marka klubu upadnie i to O WIELE, tylko w patologicznych ośrodkach dopuszczalna jest przemoc. Takim najwyraźniej jest Wisła. Ładnie szanujecie kibiców :) To na razie niech zejdzie na drugi plan, poczekajmy na jakieś oficjalne informacje o jego stanie zdrowia. Oby było dobrze. Tak było naprawdę, jakby strona Wisły chciała coś manipulować :) Było nas tam około 30 kibiców CCC, ja to tylko piszę tutaj na forum, ale niektórzy mówili, że tej sprawy tak nie zostawią i zgłoszą gdzieś dalej. Ale to już zostawię, bo nie chcę mówić w ich imieniu, a ja z tym nic nie zamierzam więcej robić. I jak Wisełko? Dumni z prezesa? Zadowoleni z siebie? Ż.E.N.A.D.A.

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 18 listopada 2012, 21:55

oficjalna CCC pisze:Wielkie emocje, które towarzyszyły dzisiejszemu meczowi przeniosły się niestety poza parkiet. Przed konferencją prasową grupa szczęśliwych kibiców z Polkowic opuszczając halę wyrażała swoją radość ze zwycięstwa, co tak rozzłościło Generalnego Menedżera Wisły Can-Pack Piotra Dunina-Suligostowskiego, że rzucił się z pięściami na fanów CCC. Skończyło się to zasłabnięciem menedżera Wisły Can-Pack Kraków. Konieczna była pomoc lekarzy i przyjazd karetki pogotowia.

Jak nie kibice Wisły rzucają się na fanów naszej ekipy, to teraz nawet menedżer. No cóż, mówi się, że przykład idzie z góry...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”