11 kolejka FGE [afera CCC-Wisła]
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Re: 11 kolejka FGE
Jutro o tym napiszemy. Mamy nadzieję że CeCeCe nie usunęło już zapisu z monitoringu.
-
Encyklopedia
- Nowy na forum
hahaha..! Prosze cie, przedstawicielu Wisly, kimkolwiek jestes. Byles bezposrednim zdarzeniem zajscia? Bo ja stalem tuz obok. Sam odciagalem z reszta kibicow od Dunina. Na zaczepke slowna i to zartobliwa, powiedziana na luzie odpowiedzial piesciami!! UDERZYL KIBICA W TWARZ! Tak was ucza w Wisle? Prezes dal przyklad? Jesli to podziwiaice to owszem, bedziecie mieli okazje jescze raz sie podelektowac pieknym atakiem na kibica na monitoringu. tez mam nadzieje, ze tasma bedzie
Chociaz sie nie kompormituj. I tak wyjdzie na jaw jak bylo. Nie schodcie ponizej swojego poziomu
Bo od dzisiaj, jako klub, i tak jestescie zerem. Koszykowka jest glownie dla kibicow. Jak kazdy sport. Kto tego nie rozumie, powinien jak najszybciej odejsc.
Encyklopedia pisze:...
ło jeżu, ale płaczliwy bełkot :
PS. Wizerunek klubu nie ucierpi, bo nikt sie tym sportem nie interesuje
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Encyklopedia pisze:czerwony prezesik Wisły
Jakie Prezes? PDS od dwóch lat nie jest prezesem TS Wisła...
Napięcie jest jednak chyba zbyt duże jeśli dochodzi do takich rzeczy. Kilka lat temu Wisła rywalizowała z Lotosem, ale o takich sytuacjach nie było mowy. Czekam na jutrzejsze wyjaśnienia. Jeśli prawdą jest, że GM rzucił się na kibica z pięściami to na pewno nie jest to godne pochwały. Przypuszczam, że został jednak mocno sprowokowany.
-
Encyklopedia
- Nowy na forum
W tym samym temacie drogi kolego, trochę najwyraźniej nierozumiejący treści czytanej, masz sugestie kibiców Wisły, jakoby prezes sam od siebie nie dopuścił się żadnego haniebnego czynu. A on, właściwe bez powodu, UDERZYŁ W TWARZ KIBICA! Droga Wisło! Rozumiem, że to dla was normalne, greebo jest wręcz zadowolony z tego co widzę z poczynań prezesika, ale zrozumcie, ze wśród nas, a także wszystkich normalnych ludzi, z naciskiem na słowo "normalnych" to NIEDOPUSZCZALNE! I tu nie ma co bagatelizować. Byłem przy całej sytuacji? Jak kilkadziesiąt innych osób? Twierdzisz, że kłamie? Ok, ale sam w to nie wierzysz, bo nie mam powodów oczerniać innych aż do tego stopnia. Prawda jest taka, że Wisła gra kał od początku sezonu, presja w klubie jest na niebotycznym poziomie, kto wie, czy w meczu CCC nawet się nie ważyła głowa Dunina. To jedna z hipotez, nie twierdzę, że właściwa, ale presja była na pewno ogromna. Przegraliście, bo byliście dziś ZDECYDOWANIE SŁABSI i nie uważam, by to był powód do bicia kibiców drużyny zwycięskiej. Jakie może być stanowisko Wisły? Na kamerach jest wszystko. Nie będzie pewnie głosu i możecie sobie dorabiać, że kibice krzyknęli do Dunina, że zgwałcą mu siostrę, zabiją matkę, czy co jeszcze chcecie, usiłując usprawiedliwiać swojego prezesika i uniknąć konsekwencji, ale w rzeczywistości krzyknęli oni (jeszcze raz powtórzę): "O czym tu gadać? Byliśmy lepsi i tyle!" (czy coś w ten deseń). Dodatkowy ton nie był nawet prowokacyjny, krzyknęli to będąc ok. 10 metrów od Dunina, potem skierowali się w stronę wyjścia, a on ich zaczął gonić. Rzeczywiście przesadzam. Przecież w Krakowie to normalne.
Smutne to jest. Nie dość, że ta liga trzyma się na kurzych łapkach (budżety wielu klubów) to jeszcze takie rzeczy.
-
Encyklopedia
- Nowy na forum
Tak to już jest, jak się ma chore ambicje. A tak niestety jest w przypadku Wisły. Wizja bilansu 0-5 w Eurolidze i być może nawet nikłe szanse, by w ogóle awansować do 16 Euroligi, w dodatku coraz głębiej zaglądająca w oczy wizja detronizacji w kraju. I widać efekty. Szkoda, że pan Dunin okupił to ciężkim atakiem, ale jego zachowanie, atak na kibica i tak było żenujące. Co oczywiście nie oznacza, że cieszę się z jego obecnego stanu zdrowia. Oby jak najszybciej wrócił.
krysti pisze:tak w skrócie wypowiem się na ten temat: Bez prowokacji czyli za nic w twarz się nie dostaje... jeśli Pan DS tak zareagował to faktycznie musiało być coś na rzeczy, że tak go poniosło... a, że kibice CCC tacy święci nie są i prowkować lubią( o czym przekonałem się osobiście w zeszłym roku na jednym z finałów) to nie zdziwiłbym się że tak Generalny Menedżer się zachował
Nic nie usprawiedliwia zachowania GM. Życzę mu tylko zdrowia. A tak w ogóle to zróbcie sobie PLCK (Polska Liga CCC Kraków), a reszta klubów niech gra w lidze amatorskiej opartej na zdrowych zasadach i rzeczywistych, a nie wirtualnych możliwościach budżetowych.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2012, 22:48 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
krysti pisze:tak w skrócie wypowiem się na ten temat: Bez prowokacji czyli za nic w twarz się nie dostaje... jeśli Pan DS tak zareagował to faktycznie musiało być coś na rzeczy, że tak go poniosło... a, że kibice CCC tacy święci nie są i prowkować lubią( o czym przekonałem się osobiście w zeszłym roku na jednym z finałów) to nie zdziwiłbym się że tak Generalny Menedżer się zachował
Rozumiem, że nawet prowokacja zasługuje na 'mordobicie'?
Rozumiem, że skoro w ubiegłym sezonie, na 'jednym z finałów' prowokowały (sic!) między innymi dzieci z Polkowic, to również zasługiwały na pobicie?
Rozumiem, że jeśli my - kibice z Polkowic - oklaskujemy rywali z Krakowa (zeszłosezonowy finał), to jest to właśnie prowokacja, bo jak inaczej nazwać rewanż kibiców z Krakowa krzyczących 'wiocha'?
Ba! Dzisiaj również dopuściliśmy się strasznej, okropnej prowokacji! Ośmieliliśmy się bić brawo podczas prezentacji zawodniczek Can-Pack Wisły Kraków!!!
-
Encyklopedia
- Nowy na forum
NIKT GO NIE PROWOKOWAŁ!!!! On już jak wchodził do sali konferencyjnej był bliski zawału. Czerwony na twarzy, no, to było widać, aż wszyscy mówili: "patrzcie jaki Dunin wkur***". Nie broniłbym kibiców CCC, jeżeli zachowaliby się nieodpowiednio, chamstwo trzeba tępić zawsze, nawet wśród swoich. Naprawdę, jedyne słowa, jakie ktokolwiek wypowiedział do Dunina, brzmiały: "Po co w ogóle gadać? Byliśmy lepsi i tyle". Z resztą nie było to bezpośrednio do niego wypowiedziane, a rzucone tak ogólnie, do ludzi znajdujących się w sali konferencyjnej, owy człowiek stanął u jej progu, bo drzwi były otwarte. Wtedy wybiegł prezes i dał upust swojemu chamstwu. Naprawdę, zaufajcie mi i kilkudziesięciu innym osobom, co były tego świadkami, TAM NIC WIĘCEJ ZE STRONY POLKOWIC nie było. Sami możecie ocenić, czy ten kibic przesadził, czy nie, ale o tym, co powiedział, wspomniałem powyżej. NIC więcej się nie działo. Rzeczywiście, najbardziej prawdopodobna opcja to ta, z możliwością utraty posady przez Dunina. Dlatego, się tak wkurzył. Pobić człowiek?! O co tutaj chodzi.. Inna wersja głosi, że Wisła jest naciskana przez sponsorów, że jak nie będzie poprawy wyników to będą cięcia finansowe. A porażka na ligowym podwórku, gdzie przez ostatnie lata się dominowało to raczej nie powód do dumy. Ludzie, naprawdę nie było żadnej prowokacji.. Z resztą nie zemdlałby, gdyby ktoś tylko go sprowokował jakkolwiek. Tu chodzi o coś więcej. Zrozumcie to. Ot tak się nie mdleje. Tym bardziej po porażce W RUNDZIE ZASADNICZEJ NA WYJEŹDZIE Z GŁÓWNYM RYWALEM DO MISTRZOSTWA. To ma się prawo zdarzyć i nie można po czymś takim wpaść w furię, jak pan Dunin. Bo to była furia. Tu chodziło o coś więcej. Chyba, że prezes Wisły naprawdę ma problemy z psychiką i nawet na najmniejszą porażkę reaguję (oby nie!) zawałem. Ale to raczej mało prawdopodobne.
z medycznego punktu widzenia jest to wytłumaczalne, bo jeśli doszło do jakiś odchyleń od normy w kwestiach kardiologicznych, mógł w końcowej fazie nawet nie być świadomym, co robi. fakty są jednak takie, że na zdanie "panowie, byliśmy lepsi!" ruszył z wulgaryzmami i pięściami na oddalających się mężczyzn, po czym, po odciągnięciu, po prostu stracił przytomność. oby nie okazało się to nic poważnego. presja w Krakowie jest tak wielka, jakiej dawno nie było. można to jakoś usprawiedliwiać...
odnośnie samego meczu- wielka klasa dla Doroty Mistygacz! Bardzo fajny debiut Skorek. Palau w koncu zagrała dobrze jakiś ważny mecz. Ogwumike przyćmiła Charles, a cały zespół pokazał charakter i mimo sporego osłabienia zdołał wyszarpać ważne zwycięstwo.
odnośnie samego meczu- wielka klasa dla Doroty Mistygacz! Bardzo fajny debiut Skorek. Palau w koncu zagrała dobrze jakiś ważny mecz. Ogwumike przyćmiła Charles, a cały zespół pokazał charakter i mimo sporego osłabienia zdołał wyszarpać ważne zwycięstwo.
Colin pisze:krysti pisze:tak w skrócie wypowiem się na ten temat: Bez prowokacji czyli za nic w twarz się nie dostaje... jeśli Pan DS tak zareagował to faktycznie musiało być coś na rzeczy, że tak go poniosło... a, że kibice CCC tacy święci nie są i prowkować lubią( o czym przekonałem się osobiście w zeszłym roku na jednym z finałów) to nie zdziwiłbym się że tak Generalny Menedżer się zachował
Rozumiem, że nawet prowokacja zasługuje na 'mordobicie'?
Rozumiem, że skoro w ubiegłym sezonie, na 'jednym z finałów' prowokowały (sic!) między innymi dzieci z Polkowic, to również zasługiwały na pobicie?
Rozumiem, że jeśli my - kibice z Polkowic - oklaskujemy rywali z Krakowa (zeszłosezonowy finał), to jest to właśnie prowokacja, bo jak inaczej nazwać rewanż kibiców z Krakowa krzyczących 'wiocha'?
Ba! Dzisiaj również dopuściliśmy się strasznej, okropnej prowokacji! Ośmieliliśmy się bić brawo podczas prezentacji zawodniczek Can-Pack Wisły Kraków!!!
Nikt nie napisał, że prowokacja zasługuje na bicie. Może być jednak pewną okolicznością, która pozwala zrozumieć czyjeś zachowanie.
Czasami ludzie nie panują na emocjami. To jednak nie znaczy, że takie zachowania należy pochwalać. Nie pochwalam też różnego rodzaju prowokacji ze strony kibiców CCC, Wisły i innych. Niestety nie wszyscy to rozumieją i zapewne prowokacje będą dalej się zdarzały.
-
Encyklopedia
- Nowy na forum
Nie wiem, czemu moje ostatnie posty nie zostają dodane, ale to już pominę. Jeszcze raz tylko powtórzę, że w życiu bym nie bronił kibiców CCC, tylko dlatego, że kibicują temu samemu klubowi co ja. Chamstwo trzeba tępić na każdej płaszczyźnie. Dlatego mówię prawdę: Kibic CCC powiedział jedynie: "O czym tu gadać w ogóle? Byliśmy lepsi i tyle", czy coś podobnego. Reszta każdy zna- pogoń i uderzenie w twarz. To nie może Wiśle zostać puszczone płazem. Oj, nie. Sami zastanówcie się, czy można to uznać za prowokację, czy nie. Był to typowy tekst zadowolonego kibica po zwycięstwie, żadnej obrazy, ani uszczypliwego tonu. Ot zwykły żart, za który dostał w twarz od managera przeciwnej drużyny! Presja w Wiśle zaczyna atakować własne gniazdo. Niedobrze.
rzymi: przejrzyj temat jeszcze raz, wszystko jest dodane i dodawane na bieżąco
rzymi: przejrzyj temat jeszcze raz, wszystko jest dodane i dodawane na bieżąco
Jeśli uważasz, że słowa "O czym tu gadać? Byliśmy lepsi i tyle!" są prowokacyjne na tyle, aby wyskakiwać z pięściami (oczywiście jeśli to prawda, bo o ile byłem na meczu, o tyle nie byłem świadkiem ów zajścia), to brak mi słów.
W takim razie my, kibice z Polkowic - powinniśmy chyba skakać z siekierami na kibiców innych ekip, którzy niejednokrotnie obrażają nasz klub, krzycząc niewybredne słowa.
W takim razie my, kibice z Polkowic - powinniśmy chyba skakać z siekierami na kibiców innych ekip, którzy niejednokrotnie obrażają nasz klub, krzycząc niewybredne słowa.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”