11 kolejka FGE [afera CCC-Wisła]

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 11 kolejka FGE

Postautor: Greebo » 22 listopada 2012, 20:53

Encyklopedia pisze:. Nikt w Krakowie jeszcze się nie boi? ?

Boi. Nikt nie będzie mógł dziś zasnąć. :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 22 listopada 2012, 22:24

BobBudowniczy74 pisze:Specjalnie dla Ciebie zalogowałem się tu po 1,5 roku.
Postawiłeś na Spartak?

Myślę, że pytanie jest źle postawione.
Powinno brzmieć: ile postawiłeś.
Sądząc po wpisach, tysiaczek poszedł się rąbać.
Peszek. Wisła zagrała ze Spartakiem świetny mecz, któż to mógł przewidzieć? Kto mógł przewidzieć, że zawodniczka, która ledwo przyjechała z USA zagra na takim poziomie, kto mógł przewidzieć kontuzję Pawlak i bardzo dobry występ Ouviny, kto by powiedział, że Spartak zaliczy tyle strat i niecelnych rzutów...

Choć ja i rok temu i w tym roku twierdziłem, że wygrają - ale ja głupi jestem i wierzę w dziwne rzeczy. Na przykład w nadejście wysokiej formy niektórych koszykarek ;)

Jak to wczoraj ktoś powiedział: wszędzie jeździ się bez problemu, tylko w Polkowicach zawsze je tworzą. Są taśmy, to niech je pokazują.
Ja się ich bać nie muszę, choć bardzo chciałem pojechać, to niestety nie ma mnie na "taśmach prawdy" - wszystko przez moją szefową...

Jeśli faktycznie mają nagrania to ktoś się wstydu naje, powstaje pytanie kto?

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 22 listopada 2012, 23:11

A co ta taśma ma do PLKK? Czy aby nie powinna trafić na komisariat?

A co do reszty mogę CI tyle napisać, że oglądnij sobie mecz Wisły ze Spartakiem (pewnie i tak oglądałeś ale się tutaj nie przyznasz)... Jeśli już go obejrzysz to napewno CI się rzucą 2 rzeczy w oczy:

- cisnęliśmy w Dunina na początku meczu :mrgreen:
- I rzeczywiście nisko upadliśmy i mamy kulawą atmosferę i nic w polsce nie znaczymy .... :oops:

Jak już dojdziesz do tego, że powyższe zdania nie mają zbytniego sensu to powiem CI, że nawet gdyby ktokolwiek zrobił coś Duninowi, to będziemy pierwszymi osobami które zaproszą go na sektor - bo nie wyprzemy się go jako Wiślaka nigdy w życiu!

AMEN!

I ZAPAMIĘTAJ SOBIE BRANDZLU (proszę o plusika bo nie wytrzymałem :evil: ) ŻE CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM!

elen: Plusik przyznany

flash
Młodzik

Postautor: flash » 23 listopada 2012, 02:13

kwassek pisze:
Jak już dojdziesz do tego, że powyższe zdania nie mają zbytniego sensu to powiem CI, że nawet gdyby ktokolwiek zrobił coś Duninowi, to będziemy pierwszymi osobami które zaproszą go na sektor - bo nie wyprzemy się go jako Wiślaka nigdy w życiu!

:shock: :shock: :shock:

Zabawne... W kwietniu przecież był już pierwszy krok ku temu, żeby wyprzeć się Dunina-wiślaka.
http://i46.tinypic.com/iyecth.jpg
Wtedy był be, dziś jest cacy. Jak to się wszystko zmienia. :lol:

p.s.
głowy dać nie mogę, ale do dziś na stronie skwk ani innej wiślackiej, odpowiedź na to pismo nie została opublikowana, więc wcale bym się nie zdziwł, że Dunin laskę na to położył.
bball

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 23 listopada 2012, 08:11

Odpowiedzi na to pismo nie ma - bo Zarząd TS Wisła nie koniecznie musi odpowiadać pisemnie - wystarczy że zaprosi członków SKWK na Zarząd w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji...

Podsumowując cały ten durny temat który myślę że się wyczerpał i można go wpizdu zamknąć, podaję tylko słowa myśliciela z Polkowic

Zaufany człowiek, powiedział mi dziś rano, że w najbliższym czasie (tj. dziś lub jutro)

powtórzę, że tę informację uzyskałem z wiarygodnego źródła. Wątpię, by było ono źle poinformowane. Aczkolwiek nie jest to pewnik, nie wiem tego bezpośrednio z klubu.

Wróżbita Maciej:>

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 listopada 2012, 08:46

Ja wiem ze krew w zyłach sie gotuje jak czyta sie polkowickie brednie ale apeluje do kibiców Wisły. Dajcie sobie pokoj bo brak Waszych wpisów to brak pożywki dla pacjentów pokroju Encyklopedia. Jakos przesatał trzepac swoje posty Cysiu. Czyzby redukcja etatów w CCC? A moze przeniesili go do pionu Kibice. net, stadionowi oprawcy lub polscy kibice?

rzymi: Cysiu zakończył swoją karierę na forum..
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2012, 13:30

Jest decyzja w sprawie wydarzeń po meczu CCC – Wisła!

10 tysięcy złotych kary i 3 mecze dyskwalifikacji w rozgrywkach ligowych. Tak władze Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet ukarały Piotra Dunina-Suligostowskiego, Generalnego Menedżera Wisły Can-Pack Kraków, wskazując go jednocześnie jako jedyną osobę winną incydentu z dnia 18 listopada 2012 roku.

Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet podjął powyższą decyzję po trwającym prawie dwa tygodnie postępowaniu wyjaśniającym. W tym czasie władze ligi zapoznały się ze zgromadzonym materiałem dowodowym. Były to m. in. oświadczenia złożone przez poszkodowanych kibiców, oświadczenia wydane przez oba kluby, raport komisarza oraz zeznania Pana Piotra Dunina-Suligostowskiego, który również uważał się za osobę poszkodowaną w zaistniałym zdarzeniu. Ponadto, Miejski Klub Sportowy Polkowice udostępnił Polskiej Lidze Koszykówki Kobiet zapis z kamer zainstalowanych w hali sportowej, w której rozgrywany był mecz CCC Polkowice – Wisła Can-Pack Kraków.

Przypomnijmy jeszcze raz przebieg zdarzeń z dnia 18 listopada 2012 roku. Po zakończonym spotkaniu CCC Polkowice – Wisła Can-Pack Kraków przedstawiciele zespołu gości (trener Jose Hernandez, asystent Jorge Aragones, zawodniczka Justyna Żurowska, Generalny Menedżer Piotr Dunin-Suligostowski) bez przeszkód pokonali drogę z boiska do sali konferencyjnej. W oczekiwaniu na rozpoczęcie konferencji prasowej, jeden z opuszczających halę sympatyków CCC Polkowice głośno wyartykułował swoją opinię na temat meczu, stwierdzając: „A jednak byliśmy lepsi”. Choć zdanie pozbawione było wulgaryzmów i agresywnego zabarwienia, to wystarczyło, by rozjuszyć Pana Piotra Dunina-Suligostowskiego, który rzucił się z pięściami na kibica i zainicjował szarpaninę z udziałem kilku innych osób, doprowadzając w ten sposób do naruszenia ich nietykalności cielesnej. Po tym zdarzeniu Pan Piotr Dunin-Suligostowski poczuł się źle i konieczne było wezwanie lekarza i karetki pogotowia. Karetka przyjechała na wyraźne żądanie przedstawicieli MKS-u Polkowice, gdyż początkowo Generalny Menedżer Wisły Can-Pack Kraków nie chciał jechać do szpitala.

Dalszy ciąg tej historii był jednak jeszcze bardziej zaskakujący. Kiedy wszystkim wydawało się, że po ochłonięciu z pomeczowych emocji Pan Piotr Dunin-Suligostowski zreflektuje się nad swoim niewłaściwym zachowaniem i przeprosi zainteresowane osoby, klub z Krakowa postanowił wydać kuriozalne w swej treści oświadczenie, biorące w obronę Generalnego Menedżera Wisły Can-Pack Kraków, a z drugiej strony naruszające dobre imię Miejskiego Klubu Sportowego Polkowice, jego pracowników i kibiców.

- Po zapoznaniu się z treścią oświadczenia Wisły, od razu zdecydowałem, że tak tej sprawy nie zostawimy. Nie pozwolę na to, by puszczać w Polskę taki stek kłamstw i pomówień, które stawiają w złym świetle mój klub oraz ludzi w nim pracujących – mówi Krzysztof Korsak, prezes Miejskiego Klubu Sportowego Polkowice.

W oświadczeniu podpisanym przez Zarząd TS Wisła Kraków zawarte były kłamliwe insynuacje, jakoby przedstawiciele Wisły Can-Pack Kraków w drodze na salę konferencyjną zmuszeni byli do przepychania się pomiędzy tłumem wrogo reagujących kibiców, a Pan Piotr Dunin-Suligostowski został popchnięty i obrażony sformułowaniami powszechnie uważanymi za wulgarne. Nagranie z monitoringu zaprzeczyło tej wersji zdarzeń, bo widać na nim wyraźnie, że osobom z Krakowa nikt nie utrudniał dojścia na salę konferencyjną, ani nie okazywał jakichkolwiek agresywnych gestów.

- Nagranie z kamer zainstalowanych w hali bardzo pomogło nam w udowodnieniu swoich racji. Myślę, że w dużym stopniu ułatwiło też władzom ligi podjęcie właściwej decyzji przy ocenie zaistniałego incydentu – uważa Krzysztof Korsak.

W oświadczeniu klubu z Krakowa pojawiła się też kłamliwa insynuacja, jakoby osoby pracujące w MKS Polkowice zablokowały możliwość wezwania policji na miejsce wydarzenia, czego rzekomo żądali przedstawiciele ekipy gości. Tymczasem jednostka policji była przez cały czas obecna na parkingu przy hali sportowej, aż do momentu, w którym karetka pogotowia zabrała Pana Piotra-Dunina Suligostowskiego do szpitala. Mimo tego, żaden z przedstawicieli Wisły Can-Pack Kraków nie zgłosił się do funkcjonariuszy z prośbą o interwencję.

- Dawno nie spotkałem się z tak absurdalnym pomówieniem. W dobie powszechnie dostępnych telefonów komórkowych, nie umiem sobie nawet wyobrazić, jak można komukolwiek uniemożliwić wybranie numeru 112. Kogoś zdecydowanie poniosła fantazja – ocenia Krzysztof Korsak.

Kolejnym kłamstwem w oświadczeniu Zarządu TS Wisła był zarzut o niewłaściwym zabezpieczeniu przejścia z boiska na salę konferencyjną. Nagranie z monitoringu obaliło także i tę insynuację. Ponadto, obecny na spotkaniu komisarz, Pan Jerzy Żelaszkiewicz, w swoim pomeczowym raporcie nie stwierdził żadnych uchybień w stosunku do obowiązujących przepisów odnośnie organizacji meczu i zapewnieniu bezpieczeństwa jego uczestnikom.

Z uwagi na to, że Pan Piotr Dunin-Suligostowski dopuścił się naruszenia nietykalności cielesnej uczestników widowiska sportowego i jednocześnie w sposób oczywisty zaszkodził wizerunkowi żeńskiej koszykówki w Polsce (a po publikacji oświadczenia TS Wisła także i bezpośrednio klubowi MKS Polkowice), oczekiwaliśmy od władz Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet podjęcia stanowczych działań i zajęcia stanowiska w w/w sprawie. Z zadowoleniem przyjmujemy do wiadomości informację, że zgodnie z rzeczywistym przebiegiem zdarzeń, Pan Piotr Dunin-Suligostowski został uznany jedynym winowajcą pomeczowego incydentu, a Miejski Klub Sportowy Polkowice decyzją władz ligi został oczyszczony z zarzutów stawianych przez krakowski klub.

- Dla mnie ten temat jest zamknięty. Szczerze mówiąc, nie oczekuję już ani przeprosin, ani sprostowania ze strony Wisły. Gdyby Pan Dunin-Suligostowski chciał nas przeprosić za swoje zachowanie, to po opadnięciu emocji zrobiłby to dzień lub dwa po spotkaniu. On wybrał drogę kłamstw i pomówień. Szkoda – kończy Krzysztof Korsak, prezes Miejskiego Klubu Sportowego Polkowice.

źródło: http://basket.cccsport.pl/

Ciekawe co znaczy dyskwalifikacji w przypadku kogoś kto nie ma żadnego wpływu na poczynania zespołu na boisku.. nie może jechać na mecz, nie może go być na hali?
Inna rzecz, że chyba skoro jest wina i "kara" to powinny być też "nakazane" oficjalne przeprosiny, no chyba że Polkowice się poczują lepiej jak Dunin odda trochę pieniędzy i nie posiedzi na ławce w 3 meczach.

ps. fajnie, że "słowo" może być synonimem "gest"..
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 07 grudnia 2012, 20:59

Ałgaja pisze:Inna rzecz, że chyba skoro jest wina i "kara" to powinny być też "nakazane" oficjalne przeprosiny, no chyba że Polkowice się poczują lepiej jak Dunin odda trochę pieniędzy i nie posiedzi na ławce w 3 meczach.

"oczekiwaliśmy od władz Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet podjęcia stanowczych działań i zajęcia stanowiska w w/w sprawie."

I tyle...
Bo, jak mówi prezes Korsak :
- Dla mnie ten temat jest zamknięty. Szczerze mówiąc, nie oczekuję już ani przeprosin, ani sprostowania ze strony Wisły.

Mi również to wystarczy, a pogląd na całą tę sprawę miałem już wcześniej wyrobiony i szczerze powiedziawszy - całe te kółko wzajemnej adoracji szkalujących kibiców CCC jak i sam polkowicki klub mnie tylko bawi.

Ałgaja pisze:ps. fajnie, że "słowo" może być synonimem "gest"..

A "tłum wrogo reagujących kibiców", to już nie są "gesty"?

Fajnie wybierać tylko te fragmenty z wypowiedzi, które nam najbardziej pasują.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2012, 21:35

Odnosiłam się do konkretnego akapitu, nagranie z monitoringu na pewno może wiele, ale raczej nie może udowodnić, czy ktoś kogoś obrażał werbalnie. Tym samym nagranie z monitoringu nie zaprzeczyło wersji Dunina o tym, że był obrażany.
Tyle.
(żeby nie było.. nie prowadzę rozważań na temat tego czy Dunin był obrażany czy nie.. a jedynie odnoszę się do tego co jest w tekście)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 07 grudnia 2012, 22:15

Przecież to, co ja przedstawiłem, to jest ten sam akapit.

Co do monitoringu. A to niby dlaczego nie może wyjaśnić czy ktoś był obrażany, czy nie? Do tego nie potrzeba przecież wcale głosu. Jest coś takiego jak czytanie z ruchu ust. To niejednokrotnie było podstawą do skazania przez sądy - i to nie tylko w Polsce.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2012, 22:59

Jeśli nagranie jest z tak dobrego punktu, że idealnie widać całe zdarzenie i wszystkich jego uczestników to sprawa powinna zakończyć się bardzo szybko, bo wszystko jest czarno na białym.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 08 grudnia 2012, 01:21

proponuje zakończyć temat, sprawa wyjaśniona i niech każdy swoje dywagacje zostawi dla siebie. zaraz znowu będzie kolejnych 8 stron czystej rozkminy, w dodatku niepotrzebnej.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 08 grudnia 2012, 09:08

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 08 grudnia 2012, 11:19

Wiślacy, jak tam? Gdzie są teraz ci wszyscy, którzy wyśmiewali opowieści ludzi z Polkowic? Haha, aż żal patrzeć, że wciąż są jeszcze ludzie pokroju ałgaji, która wciąż szuka jeszcze teorii spiskowych i absurdalnych insynuacji, rzekomo przemawiających za stroną Wisły. Oficjalne oświadczenie PLKK ukazuje całą sprawę w sposób prosty i wyczerpujący. Zachowajcie chociaż resztki twarzy Wiślacy i nie szukajcie usprawiedliwień, bo to już nawet nie jest żenujące. Kara oczywiście nieadekwatna do zachowania, ale tu chodziło o udowodnienie racji. Ciekawe, czy pan Dunin dalej jeszcze się czuje pokrzywdzony? Przecież oświadczenie Wisły wskazywało ma agresję polkowiczan.. No, co jest? Klub z taką tradycją, z taką ilością trofeów, która jest tu ciągle podkreślana, splamił się tak bezpośrednim, wierutnym i bezczelnym kłamstwem? Smutne, że Dunin nie miał na tyle jaj, by przyznać się do winy zaraz po zamieszaniu, bo mimo że niesmak by pozostał, każdy by zrozumiał, że zrobił to w nerwach i o sprawie już dawno nie byłoby mowy. Ale te dziecinne, pokrętne tłumaczenia, oczernianie (co najgorsze..) klubu z Polkowic sprawiło, że "TS WISŁA" w oczach przeciętnego kibica znaczy już dużo mniej. Po co były te kłamstwa..? W nerwach można zrobić wiele złego, ale też wiele takiemu działającemu w afekcie można wybaczyć. Ale dalszy nędzny teatrzyk przerósł wszystkich. Szkoda mi też ludzi pokroju Sebzinho (na szczęście jedyny taki przypadek na tym forum), który wydaje się, że gdyby tylko mieszkał bliżej Małopolski zakładałby czerwoną koszulkę i chodził na mecze Wisły. Zero oddania własnemu klubowi, już nie mówię o wyśmiewaniu go i jego kibiców na każdym kroku, ale teraz, gdy kibice klubu, którzy oczerniał, zrzucał odpowiedzialność, stawiał w bardzo złym świetle twój MKS mogliby wreszcie odwołać zarzuty i obraźliwe frazy względem nas, ty proponujesz zakończyć dyskusję. A dobre imię klubu stawiasz na szarym końcu. Nie robisz tego pierwszy raz, co tym bardziej mnie smuci. Identyfikujesz się z klubem? To rób to także poza halą, gdzie inny atakują twój zespół. Tym bardziej, że robią to niesłusznie. Spójrz na Wiślaków- oni nawet jak nie mieli żadnej mocy argumentów w ręce bronili klubu, szkoda, że w taki chamski sposób, ale wierni mu są zawsze. Zastanów się nad sobą, nie mówię tylko o tym ostatnim poście.
Czekam też na oficjalne skomentowanie sprawy przez Wisłę. Ciekawe, czy mogą pogrążyć się jeszcze bardziej.

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 08 grudnia 2012, 19:42

Czemu moje posty, choć wcale nie są obraźliwe ani wulgarne, nie zostają dodane i nie są widoczne?..

który twój post nie jest widoczny encyklopedio? jesteś nowym użytkownikiem i wszystko to co napiszesz, musi być zatwierdzone przez moderatorów. wcześniej czy później wszystko się pojawia

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”