AZS Poznań - AZS Gorzów live (2mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 17 kwietnia 2005, 07:30

Sorry ale ja uwazam ze nie byli po nasz stronei sedziowie... bylo bardzo duzo akcji kiedy nasza nie dostknela ostatnia pilki i ..co? pilka dla bialych!po drugie w ogole fauli nie gwizdali!! zenada!!!
nie dziwie sie ze Trener nie wytrzymal!!! tez bym zareagowala gdy poraz 100 pilka jest w naszym posiadaniu i nie ma odgwizdanego faulu... ten faul bardzo duzo by zmienil!! i o tym wiem ja i wy !! wiec nie mowcie ze gwizdali w nasza strone bo mi sie poprostu smiac chce w tym momencie!!

Podrowienia

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 17 kwietnia 2005, 07:47

czyj to wpis? jednej z uczestniczek meczu? czy kibicki? :P

nie sądzę aby aż tak strasznie gwizdano błędy piłek na aucie (inna sprawa, że kilka razy nawet ja przyznałbym piłkę dla Gorzowa), chociaż w kwestii fauli chyba nie mogę sie zgodzić - wystarczy popatrzeć na czwartą kwartę tam chyba bylo 4:1 w faulach dla Poznania... ale później faktycznie zaczeło sie gwizdanie na maxa :?

teraz zresztą i tak już po wszystkiemu, nie ma co narzeka, tylko dograć sezon i udać się na zasłużony (dla Gorzowa na pewno) odpoczynek :P :)
Obrazek

you're as good as your last performance

Gość

Postautor: Gość » 17 kwietnia 2005, 08:33

ja bym jednak proponowal gorzowskim koszykarka wziasc sie za gre a nie wciaz plakac co zrobil sedzia a czego nie
od dluzszego czasu tylko przegrywaja i nazekaja ze im zle a nic nie robia w kierunku zeby bylo lepiej

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 17 kwietnia 2005, 08:58

Sędzia ewidentnie dyktował mecz (może nie cały ale bardzo często) pod Gorzów, często nasze były faulowane a sędzia nic, a z piłkami dla Poznania to już kompletnie sie skompromitował jeden i drugi :lol:

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 17 kwietnia 2005, 09:03

Anonymous pisze:ja bym jednak proponowal gorzowskim koszykarka wziasc sie za gre a nie wciaz plakac co zrobil sedzia a czego nie
od dluzszego czasu tylko przegrywaja i nazekaja ze im zle a nic nie robia w kierunku zeby bylo lepiej

One właśnie starają sie grać jak najlepiej - to zresztą widać. Więc mówienie tego, że nie robią nic w kierunku tego, żeby było lepiej, jest zarzutem zdecydowanie niesłusznym!
Obrazek

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 17 kwietnia 2005, 09:12

czarny pisze:
Anonymous pisze:ja bym jednak proponowal gorzowskim koszykarka wziasc sie za gre a nie wciaz plakac co zrobil sedzia a czego nie

One właśnie starają sie grać jak najlepiej - to zresztą widać. Więc mówienie tego, że nie robią nic w kierunku tego, żeby było lepiej, jest zarzutem zdecydowanie niesłusznym!

Ale jakoś nie widać efektów tego zaangażowania żeby było lepiej, chyba że chcą to osiągnąć brzydkimi faulami tak jak robiły to na Ciecierskiej :twisted:

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 17 kwietnia 2005, 09:16

wiesz, każda interwencja przy wyprowadzaniu kontry jest wielce ryzykowna :P i nie należy do zbyt bezpiecznych :D

fotki: (all rights reserved :P)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej na SF (ciekawe tylko kiedy? :roll: ) lub na privie :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Zuza11
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Zuza11 » 17 kwietnia 2005, 09:25

to ja sie wpisalam wczesniej... hmm
1.ja mam swoje zdanie
(gralam i czulam jak nie raz dostalam po lapach od kogos i czysto??!)wy macie swoje... oki ..
2. Monia nie jest taka swieta :wink: tak samo gra na pograniczu Faulu wiec nie broncie jej!!!... sorciak. a co do umyslnego ... na pewno byl przypadkowy..ale nie zlosliwy.. :wink:
3. bylysmy blisko o zwyciestwo i kazda walczyla!! wiec gosciu skoro zabierasz glos to miej odwage sie przedstawic...

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 17 kwietnia 2005, 09:35

Gratulacje dla Poznania
Na meczu nie bylem, ale skoro sedziowie tak baaaardzo sprzyjali przyjezdnym to czemu wygral AZS z Poznania :?
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 17 kwietnia 2005, 09:41

Co do sędziów... Wacław Woźniewski nie gwizdał na czyjąś korzyść. On poprostu jest słabym arbitrem- niestety to jest Polska- ja też nie lubuje tego Pana (czyt. pierwszy mecz o utrzymanie w Chełmie)- szkoda, ze tak szybko wyszedł z sali i nie udało mi się pozdrowić go z pierwszoligowego Ostrowa.

Co do meczu- Kasia Czubak- wyciągnęła piłkę w takim momencie i taaaaaaaaaaaaaaaaaaaakiej zawodniczce- BIG RESPECT.
To był przełom. Podejrzewam, że jakby AZS miał zawodniczkę z dużą ilością lat na parkietach- wykorzystał by to. Fakt Krupa zrobiła coś fantastycznego w następnej akcji i pokazała kto jeszcze będzie długie lata rządził w Polskiej koszykówce :wink:

Poznaniowi gratuluję wygranej. A Gorzowowi wielkiego serducha.
Szkoda, że nie będę się mogł ani z jedną ani drugą drużyną spotkać za rok w lidze :cry:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 17 kwietnia 2005, 09:44

ojj, baardzo cienki byl poziom sedziowania tego spotkania, o czym przez chwilke rozmawialem takze z mawim gorzowa...musze sobie zapamietac pana WW......... :twisted:
reloaded :]

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 17 kwietnia 2005, 10:30

A wszyscy mówią, że tylko Chełm narzeka na sędziów :lol:

Gość

Postautor: Gość » 17 kwietnia 2005, 11:27

o tak to prawda wciąz tylko slychac narzekania ze nie ten sedzie ze nie tak gwizdal ze ktos byl za kims a nie za nimi chyba zawdoniczki azs nie robia zbyt duzo poza narzekaniem i wiecznymi pretensjami ale jak sie sponsorzy skończa moze zaczna grac porzadnie bo jak narazie tylko im zle zle i zle

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 kwietnia 2005, 11:29

Hersi pisze:A wszyscy mówią, że tylko Chełm narzeka na sędziów :lol:

:) Dokładnie - dajcie spokój już z tymi teoriami. Mati ma rację WW zdarzają się błędy (w obie strony) z prostego powodu ;) Wczoraj natomiast trochę zbyt aktywny momentami był drugi arbiter i stąd za bardzo rzucał się w oczy. Oba zespoły mogą się przyczepić conajmniej do kilku decyzji obu panów, więc wypowiadanie się, że gwizdali pod kogoś jest raczej nie na miejscu. Co do decyzji w ostatniej minucie - trenerowi Gorzowa dach się należał bezprzecznie i z tym chyba nie protestują nawet stronnicy Gorzowa. Co do fauli, brutalności czy braku fair-play... hmmmm... jeśli Waszemu zespołowi (czyt. AZS Poznań) były odgwizdywane te faule, a w jednym przypadku nawet niegodny sportowca, to raczej korzyść po Waszej stronie, a problem Gorzowa. Więc nie bardzo rozumiem oburzenie... pomijam już to, że brutalności żadnej nie było, walka zacięta z obu stron, a faul niegodny sportowca nastąpił przy próbie zatrzymania kontrataku - z powodu braku ataku na piłkę... sytuacja jakich wiele na koszykarskich parkietach.

Co do meczu - na pewno przez 3/4 jego trwania najważniejszą postacią na boisku była Agnieszka Szott. Obrona AZSu P. kompletnie się kompromitowała kilka razy dając jej sporo miejsca na manewry pod koszami. Niestety pretensje do wysokich w zespole z Poznania całkowicie uzasadnione - brak zagrożenia w ataku i słaba obrona sprawiły, że mecz toczył się właśnie przez te 3/4 czasu na korzyść Gorzowianek. Słabo niestety wypadła zwłaszcza była Olimpijka - Natalia M. A teraz moje subiektywne ocenienie końcówki - całe nieszczęście dla Gorzowianek zaczęło się od rajdu przez całe boisku i wejście "pod Redę" Agnieszki Szott. Efektowny blok wywołał aplauz na trybunach, a dziwny uśmiech na twarzy Gorzowianki. Do tego momentu grająca bardzo rozsądnie i strasznie konsekwentnie zawodniczka Gorzowa jakoś chyba za bardzo wzięła do siebie tę akcję, bo do końca meczu praktycznie wyłączyła się w ataku. Stąd też wielkie problemy AZS Gorzów z kończeniem akcji i kilkakrotne ich straty. Z drugiej strony doświadczenie "Krupy", która najpierw naraziła się na jeszcze bardziej deprymującą akcję niż blok - przechwyt i kontrę Gorzowianki na pusty kosz, a potem - zupełnie nie przejmując się tym, co wywinęła, zagrała wspaniale wyciągając piłkę z rąk rywalki w ostatnich sekundach meczu przy jedynie dwupunktowym prowadzeniu AZS Poznań, i kończac następnie wejście na kosz celnym rzutem z faulem (po którym nie wytrzymał Maciejewski). Ogólnie nawet ciekawy mecz prowadzony w dość szybkim tempie. Jedyne do czego można mieć zastrzeżenia to jednak momentami za dużo chaosu na parkiecie i słaba skuteczność bliżej kosza, bo na obwodzie było naprawdę dobrze.

No i do tej pory boli mnie głowa od tych bębnów i klapeczek :) Muszę się ich zapytać komu kibicowały, bo nie było za bardzo słychać w tym hałasie ;) :D
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 17 kwietnia 2005, 12:17

Seba pisze:.....
No i do tej pory boli mnie głowa od tych bębnów i klapeczek :) Muszę się ich zapytać komu kibicowały, bo nie było za bardzo słychać w tym hałasie ;) :D

a no obydwu zespołom: tylko o ile w pierwszej polowie mozna bylo jeszcze cos zaspiewac to juz w drugiej polowie bylo to prawie niemozliwe...stad moja"refleksja" na ten temat:
1)jak narazie wole kibicowac w Arenie
2)Chwialka jest zamala na jakis glosny doping, szczegolnie jesli stawiaja sie kibice obydwu druzyn
3)w poznaniu powinni wybudowac jakas srednia hale na ok.2 tysiace ludzi bo takiej brak(ten "postulat" wysunal juz jakis czas temu Maras, a ja tylko go popieram 8) )
reloaded :]

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”