13 kolejka FGE

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Re: 13 kolejka FGE

Postautor: rzymi » 02 grudnia 2012, 17:13

No cóż, pewnie to był Encyklopedia, który wraz ze swoją świtą szedł pilnować sali konferencyjnej i przejścia do niej prowadzącego. Swoją drogą to nie przypuszczałem, że po 13 kolejkach (drużyny mają po 9-10 rozegranych spotkań :lol: ) jedynym niepokonanym zespołem będzie bydgoskiego Artego. Gratulacje za zwycięstwo!
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 grudnia 2012, 17:45

Chyb fajny mecz w Pruszkowie. Fajny dla Pruszkowa.

46 pkt.. tyle często tracimy ale przez cały mecz.. 15 pkt straty.. (a prowadziliśmy 8-0 na początku).. co to ma być? Andrzejki zbyt radosne?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

SPBSPB
Nowy na forum

Postautor: SPBSPB » 02 grudnia 2012, 18:08

akar
Żak

Postautor: akar » 02 grudnia 2012, 18:36

krysti pisze:
Greebo pisze:Chyb fajny mecz w Pruszkowie. Fajny dla Pruszkowa.

46 pkt.. tyle często tracimy ale przez cały mecz.. 15 pkt straty.. (a prowadziliśmy 8-0 na początku).. co to ma być? Andrzejki zbyt radosne?

Oglądam ten mecz w internecie i to co gramy to niestety jest beznadzieja łągodnie mówiąc :roll: chyba jest to mecz sezonu Lidera. W przeciewieństwie do zespołu z Pruszkowa nasze koszykarki nie mają w ogóle okazji do rzutów dystansu. Beard i Charles starają się robić co mogą ale są dobrze kryte. DeMondt zupełnie nie widoczna...

Zapewne znasz powiedzenie "gra się tak jak przeciwnik pozwala". Dziś Lider Wiśle na wiele nie pozwolił :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 grudnia 2012, 18:43

Proponuję, aby CCC i Wisła dostawały tydzień wolnego po meczu w Eurolidze. Może to pomoże.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 grudnia 2012, 18:43

Gratulacje dla Lidera. Jak sie dostaje frajera, to należy go bić. Lider miał okazje zrobić to już i w tym i w tamtym sezonie w Krakowie. Wtedy spieprzył sprawę, ale dziś zrobił juz ot co powinien. To nasza największa wtopa w ldze od 3 sezonów..

Kiedy wydawało sie ze najgorsze mamy w tym sezonie za soba i ze wychodzimy na prosta, dostaliśmy mocno po głowie. I w sumie może taki kubeł zimnej wody nie byłby najgorszy gdyby nie wczorajsza porażka Polkowic. W tym momencie całkiem realny stał sie scenariusz jeszcze do wczoraj mało prawdopodobny - wygranie RS przez Artego, a co za tym idzie półfinał PO Polkowice - Wisła. Oczywiście Bydgoszcz ma jeszcze przed soba 2 mecze z nami i 1 z Polkowicami, ale może sie okazać ze juz jedna wygrana w którymś z tych spotkań da im końcowy sukces (o ile oczywiscie nie potracą punktów w meczach z teoretycznie słabszymi rywalami)

My teraz mamy 3 dni by sie podnieść i zrehabilitować w meczu z Turczynkami w eurolidze..

PS. To kolejny nasz bardzo słaby mecz wyjazdowy po porazce w Polkowicach i 2 cudem dowiezionych wygranych w Toruniu i Gdyni
PS2 Spotkałem sie z teoria- spostrzeżeniem - ze jak zacyznamy mecz dobrze to należy drzec o wynik (odwrotnie tez czesto działa) Dzis sie to sprawdziło w 100%.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 grudnia 2012, 18:44

co do Wisły , no w szoku jestem , że taka kompromitacja...
Artego niepokonaną drużyną po tych 10 meczach..

Dziwna liga , dziwny sezon - a po nowym roku prawdopodobnie w 9 zespolowej lidze.......

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 grudnia 2012, 18:47

akar pisze:Zapewne znasz powiedzenie "gra się tak jak przeciwnik pozwala". Dziś Lider Wiśle na wiele nie pozwolił :lol:

Myślę ze prawdziwsze będzie stwierdzenie ze dziś nasze panie pozwoliły waszym na wiele im nie pozwolić. Bo jak tracą do przerwy 45 pkt to znaczy ze myślami sa wszędzie tylko nie na parkiecie. A potem pozbierać sie juz nie zawsze udaje.

PS. Mam nadzieje ze nie usłysze od Hernandeza o problemach z rozgrywajkami..

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 grudnia 2012, 18:49

Koszykarz (Toruń) pisze:co do Wisły , no w szoku jestem , że taka kompromitacja...
Artego niepokonaną drużyną po tych 10 meczach..

Dziwna liga , dziwny sezon - a po nowym roku prawdopodobnie w 9 zespolowej lidze.......

Jak kompromitacja??? Lider wygrał 50-60 punktami??? NIE
Ta liga jest słaba. Wygrana Lidera wazniejsza jest niz calkiem niedawna porazka z Toruniem. W tym tempie do konca sezonu zostanie 4 zespoly 8) :x :roll:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 02 grudnia 2012, 19:27

Mając taki skład, osiągając ostatnio świetne wyniki w eurolidze przegrać z Pruszkowem?
Oczywiście, że kompromitacja, w dodatku taka bez wytłumaczenia.
Zresztą tego meczu się nie dało oglądać, wszystko co Wiślaczki pokazały dobrego w eurolidze tutaj nie istniało.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 02 grudnia 2012, 20:21

Widocznie cieżko Wiśle się zmotywować do gry z takimi druzynami jak ta dzisiejsza , gdy się gra w Eurolidze choc z CCC też nie było lepiej zobaczymy co bedzie z Artego?

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 grudnia 2012, 20:27

Cóż, tak to jest, gdy wróciła do gry nomnalnie pierwsza rozgrywająca, a ta nominalnie rezerwowa po ostatnich perturbacjach zdrowotnych grać nie mogła... Widać po tym, która z nich pozytywnie napędza ten zespół. Poza tym dalej jest jakiś koszmar z "trójkami", a w zasadzie brakiem ich prób przez całą pierwszą połowę, a potem mocno nieciekawą skutecznością... :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 grudnia 2012, 21:30

wciąż nie moge uwierzyc że Wisla mając najlepszą koszykarke na swiecie , a takze jedna z najlepszych ,,2'' na świecie - dostala takie baty w Pruszkowie
ciekawe gdzie profesjonalne podejscie do gry.
Energa grając jedną piątką potrafila rozgromic Lidera przeciez

a ciekawie bedzie jak Artego wygra RZ - utrze nosa możnym.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 02 grudnia 2012, 21:37

Bardzo mnie cieszą wyniki Artego - CCC i Lider - Wisła. Nie tylko dlatego, że faworyci przegrali, ale że trochę przywraca to sens rywalizacji w tej dziwacznej lidze.

Wisła ma zdecydowanie najgorszy skład od lat, choć tej klasy Amerykanek (licząc pakiet) nie było tam chyba nigdy. CCC z kolei zależy od Ogwumike i skoro zagrała piach, mecz z zespołem z czoła tabeli nie mógł się skończyć inaczej. CCC więc dużo łatwiej rozpracować niż Wisłę, bo niby z Charles jest podobnie, ale ją zatrzymać znacznie trudniej, ale jak przyjdą mecze ze skutecznością Tiny 1/10 wynik na 99% będzie w plecy w Euro i z czołówką ligi.

A przy okazji - bardzo ciekawe spotkanie w Gdyni i festiwal trójek Widzewa. Ostatnia kwarta meczu (37:20 dla CW) to taki błysk i zadziorność, jakich mi strasznie brakuje u gdyńskich koszykarek w ostatnich latach. W efekcie bardzo fajne spotkanie wyszło i nic to, że obie drużyny o obronie nie mają bladego pojęcia, skoro zagrały żywą, wesołą i skuteczną koszykówkę.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 grudnia 2012, 21:47

Coz, ja mimo porażki i to w takim stylu uważam ze mamy najmocniejszy skład od lat (przynajmniej patrząc na składy euroligowe, bo oczywiscie bywały silniejsze w PO PLKK gdy grały po 3 amerykanki). A wszystko jak zwykle zweryfikuje parkiet wczesna wiosną.

PS. Jedna z zalet porażek Wisły jest to, ze forum ozywa. Bo jak sie zdarza taki sezon jak poprzedni to cały temat dotycząc finałowej (4-meczowej!) rywalizacji zamyka sie w niecałych 4 stronach :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”