Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

dezali
Amator

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: dezali » 11 grudnia 2012, 11:27

Greebo pisze:Jak rozumiem sugerujesz odejście can-packu. Mam wiec pytanie: opierasz to na jakis "przeciekach", wyciągasz wnioski z jakiś (jakich?) sytuacji czy poszlak czy po prostu to Twoje przeczucie (bo uzywasz tez słowa czarnowidztwo a to sugeruje brak realnych podstaw)?

Mogę już trochę konkretniej odpowiedzieć, jako, że informacja została podana do publicznej wiadomości - Prezes Sarna zakończył pracę w Grupie CP: http://canpack.eu/index.php?action=3&subaction=1&id=39

Jako, iż był w ścisłym kierownictwie firmy osobą z największym entuzjazmem i z osobistym zaangażowaniem podchodzącym do współpracy z Wisłą, informacja na pewno do pozytywnych nie należy. Jeśli jeszcze dodać do tego co najmniej dwa inne elementy, układanka jaka rysuje mi się w głowie skłania do przemyśleń takich, jak opisane w moim wcześniejszym poście.

Absolutnie nie oznacza to jednak, iż jakiekolwiek decyzje w tym względzie zapadły.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 grudnia 2012, 11:52

No na pewno nie jest to dla nas dobra decyzja. A o tym czy neutralna czy tez zła lub bardzo zła to pewnie sie wkrótce okaże.

PS. 2 inne elementy układanki to..? (bez urazy, nie trawie pisania na zasadzie wiem ale nie powiem)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

dezali
Amator

Postautor: dezali » 11 grudnia 2012, 21:16

Bez urazy, ale nie zawsze to co może Ci się wydawać 'wiem, ale nie powiem' kwalifikuje się do tej kategorii. Czasem są inne przyczyny ogólnikowego trybu pisania.

Jeśli chodzi o pozostałe elementy składanki to:
- primo - nie dostrzegam w ścisłym kierownictwie CP osoby (może poza jedną), która jest żywnie zainteresowana sportem i mogłaby przejąć rolę "ambasadora" CP w Wiśle i zarazem Wisły w CP, jaką do tej pory pełnił Prezes Sarna - chyba, że on sam pozostanie kimś takim pomimo formalnego zakończenia pracy w firmie (trudno mi jest to jednak sobie wyobrazić) - to w ramach współpracy codziennej. Brak takiej osoby zdecydowanie utrudni również "walkę" o kolejną pulę środków na sponsoring w budżecie na rok 2013 - to już kwestia bardziej strategiczna
- secondo - w czasach powszechnego trendu do cięcia kosztów pula sponsorska może być najbardziej łakomą i łatwą do wycięcia pozycją budżetu CP (bez względu na bieżące wyniki finansowe osiągane przez CP, taka po prostu może być wola akcjonariusza) i w rozmowach na temat kształtu budżetu może zabraknąć owego "ambasadora", który argumentowałby za przedłużeniem współpracy CP z Wisłą

Wreszcie wydaje mi się, że po odejściu z Wisły Prezesa Miętty-Mikołajewicza (a moment ten prędzej czy później nastąpi, oby i w tym wypadku jak najpóźniej) może z kolei po stronie klubu zabraknąć (w oczach CP) odpowiedniego partnera do dalszych rozmów nt. współpracy.

W mojej prywatnej ocenie zdecydowanie większe szanse (biorąc pod uwagę wszystkie opisane powyżej okoliczności) ma realizacja czarnego dla nas scenariusza, aniżeli tego neutralnego. Obym zdecydowanie się w tym względzie mylił.

Tyle tytułem mojego punktu widzenia, co z tego wyniknie jak słusznie zauważyłeś pokaże nam czas.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 grudnia 2012, 21:22

Bez urazy cd :)

Jak poprzednio napisałeś o dwóch kolejnych elementach układanki, to naprawdę trudno wywnioskować czy chodzi Ci o to co teraz wyjaśniłaś, czyli niejako ewentualnych konsekwencje odejścia Sarny, czy miałeś na myśli jakieś inne sprawy dziejące sie w klubie o których jest Ci wiadomo a których nie chcesz przedstawić na forum publicznym.

W każdym razie, dzięki za przedstawienie swojego punktu widzenia juz w pełnej wersji :), ogólne trudno z Toba jakoś specjalnie polemizować - scenariusz ktory przedstawiasz wydaje sie mocno realny, choc oczywiscie mam nadzieje ze w życie wejdzie jakiś dla nas bardziej optymistyczny.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 13 grudnia 2012, 00:30

WIELKA WISŁA
Nowy na forum

Postautor: WIELKA WISŁA » 13 grudnia 2012, 14:27

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 13 grudnia 2012, 22:20

Niespodzianki nie było, piąty mecz, piąty raz MVP kolejki >> http://wislakosz.pl/index.php/euroliga/item/670

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2012, 05:18

Z tego co piszą na http://lovewomensbasketball.com powołując sie na jakas francuska strone, od stycznia nowa zawodnicza Hainault Basket będzie m.in. Petra Stampalija.

Nie powiem by mnie ta wiadomość zmartwiła :twisted: , ale teraz czekam na to kto w zamian pojawi sie na Reymonta. Bo jednak mimo ze teraz juz praktycznie nie wchodziła na parkiet a wczesniej grała jak grała, to jednak byla jakas alternatywa np na wypadek kontuzji Dory.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 grudnia 2012, 09:14

Ewka niech się zbiera, wystarczy jej te 4 miesiące w Rosji:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2012, 10:17

No to byłoby optymalne pod każdym względem, szkoda tylko ze raczej ni realne bo nie widzę przesłanek dla których Jeki miałby ja puścić. Nie gra tam specjalnie dużo, ale jest sensownym uzupełnieniem pod koszem i alternatywa na wypadek np kontuzji Grudy.

Zakładam - jak chyba większość - ze jeśli pozbywamy sie Petry to jednak planujemy kogoś pozyskać w zamian, i ze raczej mamy juz jakieś konkretne pomysły. Licze tez na to że nie zamienimy np jednej Petry na druga, albo na kogoś innego równie mało przydatnego (np Petrotyjska - to byłaby super zamiana miejsc). Tyle tylko ze takich potencjalnych wzmocnień jest mało, a tak naprawdę to przydałyby nam sie min dwie nowe panie

1. Podkoszowa z czymś czego nie posiada Dora Horti, a co forumowicza Ałgaja nazywa ciągiem na kosz. Czyli panią potrafiąca i lubiąca walczyć o zbiorki zwłaszcza w ataku i dzięki temu zdobywać stosunkowo "łatwe" punktu (cos takiego miała Lecia, a na wyższym poziomie widzieliśmy to w środę u Ndongue)

2. Zawodniczki obwodowej z dobrym rzutem z dystansu.

Idealnie by było, by obie miały paszport europejski, ale zakładam ze przynajmniej jedna (i oby tylko jedna) będzie wzmocnieniem już tylko na lige (Kaśka Douglas?) Pod koszem wypadałoby wiec ściągnąć już europejke.. ale czy jest realne znalezienie kogoś w miarę klasowego? Z wolnych zawodniczek najciekawsza postacią jest chyba Lima, a to już wiele mówi na temat potencjału tego rynku.. Nie wiem z kolei jak się ma sytuacja z kontraktem u byłej gwiazdy Edo, ktora nie pojawia sie na parkiecie swojej tureckiej druzyny :roll:

Najlepsza sportowo europejka nie mająca kontraktu na naszym kontynencie jest niewątpliwie doskonale nam znana Leuchanka. Tylko że ona bawi sie poki co w Chinach, a sezon tam jeszcze trochę potrwa a do tego dochodzi kwestia jej mało eleganckiego - ze tak to nazwę - rozstania z nami.

Coz, nasz menager ma o czym myśleć także poza kwestia "Polkowicka" ;)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 14 grudnia 2012, 11:47

Zwolnienie Petry to z pewnością informacja, której można się było spodziewać. Teraz czekamy na styczeń i na Jelenę i nie jest to bynajmniej Jelena Levchenko 8)
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2012, 11:52

Shavo pisze:Zwolnienie Petry to z pewnością informacja, której można się było spodziewać. Teraz czekamy na styczeń i na Jelenę i nie jest to bynajmniej Jelena Levchenko 8)

Jak masz wiedzieć kto to, to napisz. jak nie wiesz/nie możesz powiedzieć nie pisz nic.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 14 grudnia 2012, 11:58

Shavo pisze:Zwolnienie Petry to z pewnością informacja, której można się było spodziewać. Teraz czekamy na styczeń i na Jelenę i nie jest to bynajmniej Jelena Levchenko 8)

Jak sądzę, sugerujesz, że Milovanović znudziły się wyjazdy na zakupy w Wiedniu..

ps. oby się nie okazało, że ja "Jelena" to będzie świetna historia to sparafrazowania słów z dramatu Hanocha Levina, że "marzyli o wielkich galeriach, a skończyli w galerii.. centrum".
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

flash
Młodzik

Postautor: flash » 14 grudnia 2012, 12:09

Może wielki come back Jeleny... Maksimovic. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?
bball

SPBSPB
Nowy na forum

Postautor: SPBSPB » 15 grudnia 2012, 13:41

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”