TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: hermes46 » 01 lutego 2013, 17:06

Greebo pisze:
Zasadnym wydaje sie pytanie po co wprowadzać w takim razie jakieś limity dla zawodniczek zagranicznych, skoro obecnie w 3 klubach (Rzeszów, Pabianice, Widzew) nie gra ani jedna zawodniczka bez Polskiego paszportu, a w 4 kolejnych (Gdynia, Gorzów, Toruń, Bydgoszcz) ich liczba nie przekracza 3.. chyba tylko po to by w sztuczny sposób wyrównać lige i utrudnić życie drożynom które zechcą reprezentować nas w pucharach.

Po ogłoszeniu ze"nikt nie spada" kluby pozwalaniały zawodniczki. Nie wiem o jakim "wyrównaniu ligi" mowisz bo to co sie obcenie dzieje to jest ogromne nieporozumienie.

Koszykarz (Toruń) pisze:Ja z innej beczki : do konca RZ coraz mniej kolejek - czy są szanse ze Wisla i CCC moga wpasc na siebie w polfinale ? wyniki jakich meczow bedą decydujące ?
Bo jest szansa ze Artego i Energa mogą wpasc w drugim polfinale.

W teorii istnieje taka mozliwosc przy wszystkich wygranych meczach Katarzynek i paru wpadkach Wisły.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 lutego 2013, 17:45

wow..

Wprowadzenie obowiązku grania dwoma polkami - taki był projekt na przyszły sezon, to wyrównywanie poziomu ligi gdyż nawet najlepsze krajowe zawodniczki (pzoa Ewka i Biba) nie odbiegają znacząco od tych średnich.

Szanse na to ze Wisła zagra w Polkowicach sa i to spore ale bynajmniej nie wynikają one z możliwości spadnięcia przez Wisłę an pozycje nr 4 (choc taka tez istnieje) a z faktu ze Artego ma wciąż olbrzymie szanse na pozycje nr 1. Stanie sie tak wówczas gdy Artego ogra u siebie Polkowice, lub tez wtedy gdy ten mecz przegra, ale niżej niż wygrało an wyjeździe, a Polkowice potkną się w innym meczu (np w Krakowie w ostatniej kolejce)

Istnieje tak wiec spora szansa na to, ze Wisła chcąc uniknąć Polkowic juz w półfinale (tam sie gra do 3 wygranych,a w finale do 4) będzie musiała sie im podłożyć w meczu ostatniej kolejki :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lutego 2013, 17:56

Greebo pisze:Istnieje tak wiec spora szansa na to, ze Wisła chcąc uniknąć Polkowic juz w półfinale (tam sie gra do 3 wygranych,a w finale do 4) będzie musiała sie im podłożyć w meczu ostatniej kolejki :roll:

jak Wy boicie się Polkowic już w półfinale to o czym my tutaj mówimy? Poza tym kombinowanie nie zawsze na zdrowie wychodzi.8) Uważam, ze trzy pierwsze zespoły są na wyrównanym poziomie! 3/4 sezonu za nami, a mało kto to zrozumiał. :P

Na SF redaktor z Krakowa pisze, że Toruń to niewygodny rywal. Trochę historii proszę poznać. Na 44 mecze Wisła-Toruń Katarzynki wygrały 8 razy (w tym 2 przy ul. Reymonta 22). Fałszywa kurtuazja nikomu nie jest potrzebna.8)

http://marlow.blox.pl/2013/01/Bilans-sp ... rakow.html

PS. Prosiłbym kolegę NAMAXA aby medale porozdawał, jak to robi co roku. Bardzo jestem ciekaw jego obecnej koncepcji.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 01 lutego 2013, 19:17

Proszę bardzo. :P 1.WISŁA 2.ARTEGO 3.CCC.Oczywiście w tym układzie trzymam kciuki za brak kontuzji w Artego.
A w dodatku trzymam kciuki za 2 Polki na parkiecie w przyszłym sezonie albo 2 nieeuropejki.Bo takiej beznadzieji amerykańskiej biegającej po parkietach w PLKK to nigdy nie było.Poza 6 GWIAZDAMI.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lutego 2013, 20:17

NAMAX pisze:Proszę bardzo. :P 1.WISŁA 2.ARTEGO 3.CCC.Oczywiście w tym układzie trzymam kciuki za brak kontuzji w Artego.
A w dodatku trzymam kciuki za 2 Polki na parkiecie w przyszłym sezonie albo 2 nieeuropejki.Bo takiej beznadzieji amerykańskiej biegającej po parkietach w PLKK to nigdy nie było.Poza 6 GWIAZDAMI.

Czyli znowu bez Katarzynek. Ogromnie mnie to cieszy. Swoją drogą ciężko wejść do elity. Myślę tu o Artego, bo ta drużyna przypomina mi Katarzynki z sezonu 2009/2010. 8)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 lutego 2013, 22:01

Greebo pisze:Istnieje tak wiec spora szansa na to, ze Wisła chcąc uniknąć Polkowic juz w półfinale (tam sie gra do 3 wygranych,a w finale do 4) będzie musiała sie im podłożyć w meczu ostatniej kolejki :roll:

Dokładnie tak jest. Od porażki Wisły z Artego obawiam się takiego rozwiązania, bo choćby dziewczyny wylały siódme poty, a Jose potraktował ten mecz jako najważniejszy w karierze, to nawet porażka 1 pkt po trzech dogrywkach w niemal całym środowisku koszykarskim zostanie to odebranie jako podkładka, nie mówiąc już o wielu kibicach Białej Gwiazdy... :roll: Zupełnie odwrotnie niż przejście AZS-u Gorzów obok meczu u siebie przeciwko CCC w ostatniej kolejce sezonu zasadniczego 2008/09, dzięki czemu AZS uniknął w półfnale Wisłę, "wpychając" ją na świetnie dysponowany Lotos (inna sprawa, że wiślaczki kierowane przez "genialny" duet szkoleniowy Downar&Raczyński, była niedysponowana jak nigdy...), a AZS spokojnie wypunktował posiadające atut własnego parkietu, ale grające praktycznie tylko sześcioma zawodniczkami polkowiczanki. Rok później Lotos totalnie odpuścił 2 lub 3 kolejki przed końcem mecz z Energą, dzięki czemu w półfinale trafił na ten zespół, a uniknął potencjalnie mocniejszych CCC lub Wisły. Efekt - mistrzostwo Polski. Więc nie zgodzę się z Matrixem, że kombinowanie nie zawsze wychodzi na zdrowie - może nie zawsze, ale też nierzadko tak. 8) Myślę, że teraz Wiśle taki "numer" nie przeszedłby płazem, bo ktoś bystry we Wrocławiu (i nie mam tu na myśli organy ścigania) może rzec, że "cała Polska to widziała"... :roll:
Jedno jest pewne - mądrzejsi będziemy we wtorek.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lutego 2013, 13:04

paulo2907 pisze:Rok później Lotos totalnie odpuścił 2 lub 3 kolejki przed końcem mecz z Energą, dzięki czemu w półfinale trafił na ten zespół, a uniknął potencjalnie mocniejszych CCC lub Wisły. Efekt - mistrzostwo Polski. Więc nie zgodzę się z Matrixem, że kombinowanie nie zawsze wychodzi na zdrowie - może nie zawsze, ale też nierzadko tak. 8) Myślę, że teraz Wiśle taki "numer" nie przeszedłby płazem, bo ktoś bystry we Wrocławiu (i nie mam tu na myśli organy ścigania) może rzec, że "cała Polska to widziała"... :roll:
Jedno jest pewne - mądrzejsi będziemy we wtorek.

Może i masz rację. Tylko czy Cię pamięć nie myli, jak przebiegała rywalizacja Lotosu z Energą w sezonie 2009/2010. W czwartym meczu to Gdynia w Toruniu "pełne galoty" miała, a twarz prezesa Krawczyka przybrała kolor purpury. 8) Wiem liczycie wszyscy na to, że Artego grając praktycznie 7 zawodniczkami w play-off siądzie. :P Umiesz liczyć licz na siebie!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 lutego 2013, 15:18

Ciekawy wywiad z Julie McBride:
http://www.bydgoszcz.sport.pl/sport-byd ... skiej.html

Krótko mówiąc pani McBride nie ma problemu z mówieniem tego co myśli :)

Chodzi o dwie sprawy. Możliwość dostania polskiego paszportu i walkę o mistrzostwo - mówi. Temat polskiego obywatelstwa pojawił się rok temu, kiedy agent zawodniczki skontaktował się z trenerem polskiej kadry. Polką była prababcia koszykarki.

Czyli fama, że dajemy paszporty już się tak rozniosła? Czemuż to sobie pani McBride przypomniała o swoich korzeniach dopiero po 6 latach w Turcji?

Rozumiemy się. Trener mi ufa, a ja ufam jemu. Raptem kilka razy w czasie meczu zerkałam na niego, żeby sprawdzić, czy myślimy o tym samym(...)Koszykówka jest prostą grą. Niektórzy niepotrzebnie ją komplikują. Osobiście lubię sposób gry NBA - jeden na jeden, izolacje, kontry. Niektórzy chcą spowalniać grę, tłumaczą, kto ma gdzie pobiec, z kim się zamienić. Szczerze? Dla dziewczyn to już za dużo. Nie komplikujmy prostej gry - tłumaczy.

No piękna laurka dla Herkta ;) Kto jest trenerem w tym zespole? :)

Część sędziów w Polsce nie jest sędziami FIBA. Nie znają przepisów. To jest słabe - mówi.

Sędzia z FIBA = sędzia ze znajomością przepisów? Co na to PLKK? :)

Weźmy na przykład tego Polaka z NBA. Jak on się nazywa? Gortat? Przecież jest słaby, zwyczajnie słaby. Trzeba mu było zapłacić, żeby grał w reprezentacji. Ubezpieczenie? To jakaś bzdura. Te pieniądze można było wydać lepiej

Jak to w tym enbieju się nie znają na zawodnikach...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 lutego 2013, 16:08

Cudnie, że ma prababcie z Polski to właściwie wszystko zmienia ;-)
Niby rozdajemy paszporty, a jeszcze żadna Amerykanka nie skorzystała.. ;-) ja mam nadzieję, że McBride jednak papierów nie dostanie, pomijając nawet kwestię poglądów na sprawę naturalizacji, mówimy o zawodniczce, która w tym roku kończy 31 lat... trochę za późno ten temat... i tym samym bardziej prawdziwe niż w sytuacji młodszych amerykanek zaczynających przygodę w kadrach europejskich, jest jej stwierdzenie, że nikt nie bierze obywatelstwa by grać w kadrze... no bo ile ona w tej kadrze pogra? 1 poważny turniej jak zdrowie i czas pozwolą?
Jak obywatelstwa nie dostanie to za dwa lata wyleci z europejskiej rotacji, a z paszportem zacznie inne życie...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 lutego 2013, 16:12

Ałgaja pisze:pomijając nawet kwestię poglądów na sprawę naturalizacji, mówimy o zawodniczce, która w tym roku kończy 31 lat... trochę za późno ten temat...

No jak, przecież
O końcu kariery nie myśli, ale w jej przedłużeniu na pewno pomoże polski paszport.
który czyni ewidentnie cuda...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 lutego 2013, 17:19

Czy ktoś wie cokolwiek o Meczu Gwiazd w tym roku? 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 lutego 2013, 17:23

matrix pisze:Czy ktoś wie cokolwiek o Meczu Gwiazd w tym roku? 8)

omg jeszcze to ma sie odbyc? :roll:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 04 lutego 2013, 17:46

krysti pisze:Była gdzieś informacja, że mecz gwiazd został definitywnie odwołany w tym sezonie z przyczyn ekonomicznych czytaj kryzysu ;)

WislaKosz.pl: "Mecz Gwiazd z powodów organizacyjno-ekonomicznych nie odbędzie się w tym sezonie. Żaden z klubów nie odpowiedział pozytywnie na propozycję zorganizowania. W obecnej sytuacji gospodarczej trudno się dziwić" - Grzegorz Ziemblicki.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 lutego 2013, 23:48

Bez przesady, nie jest jeszcze taka wiekowa. 8) ADF miała chyba o 3 lata więcej, jak dostała czarnogórski paszport, a w naszej kadrze męskiej Eric Elliott chyba nawet 35. Po sezonie faktycznie może rozegrać się o nią istna wojna i pewnie w Krakowie (zakładając, że nadal będzie sponsor i Euroliga) by ją chcieli, zwłaszcza jakby sprawa z paszportem była pewna - w końcu "skaleczenie" Wisły to niejako przepustka do angażu na Reymonta. 8) Chociaż inna kwestia to, czy pod względem stylu i charakteru pasowałaby do koncepcji trenera, ktokolwiek to będzie.
No a polski paszport może pomóc w wielu sprawach, np. możliwości głosowania w wyborach. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 05 lutego 2013, 01:11

paulo2907 pisze:No a polski paszport może pomóc w wielu sprawach, np. możliwości głosowania w wyborach. :lol:

taa na pewno bedzie Jej do tego potrzebny :roll: Chyba szybciej do opcji ala Logan. Czyli wyjazd do jakiej kolwiek ligi europejskiej juz jako ...polka

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”