TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014
1. Konin wywalczył awans na parkiecie, a nie przy zielonym stoliku, wiec ma w tej lidze prawo grac, nawet gdyby wystawiał tylko juniorki. Jeśli jego sytuacja finansowa jest taka ze nie stać ich na utrzymanie amerykanek - to zwolnienie ich jest zachowaniem znacznie bardziej poważnym niż sytuacja odwrotna czyli próba podciągnięcia się przez kontraktowanie kolejnych zawodniczek bez szans na wypełnienie tych kontraktów.
2. Przed sezonem była mowa o tym ze za rok liga ma liczyć bodajże 12 zespołów - tak jak to miało byc i teraz, ale nie zmieniało to faktu że ostatnia drużyna i tak miała spaść (awansować miałyby 3). Na stronie plkk dalej zresztą jest informacja ze 10-ty zespól spada - nie wiem, może w kuluarach juz coś wiadomo na temat tego ze tak nie będzie, albo może Konin liczyć na jakaś dziką kartę (tych IMO być nie powinno wcale)
3. W lidze mogą grac 3 zawodniczki bez paszportów europejskich, wiec jesli Kraayeveld doszła do szczecina to pewnie odejdzie stamtąd grająca mało Erving.
4. Plotki o odejściu Snell? Byłbym zdziwiony i liczyłbym ze wyląduje w Krakowie ;p
5. bodek38 - co masz konkretnie na mysli w kwestii "tego co sie dzieje" w Twoim klubie?
2. Przed sezonem była mowa o tym ze za rok liga ma liczyć bodajże 12 zespołów - tak jak to miało byc i teraz, ale nie zmieniało to faktu że ostatnia drużyna i tak miała spaść (awansować miałyby 3). Na stronie plkk dalej zresztą jest informacja ze 10-ty zespól spada - nie wiem, może w kuluarach juz coś wiadomo na temat tego ze tak nie będzie, albo może Konin liczyć na jakaś dziką kartę (tych IMO być nie powinno wcale)
3. W lidze mogą grac 3 zawodniczki bez paszportów europejskich, wiec jesli Kraayeveld doszła do szczecina to pewnie odejdzie stamtąd grająca mało Erving.
4. Plotki o odejściu Snell? Byłbym zdziwiony i liczyłbym ze wyląduje w Krakowie ;p
5. bodek38 - co masz konkretnie na mysli w kwestii "tego co sie dzieje" w Twoim klubie?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
a w Toruniu za Joyce Iamstrong?
No poczekajmy jeszcze z kolejkę, dwie
Greebo pisze:Konin wywalczył awans na parkiecie, a nie przy zielonym stoliku, wiec ma w tej lidze prawo grac, nawet gdyby wystawiał tylko juniorki. Jeśli jego sytuacja finansowa jest taka ze nie stać ich na utrzymanie amerykanek - to zwolnienie ich jest zachowaniem znacznie bardziej poważnym niż sytuacja odwrotna czyli próba podciągnięcia się przez kontraktowanie kolejnych zawodniczek bez szans na wypełnienie tych kontraktów.
Nie wiem jaka jest sytuacja obecnie w konińskim klubie, ale gdy tam byłem to nie było sytuacji o zaleganiu pieniędzy zawodniczkom. Myślę, że jest tak nadal - dlatego ta decyzja o pożegnaniu się z amerykankami, które sportowo dawały niewiele.
Co do postawy w BLK to na pewno jest to trudny okres dla tego klubu. Kasy za dużo nie ma, a grać trzeba. No ale przynajmniej jeśli zespół spadłby z ligi to przynajmniej nie będzie mieć kilkumilionowego długu do spłacenia w kolejnych latach. Na pewno nie pomaga też konińska mentalność właścicieli konińskich firm. W Koninie właściwie do tej pory (poza Medykiem Konin w piłce nożnej kobiet) nie było nigdy żadnego sportu drużynowego na poziomie ekstraklasy. Skończyły się niestety też czasy gdy prezesami konińskich fabryk (huta, elektrownia, kopalnia) byli ludzie z Konina. Teraz te stołki obsadzone są przez ludzi z zewnątrz, których nie interesuje lokalny sport. Najlepszym przykładem takiego działania jest konińska elektrownia, której właścicielem jest Zygmunt Solorz-Żak (tak ten od Polsatu) sponsorująca ... piłkarski Śląsk Wrocław.
Koniec tych wypocin bo niewiele osób to interesuje i tak, ale chciałem tylko opisać obecną sytuację, a przynajmniej taką jaka była 2 lata temu. Oczywiście żadnemu klubowi nie jest łatwo w gromadzeniu funduszy, tym bardziej należy podziwiać beniaminka ze Szczecina.
Wracając do ligi i kolejnych meczów. Jeśli dobrze liczę to Koninowi zostało się 9 zawodniczek, więc jestem ciekawy jak będzie rozwiązana sprawa z minimum 10 zawodniczkami w protokole. Być może zostanie uruchomiona Julia Drop? Ale nie widzę na stronie basketligi, żeby była ona zgłoszona do sezonu.
krysti pisze:matrix pisze:a w Toruniu za Joyce Iamstrong?![]()
hm... na pewno nie Agnieszka Skobel![]()
że o to chodzi?( Dziennik Polski)
Co ciekawe, w Krakowie przebywa obecnie zawodniczka tego samego węgierskiego klubu Agnieszka Skobel. W przeszłości wiele mówiło się o zainteresowaniu Wisły tą koszykarką. Wciąż ma jednak ważny kontrakt z Cegledi EKK. Czy tego typu zawodniczka przydałaby się Wiśle? - Nie sądzę. Mamy dobry skład. Nie uważam, byśmy potrzebowali dodatkowej koszykarki - deklaruje Svitek.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
krysti pisze:A nawiązując do tego artykułu z Dziennika Polskiego, to rzeczywiście mogłoby brakować minut dla Skobel w Krakowie. Chyba, że pełniąca ostatnimi czasy pod odejściu Czarneckiej rolę turystyczną Krężel ma dosyć siedzenia na ławce i chce odejść(hm.. może np do Torunia?).
Nawiązanie do Krężel też jest w "Dzienniku Polski".
W zajęciach z drużyną nadal nie może uczestniczyć Katarzyna Krężel, która nie wystąpiła w ostatnich meczach z BLMA i Rivierą Gdynia. - Wciąż ma problemy z plecami. Nie wiem, jak długo potrwa jej przerwa - przyznaje Svitek. Na razie skrzydłowa pracuje z fizjoterapeutą.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
krysti pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Skobel dołączy do ekipy z Torunia, prędzej już spodziewałbym się jej powrotu do Gorzowa.Zwłaszcza, że ponoć Zoll ma zostać tylko do końca rundy, więc środki by się tam pewnie znalazły.
jeśli oczywiście porównywalne są apanaże tych dwóch zawodniczek
krysti pisze:matrix pisze:a w Toruniu za Joyce Iamstrong?![]()
hm... na pewno nie Agnieszka Skobel![]()
Za Amerykankę przyjdzie Amerykanka, podejrzewam, że z BLK
krysti pisze: Chyba, że pełniąca ostatnimi czasy pod odejściu Czarneckiej rolę turystyczną Krężel ma dosyć siedzenia na ławce i chce odejść(hm.. może np do Torunia?). .
Żartujesz, nie?
Nawet gdyby ta Skobel się pojawiła, to przy przepisach z Polkami nie ma co nawet rozważać takich opcji. Moga sie zdarzyć jakieś kontuzje i co wtedy? Nawet nie będzie jak normalnego treningu zrobić.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Ciekaw jestem co będzie z ROWEM jak nie wejdą do ,,6'' . Może rozejdą się po klubach które bedą o coś walczyć
W Koninie zapowiada się antypromocja koszykówki , spotkanie z Wisła.........Strach pomyślec jaki wynik moze być..
Jedyna frajda dla miejscowych kibiców , że zobaczą kilka klasowych zawodniczek
PS. Mam nadzieje , że regulamin który obowiązuje , że JEDEN zespól spada - bedzie obowiązywal nadal - i Konina za rok juz nie bedzie.....Za to co dał twj lidze w tym roku...... A wejdą 3 drużyny ( licze na Śleze , Siedlce i kogoś z Pabianice/Poznań)
PS . w Toruniu na pewno Skobel nie , bo u nas wróci Krawiec , a Skobel to też juz średniara sie robi...... Bardziej potrzebujemy polskiej skrzydlowej na 3/4 . Natomiast za Imstrong prawdopodobnie inna rzucająca......znana.
W Koninie zapowiada się antypromocja koszykówki , spotkanie z Wisła.........Strach pomyślec jaki wynik moze być..
Jedyna frajda dla miejscowych kibiców , że zobaczą kilka klasowych zawodniczek
PS . w Toruniu na pewno Skobel nie , bo u nas wróci Krawiec , a Skobel to też juz średniara sie robi...... Bardziej potrzebujemy polskiej skrzydlowej na 3/4 . Natomiast za Imstrong prawdopodobnie inna rzucająca......znana.
A co do Gorzowa to jakoś nie widziałem, aby Zoll na "dwójce" grała, a Skobel odwrotnie.
Poziom umiejętności sportowych też moim zdaniem nieco inny.
Jeśli chodzi o Skobel to nie wiem gdzie trafi, ale do Gorzowa raczej nie wróci.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:krysti pisze:Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Skobel dołączy do ekipy z Torunia, prędzej już spodziewałbym się jej powrotu do Gorzowa.Zwłaszcza, że ponoć Zoll ma zostać tylko do końca rundy, więc środki by się tam pewnie znalazły.
jeśli oczywiście porównywalne są apanaże tych dwóch zawodniczek
Zoll to raczej droższa zawodniczka niż Skobel, więc nie rozumiem twojego stwierdzenia matrixie
bart_81 pisze:matrix pisze:jeśli oczywiście porównywalne są apanaże tych dwóch zawodniczek
Zoll to raczej droższa zawodniczka niż Skobel, więc nie rozumiem twojego stwierdzenia matrixie
Tępy jesteś? a gdzie ja napisałem, że Sharnee i Agnieszka zarabiają tyle samo?! wyrywacie coś z kontekstu, a potem ciężko zrozumieć. Bodkowi po wczorajszej porażce już chyba przeszło. Tak to forum pada, skoro takimi pier (wypowiedziami innych) ludzie się tylko zajmują.
Kuba: dawno niestosowane ostrzeżenie dla Matrixa. Gratulacje.
Dwie zawodniczki w Koninie z kontuzjami także robi się coraz mniej ciekawie.
Na szczęście jedna nowa zawodniczka także doszła.
http://mksmos.com.pl/aktualnosci/2014/0 ... egach-mksu
Na szczęście jedna nowa zawodniczka także doszła.
http://mksmos.com.pl/aktualnosci/2014/0 ... egach-mksu
Z tymi kontuzjami dziwnie w tym sezonie jest że większość zawodniczek doznała ich w meczach z Wisłą a zaczęło się od Makowskiej i to sa poważne kontuzje. Ktoś tu chyba za ostro gra jakby nie miał innych argumentów do wygrywania.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”