II etap BLK: temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

bodek38
Młodzik

Re: II etap BLK: 2 kolejka 1-6 i 7-10

Postautor: bodek38 » 02 lutego 2014, 14:31

Radomenes pisze:bodek doczekałeś się 8)

http://www.basketligakobiet.pl/zawodnic ... wacka.html

grunt to nie wychylać się przed szereg jak to co niektórzy tu czynili, sama zainteresowana decyduje o tym kiedy co ma być

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 02 lutego 2014, 17:41

matrix pisze:Co będzie potem? Nie wiem. 8)

To już wiesz, srogie lanie od CCC.
Nawet bardzo srogie, 44 pkt rzucone w meczu jest powodem do wstydu.
Chyba, że łysy i tym razem na wyjeździe już przed meczem zapowiadał przegraną?

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 02 lutego 2014, 18:15

danpe_ pisze:
To już wiesz, srogie lanie od CCC.

a Ciebie to rajcuje (czy dajesz sobie upust po nieszczęśliwej przegranej w Toruniu?)? zajmij się swoim GM lepiej. Teraz widać z jakim słabym zespołem Wisła 2 tyg. temu wtopiła.
Bum

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 02 lutego 2014, 20:10

Mnie to śmieszy, ale też trochę dziwi przypadek Torunia i ich trenera, który u siebie jeszcze jakoś potrafi zmobilizować zawodniczki, a na wyjazdach już przed meczem usprawiedliwia, czy też nawet zapowiada przegraną. Jak wpływa to na zespół łatwo przewidzieć, w normalnym klubie trener po takich głupotach, jakie czasami pierniczy ich trener dawno by dostał wypowiedzenie.

Trudno, żebym się rajcował wygraną CCC nad Energą, to było do przewidzenia.

Jak to się mam "zajmować" naszym GM, co sugerujesz?

Radomenes
Żak

Re: II etap BLK: temat zbiorczy

Postautor: Radomenes » 02 lutego 2014, 22:41

Dla tych, którzy płaczą na sędziów. Tak się KRADNIE punkty. Komisarz? ze Szczecina!
http://www.youtube.com/watch?v=YQ5WjeURWmY
Bum

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lutego 2014, 22:50

danpe_ pisze:Mnie to śmieszy, ale też trochę dziwi przypadek Torunia i ich trenera, który u siebie jeszcze jakoś potrafi zmobilizować zawodniczki, a na wyjazdach już przed meczem usprawiedliwia, czy też nawet zapowiada przegraną. Jak wpływa to na zespół łatwo przewidzieć, w normalnym klubie trener po takich głupotach, jakie czasami pierniczy ich trener dawno by dostał wypowiedzenie.

Trudno, żebym się rajcował wygraną CCC nad Energą, to było do przewidzenia.

Jak to się mam "zajmować" naszym GM, co sugerujesz?

Danpe...no tak , tak samo jak wasze zwyciestwo w Toruniu......... 8) , moze troche pokory...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 lutego 2014, 05:32

Żenujący filmik. Większość "bledow" do wychwycenia na stop klatkach, czesc zresztą nie słusznie.. Jak ktos zaczyna robić cos takiego od zwrócenia uwagi ze sędziowie nie zareagowali na złapanie pilki do rak przez zawodniczkę po punktach to po prostu juz dalej nie ma sensu tego oglądać.

Ide o zakład ze taki filmik można zrobić w 90% spotkań i to będąc kibicem zarówno jednej jak i drugiej drużyny. Ba juz nawet w tu widać i błąd na korzyść Torunia, w 6 minucie faul na Nwagbo powinien być odgwizdany wcześniej, zanim doszło do sugerowanego faulu w ataku, bo bynajmniej Walich czysto jej nie pilnowała. Tak samo przed krokami Losi - ktoraś Toruninaka dotykała ja reka dokąłdnie tak samo jak Piekarska ze 2 razy na tym filmie.

W tym sezonie na forum wrzucono 2 filmiki z pojedynczymi akcjami po ktorych mozna by oskarzac sedziow o stronnicze sedziowanie bardziej niż tu po całym filmie. Jedna był "faul" Dzwigalskiej w Rybniku druga ewidentnie po czasie oddany rzut Idczak w meczu z Polkowicami.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 03 lutego 2014, 14:51

Greebo pisze:Żenujący filmik. Większość "bledow" do wychwycenia na stop klatkach, czesc zresztą nie słusznie.. Jak ktos zaczyna robić cos takiego od zwrócenia uwagi ze sędziowie nie zareagowali na złapanie pilki do rak przez zawodniczkę po punktach to po prostu juz dalej nie ma sensu tego oglądać.

Ide o zakład ze taki filmik można zrobić w 90% spotkań i to będąc kibicem zarówno jednej jak i drugiej drużyny. Ba juz nawet w tu widać i błąd na korzyść Torunia, w 6 minucie faul na Nwagbo powinien być odgwizdany wcześniej, zanim doszło do sugerowanego faulu w ataku, bo bynajmniej Walich czysto jej nie pilnowała. Tak samo przed krokami Losi - ktoraś Toruninaka dotykała ja reka dokąłdnie tak samo jak Piekarska ze 2 razy na tym filmie.

W tym sezonie na forum wrzucono 2 filmiki z pojedynczymi akcjami po ktorych mozna by oskarzac sedziow o stronnicze sedziowanie bardziej niż tu po całym filmie. Jedna był "faul" Dzwigalskiej w Rybniku druga ewidentnie po czasie oddany rzut Idczak w meczu z Polkowicami.

Drogi Greebo, a czy komisarz ze Szczecina może być obiektywny na meczu Gorzowa, to samo sędzia Trawicki? Z tą linią rzutów wolnych to my Nwagboo w sobotę przypilnujemy 8)
Bum

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 08 lutego 2014, 19:54

No, no...brawo AZS!! Wygrac w Toruniu to w tym sezonie spory wyczyn, wygrac tam grajac 6 seniorkami to wyczyn jeszcze wiekszy. Nasze liderki spisaly sie na medal. Nwagbo i Spani 50pkt, Zoll 11asyst.dalej liczymy sie w walce o czworke:-)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 lutego 2014, 20:11

W Krakowie nasze panie przypomniały sobie ze dziś sa jednak jeszcze w pracy a nie na urlopie tak gdzieś koło 13 minuty bo na początku ewidentnie o tym fakcie nie pamiętały. Potem sygnał do pobudki dała Skobel która zrobiła to czego musimy oczekiwać od tych zawodniczkę które w eurolidze graja mniej - pociągnęła zespól.

Ale bohaterami spotkania niewątpliwie byli sędziowie. Gdyby zespół ze Szczecina chciał po tym spotkaniu nakręcić filmik pod tytułem "jak to sędziowie Wiśle pomagali" nie mieliby z tym żadnych problemów. I gwarantuje ze byłby on dużo mocniejszy od tego Toruńskiego. Tyle tylko że w odpowiedzi Wisła mogłaby odpowiedzieć tym samym, bo ilość pomyłek i w druga stronę była ogromna. Jedyny plus tego popisu panów w czerni byl taki, ze trybuny nie spały. Doszło nawet do absurdalnej sytuacji w której sędziom oberwało sie (głownie kpinami) po decyzji na korzyść Wisly. Dramat.

Gratulacje dla Gorzowa (życzę awansu do czwórki - nie sadziłem ze to kiedyś napisze ;)), nie wiem jak tam pilnowanie sędziów, ale chyba na niewiele sie zdało skoro Toruń przegrał a Walich znów spadła za faule. ;)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 08 lutego 2014, 20:52

po euforii wywołanej zwycięstwem z Wisłą nadeszło zejście na ziemię.

ps. czekam z niecierpliwoscią n
a kolejny odcinek z serii kultowego serialu " krzywdzące decyzje sędziów decydujące o porażce toruńskich Katarzynek" w wykonaniu rzetelnej, obiektywnej i wiarygodnej Tv Toruń
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 08 lutego 2014, 21:11

Gorzów grał koszykówke prostą do bólu,ciągłe pick n rolle i mądre rozrzucanie po obwodzie na trójki,fajnie ogląda się takie inteligentne wykorzystywanie potencjału drużyny. Zoll z Nwagbo i Spani grały akcje niczym Stockton z Malonem, oczywiście zachowując proporcje ( to tak w nawiązaniu do Idczak-Jordan i Omanic-Jackson).

Toruń bez pomysłu na strefe, nawet jak odrabialy straty to potem nie wyciągaly wniosków w obronie. Sędziowie nie przyczynili się w żaden sposób do tej porażki,po prostu wygrał zespół myślący.

P.S. Zniesmaczylo mnie zachowanie grupy kibiców z Torunia wyzywajacych gorzowskie koszykarki od macior czy sędziów od k. Czy ch. zamiast skupić się na dopingu swojego zespołu. Robi się buractwo jak na futbol. ZENADA. Za to kibice Gorzowa zasłużyli na słowa pochwały za nieustanny kulturalny doping

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 lutego 2014, 09:26

Wczoraj głównym bohaterem meczu był Pan Dariusz Lenczowski...debilnymi decyzjami przebił nawet Szczerbę:)

graty dla Gorzowa, ja wiedziałam że tak będzie:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 lutego 2014, 11:43

ann pisze:Wczoraj głównym bohaterem meczu był Pan Dariusz Lenczowski...debilnymi decyzjami przebił nawet Szczerbę:)

graty dla Gorzowa, ja wiedziałam że tak będzie:)

Trzyma formę Darek... W naszym meczu z Toruniem razem z kompanami stworzyli najgorsze widowisko jakie pamietam...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 lutego 2014, 14:03

markylipek pisze:Gorzów grał koszykówke prostą do bólu,ciągłe pick n rolle i mądre rozrzucanie po obwodzie na trójki,fajnie ogląda się takie inteligentne wykorzystywanie potencjału drużyny. Zoll z Nwagbo i Spani grały akcje niczym Stockton z Malonem, oczywiście zachowując proporcje ( to tak w nawiązaniu do Idczak-Jordan i Omanic-Jackson).

Toruń bez pomysłu na strefe, nawet jak odrabialy straty to potem nie wyciągaly wniosków w obronie. Sędziowie nie przyczynili się w żaden sposób do tej porażki,po prostu wygrał zespół myślący.

P.S. Zniesmaczylo mnie zachowanie grupy kibiców z Torunia wyzywajacych gorzowskie koszykarki od macior czy sędziów od k. Czy ch. zamiast skupić się na dopingu swojego zespołu. Robi się buractwo jak na futbol. ZENADA. Za to kibice Gorzowa zasłużyli na słowa pochwały za nieustanny kulturalny doping

Eeeee pierwszy raz jesteś w Toruniu na meczu? Z całym szacunkiem do pani Piekarskiej, ale ona pomyliła nieco dyscypliny (stąd być może epitety pod jej adresem, których absolutnie nie usprawiedliwiam). Gorzów lepszy, myślący (ale w zasięgu Energi), jak zauważyłeś. Pani profesor Sharnee Zoll wczoraj pokazała klasę. Toruń bez skrzydłowej i to przy całej doskonałości Spani wylazło. Będzie jeszcze ciekawie.

PS. W Gorzowie toruńscy kibice nasłuchali się podobnych epitetów od pana po 80-tce 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”