SEZON 2014/2015 - dyskusja ogólna

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: SEZON 2013/2014 - dyskusja ogólna

Postautor: paulo2907 » 13 lutego 2014, 01:05

Koszykarz (Toruń) pisze:Paulo - o co ci chodzi? Dla nasz wazniejsza jest liga i tyle

a w PP moglby w paru meczach fajnie pograc mlode i tyle.. Cel osiągniety..... Choć z pewnością pani ,, Krajwelt '' dziwnie sie uczestniczylo w takim meczu. Celowo wspominam nia bo niby ma to bogate CV . Tak samo Europejka Mandir.

A u nas dwie 14 latki , jedna 15latka , jedna 16 latka - bez respektow graly i fajnie .

Dosty chyba trzeba podziekowac - ona nawet udawac nie potrafila heh:D

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /140219568

PS . Za to w Szczecinie myśla że była DRAMATURGIA HEHEHE :D :

http://www.szczecin.sport.pl/sport-szcz ... owego.html

Bardziej wypadałoby zapytać Ciebie - co masz na myśli, wyrażając zadowolenie, że drużyna, której kibicujesz nie zagra w Final Four Pucharu Polski...
Czy ja mówiłem, że jest jakiś klub, dla którego priorytetem jest Puchar Polski? Oczywiście, nie ma takiego! Tylko chodzi o jakieś proporcje. Dzisiaj te młode w Enerdze grały w stopniu wcześniej niespotykanym i nikt mnie nie przekona, że Omanić przed meczem motywował zespół - "wygrajcie, awansujemy do Final Four, to będzie nasz sukces!". To i tak jeszcze była wersja soft w stosunku do tego, co Herkt odstawił tydzień temu, bo tam faktycznie zagrały rezerwy Artego - no ale skoro był to mecz wyjazdowy, zawsze można potem gadać, że trudny teren itp. Tylko czy ma to jakąkolwiek logikę?! W meczach PP można owszem dać pograć zawodniczkom z głębszych rezerw, ale nie na takiej zasadzie, żeby wręcz umyślnie wyeliminować się z tych rozgrywek. Aż tak szkoda tym drużynom jednego weekendu więcej na granie (a w praktyce to jednego piątkowego meczu)? :roll:
Zresztą co tu dużo mówić - przed chwilą zerknąłem, że kiedy w półfinale PP w 2011 Energa ograła Wisłę, Ty i jeszcze inni forumowicze z Torunia cieszyli się tym zwycięstwem jak nie wiadomo czym, pisząc też przed finałem o możliwości wyrównania rachunków z Lotosem (który ostatecznie wygrał tą imprezę). A już wydawało mi się, że PP zawsze był dla Ciebie imprezą nie mającą sensu. Wtedy takie tłumaczenie ze strony kibiców Wisły byłoby uznane jako bagatelizowanie porażki, a przecież tego dnia okazało się, kto był lepszy itp...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 13 lutego 2014, 12:21

Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 13 lutego 2014, 13:51

Jeśli klub firmuje takie widowiska nazwami sponsorów to i kibiców powinien szanować i wpuszczać za darmo. Zespół wyszedł na parkiet z zamiarem przegrania a klub za to bez mrugnięcia okiem skasował za bilet a nie dał nic w zamian poza jakąś nieśmieszną parodią. Uważam że to oszustwo i pewnego rodzaju kradzież. Kpina z oglądających, kpina z pzkosz, ja wytrzymałem do połowy III kwarty i podziękowałem za takie emocje. Ktoś się ostanio chwalił że miał dostęp do protokołu komisarza, jestem ciekaw co on napisał po tym meczu.

Młode zawodniczki może i pograły ale jaką naukę wyniosą z meczu który chce się przegrać? Czy to nie łamie im "kręgosłupa moralnego"? Byłem na meczu z małoletnim synem i wolałem wyjść, wpajam mu na co dzień że trzeba być ambitnym, nie poddawać się i że to nie wstyd przegrać po walce, więc wolałem wyjść prędzej niż mu się mgliście tłumaczyć z tej szopki. No bo co ja miałbym mu powiedzieć? Że klub z Torunia nie chce awansować do finału i tam zmierzyć się z Wisłą lub CCC czyli najlepszymi obecnie zespołami w Polsce? Przecież jak uczyć się to od najlepszych a nie poddawać bez walki.

Całe szczęście że liga koszykarek to margines we wiadomościach ogólnopolskich, bo gdybym był prezesem przedsiębiorstwa Energa i miałbym poczytać że nazwa mojej firmy w tak negatywnym świetle jest używana to bym się ostro wku... Właściwie nie jestem tym przezesem a też się wczoraj tak właśnie wkur...

Tak jak chodzę od kilkunastu lat na kosza w Toruniu to ostatnio coraz bardziej mnie to towarzystwo zniechęca. Jak nie jakieś afery z kontraktami i brakiem przejrzystości finansowej (Charity, Jujka) to jeszcze aprobata buractwa na trybunach (opisywałem zdarzenie z meczu z Gorzowem, p.Krysia widziała co się dzieje, podeszła ale tak samo szybko się ewakuowała gdy zobaczyła kto robi wioske na hali) i na koniec żenujące podkładanie się. I nie obchodzi mnie że to PP, te tłumaczenia że szykujemy formę na play-off to też ściama bo możemy nie wejśc do 4-ki i zakończyć za chwilę sezon.

Dziś Justyna Kowalczyk ze złamaną nogą pobiegła dając z siebie wszystko a tu zdrowe panienki specjalnie rzucają w obręcz a trener i działacze im przyklaskują. Ja bym ich sportowcami nie nazwał.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 13 lutego 2014, 15:38

Co poniektórzy nieźle przez ten mecz dorobili do pensji u "buka". :D

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 lutego 2014, 17:09

Formuła tego Pucharu sie dawno wyczerpała.. Zgadzam sie z EDO . Niech bedzie losowanie , tak by drużyny miały szanse a nie że Wisla i CCC są rozstawione.....Skoro tak to niech sobie same zagrają...

za rok albo niech gra kto chce albo niech zmienią formułe....Bo bedą takie same jaja jak wczoraj...

Dobrze że nasze wczesniej wygraly z Gdynią , dzieki temu Darnikowska , Wieczynska i inne mogłby pograć w kolejnym meczu po 20 pare minut , a dla nich są to minuty BEZCENNE .

a ze doświadczone zaawodniczki OBU klubów ZROBIŁY CYRK to swoja drogą...

Czemu obrywa się Enerdze za wczorajszą farse a pomija WILKI ??? Nie kumam forumowiczów... A Gorzowiacy nie powinni sie tu udzielać bo sami odpuścili puchar....

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 13 lutego 2014, 17:20

Ja pozostanę jednak przy swoim - skoro Energa nie miła zamiaru grać w PP już dawno mogła zrezygnować z występów w rozgrywkach, zapłacić karę (20 000 PLN), nie kompromitować klubu a przede wszystkim sponsorów i co najważniejsze dać pograć innym...

Tu http://goo.gl/vhd0OP zobaczycie mistrzynię rzutów wolnych :)

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 13 lutego 2014, 18:57

A dlaczego takim kozłem ofiarnym jest tutaj tylko Energa ? Zdaje się, że Wilczyce, też za bardzo nie chciały wygrać tego meczu ?

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 lutego 2014, 19:48

No wlasnie...czemu tylko Energa ??? Przecież WILKI tak samo nie chcialy wygrać......... a tylko Katarzynki obrywają..

a Maruszczak w końcówce to co robiła ???? Faulowała Idczakową przy REMISIE !!!! Pierwszy raz takie coś widze..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 13 lutego 2014, 21:23

Oświadczenie toruńskiego klubu

"W imieniu zarządu, zawodniczek oraz sztabu szkoleniowego Energi Toruń chcielibyśmy przeprosić kibiców za niską dyspozycję drużyny we wczorajszym spotkaniu. Wszystkie osoby, które zakupiły bilet na ten mecz będą mogły wymienić go na darmowe zaproszenie na następny pojedynek ligowy z CCC Polkowice, który odbędzie się w hali toruńskiego Spożywczaka w sobotę 22 marca br. o godzinie 18:00."

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 13 lutego 2014, 21:46

Koszykarz (Toruń) pisze:No wlasnie...czemu tylko Energa ??? Przecież WILKI tak samo nie chcialy wygrać......... a tylko Katarzynki obrywają..

a Maruszczak w końcówce to co robiła ???? Faulowała Idczakową przy REMISIE !!!! Pierwszy raz takie coś widze..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Faul z pewnością dziwaczny, ale wykonanie rzutów wolnych jeszcze bardziej... Czy ktoś kiedyś coś podobnego zrobił?! Nie mówię, że Wilczycom się bardzo chciało, bo pewnie chciało im się mniej więcej podobnie jak Enerdze, ale czy taka postawa drużyny, która bądź co bądź poważnie pretenduje do miana trzeciej siły polskiej ekstraklasy i samej zawodniczki, która jest jedną z dwóch najlepszych rozgrywających z polskim obywatelstwem, być może za rok będzie kreować akcje naszej reprezentacji na Eurobaskecie, jest normalna?! Można mieć swoje zdanie o Pucharze Polski, ale pewne zachowania po prostu nie przystoją i nie wpływają na pozytywne postrzeganie klubu. A że niektórzy kibice tego właśnie klubu (nie wszyscy oczywiście, brawa dla markylipka za jak zwykle bardzo obiektywną wypowiedź) nie rozumieją tego faktu, oznacza, że mają problem ze zrozumieniem czegokolwiek...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 lutego 2014, 22:22

a kto jest tą druga obok WERY - Paulo?

Chyba nie Pawlaczka klepaczka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 13 lutego 2014, 22:29

Żenada, za coś takiego powinny być kary finansowe.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 14 lutego 2014, 10:27

Koszykarz (Toruń) pisze:a kto jest tą druga obok WERY - Paulo?

Chyba nie Pawlaczka klepaczka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

A kogo powołuje Winnicki? Sam sobie odpowiedz.

wislakosz.pl pisze:Oświadczenie toruńskiego klubu

"W imieniu zarządu, zawodniczek oraz sztabu szkoleniowego Energi Toruń chcielibyśmy przeprosić kibiców za niską dyspozycję drużyny we wczorajszym spotkaniu. ."

Za niską dyspozycję? Chyba za ustawianie meczu razem z Wilczycami, za coś takiego drużyny z T-Mobile Ekstraklasy lądowały o klasę rozgrywkową niżej.

Zrozumiałbym, jeśli ktoś by wystawił drugi skład, bo mu nie zależy, niech młode pograją, a może i powalczą.
Ale takie rzuty wolne jak zaprezentowane na filmie z meczu moim zdaniem powinny skutkować zawieszeniem zawodniczki na dwa lata.

Ciekawe, dlaczego energa zażyczyła sobie od portali typu fb usunięcia filmu z kompromitacją, czyżby dowody przekrętu chciano ukryć?

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 lutego 2014, 14:52

Żenada! Obojętnie kto z drużyny by się tego dopuścił. Wszystko za pozwoleniem/nakazem trenera. Nie wiem sam dlaczego spodziewałem się wyrównanego meczu "na poziomie". Każda kolejna toruńska akcja coraz bardziej kompromituje ten klub a mnie już nawet nie zadziwia a jedynie coraz bardziej śmieszy. Chociaż w zasadzie to nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Przykre.

PS. Również pozdrawiam markylipka.
ObrazekObrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 14 lutego 2014, 15:33

Czemu obrywa sie Enerdze ? bo przegrała ? przecież Wilki też chcialy przegrać. Wynik mógłby byc w druga strone.. i ciekawe czy wtedy Wilki byly by tak jechane tutaj....

OBA KLUBY - nie chcialy awansować a tu caly Krakow jedzie po Enerdze :shock: :shock: :shock:

PS . Czemu Majewska nie jest powolana do repry na mecz gwiazd ? Czyżby Slimak oszczedzal swoją zawodniczke na lige ? 8) 8) 8)

Przeciez Piekarską też mogli powolać. Nie ma centrów....a powoluja 5 silnych skrzydlowych :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”