TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015
|Greebo - oni chcą LECie , Majewską lub.........Maksimović !!!!
http://www.torun.sport.pl/sport-torun/1 ... karke.html
Mcbride Polką...czyli w kadrze ?
http://www.torun.sport.pl/sport-torun/1 ... karke.html
Mcbride Polką...czyli w kadrze ?
Trener Tomasz Herkt (wczoraj przedłużył kontrakt) będzie mógł skorzystać z następujących zawodniczek: Gala, Mowlik, McBride, Krężel, Pietrzak, Koc, Monet. Prawdopodobnie zostanie też Carter. Do drużyny dołączy też ktoś z trójki: Jelena Maksimović, Magdalena Leciejewska lub Agnieszka Majewska.http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140606/SPORT03/140609474
Bardzo polecam link z postu powyżej, a raczej materiał video z niego... można się dowiedzieć, że "McBride to taki Messi żeńskiej koszykówki"

Poza tym, co ciekawe McBride podpisała 2 letni kontrakt.
Ja rozumiem, że w Bydgoszczy ona się sprawdziła, a z Herktem rozumie się na poziomie o jakim mi się nawet nie śniło, ale robienie z niej kogoś istotnego w zabawie zwanej "koszykówka kobiet" jest żenujące.
Poza tym, co ciekawe McBride podpisała 2 letni kontrakt.
Ja rozumiem, że w Bydgoszczy ona się sprawdziła, a z Herktem rozumie się na poziomie o jakim mi się nawet nie śniło, ale robienie z niej kogoś istotnego w zabawie zwanej "koszykówka kobiet" jest żenujące.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ałgaja pisze:
Dokładnie, ale Bydzia to potrafi w szczególnośći.
PS.Coś mi się wydaje, ze to nie pan Herkt dobiera do Artego zawodniczki.
Sie dzieje cos u nas ...
- Załączniki
-
- image.jpg (157.99 KiB) Przejrzano 4378 razy
Na profilu fb strefawisły pojawiła sie informacja z Paulina Pawlak zagra w Ślęzie Wrocław. Nie mam pojęcia jaka jest tego wiarygodność.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Na profilu fb strefawisły pojawiła sie informacja z Paulina Pawlak zagra w Ślęzie Wrocław. Nie mam pojęcia jaka jest tego wiarygodność.
co?!!!!! mistrzyni Polski?!!!!!! pierwsza rozgrywajka RP?!!!!!
To bardzo prawdopodobne, Ślęza jakiś tam budżet ponoć sensowny ma, a tamten kierunek jest dość popularny wśród byłych Wiślaczek. Ponadto podejrzewam, że Paulina Pawlak ze względów osobistych nie będzie chciała iść grać na drugi koniec Polski 
Oficjalne info o Korsaku to jakoś o miesiąc spóźnione.
Tam w tych Polkowicach ktoś/coś w ogóle zostanie? Kurde, pizzerie świetną mają, pasuje, żeby się tak zupełnie nie wycofali z ligi
Oficjalne info o Korsaku to jakoś o miesiąc spóźnione.
Tam w tych Polkowicach ktoś/coś w ogóle zostanie? Kurde, pizzerie świetną mają, pasuje, żeby się tak zupełnie nie wycofali z ligi
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
co do PAULI........w końcu...ile można tak CYCKAĆ kluby......Zawodniczka absolutnie nie warta pieniędzy które zarabiała. I myśle że pod tym wzgledem zajmuje miejsce tuż za pamiętną Krupszką Tyszkiewicz.
Upadek , upokorzenie - jesli wyladuje w Slęzie............
Upadek , upokorzenie - jesli wyladuje w Slęzie............
A ja nie bardzo rozumiem, co tu upokarzającego grać w klubie, który uczciwie (w przeciwieństwie do Rybnika na przykład) awansował do najwyższej klasy rozgrywkowej? Mało tego, jest to klub ze sporego miasta, więc żyje się tam w porządku, klub z tradycjami, w miarę poukładany z tego co się słyszy. Skład szyją powolutku na swoją miarę, nie sądzą się z zawodniczkami, nikomu kasy nie wiszą, nie opowiadają bzdur w mediach. A czasami w życiu bywa tak, że ciszej idziesz - dalej zajdziesz.
Nawet akcje promocyjne mają ciekawe.
Osobiście jakbym miał wybierać przeprowadzkę z Krakowa do Torunia/Gorzowa/Bydgoszczy albo do Wrocławia - 10000x bardziej wolałbym Wrocław.
Jestem bardzo ciekaw jaki skład ostatecznie Ślęza zbuduje i jak sobie poradzi.
Nawet akcje promocyjne mają ciekawe.
Osobiście jakbym miał wybierać przeprowadzkę z Krakowa do Torunia/Gorzowa/Bydgoszczy albo do Wrocławia - 10000x bardziej wolałbym Wrocław.
Jestem bardzo ciekaw jaki skład ostatecznie Ślęza zbuduje i jak sobie poradzi.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Upokorzenie finansowe.....w Wiśle czy Lotosie CYCKAŁA i DOIŁA ostro kluby...aż dziw że tyle jej placili zamiast brać kogoś perspektywiczniejszego. O to mi chodzi.
z pewnością nie chodzi jej o minuty GRY
. Wtedy już dawno by z Krakowa odeszła...a nie czekała aż zwyczajnie ją wywalą...
No ale tak została rozpieszczone w przeszlości ....
w domyśle upokorzenie - absolutnie nie tyczyło się klubu Slęza - super że są ponownie w elicie. i Myśle że sobie poradzą , podobnie jak Siedlce , Lublin . Nawet Konin po transferach Kuncewicz , Makowskiej daje nadzieje..
W tej chwili chyba najgorzej w Widzewie - budżet 400-500 tyś to chyba kpina... Jak oni chcą walczyć ? Perlinską , OLą Pawlak i juniorkami ?
z pewnością nie chodzi jej o minuty GRY
w domyśle upokorzenie - absolutnie nie tyczyło się klubu Slęza - super że są ponownie w elicie. i Myśle że sobie poradzą , podobnie jak Siedlce , Lublin . Nawet Konin po transferach Kuncewicz , Makowskiej daje nadzieje..
W tej chwili chyba najgorzej w Widzewie - budżet 400-500 tyś to chyba kpina... Jak oni chcą walczyć ? Perlinską , OLą Pawlak i juniorkami ?
Koszykarz (Toruń) pisze:Upokorzenie finansowe.....w Wiśle czy Lotosie CYCKAŁA i DOIŁA ostro kluby...aż dziw że tyle jej placili zamiast brać kogoś perspektywiczniejszego. O to mi chodzi.
z pewnością nie chodzi jej o minuty GRY. Wtedy już dawno by z Krakowa odeszła...a nie czekała aż zwyczajnie ją wywalą...
w domyśle upokorzenie - absolutnie nie tyczyło się klubu Slęza - super że są ponownie w elicie.
No możesz się zdziwić jeśli chodzi o to upokorzenie.Bo jak dojdzie Musina z narzeczonym to sytuacja bedzie wyglądać ciekawie.
Oj, bardzo bym współczuł wtedy wrocławskim działaczom i koszykarkom
O trenerze chyba nie muszę wspominać
O trenerze chyba nie muszę wspominać
-
Liquidor
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Koszykarz (Toruń) pisze:Upokorzenie finansowe.....w Wiśle czy Lotosie CYCKAŁA i DOIŁA ostro kluby...aż dziw że tyle jej placili zamiast brać kogoś perspektywiczniejszego. O to mi chodzi.
ciekawe rzeczy piszesz, masz wgląd w kontrakty Wisły? a może konto Pauliny?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA
Koszykarz (Toruń) pisze:
z pewnością nie chodzi jej o minuty GRY. Wtedy już dawno by z Krakowa odeszła...a nie czekała aż zwyczajnie ją wywalą...
Próbujesz udowodnić ze kłamstwo powtarzane wystarczająco często staje sie prawda?
Za wyjątkiem ostatniego sezonu gdy na parkiecie pojawiała sie trochę rzadziej (16 min na mecz) to w lidze grała średnio w Wiśle po ok 25 minut. To tak mało? Tak Kaczmarczyk w swoich 2 ostatnich klubach (Pruszków i Szczecin) grała az po minut 26.. To ze jest kilka pan które graja więcej to efekt tylko krótkiej ławki ich zespołów i to raczej marny powód do dumy.
A jeszcze trzeba uwzględnić ze Wisla w lidze grała spotkań relatywnie dużo (co roku długo trwający PO) no i ze do tego dodać wypada jej występy w Eurolidze. To kolejne kilkanaście spotkań w roku z jej kilkunastominutowym udziałem. Jakby to wszystko zsumować toby sie okazało ze jest pewnie w ścisłej czołówce w ilości minut w ciągu sezonu jedli chodzi o Polki. Tak np w sezonie 2012/13 rozegrała w lidze iw Eurolidze ponad 1000minut. Dla porównania Idczak ok 900.
Dodatkowo w tym okresie zdobyła dwa tytuły MP, jedno srebro, puchar, grała w F4 i F8 euroligi.. tak, niewątpliwie to był stracony dla niej czas.. świadczący jeszcze pewnie o braku ambicji.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”