TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 czerwca 2014, 19:20

DWA rzuty Idczak w PP nazywasz koszykarską prostytucją. a co z robić z Jujką ? Z premedytacją oszukała , i nabrała klub Energi , ukryła kontuzję , i wydymała klub z Torunia. Bo inaczej tego nie mozna nazwac. Kasiara , złotówa... brak określeń zresztą.... I takie czyny są bardziej karygodne ...zresztą wy odwracacie kota ogonem. Była mowa o Pawlak - a wy gadacie o Idczak...... bufonada i tyle.. Oczywiście nie wszyscy - Ann a zwłaszcza Krysti ... potrafia spojrzeć obiektywniej i za to szacun... Reszta kibiców Wisly - uczyć sie od nich przyjmowania nawet niekiedy - krytyki. Bo nawet tego nie umieją co niektórzy.
I poziom waszych argumentów jest jak obiektywizm swego czasu Macieja Starowicza i Zapolskiej.... - ktorzy na antenie PUBLICZNEJ telewizji - faworyzowali Wisłę zawsze... żenua

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 czerwca 2014, 19:22

Koszykarz (Toruń) pisze:DWA rzuty Idczak w PP nazywasz koszykarską prostytucją. a co z robić z Jujką ? Z premedytacją oszukała , i nabrała klub Energi , ukryła kontuzję , i wydymała klub z Torunia. Bo inaczej tego nie mozna nazwac. Kasiara , złotówa... brak określeń zresztą.... I takie czyny są bardziej karygodne ...zresztą wy odwracacie kota ogonem. Była mowa o Pawlak - a wy gadacie o Idczak...... bufonada i tyle.. Oczywiście nie wszyscy - Ann a zwłaszcza Krysti ... potrafia spojrzeć obiektywniej i za to szacun... Reszta kibiców Wisly - uczyć sie od nich przyjmowania nawet niekiedy - krytyki. Bo nawet tego nie umieją co niektórzy.
I poziom waszych argumentów jest jak obiektywizm swego czasu Macieja Starowicza i Zapolskiej.... - ktorzy na antenie PUBLICZNEJ telewizji - faworyzowali Wisłę zawsze... żenua

i jeszcze za tym wszystkim człowiek w źle skrojonym garniturze stoi. Dla mnie numerem jeden będzie zawsze w Krakowie Tadeusz Kwaśniak.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 09 czerwca 2014, 13:08

Odezwali się toruńscy mistrzowie przyjmowania krytyki i obiektywizmu :lol:
Z koziej dupy trąbka.
Matrix w jakiej rzeczywistości żyjesz?
Znasz kogoś w Krakowie? Jesteś człowieku pewien, że pan Kwaśniak poza anteną czegoś tam na Wasz zespół nie mówi?

Widzę, że argumentów zabrakło w dyskusji (zresztą tego, co zrobiła Idczak nie da się wybronić, aby nie narazić na szwank własnej reputacji), to się czepiamy....garniturów, kpina i wolne żarty.

Kto jest lepszym managerem chyba widać po wynikach i w fakcie, że mimo tego, iż Can Pack zapowiadał odejście od sponsorowania Wisły, jednak ktoś potrafił tego sponsora zatrzymać. Długość nogawek od garnituru nie ma tu znaczenia, tylko kompetencje i umiejętności negocjacyjne. Już nie mówiąc o tym, że nie przypominam sobie, aby z Wisłą Can Pack ktoś się sądził o niewypłacone uposażenie...

Mam nadzieje, że Paula w meczu z Energą wykręci taki eval, że torunianie będą odszczekiwać pod stołem te durne posty 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 czerwca 2014, 13:12

danpe_ pisze:Mam nadzieje, że Paula w meczu z Energą wykręci taki eval, że torunianie będą odszczekiwać pod stołem te durne posty 8)

oj człowieczku trochę przesadziłeś. Proszę pokaż mi post w którym bardzo nieobiektywnie napisałem o Pauli! Tadek Kwaśniak komentował w PR 1, jak Ty jeszcze w galoty robiłeś, a na chleb mówiłeś beb. 8)

PS. Liczę na to, że przeciwko Wiśle (o motywację chyba w tym przypadku nie trudno) Paulina nic nie wykręci, za to będzie bardzo dobrze grać w kosza.

dezali
Amator

Postautor: dezali » 09 czerwca 2014, 13:22

danpe_ pisze:Kto jest lepszym managerem chyba widać po wynikach i w fakcie, że mimo tego, iż Can Pack zapowiadał odejście od sponsorowania Wisły, jednak ktoś potrafił tego sponsora zatrzymać. Długość nogawek od garnituru nie ma tu znaczenia, tylko kompetencje i umiejętności negocjacyjne. Już nie mówiąc o tym, że nie przypominam sobie, aby z Wisłą Can Pack ktoś się sądził o niewypłacone uposażenie...

danpe, w którym momencie Can Pack zapowiedział odejście od sponsoringu?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 czerwca 2014, 13:30

jakich zawodników pozbywają się w Krakowie zobaczyłem na przykładzie Radka Sobolewskiego. Pauli życzę tego samego!

PS.Danpe czekam, abyś pokazał mi moje nieobiektywne posty, a nie szczekasz na wiatr!

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 09 czerwca 2014, 14:00

matrix pisze:
danpe_ pisze:Mam nadzieje, że Paula w meczu z Energą wykręci taki eval, że torunianie będą odszczekiwać pod stołem te durne posty 8)

oj człowieczku trochę przesadziłeś. Proszę pokaż mi post w którym bardzo nieobiektywnie napisałem o Pauli! Tadek Kwaśniak komentował w PR 1, jak Ty jeszcze w galoty robiłeś, a na chleb mówiłeś beb. 8)

Akurat pisząc to zdanie o Pauli miałem na myśli Twojego kolegę po szalu, który wypisuje na forum jakieś bzdury.

Co ma do rzeczy fakt, że Pan Kwaśniak zajmuje się od około 38 lat dziennikarstwem? Nie wiem kiedy zaczął pracę w PR1 i szczerze - mało mnie to interesuje. Każdy dziennikarz ma swoje sympatie i antypatie, o czym rozmawiają raczej poza anteną, ale czasami się można dowiedzieć ciekawych rzeczy.
Nie zmienia to faktu, że praktycznie nikogo w Krakowie nie znasz, a rzucasz opiniami, albo się czepiasz garnituru. Może teraz taka moda?

Co do Sobola - jak sobie przypominam ostatnią jego rundę w Wiśle to mnie nie przekonasz, że Cezary Wilk (który zaczął grać regularnie w pierwszym składzie jak odszedł Sobol) był od niego w zakończonym sezonie gorszy. Nie zgadzasz się z tym - Twoje święte prawo.

dezali - odpowiem ci na prv.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 czerwca 2014, 14:13

danpe_ pisze:Nie zmienia to faktu, że praktycznie nikogo w Krakowie nie znasz,

obyś się nie zdziwił. 8) PS. Odnośnie Kwaśniaka pisałem o formie jego komentarza, reszta mało mnie interesuje.

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 09 czerwca 2014, 14:19

Wiesz swoje, a ja swoje.

A ktoś w ogóle zauważył, że Artego zakontraktowało Monet Tellier?

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 09 czerwca 2014, 14:40

danpe_ pisze:A ktoś w ogóle zauważył, że Artego zakontraktowało Monet Tellier?

Tak, niezbyt urodziwa zawodniczka, po przeciętnej szkole, z dość przeciętnym statsami. W sumie ciężko mi zrozumieć czemu Artego ją zakontraktowało, może dlatego, że ma przyzwoicie zmontowany Highlights na yt, tylko warto pamiętać, że niezły highlights to można nawet po minionym sezonie Jujce zmontować.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 czerwca 2014, 14:45

Ałgaja pisze:
danpe_ pisze:A ktoś w ogóle zauważył, że Artego zakontraktowało Monet Tellier?

Tak, niezbyt urodziwa zawodniczka, po przeciętnej szkole, z dość przeciętnym statsami. W sumie ciężko mi zrozumieć czemu Artego ją zakontraktowało, może dlatego, że ma przyzwoicie zmontowany Highlights na yt, tylko warto pamiętać, że niezły highlights to można nawet po minionym sezonie Jujce zmontować.

Tutaj zgadzam się w 100%, no ale jak się kontraktuje panią za dwa dobre kontrakty to trzeba wszystko zrównoważyć, bo jak zapewniają ciągle w Bydgoszczy do potentatów nie należą. Zapewnia też trener Tomasz Herkt, że kibice nad Brdą będą mieli sporo pociechy z pani Tellier. Oby nie uciechy tylko. 8)

PS.Bardzo fajnie, że Artego odkryło już karty

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 czerwca 2014, 15:39

Slęza Wrocław podpisała kontrakt z Jhasmin Player
W sumie niby z ligii portugalskiej... ale w ostatnim sezonie w Uniao Sportiva wykręcała staty na poziomie 39,5 pkt, 9 zb.5 as na mecz (średni eval 48,2). na swoim koncie ma również quadruple-double (50 pkt, 16 zb, 11 as, 10 st)-->eval 82
:shock:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 czerwca 2014, 16:00

Mocne :O

Paula opcja nr 1 w ataku nie bedzie ;) A niewątpliwie miejscowym kibicom da sporo radości.

W tym roku walczyła o angaz w Atlancie, ale w jedynym sparingu za duzo szans nie dostała - 8 min, 2 pkt (1/2) 2 faule.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 czerwca 2014, 17:31

ann pisze:Slęza Wrocław podpisała kontrakt z Jhasmin Player
W sumie niby z ligii portugalskiej... ale w ostatnim sezonie w Uniao Sportiva wykręcała staty na poziomie 39,5 pkt, 9 zb.5 as na mecz (średni eval 48,2). na swoim koncie ma również quadruple-double (50 pkt, 16 zb, 11 as, 10 st)-->eval 82

Szacunek, ale już sprawdzam, jaki dorobek mają jej koleżanki z zespołu 8)

PS.Koszykarka już wertowana w maju nie tylko przeze mnie

papageno
Amator

Postautor: papageno » 10 czerwca 2014, 23:44

ann pisze:Slęza Wrocław podpisała kontrakt z Jhasmin Player

jesli dobrze rozumiem to zdobyła 50 punktów, zebrała 16 zbiórek, zaliczyła 11 asyst i 10 strat? ;)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”