TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Postautor: matrix » 16 lipca 2014, 09:31

Greebo pisze:Wystarczyłoby gdyby powiedział ze mają inną wizję zespolu i sciagają na jej pozycje dodatkową amerykankę.

To samo tyczy się wypowiedzi pana Herkta odnośnie Maksimović, a "nieistotne puchary" pana Kotewicza to też kłamstwo?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 lipca 2014, 09:36

W kwesti Maskimowicz to co powiedział to fakt i to ubrany w delikatne słowa o ile ona wyglada tylko chocby i ciut gorzej niz podczas gry w Toruniu.

A wypowiedz o pucharze FIBA była i owszem żenująca.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 16 lipca 2014, 09:42

Greebo pisze:Jesli uda sie zatrzymać Majewską

Majewska miała ważny kontrakt jeszcze rok, więc to nie kwestia tego, czy się "uda".
Byłby to ewenement, zawodniczka zrywa kontrakt z powodu zaległości, po czym zostaje na kolejny sezon. Z artykułu z Interii wynika, że rozmowy z Miłkiem przed nimi, ale skoro klub ma kilkumiesięczne zaległości, nie sądzę aby ich było stać na Majewską, prędzej na Jujkę.

Maxxer
Nowy na forum

Postautor: Maxxer » 16 lipca 2014, 09:42

Dwa lata czwartych miejsc sieją straszne spustoszenie w głowach kibiców z Torunia.
Kotewicz mówił, że zawodniczka planuje przerwę macierzyńską. To nie oznacza, że miała być w ciąży. Normalna koszykarka jak chce mieć dziecko, to planuje przerwę w grze, a nie ogłasza w październiku, że jest w ciąży. To normalne zachowanie. Ja wiem, że w Toruniu kibice tego nie wiedzą, bo tam się robi inaczej. Ale w poważnym klubie tak go wygląda.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 lipca 2014, 09:44

Greebo pisze:W kwesti Maskimowicz to co powiedział to fakt i to ubrany w delikatne słowa o ile ona wyglada tylko chocby i ciut gorzej niz podczas gry w Toruniu.

A wypowiedz o pucharze FIBA była i owszem żenująca.

Nie rozumiesz może i to prawda o Maksimović, ale co by szkodziło powiedzieć: "Julii ma obywatelstwo, a my wykorzystamy ten fakt na centra z Ameryki". A TAKA JEST PRAWDA! Źle by było? Nie sądzę. Teraz, gdy Agnieszka zdecydowała się pozostać w Polkowicach Omanić niech powie: "Była za chuda do naszej koncepcji", a prawda oczywiście leży Bóg wie gdzie.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 lipca 2014, 09:57

danpe_ pisze:Majewska miała ważny kontrakt jeszcze rok, więc to nie kwestia tego, czy się "uda".
Byłby to ewenement, zawodniczka zrywa kontrakt z powodu zaległości, po czym zostaje na kolejny sezon. Z artykułu z Interii wynika, że rozmowy z Miłkiem przed nimi, ale skoro klub ma kilkumiesięczne zaległości, nie sądzę aby ich było stać na Majewską, prędzej na Jujkę.

W tym samym artykule jest podane ze Majewska zostaje w Polkowicach wiec tak czy siak zostajemy w kregu domysłow.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 16 lipca 2014, 10:32

W ogóle w tym roku, to można się tylko domyślać, co będzie z Polkowicami, bo oni sami jeszcze nie do końca wiedzą. Bogatsi w wiedzę będą po spotkaniu ze sponsorem.
O Majewskiej mam info z Polkowic, osobiście wolałbym, żeby tam została, niż poszła do tych z Torunia ;)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 lipca 2014, 11:06

danpe_ pisze: osobiście wolałbym, żeby tam została, niż poszła do tych z Torunia ;)

osobiście ucieszę się, jak nie przyjdzie do tych z Torunia. I nie ma tu nic z prywatnych uprzedzeń, którymi wiele osób się kieruje. Ten sam styl gry reprezentuje pani Velinović po prostu. Enerdze potrzebna jest silna skrzydłowa/środkowa z trochę większymi gabarytami, o umiejętnościach nie wspominając. Amerykanki z europejskimi paszportami mogą być? wtedy i słowa z marzeniami o Eurolidze Harris nie będą bez pokrycia.

PS. Danpe tak się zastanawiam, kiedy przestaniesz ziajać antytoruńskim jadem, chyba do następnej wizyty Wisły przy ulicy Bema. 8)

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 16 lipca 2014, 13:20

Czyli z Polkowic Lecie wolisz? Ponoć negocjacje trwają, czasu jeszcze dużo do sezonu. Wszystko się może pięć razy pozmieniać.
Zionąć niechęcią przestanę jak nie będę musiał u Was wysłuchiwać tekstów o ladacznicy zza błoń. Czy przyjadę zależy od innych, na jazdy w pojedynkę mnie nie stać.

misiol11
Nowy na forum

Postautor: misiol11 » 16 lipca 2014, 14:12

A co ze sportową karierą V.Musiny? Ktoś cokolwiek wie?

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 16 lipca 2014, 15:32

Spółka Basketball Investments SSA informuje, że w sezonie 2014/15 przystąpiła do procedury licencyjnej prowadzonej przez Polski Związek Koszykówki w dwóch kategoriach: Basket Ligi Kobiet oraz I Ligi Kobiet.

W najwyższej klasie rozgrywkowej gdyński zespół został zgłoszony pod nazwą Basket Gdynia (nazwa może ulec zmianie w przypadku podpisania nowej umowy na sponsora tytularnego zespołu). Zmienił się również logotyp drużyny, powrócił do wyglądu z początku sezonu 2012/13.

Na chwilę obecną w składzie zespołu z Gdyni z ubiegłego sezonu pozostały Dominika Miłoszewska, Anna Jakubiuk oraz Marianna Duszkiewicz. Ponadto, władze gdyńskiego klubu czynią starania w sprawie przedłużenia umowy z Karoliną Szlachtą.
Dodatkowo pierwszą nową zawodniczką, która podpisała kontrakt z gdyńskim klubem i w sezonie 2014/15 występować będzie w zespole Basket Gdynia jest Karina Różyńska.

24-letnia zawodniczka, która ostatnie osiem sezonów spędziła w pierwszoligowym KKS Olsztyn występuje na pozycji rzucającej.

W sezonie 2013/14 w barwach zespołu z Olsztyna, w 24 rozegranych meczach Różyńska przebywała na parkiecie średnio 36 minut oraz notowała 18,3 pkt., 4,3 zb oraz 5,2 asysty średnio w każdym meczu.

Różyńska ma za sobą również występ przeciwko drużynie ekstraklasowej. W sezonie 2012/13 w ramach rozgrywek ViaSMS Cup Pucharu Polski KKS Olsztyn zmierzył się z bydgoskim Artego, a nowa gdyńska koszykarka zanotowała 11 punktów, 4 zbiórki oraz 3 asysty.

Jak ocenia swój transfer do Gdyni sama zawodniczka? - Jestem bardzo zadowolona
z transferu do Gdyni, ponieważ jest to dla mnie ogromna szansa rozwoju i pójście o krok dalej w koszykarskiej karierze. Cieszę się, że będę mogła pracować i wiele nauczyć się od Trenera Czeczuro oraz od bardziej doświadczonych koleżanek z zespołu. Będzie to dla mnie nowy etap, w którym na pewno nie zabraknie motywacji do bycia coraz lepszym zawodnikiem – mówi Karina Różyńska.

Choć jak do tej pory nowa gdyńska zawodniczka występowała w I lidze, to z pewnością w Tauron Basket Lidze Kobiet będzie chciała pokazać się z jak najlepszej strony: - Zdaję sobie sprawę, że poziom gry w ekstraklasie jest zupełnie inny niż w I lidze. Mam jednak nadzieję, że moje doświadczenie zebrane przez cztery lata na pierwszoligowych parkietach pomoże mi w odnalezieniu się w TBLK – mówi. - Jeszcze przed podpisaniem kontraktu rozmawiałam z trenerem Czeczuro, jak i z całym Zarządem i podczas tych rozmów Trener Czeczuro przedstawił mi swoją wizję prowadzenia zespołu Basket Gdynia oraz zaznaczył, że moja pozycja w zespole będzie zależała od mojego zaangażowania i postawy na treningach.

Drugą zawodniczką, która zasila szeregi gdyńskiego zespołu jest Angelika Kuras.
Mierząca 183 cm wzrostu koszykarka występuje na pozycji skrzydłowej/środkowej. 22-latka ostatnie trzy sezony spędziła w Koninie, dokąd trafiła z SKS Unii Swarzędz. Wraz z zespołem z Konina, Kuras przez dwa sezony występowała w 1 Lidze Kobiet. w sezonie 2011/2012 oraz 2012/2013 notowała kolejno 6 pkt 5,5 zb i 3 pkt, 2,5 zb średnio w każdym meczu.

W 2013 roku, zespół Konina wywalczył awans do ekstraklasy. Na najwyższym stopniu rozgrywek Angelika Kuras rozegrała 16 spotkań, notując średnio 2 pkt oraz 1zb.

koszykowkakobiet.pl

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 lipca 2014, 16:15

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/45423 ... c-miesiaca

Będzie obok Zoll jeszcze jedno "lepsze" nazwisko w Gorzowie. Podobno z kadry Australii. Szczegóły pod koniec miesiąca.

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 16 lipca 2014, 16:43

Z powyższego linka cytat

Wszystkie zespoły Tauron Basket Ligi Kobiet, z wyjątkiem właśnie AZS PWSZ, zagrają w nowych obiektach

W Gorzowie coś wiadomo na temat nowej hali Wisły? Bardzo bym się ucieszył :P

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 16 lipca 2014, 17:24

Chelsea Poppens zagra w Polsce - na 90% będzie to AZS Lublin

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 16 lipca 2014, 19:00

tommiiii pisze:Chelsea Poppens zagra w Polsce - na 90% będzie to AZS Lublin

Jeżeli tak się stanie, to będzie dosyć ryzykowny (dla klubu z Lublina) eksperyment. Dziewczyna jest w końcowej fazie rehabilitacji po poważnej kontuzji kolana (w styczniu b.r.).

Z drugiej jednak strony, piszą o niej, że jest bardzo zmotywowana, ambitna i że bardzo chce grać profesjonalnie w kosza (myśli o powrocie do WNBA). Więc może Chelsea to taki ambitny typ zawodniczki jak Sharnee Zoll, która przed przyjściem do Gorzowa, też była poważnie kontuzjowana, a jednak po intensywnej rehabilitacji wróciła do formy (i to jakiej!).

Więcej można poczytać tutaj (w bardzo obszernym artykule z 06 lipca):

http://amestrib.com/sports/women-s-basketball-not-so-glamourous-life-professional-player-and-why-poppens-bent

-----------------------------------------
31155
.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”