Greebo pisze:Wystarczyłoby gdyby powiedział ze mają inną wizję zespolu i sciagają na jej pozycje dodatkową amerykankę.
To samo tyczy się wypowiedzi pana Herkta odnośnie Maksimović, a "nieistotne puchary" pana Kotewicza to też kłamstwo?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Greebo pisze:Wystarczyłoby gdyby powiedział ze mają inną wizję zespolu i sciagają na jej pozycje dodatkową amerykankę.
Greebo pisze:Jesli uda sie zatrzymać Majewską
Greebo pisze:W kwesti Maskimowicz to co powiedział to fakt i to ubrany w delikatne słowa o ile ona wyglada tylko chocby i ciut gorzej niz podczas gry w Toruniu.
A wypowiedz o pucharze FIBA była i owszem żenująca.
danpe_ pisze:Majewska miała ważny kontrakt jeszcze rok, więc to nie kwestia tego, czy się "uda".
Byłby to ewenement, zawodniczka zrywa kontrakt z powodu zaległości, po czym zostaje na kolejny sezon. Z artykułu z Interii wynika, że rozmowy z Miłkiem przed nimi, ale skoro klub ma kilkumiesięczne zaległości, nie sądzę aby ich było stać na Majewską, prędzej na Jujkę.
danpe_ pisze: osobiście wolałbym, żeby tam została, niż poszła do tych z Torunia
Spółka Basketball Investments SSA informuje, że w sezonie 2014/15 przystąpiła do procedury licencyjnej prowadzonej przez Polski Związek Koszykówki w dwóch kategoriach: Basket Ligi Kobiet oraz I Ligi Kobiet.
W najwyższej klasie rozgrywkowej gdyński zespół został zgłoszony pod nazwą Basket Gdynia (nazwa może ulec zmianie w przypadku podpisania nowej umowy na sponsora tytularnego zespołu). Zmienił się również logotyp drużyny, powrócił do wyglądu z początku sezonu 2012/13.
Na chwilę obecną w składzie zespołu z Gdyni z ubiegłego sezonu pozostały Dominika Miłoszewska, Anna Jakubiuk oraz Marianna Duszkiewicz. Ponadto, władze gdyńskiego klubu czynią starania w sprawie przedłużenia umowy z Karoliną Szlachtą.
Dodatkowo pierwszą nową zawodniczką, która podpisała kontrakt z gdyńskim klubem i w sezonie 2014/15 występować będzie w zespole Basket Gdynia jest Karina Różyńska.
24-letnia zawodniczka, która ostatnie osiem sezonów spędziła w pierwszoligowym KKS Olsztyn występuje na pozycji rzucającej.
W sezonie 2013/14 w barwach zespołu z Olsztyna, w 24 rozegranych meczach Różyńska przebywała na parkiecie średnio 36 minut oraz notowała 18,3 pkt., 4,3 zb oraz 5,2 asysty średnio w każdym meczu.
Różyńska ma za sobą również występ przeciwko drużynie ekstraklasowej. W sezonie 2012/13 w ramach rozgrywek ViaSMS Cup Pucharu Polski KKS Olsztyn zmierzył się z bydgoskim Artego, a nowa gdyńska koszykarka zanotowała 11 punktów, 4 zbiórki oraz 3 asysty.
Jak ocenia swój transfer do Gdyni sama zawodniczka? - Jestem bardzo zadowolona
z transferu do Gdyni, ponieważ jest to dla mnie ogromna szansa rozwoju i pójście o krok dalej w koszykarskiej karierze. Cieszę się, że będę mogła pracować i wiele nauczyć się od Trenera Czeczuro oraz od bardziej doświadczonych koleżanek z zespołu. Będzie to dla mnie nowy etap, w którym na pewno nie zabraknie motywacji do bycia coraz lepszym zawodnikiem – mówi Karina Różyńska.
Choć jak do tej pory nowa gdyńska zawodniczka występowała w I lidze, to z pewnością w Tauron Basket Lidze Kobiet będzie chciała pokazać się z jak najlepszej strony: - Zdaję sobie sprawę, że poziom gry w ekstraklasie jest zupełnie inny niż w I lidze. Mam jednak nadzieję, że moje doświadczenie zebrane przez cztery lata na pierwszoligowych parkietach pomoże mi w odnalezieniu się w TBLK – mówi. - Jeszcze przed podpisaniem kontraktu rozmawiałam z trenerem Czeczuro, jak i z całym Zarządem i podczas tych rozmów Trener Czeczuro przedstawił mi swoją wizję prowadzenia zespołu Basket Gdynia oraz zaznaczył, że moja pozycja w zespole będzie zależała od mojego zaangażowania i postawy na treningach.
Drugą zawodniczką, która zasila szeregi gdyńskiego zespołu jest Angelika Kuras.
Mierząca 183 cm wzrostu koszykarka występuje na pozycji skrzydłowej/środkowej. 22-latka ostatnie trzy sezony spędziła w Koninie, dokąd trafiła z SKS Unii Swarzędz. Wraz z zespołem z Konina, Kuras przez dwa sezony występowała w 1 Lidze Kobiet. w sezonie 2011/2012 oraz 2012/2013 notowała kolejno 6 pkt 5,5 zb i 3 pkt, 2,5 zb średnio w każdym meczu.
W 2013 roku, zespół Konina wywalczył awans do ekstraklasy. Na najwyższym stopniu rozgrywek Angelika Kuras rozegrała 16 spotkań, notując średnio 2 pkt oraz 1zb.
Wszystkie zespoły Tauron Basket Ligi Kobiet, z wyjątkiem właśnie AZS PWSZ, zagrają w nowych obiektach
tommiiii pisze:Chelsea Poppens zagra w Polsce - na 90% będzie to AZS Lublin
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 97 gości