TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015
Dobrze, że "znawcy" nie znają szczegółów bo cały ich światopogląd popadłby w ruinę. 
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
tadziu pisze:Dobrze, że "znawcy" nie znają szczegółów bo cały ich światopogląd popadłby w ruinę.
światopogląd najdłuzej pracującego trenera w e-klasie jest znany akurat.
Bum
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Tak sie zapytam, w ktorym innym polskim klubie o podobnym potencjale finansowym procent trafionych zawodniczek do wszystkich zagranicznych jest tak duzy? A zawodniczki ktore u nas graja sa po roku na celowniku innych polskich klubow.
Wiec jak jest sprawdzone zrodlo to po co kombinowac?!
Ale najwieksza wiedze na temat kontraktowania zawodniczek w Gorzowie z troski o nasz klub maja forumowicze z innych miast
.
PS nie zdziwiloby mnie jakby po roku gry w AZSie na ukrainke swe sidla zapuscila Wisla ;d.
( przypominam ze Katka Zohnowa jak przychodzila do Gorzowa tez nie byla wielka/znana zawodniczka).
/choc wcale nie twierdze ze musi tak byc/.
Wiec jak jest sprawdzone zrodlo to po co kombinowac?!
Ale najwieksza wiedze na temat kontraktowania zawodniczek w Gorzowie z troski o nasz klub maja forumowicze z innych miast
PS nie zdziwiloby mnie jakby po roku gry w AZSie na ukrainke swe sidla zapuscila Wisla ;d.
( przypominam ze Katka Zohnowa jak przychodzila do Gorzowa tez nie byla wielka/znana zawodniczka).
/choc wcale nie twierdze ze musi tak byc/.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:Ale najwieksza wiedze na temat kontraktowania zawodniczek w Gorzowie z troski o nasz klub maja forumowicze z innych miast :mrgreen:
Przypomnę Ci o tym cwaniaczku w odpowiednim momencie.
Bum
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Radomenes pisze:Endrju pisze:Ale najwieksza wiedze na temat kontraktowania zawodniczek w Gorzowie z troski o nasz klub maja forumowicze z innych miast :mrgreen:
Przypomnę Ci o tym cwaniaczku w odpowiednim momencie.Gdzieś tu niejaki tommiiiii napisał o matrixie, że jak lew zawsze broni toruńskiego klubu, a Ty co robisz? Obserwuję Cię i jak tylko coś nie tak o Twoim AZS to ziajasz ogniem na sto fajerów. Poczytaj książkę, idź na spacer, na grzyby tylko ich nie jedz!!!
Widze ze troche chyba prawda zabolala
PS ( nie wiem co mi akurat przypomnisz, bo to jakimi skladami graja inne zespoly malo mnie interesuje (a przynajmniej tego nie komentuje udajac ze sie troszcze o inne zespoly).
PS 2 ( z tego co obserwuje to tobie i twoim kolegom po szalu przydaloby sie jakies dodatkowe zajecie, bo z tego co zaobserwowalem w ciagu ost roku to min 80% na tym forum to sa wpisy wszechwiedzacych Torunian).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Endrju pisze:Radomenes pisze:Endrju pisze:Ale najwieksza wiedze na temat kontraktowania zawodniczek w Gorzowie z troski o nasz klub maja forumowicze z innych miast :mrgreen:
Przypomnę Ci o tym cwaniaczku w odpowiednim momencie.Gdzieś tu niejaki tommiiiii napisał o matrixie, że jak lew zawsze broni toruńskiego klubu, a Ty co robisz? Obserwuję Cię i jak tylko coś nie tak o Twoim AZS to ziajasz ogniem na sto fajerów. Poczytaj książkę, idź na spacer, na grzyby tylko ich nie jedz!!!
Widze ze troche chyba prawda zabolala
i vice versa
Bum
Endrju pisze:PS nie zdziwiloby mnie jakby po roku gry w AZSie na ukrainke swe sidla zapuscila Wisla ;d.
.
Musiałoby z Wisła być bardzo źle. Katka była młoda, i tak jak napisałeś - nieznana zawodniczka. Ogorodniokova dokładnie na odwrót - stara i dobrze znana.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Endrju pisze:PS nie zdziwiloby mnie jakby po roku gry w AZSie na ukrainke swe sidla zapuscila Wisla ;d.
.
Musiałoby z Wisła być bardzo źle. Katka była młoda, i tak jak napisałeś - nieznana zawodniczka. Ogorodniokova dokładnie na odwrót - stara i dobrze znana.
toć chłopak w wielkim amoku nie wie co pisze.
Bum
Greebo pisze:Endrju pisze:PS nie zdziwiloby mnie jakby po roku gry w AZSie na ukrainke swe sidla zapuscila Wisla ;d.
.
A ja dodam, że Katka to był taki wyjątek potwierdzający regułę. Nie da się ukryć, że AZS-owi na ogół udało się trafiać z zagranicznymi, ale w czasie, gdy Zohnowa czy potem Leuczanka trafiały do Wisły, Gorzów był w ścisłej czołówce ligi. Teraz niczego nie można przesądzać, ale jest mało realne, aby AZS znalazł się w pierwszej czwórce, a Ogorodnikowa wyrosła na gwiazdę TBLK. Jeszcze mniej prawdopodobne, aby Wisła chciała za rok 34-letnią koszykarkę, gdy jest dużo więcej ciekawszych opcji spośród europejskich zawodniczek.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Z Widzewem żegna się Senee Shearer, a w jej miejsce wraca do polskiej ligi Adrianne Ross. Dodatkowo do Widzewa dołącza skrzydłowa Cecilia Okoye.
http://widzewkosz.pl/ross-znow-w-polsce
http://widzewkosz.pl/cecilia-okoye-dolacza-do-druzyny
Ross znów w Polsce!
Doskonale znana na polskich parkietach Adrianne Ross będzie grała w czerwono-biało-czerwonych barwach Widzewa!
Adrianne Ross ma być wzmocnieniem na pozycji rozgrywającej. Po kontuzji Alicji Bednarek jedyną nominalną jedynką została Lidia Niedzielska. Testów sportowych nie przeszła też Senee Shearer i wraca do domu. Kibice żeńskiej koszykówki w Polsce doskonale kojarzą Ross. Amerykanka grała bowiem w kilku polskich klubach – w 2009 roku przyjechała ze Stanów Zjednoczonych do INEI AZS Poznań, potem przeniosła się do Lidera Pruszków by w latach 2012-13 grać w Enerdze Toruń. W tej drużynie grała po 30 minut w meczu zdobywając w tym czasie 13,5 pkt. Notowała eval na poziomie 11,3. Co ciekawe rekord punktowy w jednym meczu zaliczyła w pojedynku z… Widzewem. W sezonie 2012/13 zdobyła 28 punktów!
Adrianne Ross urodziła się 23.11.1984 i ma 173 centymetry wzrostu. Amerykanka ma za sobą krótki epizod w najlepszej lidze świata – WNBA.
http://widzewkosz.pl/ross-znow-w-polsce
Cecilia Okoye dołącza do drużyny
Kolejna zawodniczka z amerykańskim paszportem spróbuje sił w Widzewie. Tym razem do łódzkiej ekipy dołącza Cecilia Okoye.
Cecilia występowała ostatnio w akademickiej drużynie McNeese State Cowgirls (dywizja I ligi NCAA). Nowa koszykarka Widzewa mierzy 185 centymetrów i występuje na pozycjach podkoszowych. W zeszłym sezonie rozegrała 33 spotkania dla swojej drużyny średnio spędzając na parkiecie ponad 26 minut. Zdobywała po 12 punktów w meczu i zaliczała 9 zbiórek.
Okoye już dzisiaj dołączy do swojej nowej drużyny.
http://widzewkosz.pl/cecilia-okoye-dolacza-do-druzyny
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
https://bartolino78.wordpress.com
https://bartolino78.wordpress.com
Sezon sie jeszcze nie zaczął a wymainy amerykanek i owszem. I zapewne bedzie tak az do zamknięcia okienka transferowego. Jedna okaże sie niewypałem, inna nabawi sie kontuzji, trzeciej nie spodoba sie trener lub miasto, czwarta nie będzie sie przykładać, dla piatej zabraknie na wypłaty.. 
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Jakim cudem Widzew stać na Ross skoro ponoć maja 400 000 zł budżetu....
http://www.basketrow.pl/
Greebo pisze:Sezon sie jeszcze nie zaczął a wymainy amerykanek i owszem. I zapewne bedzie tak az do zamknięcia okienka transferowego. Jedna okaże sie niewypałem, inna nabawi sie kontuzji, trzeciej nie spodoba sie trener lub miasto, czwarta nie będzie sie przykładać, dla piatej zabraknie na wypłaty..
Świetnie i dosadnie to ująłeś, a ja tylko dodam, a to Polska (zapatrzona na wszystko co amerykańskie i nie tylko, ale lepsze od naszego?) właśnie......
PS. Poproszę jeszcze dwie panie nie made in Poland, bo wtedy będzie 48 i wyjdzie cztery zawodniczki na klub.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Lerciejewska w Rybniku ? Fan page Rybnika na fejsie SZALEJE 
Ma być ogromne wzmocnienie, moze ta Leciejewska zobaczymy jak nie to pewnie dobra europejka.
http://www.basketrow.pl/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”