2 kolejka TBLK (11.10.2014)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
2 kolejka TBLK (11.10.2014)
Sobota, 11.10.2014
MKK Siedlce - Basket Konin
17:00 Energa Toruń - AZS Gorzów
17:00 Basket Gdynia - Ślęza Wrocław
17:45 CCC Polkowice - ROW Rybnik
18:00 Artego Bydgoszcz - AZS Lublin
18:00 Widzew Łódź - Wisła Kraków
MKK Siedlce - Basket Konin
17:00 Energa Toruń - AZS Gorzów
17:00 Basket Gdynia - Ślęza Wrocław
17:45 CCC Polkowice - ROW Rybnik
18:00 Artego Bydgoszcz - AZS Lublin
18:00 Widzew Łódź - Wisła Kraków
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: 2 kolejka TBLK (11.10.2014)
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /141008980 / odnosnie Peckovej
a dziś w poludnie w Toruniu zameldowała sie TIJANA AJDUKOVIC . Zapewne bedzie jutro w składzie , ale czy zagra.......zalezy od tego jak Gorzów wysoko zawiesi pewnie poprzeczke . Mysle że OLA , GOSIA , JELA , oraz juz Peckova wystarczą. Ciekawe kto pokryje Piekarską
a dziś w poludnie w Toruniu zameldowała sie TIJANA AJDUKOVIC . Zapewne bedzie jutro w składzie , ale czy zagra.......zalezy od tego jak Gorzów wysoko zawiesi pewnie poprzeczke . Mysle że OLA , GOSIA , JELA , oraz juz Peckova wystarczą. Ciekawe kto pokryje Piekarską
-
reaktywacja
- Junior
Do przerwy mecz w Gdyni bardzo przyjemny. Zapowiada się wbrew pozorom w Gdyni ciekawy i emocjonujący sezon, jak sądzę. 
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Energa - Gorzow 82-58 . Po prostu roznica klas i dluzsza lawka . Gorzow nie zagral jakos źle , po prostu Katarzynki mają personalnie mocniejszy i szerszy sklad i tyle.
BREWER fajnie , troche Ogorodnikova i tyle . Nie trzeba było korzystac dzis z Peckovej , Ajdukovic , ale zagraly , pewnie dlatego by sie troche juz oswoily . Na Gorzow wystarczyly Harris , ktora byla za szybka dla innych , a także Ola Pawlak , świetnie też Velinovic , wlasciwie kazda cos wniosla i prawidlowo . Nawet KAJA po wejsciu trafila.
Warto dodac Ze Ajdukoviv wczoraj dopiero przyjechala . a Katzrzynki wystąpily bez MISIUK GOSI.
Tak wiec BRAWO BRAWO BRAWO . Bo wlasnie tydzien temu po meczu z Lublinem najwiecej powodow do uszczypliwosci bylo ze strony Gorzowa....Wiec dzisiejsza ich deklasacja SMAKUJE ZAJEBISCIE
BREWER fajnie , troche Ogorodnikova i tyle . Nie trzeba było korzystac dzis z Peckovej , Ajdukovic , ale zagraly , pewnie dlatego by sie troche juz oswoily . Na Gorzow wystarczyly Harris , ktora byla za szybka dla innych , a także Ola Pawlak , świetnie też Velinovic , wlasciwie kazda cos wniosla i prawidlowo . Nawet KAJA po wejsciu trafila.
Warto dodac Ze Ajdukoviv wczoraj dopiero przyjechala . a Katzrzynki wystąpily bez MISIUK GOSI.
Tak wiec BRAWO BRAWO BRAWO . Bo wlasnie tydzien temu po meczu z Lublinem najwiecej powodow do uszczypliwosci bylo ze strony Gorzowa....Wiec dzisiejsza ich deklasacja SMAKUJE ZAJEBISCIE
Koszykarz (Toruń) pisze:Bo wlasnie tydzien temu po meczu z Lublinem najwiecej powodow do uszczypliwosci bylo ze strony Gorzowa
Mówisz, że calutki Gorzów (czyli jakieś 130 tys. mieszkańców) wypisywał uszczypliwe komentarze w kierunku Twojego klubu? Ludzie przestańcie uogólniać. Jeżeli już to "jednostki z Gorzowa" lub podawaj konkretne nicki. Takie trudne?
PS. Gratulacje dla Torunia. Wykorzystajcie dobrą koniunkturę dla kosza w Toruniu, ale nie zapominajcie jak "wół cielęciem był".
W Gorzowie tak naprawdę nikogo bym nie wyróżnił bo i nie ma za co. Punkty punktami, zbiórki zbiórkami, ale mi brakowało tego czego od Tych dziewczyn w tym sezonie wymagam najbardziej. Walki o każdy centymetr parkietu, hektolitrów wylanego potu i rwania każdej możliwej do wyrwania piłki. Dzisiaj dla mnie tego poza kilkoma momentami zabrakło, a pani P. to się chyba nawet nie spociła.
Pozdrawiam
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
TaDZIU dzieki za wpis . fakt , chodzilo mi o pojedyncze jednostki typu Endrju .
Zwyciestwo , styl , sklad , cieszy , aczkolwiek wcale tak różowo w Toruniu nie jest. Lotos , AZS Gorzow , CCC , kazdy z tych zespolow mial lata swetlnosci , teraz w czolowce są Energa i Artego .
Mnie najbardziej cieszy ze wszystkie zawodniczki sie dokladaja do zwyciestwa a nie tylko ,, nazwiska '' . Panie typu Harris , Pawlak , Velinovic czyli koszykarki znajace reaLIA polskiej ligi , dzis decydowaly o pewnym zwyciestwie . Bo przeciez Peckova , Jackson , Ajdukovic debiują w tym roku w TBLK , no i gralismy bez MISIUK co na pewno utrudnialo rotacje POLEK , stad tyle minut Suknarowskiej i Makowskiej
PS. patrze na wyniki , no i faworyci nie zawodzą . Po 2 zwyciestwa Wisla , Energa , Artego , CCC , Siedlce - czyli planowo
Zwyciestwo , styl , sklad , cieszy , aczkolwiek wcale tak różowo w Toruniu nie jest. Lotos , AZS Gorzow , CCC , kazdy z tych zespolow mial lata swetlnosci , teraz w czolowce są Energa i Artego .
Mnie najbardziej cieszy ze wszystkie zawodniczki sie dokladaja do zwyciestwa a nie tylko ,, nazwiska '' . Panie typu Harris , Pawlak , Velinovic czyli koszykarki znajace reaLIA polskiej ligi , dzis decydowaly o pewnym zwyciestwie . Bo przeciez Peckova , Jackson , Ajdukovic debiują w tym roku w TBLK , no i gralismy bez MISIUK co na pewno utrudnialo rotacje POLEK , stad tyle minut Suknarowskiej i Makowskiej
PS. patrze na wyniki , no i faworyci nie zawodzą . Po 2 zwyciestwa Wisla , Energa , Artego , CCC , Siedlce - czyli planowo
Przed meczem w lodzi liczyłem ze nasze panie dobiją do różnicy koszy +100 po dwoch kolejkach i pewnie by sie tak stało gdyby paniom chciało sie trochę mocniej powalczyć. Jedyne pozytywne aspekty jak dla mnie to gra Abdi oraz powrót na parkiet Agi Szott bo już pomału zaczynałem sie martwić ze te "drobna" kontuzja będzie się ciągnąc i ciągnąc jak juz to parę razy przerabialiśmy na R22.
Za tydzień do Krakowa przy jeżdżą beniaminek z Siedlec i powinien to być pierwszy poważniejszy test naszej drużyny.
PS. Gratulacje dla Gdyni, nie spodziewałem sie ze ten zespól możę sie tak postawić Ślęzie. A radość kibiców tej drugiej drużyny ze zwycięstwa na ich profilu na fb wręcz mnie przeraża
Za tydzień do Krakowa przy jeżdżą beniaminek z Siedlec i powinien to być pierwszy poważniejszy test naszej drużyny.
PS. Gratulacje dla Gdyni, nie spodziewałem sie ze ten zespól możę sie tak postawić Ślęzie. A radość kibiców tej drugiej drużyny ze zwycięstwa na ich profilu na fb wręcz mnie przeraża
Ostatnio zmieniony 11 października 2014, 19:08 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
tadziu pisze: ale nie zapominajcie jak "wół cielęciem był".
Nie zapominamy!!! teraz Wy jesteście tym wołem....o przepraszam pojedyncze jednostki typu fanatyczny Endrju
Bum
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Koszykarz (Toruń) pisze:
Hola hola
Narazie wygrywacie z "juniorskim Gorzowem" ktory dzisiaj zagral slabo... a Energa majac taki szeroki doswiadczony sklad... niewiele lepiej.
Przed wami jeszcze wiele WIELE PRACY.
PS i pamietajcie ze nie wazne jak sie zaczyna a jak sie konczy
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Endrju Was podpuszczał i to było czuć na km. Wiadomo było że Gorzowowi wygrac w Toruniu będzie mega trudno. Wy macie 10 seniorek w rotacji my raptem 6. Młodych nie liczę bo w takich meczach niewiele nam pomogą niestety. Wynik meczu zatem mnie nie dziwi, mogło być pare pkt mniej ale co by to zmienilo? No takie przyszły czasy że teraz Toruń ma swoje 5 minut. Gorzów nie w takich meczach będzie torował swoją drogę do play-offów.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
bart_81 pisze:Endrju Was podpuszczał i to było czuć na km. ów
Niektorzy sa zbyt malo kumaci zeby zrozumiec. (I traktuja powaznie moja ironie).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Endrju pisze:[-o<bart_81 pisze:Endrju Was podpuszczał i to było czuć na km. ów
Niektorzy sa zbyt malo kumaci zeby zrozumiec. (I traktuja powaznie moja ironie).
Dobrze, że sam się określiłeś. Na trybunach też przegraliście. I to z kretesem
Bum
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Energa mogla spokojnie 100 walnac gdyby nie nonszalancja czasami. Czy Gorzów gral słabo ? Brewer swoje zrobial , Ogorodnikova też.....ale kto mial wiecej sie przeciwstawiac ? Skromny sklad to i nie ma argumentow . Wystarczyły sprawdzowe w lidze Velinovic , Harris , Ola Pawlak , by pewnie wygrac z drużyną Darka
PS . Gdynia sie Slezie postawila ? No ja liczyłem na ich zwyciestwo (patrzec Fantasy
) Sleza mega mocna nie jest ....pani Player samograj , Gloria jakas wybitna nie jest a Czarnecka czy Pawlak swietlnosc mają za sobą, Wiec myslalem ze mlode talenty wsparte Dorogobuzovą dadzą rade. Szkoda ;/ . Ale myśle że pare zwyciestw zanotują.
Wyniki po 20,30,40,50 ma + dla ktorejs z druzyn...No coż , liga za szybko nam sie dzieli
PS . Gdynia sie Slezie postawila ? No ja liczyłem na ich zwyciestwo (patrzec Fantasy
Wyniki po 20,30,40,50 ma + dla ktorejs z druzyn...No coż , liga za szybko nam sie dzieli
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Endrju pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:
Hola holaJezeli uwazasz ze Energa ma w chwili obecnej lata swietlnosci to gratuluje poczucia humoru
( Jezeli 4-te miejsce w lidze po sezonie i wejscie do Euroligi bocznymi drzwiami ... to powod do chwaly).
Narazie wygrywacie z "juniorskim Gorzowem" ktory dzisiaj zagral slabo... a Energa majac taki szeroki doswiadczony sklad... niewiele lepiej.
Przed wami jeszcze wiele WIELE PRACY.
PS i pamietajcie ze nie wazne jak sie zaczyna a jak sie konczySezon jest dlugi...
nikt tu nie mowi o swietlnosci Energi . Chodzi mi tylko ze zmienil nam sie uklad sil . I tyle
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Radomenes pisze:Endrju pisze:[-o<bart_81 pisze:Endrju Was podpuszczał i to było czuć na km. ów
Dobrze, że sam się określiłeś. Na trybunach też przegraliście. I to z kretesem
Rzekli ci co zawsze tłumnie walą na wyjazdy...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”