TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2016/2017
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2016/2017
Co właściwie znakomicie ustawia MP zwłaszcza jeśli faktycznie 3 Polki będą musiały się wykazywać. Nawet mając lepsze zagraniczne raczej nikt nie nadrobi tej różnicy.
Mimo wszystko mam nadzieje że ten przepis nie wejdzie w życie. A podpisanie nasze ex-kapitan tak jak pisałem oceniam pozytywnie, mimo jej wad.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
wislakosz.pl
- Młodzik
przemoe pisze:Co właściwie znakomicie ustawia MP zwłaszcza jeśli faktycznie 3 Polki będą musiały się wykazywać. Nawet mając lepsze zagraniczne raczej nikt nie nadrobi tej różnicy.
Trzy Polski nie wchodzą w grę, w 2016/2017 będzie tak jak dotychczas 2 polki, max. 3 spoza EU. Może od 2017/2018 wejdzie w życie opcja 1 lub 0 Polek + max. 2 spoza EU. Czas pokaże...
wislakosz.pl pisze:
Trzy Polski nie wchodzą w grę, w 2016/2017 będzie tak jak dotychczas 2 polki, max. 3 spoza EU. Może od 2017/2018 wejdzie w życie opcja 1 lub 0 Polek + max. 2 spoza EU. Czas pokaże...
Dobrze ze nie przeszły 3, szkoda że nie zredukowano pan spoza EU, oby za rok sie to udało.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
shineonball
- Żak
Jeszcze Szott i skład polski mamy najlepszy jaki można mieć moim zdaniem...
Teraz pozostaje czekać na nabytki made in USA :) no i europejki...mam nadzieje ze nie będą to powroty typu Petra S....
Teraz pozostaje czekać na nabytki made in USA :) no i europejki...mam nadzieje ze nie będą to powroty typu Petra S....
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Bezdomnym Algisem Paulauskasem zainteresował się klub z Torunia
Bum
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Sandra Ygueravide w Wiśle Can-Pack http://wislacanpack.pl/z-besiktasu-do-wisly-can-pack-krakow/
No i dobry humor jesli chodzi o skład prysl. Kojarze ja (fakt, niezbyt dobrze, ale jednak) z gry w Turcji i nie jest to wspomnienie zbyt miłe. Zawsze sie zastanawiałem skąd akurat ja wytrzasnęli, biorąc pod uwagę ze na ogol podpisują panie mocnymi nazwiskami.
Coz, przyjdzie sie nam przekonać czy rzeczywiście Hiszpania to taka potęga na rozegraniu, bo ta pani u nich to tak 10-tka zamyka na tej pozycji.
Coz, przyjdzie sie nam przekonać czy rzeczywiście Hiszpania to taka potęga na rozegraniu, bo ta pani u nich to tak 10-tka zamyka na tej pozycji.
Ja tą panią też kojarzę, choć jest to zawodniczka z grupy tych które trudno zapamiętać (co można uważać za zaletę - nie ma wielu spektakularnie złych akcji i wadę - jest graczem przeciętnym). Nawet z grających w sezonie 15/16 hiszpanek w lidze hiszpańskiej znalazłabym z 3 rozgrywające (nie licząc Dominguez), które bym wolała, choćby dlatego, że są od Sandry młodsze, dają nadzieję na rozwój.
Ciekawe zatem kto będzie drugą panią na 1, pewnie na 1-2. Oby ktoś bardziej utalentowany rzutowo, z większym polotem i dynamizmem.
Będzie ona bardzo dobrym elementem naszej drużyny w uzupełnieniu z drugą rozgrywającą – powiedział Jose Ignacio Hernandez – trener Wisły Can-Pack Kraków.
Ciekawe zatem kto będzie drugą panią na 1, pewnie na 1-2. Oby ktoś bardziej utalentowany rzutowo, z większym polotem i dynamizmem.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Kontrakty w ekipie wicemistrza. Artego bierze całą siódemkę
Wicemistrz Polski, bydgoskie Artego, zaproponuje nowe kontrakty każdej z siedmiu zawodniczek, które tworzyły trzon srebrnej drużyny.
Kiedy po trzecim meczu finałów drużyna wracała z Krakowa ze srebrnymi medalami, manager zespołu dostawał propozycje od agentów. - Nasz sukces pokazuje, że stabilizacja daje efekty. Po raz czwarty z rzędu stanęliśmy na podium - mówi Jarosław Kotewicz.
W ważnych meczach trener Tomasz Herkt korzystał tylko z siedmiu zawodniczek. Wszystkie dostaną propozycje nowych umów. Swoją przyszłość z Bydgoszczą wiąże Julie McBride. - Bardzo przeżyła to, że nie udało zdobyć się mistrzostwa Polski. Sama wie, że nie zagrała na swoim poziomie - mówi Arkadiusz Brodziński, agent kapitan drużyny z poprzedniego sezonu.
McBride wie, że w wieku 34 lat trudno będzie jej grać jako pierwsza rozgrywająca. - Może to jest czas, kiedy to Julie będzie wzmocnieniem pozycji rozgrywającej dla kogoś innego Można mówić o jej formie i wieku, ale trzeba spojrzeć na inne czynniki - podejście zawodniczki, wpływ na zespół, zaangażowanie, kwestie mentalne. Dziwiłbym się, gdyby w tym zespole jej zabrakło - mówi Brodziński. McBride liczy, że po zakończeniu kariery będzie pracować w Artego w innej roli.
Propozycje nowych umów dostały też Martyna Koc, Aleksandra Pawlak, Maurita Reid, Darxia Morris, Elżbieta Międzik i Amisha Carter. Agentem czterech pierwszych i trenera Herkta jest Grzegorz Piekoszewski. - W sprawie całej piątki codziennie rozmawiamy. Myślę, że jest duża szansa, że koszykarki zaakceptują oferty.
Nową twarzą w zespole będzie środkowa. O składzie zespołu zdecyduje trener Herkt. - Wskazuje potrzeby na poszczególnych pozycjach i decyduje o nazwiskach. Jako zarząd dyskutujemy i zastanawiamy się, czy pod kątem finansowym możemy sobie pozwolić na daną koszykarkę - tłumaczy główny sponsor Waldemar Kotecki.
Polskie kluby na razie nie podpisują umów, bo wciąż nie wiadomo, jakie będą limity zawodniczek zagranicznych i ile Polek będzie musiało przebywać na boisku. - Na razie trwa giełda. Nasz klub nie będzie brał udziału w przetargach na usługi zawodniczek. Myślimy głównie o stabilizacji i zatrzymaniu jak największej liczby koszykarek - zastrzega Kotecki.
Cały tekst: http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/1,35591,20079331,kontrakty-w-ekipie-wicemistrza-artego-bierze-cala-siodemke.html
Wicemistrz Polski, bydgoskie Artego, zaproponuje nowe kontrakty każdej z siedmiu zawodniczek, które tworzyły trzon srebrnej drużyny.
Kiedy po trzecim meczu finałów drużyna wracała z Krakowa ze srebrnymi medalami, manager zespołu dostawał propozycje od agentów. - Nasz sukces pokazuje, że stabilizacja daje efekty. Po raz czwarty z rzędu stanęliśmy na podium - mówi Jarosław Kotewicz.
W ważnych meczach trener Tomasz Herkt korzystał tylko z siedmiu zawodniczek. Wszystkie dostaną propozycje nowych umów. Swoją przyszłość z Bydgoszczą wiąże Julie McBride. - Bardzo przeżyła to, że nie udało zdobyć się mistrzostwa Polski. Sama wie, że nie zagrała na swoim poziomie - mówi Arkadiusz Brodziński, agent kapitan drużyny z poprzedniego sezonu.
McBride wie, że w wieku 34 lat trudno będzie jej grać jako pierwsza rozgrywająca. - Może to jest czas, kiedy to Julie będzie wzmocnieniem pozycji rozgrywającej dla kogoś innego Można mówić o jej formie i wieku, ale trzeba spojrzeć na inne czynniki - podejście zawodniczki, wpływ na zespół, zaangażowanie, kwestie mentalne. Dziwiłbym się, gdyby w tym zespole jej zabrakło - mówi Brodziński. McBride liczy, że po zakończeniu kariery będzie pracować w Artego w innej roli.
Propozycje nowych umów dostały też Martyna Koc, Aleksandra Pawlak, Maurita Reid, Darxia Morris, Elżbieta Międzik i Amisha Carter. Agentem czterech pierwszych i trenera Herkta jest Grzegorz Piekoszewski. - W sprawie całej piątki codziennie rozmawiamy. Myślę, że jest duża szansa, że koszykarki zaakceptują oferty.
Nową twarzą w zespole będzie środkowa. O składzie zespołu zdecyduje trener Herkt. - Wskazuje potrzeby na poszczególnych pozycjach i decyduje o nazwiskach. Jako zarząd dyskutujemy i zastanawiamy się, czy pod kątem finansowym możemy sobie pozwolić na daną koszykarkę - tłumaczy główny sponsor Waldemar Kotecki.
Polskie kluby na razie nie podpisują umów, bo wciąż nie wiadomo, jakie będą limity zawodniczek zagranicznych i ile Polek będzie musiało przebywać na boisku. - Na razie trwa giełda. Nasz klub nie będzie brał udziału w przetargach na usługi zawodniczek. Myślimy głównie o stabilizacji i zatrzymaniu jak największej liczby koszykarek - zastrzega Kotecki.
Cały tekst: http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/1,35591,20079331,kontrakty-w-ekipie-wicemistrza-artego-bierze-cala-siodemke.html
Nie żebym sie czepiał, ale podczas przyszłorocznego PO panie z Bydgoszczy będą miały następująca ilość lat:
Carter - 35
Koc - 34
McBride - 35
Międzik - 34
Pawlak - 33
Reid - 32
no i juniorka Morris 28
Średnia wieku - 33.
Rozumiem że nie można nikogo skreślać, tylko z powodu wieku, ale jednak takie nagromadzenie pań będących o krok przed emeryturą jest mocno ryzykowne.
PS. Wzruszające ze trener i 4 zawodniczki mają tego samego menagera.
Carter - 35
Koc - 34
McBride - 35
Międzik - 34
Pawlak - 33
Reid - 32
no i juniorka Morris 28
Średnia wieku - 33.
Rozumiem że nie można nikogo skreślać, tylko z powodu wieku, ale jednak takie nagromadzenie pań będących o krok przed emeryturą jest mocno ryzykowne.
PS. Wzruszające ze trener i 4 zawodniczki mają tego samego menagera.
Jeśli skład Wisły rzeczywiście jest autorskim Jozka...to ja mu ufam...wierzę, że Sandra i druga rozgrywająca będą się uzupełniać. Jak widać nie starczyło jednak pieniedzy na ta lepsza opcje...transfery na pewno są bardzo mocno przez trenerów przemyślane. Ja poczekam do końca maja kiedy to skład Wisły będzie gotowy i wtedy ocenie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
danpe_ pisze:To ja przepraszam, bo mam 35 lat a ponad 1,5 godziny potrafię zapieprzać przy tętnie 175 bez żadnej przerwy. Przy 185 to już tylko 25minut.
A na poważnie, niech gra 20- 25 minut, nie sądzę, aby Wisła nie szukała jakiejś np amerykanki na jej pozycję. Mnie cieszy konkretna Polka do rotacji w lidze i eurolidze.
Osobiście obstawiam ciążę Kobryń w tym lub najdalej następnym sezonie (czego jej i wszystkim zainteresowanym życzę ;)
krysti pisze: Nie oszukujmy się, ale w ostatnim sezonie z zawodniczek zbliżonych do niej wiekiem i pozycją w Eurolidze taka Ann Wauters (2 lata starsza) odgrywała zupełnie inną rolę niż Kobryn, zresztą została za to doceniona w WNBA, gdzie zaprosili ją na camp do LA.
Wauters rozegrała całkiem przyzwoity mecz w WNBA (wynik był przesądzony). Ale powrót po latach udany.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”