TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2017/18

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Chris205
Nowy na forum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2017/18

Postautor: Chris205 » 14 maja 2017, 20:46

Dżi ej el ej pisze:Raczej szykuje sie powrot do przeszlosci z Kobryn :)

Wymiana ? Ewka do Gdynii, a Miłoszewska do Krakowa.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 14 maja 2017, 21:44

No to Gdynia zamieni siekierke na kijek.

Odchodzi w miarę młoda koszykarka, wokół której raczej należałoby budować zespół i na pewno znacznie bardziej perspektywiczna niż Ewka.

Jeżeli to prawda to bedzie to naprawdę głupi ruch kadrowy Gdyni. Kupienie 35 letniej zawodniczki, która wiadomo, że pogra góra 1-2 sezony i wydrenuje budżet to ma być próba odrodzenia gdyńskiej koszykówki i oparciu jej na perspektywycznych, młodych koszykarkach.

Ewka grała wprawdzie kiedyś w Gdyni, ale markową zawodniczką stała się w Krakowie i ze względu na upływa czasu jaki tak grała się "skrakowiła". Wypadałoby z honorem już skończyć karierę w Krakowie i pokazać, że stać ją na lepszą niż w ostatnim sezonie grę. A tutaj jakaś taka dziadówa.

No nic, nie ma jak głupkowate ruchy kadrowe.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 maja 2017, 01:04

Kobryn w CCC ?ooo nie,za dużo gwiazd i gwiazdeczek w jednej drużynie;) poza tym George nie jest jej fanem. No i zgadzam się z wypowiedzią Saletry na ten temat tej wymiany:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 15 maja 2017, 05:57

SMS PZKosz Łomianki wygrał rywalizację w I lidze i zdobył prawo gry w BLK. W decydującym 3 meczu, rozegranym w Gdańsku, drużyna z Łomianek pokonała miejscowy AZS UG 86-73. Do sukcesu SMS walnie przyczyniła się A. Makurat, zdobywając 36 punktów (w tym 8 celnych rzutów zza łuku). Można chyba mówić o niespodziance, bo to gdańszczanki były raczej uznawane za faworyta w finale.

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 15 maja 2017, 08:44

Już oficjalnie George Dikeoulakos trenerem CCC Polkowice.

http://kosz.mkspolkowice.pl/news,687,Ge ... wice!.html

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 15 maja 2017, 08:53

Bez zmian za to na ławce trenerskiej w Łodzi - Dariusz Raczyński będzie nadal szkoleniowcem Widzewa.

http://widzewkosz.pl/raczynski-na-dluzej-w-widzewie

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 15 maja 2017, 10:00

Dominika Miłoszewska to gorsza wersja Marty Jujki, w Gdyni się zablokowała, więc dla niej najlepiej będzie jak z Gdyni wyjedzie. Według mnie jednak ewentualny transfer do Wisły to murowany kandydat do niewypału roku, bo to zawodniczka, która po prostu nie udźwignie presji (nie ma psychiki do tego sportu) i jeśli ma być kimś ważniejszym niż trzecia-czwarta w rotacji wśród wysokich, to nie widzę tego zupełnie. Więc ewentualną zamiankę Ewka za Domino powitam z wielką radością. 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 maja 2017, 10:26

Jeśli Miłoszewska do nas dojdzie to na pewno nie będzie w S5, jak również nie będzie jedną z dwóch podstawowych Polek, tylko 3/4 -ta. Zobaczymy jaki zaciąg zagraniczny nam (a także w Gdyni) zafundują działacze. Bo jeśli np. w Gdyni wystarczy środków by oprócz Ewki mieć np. Sword (ktoś do gry w obronie przy Ewce jest niezbędny) i Montgomery tak jak teraz to ściągniecie Ewki ma sens. Ale jeśli nie, i zamienicie Montgomerry na kogoś pokoju Simmons to nie zazdroszczę.

Analogicznie u nas. Jeśli dzięki odejściu Ewki stać nas będzie na lepsze nie-Europejki niż Simmons i Morrison/Gidden to raczej na tym nie stracimy, ale jak nie to nam nie ma co zazdrościć :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 15 maja 2017, 10:30

Swords i Ewka to byłaby najgorsza para obrońców pod słońcem
Swords była moim zdaniem graczem po jednej stronie parkietu - tej atakowanej

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 maja 2017, 10:38

Dla mnie Swords jednak blisko obręczy zapewnia spokój samym swoim zasięgiem. Ale fakt, do Ewki przydałby się ktoś inny, przede wszystkim bardziej ruchliwy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 15 maja 2017, 13:26

tommiiii pisze:Swords i Ewka to byłaby najgorsza para obrońców pod słońcem
Swords była moim zdaniem graczem po jednej stronie parkietu - tej atakowanej

Ciekawe. Wartość Swords polega właśnie na tym, że oprócz tych 10-12 pkt na mecz (choć często dokładała coś ekstra) dawała nam spokój i bezpieczeństwo na bronionej desce. Gdy tylko nie było jej na parkiecie, robiło się luźno i obrona się sypała.

Też jestem ciekawy co będzie w tym sezonie i kto do Gdyni przyjedzie. Ewkę wzięlibyśmy chętnie, bo w Gdyni miała właściwie tylko dobre lub bardzo dobre sezony, lubi nadmorski klimat i ma tu wielu przyjaciół. Podobno na zatrzymanie Swords też jest szansa, co oznaczałoby bardzo solidny duet wysokich pod koszem. Ale póki co to gdybanie. Jak pojawią się konkrety, podobnie jak w CCC, to będzie można spekulować. Póki co królem off-season jest klub z Polkowic i bardzo obiecująco to wygląda, zwłaszcza, że Plum powinna być największą gwiazdą ligi i pewnie za chwilę także jedną z największych gwiazd WNBA.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 maja 2017, 15:00

reaktywacja pisze:Ewkę wzięlibyśmy chętnie, bo w Gdyni miała właściwie tylko dobre lub bardzo dobre sezony, lubi nadmorski klimat i ma tu wielu przyjaciół.

Moim skromnym zdaniem, ten fragment śmiało może kandydować do cytatu roku czy czegoś w tym rodzaju. 8) A poważnie - w Krakowie różne elementy więzi były jeszcze mocniejsze, no ale w zawodowym sporcie sam sentyment to trochę za mało, aby stwierdzić, że transfer (w zasadzie powrót po latach) danej zawodniczki będzie trafnym rozwiązaniem...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 15 maja 2017, 15:23

Szajtauer i Pawlak dalej w AZS AJP

Kolejne dwie koszykarki zdecydowały się na grę w sezonie 2017/2108 w barwach gorzowskiego AZS AJP. Do Pauliny Misiek dołączyły Magdalena Szajtauer i Aleksandra Pawlak, które zdecydowały się związać z gorzowskim klubem na kolejny sezon i grać w zespole trenera Dariusza Maciejewskiego.

http://radiogorzow.pl/radio-gorzow/spor ... w-azs-ajp/
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 maja 2017, 21:26

Hahaha, z tym nadmorskim klimatem i przyjaciółmu to przypomina się Szamike Holdsclaw i uzasadnienie przejścia do Gdyni z uwagi na możliwość rozsmakowania się w "świeżych rybach", które uwielbia :).

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 maja 2017, 07:21

zancia_a pisze:Szajtauer i Pawlak dalej w AZS AJP

Kolejne dwie koszykarki zdecydowały się na grę w sezonie 2017/2108 w barwach gorzowskiego AZS AJP. Do Pauliny Misiek dołączyły Magdalena Szajtauer i Aleksandra Pawlak, które zdecydowały się związać z gorzowskim klubem na kolejny sezon i grać w zespole trenera Dariusza Maciejewskiego.

http://radiogorzow.pl/radio-gorzow/spor ... w-azs-ajp/

Zatem Pawlak zostaje. Może jeśli przepracuje z zespołem cały okres przygotowawczy to będzie sie w nowym sezonie prezentować lepiej niż w minionych play-offach. Mam przynajmniej taką nadzieję, bo niewątpliwie potencjał ma, tylko u nas jak do tej pory nie potrafiła go uwolnić.
Gorzej, że na pozostanie Hurt są chyba niewielkie szanse i trzeba będzie zagraniczne klocki układać zupełnie od nowa.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”