Re: Euroliga 2016/2017

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Europejskie Puchary 2017/18

Postautor: Greebo » 02 listopada 2017, 08:57

Owszem widze. I to zarówno w obronie - czego oczekiwałem - jak i w ataku - czego się nie spodziewałem.

Gdybyśmy grali indywidualnymi umiejętnościami dziewczyn to mecze w eurolidze kończylibyśmy tak wynikiem 45-75. Średnio.

Naprawdę jeśli sie pisze:

Najpierw Wisla-Antic Greinnacher to było wiadomo że to nie euroligi wy poziom i to widać.

a tydzień potem uznaje ze walka na styku w w kazdym meczu euroligi, + bilans 6-1 w lidze (w tym ogranie min Polkowic) sa zasługa tylko indywidualnych umiejętności zawodniczek, to znaczy ze jest jakiś problem. I to nie z drużyna czy trenerem a z autorem tych słow.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 listopada 2017, 09:02

Ten zespół traci w Eurolidze po około 70 pkt więc o jakiej obronie tu mówimy!!!!
Wczoraj Schio rzuciło 74 pkt to malo?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 listopada 2017, 09:20

Oczywiście ze jest to wynik w normie. W z Salamanką i Nadezda traciliśmy ciut ponad 60 pkt - to wynik bardzo dobry przy tak wąskim i słabym fizycznie składzie. W lidze tracimy średnio 55 a to juz wynik rewelacyjny

Praga straciła wczoraj ponad 100. Kursk ponad 80. Słynące z obrony Bourges ponad 70 w Polkowicach. i co? ich trenerzy to nieudacznicy bazujący tylko na umiejętnościach zawodniczek? Nawet Familia dała sobie wczoraj rzucić 70 punktów i to grając przeciwko zespołowi w ktorym trener nie ma wpływu na gry..a nie, sorry,..

Zapomniałem że skoro Schio w meczu z Yakin Dogu straciło 67 pkt, Fenerbahce zatrzymało na 49, a Orenburg na 46 to te nasz 72 pkt z wczoraj sa zasługa indywidualnych umiejętności. Że ta nasza 7-ka ktora wczoraj grała (wliczając w to Niedźwiecką) przewyższa indywidualnie to co mają choćby w drużynach ze Stambułu.Że takie panie jak Vandersloot, McBride, Wauters, Dabovic, Plum czy Vaughn powinny uczyć sie od Magdy, Maurity, Leo czy Parker jak ogrywać obronę rywali indywidualnymi popisami.

Z mojej strony koniec tej dyskusji, po jednak poziom absurdu mnie przerasta.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 02 listopada 2017, 09:31

Jak to w "fatalnym stylu"?
Wczoraj fatalne to były ze 3 zagrania w całym meczu.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 listopada 2017, 17:47

Fatalny styl to był (a właściwie jest - bo mecz jeszcze trwa, ale odechciało mi się go oglądać) dziś. To że Yakin Dogu ma olbrzymi potencjał w ofensywie (IMO, graja w ataku najlepsza obok Kurska koszykówkę w Europie) to fakt. Nie można było oczekiwać ze zatrzymamy je na tych 60 pkt. Ale na to co zagraliśmy w ataku nie ma już żadnych usprawiedliwień. To był Wisła grająca jak rok temu - indywidualnie, bezsensownie i na siłę. I dotyczy to nawet tcyh najlepiej punktujących jak Parker czy Leo, o Reid czy Labuckiene nie wspominając.

Oby to był nasz najsłabszy mecz w sezonie.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 22 listopada 2017, 19:18

A na CCC chyba niezły kurs był. Ale kto wiedział, że Allie nie zagra :)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 listopada 2017, 19:25

fearless pisze:A na CCC chyba niezły kurs był. Ale kto wiedział, że Allie nie zagra :)

I Alben. I van Grinsven. Gdyby Polkowice tez mecz przegrały, to byłaby to kompromitacja.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 23 listopada 2017, 22:40

Kolejne zwycięstwo Ślęzy Wrocław i ważne zwycięstwo Basketu 90 Gdynia (pękła setka, a Jankowska zrobiła triple-double). Ślęza wygrała grupę E, Basket ma awans w swoich rękach, "wystarczy" ograć w Gdyni Agu Spor.

Z kolei Umea Udominate ograła Artego Bydgoszcz, zaś pechowo jednym punktem z TTT Ryga przegrał AZS Gorzów Wielkopolski, zaś Energa Toruń spokojnie ograła Pieštanské Cajky, ale w ostatniej kolejce gra w Turcji z niepokonanym Hatay i o awans będzie bardzo ciężko.

W dalszej rundzie na pewno będzie Ślęza. Prawdopodobnie Artego i być może Basket. Szanse ma nawet Energa. Tylko występ Gorzowa w EuroCup okazał się porażką.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 24 listopada 2017, 08:11

Szkoda porażki w Rydze, ale był to nasz najlepszy mecz w tym sezonie, rozegrany na parkiecie najlepszej drużyny w grupie. W końcu mieliśmy wyraźne liderki w zawodniczkach obwodowych i moc pod koszem w postaci solidnego double-double Swords. Mam nadzieję, że to nie jest jednorazowy przypadek, a trwała poprawa naszej gry, która przełoży się wkrótce na wyniki w lidze. Jeśli tak, to pal licho ten Eurocup.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 listopada 2017, 08:52

Mnie ciekawi jaki pomysł na ten sezon mieli działacze Istanbul Universitesi. Skład mają podły a grają na 3 frontach równocześnie - bo oprócz ligi (bilans 0-6 i ostatnie miejsce w tabeli) i pucharu FIBA (1-4, nie wiem jakim cudem ograli Agu Spor) zgłosili się tez do ligi adriatyckiej (bilans tez 0-6, ostatnio porażka z Buducnostą Podgorica 38-87 - nie grały ich zagraniczne). A wiec łącznie 17 spotkań, 1 wygrana. :roll:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 listopada 2017, 20:28

Jest wreszcie i wygrana i to wynikowo dość okazała. Rzecz jasna bardzo ważna, bo nie dość że cąły czas pozostajemy w grze o to 6-te miejsce, to równocześnie straciliśmy "szanse" na bilans 0-14 na koniec rozgrywek. A bez względu na niezłą gre we wcześniejszych spotkaniach taki dorobek na koniec sezonu byłby kompromitujący.

Sam mecz od początku przebiegał pod nasze dyktando co nie znaczy że jestem nim jakoś zachwycony. Bo o ile w ataku zagraliśmy rzeczywiście bardzo dobrze o tyle w obronie - poza 3 kwartą - było jedno z naszych najgorszych spotkań w tym sezonie. Było w niej zdecydowanie za dużo chaosu, i tylko częściowym usprawiedliwieniem jest to ze rywalki były bardzo ruchliwe i starały sie grac naprawdę szybką koszykówkę. Jeśli chcemy wyjść z grupy to musimy w kluczowych spotkaniach w rundzie rewanżowej w tym elemencie spisywać zdecydowanie lepiej

Indywidualnie trudno się do kogoś specjalnie przyczepić, właściwie cała 7-ke pojawiająca sie na parkiecie robiła to co do niej należy. Mnie osobiście dziś bardzo przypadła do gustu Labuckiene - dorobek punktowy miała marny, ale odwaliła naprawdę kawał dobrej roboty ułatwiając zdobywanie punktów koleżankom.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 30 listopada 2017, 20:58

w Eurocupie Ślęza Wrocław wygrała w Stambule i zakończyła rozgrywki bez porażki, co oznacza wolną pierwszą rundę play-off i grę od razu w czołowej 16. Ślęza będzie rozstawiona z numerem 5.
Artego Bydgoszcz również wygrało swoją grupę, gdyż Szwedki z Umea przegrały u siebie z MBA Moskwa.
Awans do fazy play-off stał się również udziałem Basketu 90 Gdynia, dzięki wygranej u siebie z Agu Spor - Turczynki zostały wyeliminowane z rozgrywek, co można uznać za niespodziankę.
Energa Toruń zajęła 3.miejsce w swojej grupie - porażki z Rumunkami i Słowaczkami były za wysokie, by lepszym bilansem w bezpośrednich grach zająć drugie miejsce i uzyskać awans do play-off, zatem Katarzynki pożegnały się z rozgrywkami europejskimi.
I co było już wiadome wcześniej - Gorzów walczył jedynie o honorowe zwycięstwo i ta sztuka się udała. Ponadto udało się wyprzedzić w tabeli Turczynki z Besiktasu.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 30 listopada 2017, 22:30

Nie będę się znęcał nad moimi paniami, bo powiedzmy, że zwycięzców się nie sądzi. Bo jakbym miał coś powiedzieć o naszej grze, to mógłbym nazbierać ostrzeżeń na bana. :cry: Może czasem trzeba zagrać największy syf w sezonie i wygrać, żeby podbudować sobie morale.
Udało się, but Agu poza Tolo nie miało dziś argumentów. Chociaż mało brakowało, żeby sama to wygrała. Miljkovic została niejako zatrzymana przez Morawiec i swoje faule, Page chyba postawiła na nas u buka pudłujac te wolne na koniec, ale najbardziej poznęcam się nad Marginean. Pierwszy raz miałem okazję zobaczyć ja na żywo i wrażenie pozostawiła dramatyczne. Nieobecna, bez żadnej ambicji w ataku, ogólnie dramat. Ona zawsze była taka chuda? Na papierze ten zespół pewnie mógłby powalczyć o zwycięstwa w Eurolidze a gra straszny piach, do którego się dostosowaliśmy na własne życzenie.

No, ale jest awans, co po losowaniu grup nie było chyba nawet 50/50.

Ps. Widzę że w Stambule wyprzedaż. Ibekwe nie ma w składzie, Gardner i Pop dnp. Pop bym brał jakby była możliwość.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 30 listopada 2017, 22:36

Co jak co ale pisanie o Agu Spor ze na papierze moze wygrac Eurolige to spory zart.
Ten zespol w porywach walczylby o 6 miejsce i to max

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 listopada 2017, 23:05

tommiiii pisze:Co jak co ale pisanie o Agu Spor ze na papierze moze wygrac Eurolige to spory zart.
Ten zespol w porywach walczylby o 6 miejsce i to max

Źle zinterpretowałeś słowa Przemoe:
Na papierze ten zespół pewnie mógłby powalczyć o zwycięstwa w Eurolidze a gra straszny piach, do którego się dostosowaliśmy na własne życzenie.

Zwycięstwa, a nie zwycięstwo w Eurolidze jako całej imprezie - to ogromna różnica...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”