TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Combo
Nowy na forum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Postautor: Combo » 01 maja 2019, 01:47

Moim zdaniem gdyby Dragana była aż tak dobra jak co niektórzy tutaj piszą to już dawno znalazła by się w kręgu zainteresowań klubów z najwyżej europejskiej i nie tylko europejskiej koszykówki z WNBA na czele, a jak wszyscy doskonale wiemy takim klubom się raczej nie odmawia :roll:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 maja 2019, 07:33

Combo pisze:Moim zdaniem gdyby Dragana była aż tak dobra jak co niektórzy tutaj piszą to już dawno znalazła by się w kręgu zainteresowań klubów z najwyżej europejskiej i nie tylko europejskiej koszykówki z WNBA na czele, a jak wszyscy doskonale wiemy takim klubom się raczej nie odmawia :roll:

Tzn jak piszą? Ze jak jest w szerokiej europejskiej czołówce centrow (a nie wszystkich zawodniczek!) to musi być w topowym klubie europejskim? Ile ich jest? Ja widze takich mniej niz 10. Gdyby była Rosjanką, Turczynka czy Francuzką to na pewno grałaby w topowym klubie ze swojego kraju. Ale ze nie jest to musi rywalizować o te miejsca z innymi zawodniczkami nie tylkoz europy, ale tekze z reszty swiata (w tym z naturalizowanymi)

A juz co ma do tego WNBA? Na jakiej podstawie uważasz ze oszacowanie jej umiejętności na 10 miejsce w europie pozwala myśleć o WNBA?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 maja 2019, 07:54

Dokładnie. Dodam, że pewnie osoby piszące tu o Stankovic że to żadna rewelacja, mowiłyby o świetnym transferze, gdyby podpisała w ich klubie :)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 maja 2019, 08:09

Jeszcze w uzupełnieniu tematu Ani - mozna się zastanawiać czy warto jechać sobie pograć w college ale jak dostajesz ofertę od Geno to pakujesz tyłek w najbliższy samolot i tyle. To pokazuje jaki to diament skoro najlepsi jubilerzy na świecie sie za niego biorą.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 maja 2019, 08:19

Ja mam wrażenie ze to deprecjonowani Stankovic wynika z deprecjonowania naszej ligi i siły naszych zespołów. Bo pisanie ze już dawno grałaby sugeruje ze tych klubów jest nie wiadomo ile a tak nie jest - przecież Polkowice to drużyna topowa w europie (no chyba ze top zawężamy do drużyn z F4) a i pozostałe z czołówki ligi to nie 3 liga europejska. To nie piłka nożna gdzie jesteśmy marginesem.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 maja 2019, 08:24

przemoe pisze:Jeszcze w uzupełnieniu tematu Ani - mozna się zastanawiać czy warto jechać sobie pograć w college ale jak dostajesz ofertę od Geno to pakujesz tyłek w najbliższy samolot i tyle. To pokazuje jaki to diament skoro najlepsi jubilerzy na świecie sie za niego biorą.

Niech ja ładnie oszlifuję. Mam papiery na granie na najwyższym europejskim poziomie - powinna dołączyć do wąskiego grona naszych zawodniczek ktore miały okazje wystąpić na parkietach WNBA. ( w sumie jak sie jej to uda byłaby już 4-tą z 5-ciu mająca za soba grę w Gdyni)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 maja 2019, 08:46

Puss w Lublinie
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Pick&Pop
Nowy na forum

Postautor: Pick&Pop » 01 maja 2019, 08:47

Karolina Puss w AZS UMCS Lublin na sezon 2019/20

/ Facebook Pszczółki

up: wybacz, prawie ten sam czas publikacji

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 maja 2019, 08:50

Greebo pisze:
przemoe pisze:Jeszcze w uzupełnieniu tematu Ani - mozna się zastanawiać czy warto jechać sobie pograć w college ale jak dostajesz ofertę od Geno to pakujesz tyłek w najbliższy samolot i tyle. To pokazuje jaki to diament skoro najlepsi jubilerzy na świecie sie za niego biorą.

Niech ja ładnie oszlifuję. Mam papiery na granie na najwyższym europejskim poziomie - powinna dołączyć do wąskiego grona naszych zawodniczek ktore miały okazje wystąpić na parkietach WNBA. ( w sumie jak sie jej to uda byłaby już 4-tą z 5-ciu mająca za soba grę w Gdyni)

Jakie to były piękne czasy gdy zawodniczki takie jak Lara dawały jakoś radę w WNBA. Świat nam trochę od tego czasu uciekł:(
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 maja 2019, 09:18

No to dawała rade to trochę za mocno powiedziane, juz lepiej sobie poradziła w "Kochamy polskie seriale", w USA to bardziej taka sekcja turystyczna :) Pamiętam jak w jakimś wywiadzie wtedy poirytowana mówiła ze trenerzy "po amerykańsku" cały czas mówią ze jest świetna i świetnie pracuje ale minut nie dawali.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 maja 2019, 09:45

Dlatego napisalem jakoś ;)
Ale sam fakt że tam miała kontrakt to dziś niewyobrażalne dla (I tu niestety zawiesiłem się na poszukiwaniu jakiegos polskiego nazwiska, które by chociaż pasowało, ale wszystkie jakie mi przychodzą do głowy są mniej więcej w przedziale wiekowym Krysi...) pewnie nawet takiej Balintovej w obecnym stanie rozwoju.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 01 maja 2019, 12:25

Balintova gra bardzo europejską koszykówkę, która nikogo w WNBA nie interesuje, więc raczej nigdy nie zrobi tam kariery. Świetnie, że zostaje, bo to zawodniczka, od której powinno się budować skład. Ania Makurat ma dużą szansę na karierę w USA, a myślę, że góra po dwóch latach na uczelni będą chcieli ją wziąć wyżej. Oby jej się udało, choć dla Basketu to wielkie osłabienie, bo nie da się zastąpić ją jakąkolwiek Polką. W tej sytuacji za wszelką cenę trzeba w Gdyni zatrzymać Aldonę, by z Pauliną Misiek stworzyły mocny duet obwodowych.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

FanKosza
Nowy na forum

Postautor: FanKosza » 01 maja 2019, 15:38

reaktywacja pisze:Balintova gra bardzo europejską koszykówkę, która nikogo w WNBA nie interesuje, więc raczej nigdy nie zrobi tam kariery. Świetnie, że zostaje, bo to zawodniczka, od której powinno się budować skład. Ania Makurat ma dużą szansę na karierę w USA, a myślę, że góra po dwóch latach na uczelni będą chcieli ją wziąć wyżej. Oby jej się udało, choć dla Basketu to wielkie osłabienie, bo nie da się zastąpić ją jakąkolwiek Polką. W tej sytuacji za wszelką cenę trzeba w Gdyni zatrzymać Aldonę, by z Pauliną Misiek stworzyły mocny duet obwodowych.

Może Pani Stankiewicz do Was wróci? :)
Bo w Toruniu na pewno nie zostanie :)

Awatar użytkownika
Combo
Nowy na forum

Postautor: Combo » 01 maja 2019, 16:42

FanKosza pisze:
reaktywacja pisze:Balintova gra bardzo europejską koszykówkę, która nikogo w WNBA nie interesuje, więc raczej nigdy nie zrobi tam kariery. Świetnie, że zostaje, bo to zawodniczka, od której powinno się budować skład. Ania Makurat ma dużą szansę na karierę w USA, a myślę, że góra po dwóch latach na uczelni będą chcieli ją wziąć wyżej. Oby jej się udało, choć dla Basketu to wielkie osłabienie, bo nie da się zastąpić ją jakąkolwiek Polką. W tej sytuacji za wszelką cenę trzeba w Gdyni zatrzymać Aldonę, by z Pauliną Misiek stworzyły mocny duet obwodowych.

Może Pani Stankiewicz do Was wróci? :)
Bo w Toruniu na pewno nie zostanie :)

Z tego co wiem to jeżeli chodzi o Stankiewicz w grę wchodzi albo Gorzów albo liga francuska

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 01 maja 2019, 19:37

Gorzów: Koszykarki spotkały się z kibicami. Czy po raz ostatni?

Sreberka spotkały się z kibicami by wspólnie świętować zdobycie medalu Mistrzostw Polski. To była prawdopodobnie ostatnia okazja by niektóre z koszykarek zobaczyć w hali przy ulicy Chopina. W klubie szykują się zmiany. Kto odejdzie?

Były autografy, pamiątkowe zdjęcia i rozmowy. Gorzowskie koszykarki, srebrne medalistki Mistrzostw Polski spotkały się (29.04) z kibicami. Akademiczki podziękowały swoim sympatykom za doping w zakończonym niedawno sezonie. - To świetny pomysł. Można spotkać się, porozmawiać - mówią kibice AZS-u AJP. Posłuchajcie:

Podczas spotkania głównym tematem rozmów było to, które z zawodniczek z zakończonego niedawno sezonu zostaną w Gorzowie. - Na razie jest za wcześnie na jakiekolwiek deklaracje. Zaczynamy pracować nad konstrukcją drużyny. Trenerzy jadą do Stanów Zjednoczonych i na Mistrzostwa Europy by szukać nowych zawodniczek - mówi Roman Sondej, wiceprezes gorzowskiego klubu.

Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy w przyszłym sezonie w barwach gorzowskiego sezonu niemal na pewno nie zobaczymy Amerykanki Ariel Atkins oraz Białorusinek: Julii Rytsikowej i Marii Papowej. Pod dużym znakiem zapytania stoi przyszłość Sharnee Zoll-Norman. Działacze klubu chcą zatrzymać zagraniczny duet: Kyara Linskens - Laura Juskaite. Ważne kontrakty mają: Annamaria Prezelj oraz młode zawodniczki.

Przypomnijmy: akademiczki w ostatni sezon zakończyły na drugim miejscu. To jeden z największych sukcesów w historii gorzowskiej koszykówki. W najlepszej czwórce ligi nasze zawodniczki zameldowały się po raz pierwszy od 8 lat. Ostatni raz w finale grały w 2010 roku. Gorzowianki zdobyły 5 medali w ligowych rozgrywkach - 3 srebrne i 2 brązowe.

http://gorzow.eska.pl/sport/gorzow-kosz ... 5JN3-o6gZ0
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”