TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gns92
Żak

Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Postautor: gns92 » 20 czerwca 2019, 14:39

Ałgaja pisze:
gns92 pisze:
A na stronie Eurobasketu juz widnieje w skladzie Gorzowa na sezon 2019/2020... I komu tu wierzyc. :)

https://basketball.eurobasket.com/team/ ... 594?Page=1

Są też tak w składzie: Zoll, Popova, Fikiel i Juskaite, a data na górze to 2018/19 więc na pewno wiemy komu nie wierzyć :)

Chodziło mi bardziej o spojrzenie na "from" i "to". Zoll, Papova i Fikiel mają tam odpowiednio "18" i "19", a nie jak Stankiewicz "19" i "20".
Nie przesądzam, że tak jest. W końcu zdarzają im się czasami takie błędy.

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 20 czerwca 2019, 14:45

Ałgaja pisze:
gns92 pisze:
A na stronie Eurobasketu juz widnieje w skladzie Gorzowa na sezon 2019/2020... I komu tu wierzyc. :)

Są też tak w składzie: Zoll, Popova, Fikiel i Juskaite, a data na górze to 2018/19 więc na pewno wiemy komu nie wierzyć :)

Zgodnie z tym, co jest obecnie na stronie eurobasketu - tej ze składem Pszczółek, mamy w nim jeszcze - oprócz zawodniczek pozyskanych na sezon 2019/2020 - również Szajtauer, Rymarenko, Butuliję, Vrancić, Mistygacz, Poleszak i Grygiel :) A to wszystko jest jeszcze "okraszone" zdjęciem kadry zespołu z sezonu 2017/2018. Pozazdrościć refleksu redaktorowi odpowiedzialnemu za aktualizację informacji z Polski :lol:

https://basketball.eurobasket.com/team/ ... 591?Page=1

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 czerwca 2019, 14:50

Stankiewicz w Cegledzie a Cegled w Eurocupie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 20 czerwca 2019, 14:57

Co do Eurobasket.com, to tu macie "listę trasnferową" BLK:

https://www.eurobasket.com/Sweden/news/ ... by?Women=1

Za Polskę odpowiedzialni są: Łukasz Łukaszewski i Grzegorz Ożóg.

Starają się tą listę w miarę na bieżąco uaktualniać, choć z wiadomych powodów mają opóżnienia w stosunku do np naszej wiedzy tu na KKForum...

gns92
Żak

Postautor: gns92 » 20 czerwca 2019, 15:03

ChrisLbn pisze:
Ałgaja pisze:
gns92 pisze:

Zgodnie z tym, co jest obecnie na stronie eurobasketu - tej ze składem Pszczółek, mamy w nim jeszcze - oprócz zawodniczek pozyskanych na sezon 2019/2020 - również Szajtauer, Rymarenko, Butuliję, Vrancić, Mistygacz, Poleszak i Grygiel :) A to wszystko jest jeszcze "okraszone" zdjęciem kadry zespołu z sezonu 2017/2018. Pozazdrościć refleksu redaktorowi odpowiedzialnemu za aktualizację informacji z Polski :lol:

https://basketball.eurobasket.com/team/ ... 591?Page=1

Zawodniczki, które grały w poprzednim sezonie, a nie podpisały póki co nigdzie indziej kontraktów, zostają w kadrze klubu, bo gdzie indziej mieliby je przenieść skoro oficjalnie nowego klubu nie mają? Dlatego też Papova, Fikiel, Rymarenko, Butulija, Vrancic, Mistygacz itd. cały czas tam w obydwu klubach widnieją. :D Co do Szajtauer, Linskens czy Zoll, to przyznaję rację, że redaktor mógłby się bardziej postarać - bo u nich już sytuacja jasna.

przemoe pisze:Stankiewicz w Cegledzie a Cegled w Eurocupie.

Jeśli to się okażę prawda, to redaktor Eurobasketu będzie miał jeszcze więcej do poprawy!
Myślę, że to dobra decyzja. Skoro ma możliwość wyjazdu za granice, a nie traci na tym sportowo, to czemu nie

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 20 czerwca 2019, 15:15

Powiedzmy sobie jedno - w Cegledi Stankiewicz powinna być nawet pierwszo-piątkową zawodniczką, bo za wielkiej konkurencji to ona w tym klubie i tym składzie mieć nie będzie. Zespół generalnie w tamtym sezonie prezentował poziom 10-12 miejsca w naszej polskiej ekstraklasie. W tym sezonie może być odrobinę lepiej... Jednak będą po stracie swojej najlepszej i najskuteczniejszej zawodniczki - Jovany Popovic, która jak wiadomo w nowym sezonie zagra w Polsce w Lublinie.

Wg mnie sportowo Stankiewicz mocno straci grając w ekstraklasie węgierskiej, która miała i ma niższy poziom niż nasza. Zespół też słabszy niż Toruń w zeszłym sezonie.

Zyskać może za to finansowo, bo choć Cegledi to nie jakaś potęga sportowa i finansowa, to ponoć stara się zawsze płacić na czas...

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 20 czerwca 2019, 15:36

basket75 pisze:Powiedzmy sobie jedno - w Cegledi Stankiewicz powinna być nawet pierwszo-piątkową zawodniczką, bo za wielkiej konkurencji to ona w tym klubie i tym składzie mieć nie będzie. Zespół generalnie w tamtym sezonie prezentował poziom 10-12 miejsca w naszej polskiej ekstraklasie. W tym sezonie może być odrobinę lepiej... Jednak będą po stracie swojej najlepszej i najskuteczniejszej zawodniczki - Jovany Popovic, która jak wiadomo w nowym sezonie zagra w Polsce w Lublinie.

Wg mnie sportowo Stankiewicz mocno straci grając w ekstraklasie węgierskiej, która miała i ma niższy poziom niż nasza. Zespół też słabszy niż Toruń w zeszłym sezonie.

Zyskać może za to finansowo, bo choć Cegledi to nie jakaś potęga sportowa i finansowa, to ponoć stara się zawsze płacić na czas...

To już trzecia (po Conwright i Udodenko) zawodniczka z naszej ligi, która wybrała grę w ekstraklasie u naszych bratanków. I cała trójka wybrała zespoły ze środka tabeli z poprzedniego sezonu (o ile dobrze pamiętam, to Cegledi zajęło 6 miejsce, a PEAC-Pecs - 7 lokatę).

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 20 czerwca 2019, 16:26

Te trzy zawodniczki łączy jedno - możliwość gry z tymi zespołami w EuroCup (to podnosi ich wartość na rynku, tego chcą też agenci i same zawodniczki). Gra w pucharach umożliwia też (w przypadku dobrej postawy w rozgrywkach) póżniejszy transfer do lepszego/bogatszego klubu, wyższy kontrakt, itd, itp...

...no i jak już pisałem wcześniej - bardzo ważna jest też WYPŁACALNOŚĆ klubu.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 20 czerwca 2019, 17:23

basket75 pisze:Te trzy zawodniczki łączy jedno - możliwość gry z tymi zespołami w EuroCup (to podnosi ich wartość na rynku, tego chcą też agenci i same zawodniczki). Gra w pucharach umożliwia też (w przypadku dobrej postawy w rozgrywkach) póżniejszy transfer do lepszego/bogatszego klubu, wyższy kontrakt, itd, itp...

Tak jakbyśmy o tym niewiedzieli. A Gorzów oczywiście nie gra w pucharach...

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 20 czerwca 2019, 17:27

bart_81 pisze:
basket75 pisze:Te trzy zawodniczki łączy jedno - możliwość gry z tymi zespołami w EuroCup (to podnosi ich wartość na rynku, tego chcą też agenci i same zawodniczki). Gra w pucharach umożliwia też (w przypadku dobrej postawy w rozgrywkach) póżniejszy transfer do lepszego/bogatszego klubu, wyższy kontrakt, itd, itp...

Tak jakbyśmy o tym niewiedzieli. A Gorzów oczywiście nie gra w pucharach...

Ale co do tego ma Gorzów Wlkp? Z ChrisemLbn rozmawialiśmy o lidze węgierskiej... :)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 20 czerwca 2019, 17:31

Która jak stwierdziliscie jest słabsza od Polskiej. Chciałem tylko zaznaczyć, iż nie rozumiem jej wyboru o ile faktycznie wyląduje na Węgrzech.

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 20 czerwca 2019, 17:39

bart_81 pisze:Która jak stwierdziliscie jest słabsza od Polskiej. Chciałem tylko zaznaczyć, iż nie rozumiem jej wyboru o ile faktycznie wyląduje na Węgrzech.

Bart, ja szczerze mówiąc również nie rozumiem decyzji Angeliki :( Mam o tej zawodniczce swoje zdanie i mówiłem głośno, że gdyby nie jej "psychika", to ta dziewczyna wg mnie teraz byłaby na swojej pozycji jedną z najlepszych zawodniczek w Europie (serio, potencjał ma, ma też charyzmę, wielką wolę walki, nie odpuszcza, nie poddaje się na parkiecie), a w Polsce najlepszą...

Z wielu względów też chciałbym aby ta zawodniczka grała w Polsce, w np Gorzowie, bo uważam, że u Darka zrobiłaby większe postępy sportowe, nawet nie grając w pierwszej piątce, niż zrobi to w lidze węgierskiej w Cegledi. Jeżeli wybrała ten klub, to znaczy, że w pewnym sensie poszła na "łatwiznę". Taka jest moja opinia...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 czerwca 2019, 17:54

basket75 pisze:[ dziewczyna wg mnie teraz byłaby na swojej pozycji jedną z najlepszych zawodniczek w Europie (serio, potencjał ma, ma też charyzmę, wielką wolę walki, nie odpuszcza, nie poddaje się na parkiecie), a w Polsce najlepszą...
..

Mocne. :shock:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 20 czerwca 2019, 17:59

Greebo - Angelika to jedna z dwóch, może trzech polskich zawodniczek (w tych rocznikach), które są pod moja "obserwacją" od kilku lat... I w ramach "wymiany opinii" oglądali jej mecze na wideo też ludzie z Europy, zajmujący/interesujący się kk od lat. I za każdym razem opinie były podobne: wielki talent, wielki potencjał ale "psychika" na poziomie............. Dlatego Angelika jest teraz tam, gdzie jest...sportowo.

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 20 czerwca 2019, 18:09

basket75 pisze:Greebo - Angelika to jedna z dwóch, może trzech polskich zawodniczek (w tych rocznikach), które są pod moja "obserwacją" od kilku lat... I w ramach "wymiany opinii" oglądali jej mecze na wideo też ludzie z Europy, zajmujący/interesujący się kk od lat. I za każdym razem opinie były podobne: wielki talent, wielki potencjał ale "psychika" na poziomie............. Dlatego Angelika jest teraz tam, gdzie jest...sportowo.

co ty p.......pod Twoją obserwacja....to chyba ona powinna czuć sie mega wyróżniona :lol: :lol: :lol: prawisz czasem takie mądrości jakby ludzie z forum żyli w jakiejs nieswiadomosci faktow czy personalii..takie mam odczucie po prostu .

Stankiewicz nie jest żadną anonimową zawodniczką a raczej bardzo znana przez kibicow koszykówki i kazdy po krotce wie jak przebiegala jej kariera do tej pory . Sam jestem jej fanem od paru lat i zawsze chcialem ją w Toruniu.. Byla . Tylko rok ale byla . Nie zyskala finansowo ale sportowo zaliczyla dobry sezon .

Oczywiscie ze majac do wyboru Cegledi czy Gorzow wiadomo że zdecydowanie lepiej wypada Gorzow . jesli i nawet finansowo podobniej to sportowo moze byc lepiej . Mysle ze Darek mialby dla niej wazną role w rotacji

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”