TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

tommiiii
Młodzik

Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Postautor: tommiiii » 21 sierpnia 2019, 11:17

Smialo mozesz ja wykreslic ze skladu Torunia na ten sezon. Zostaje w Slezie

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 21 sierpnia 2019, 11:30

Krótki wywiad z Amą Degbeon.

https://www.dziennikwschodni.pl/sport/k ... 48910.html

matrix pisze:MMKS Katarzynki Toruń 2019/2020: Tijana Cukić (Serbia), Nina Dedić (Chorwacja), Shakyla Hill (USA), Taylor Manuel (USA), Daria Marciniak, Aleksandra Parzeńska, Karolina Podkańska, Dominika Poleszek, Aleksandra Racić (Serbia), Weronika Telenga, Emilia Tłumak, Paulina Zukowska

Poleszak, a nie Poleszek.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 sierpnia 2019, 12:16

ChrisLbn pisze:Krótki wywiad z Amą Degbeon.

https://www.dziennikwschodni.pl/sport/k ... 48910.html

matrix pisze:MMKS Katarzynki Toruń 2019/2020: Tijana Cukić (Serbia), Nina Dedić (Chorwacja), Shakyla Hill (USA), Taylor Manuel (USA), Daria Marciniak, Aleksandra Parzeńska, Karolina Podkańska, Dominika Poleszek, Aleksandra Racić (Serbia), Weronika Telenga, Emilia Tłumak, Paulina Zukowska

Poleszak, a nie Poleszek.

Matko.....przepraszam, zanim się zorientowałem Ty już napisałeś 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 21 sierpnia 2019, 13:17

Zdublowany post
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2019, 13:20 przez basket75, łącznie zmieniany 1 raz.

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 21 sierpnia 2019, 13:19

W miejsce po Alicji Szloser, zespół z Gdyni podpisał kontrakt z Julią NIEMOJEWSKĄ (w poprzednim sezonie ENEA AZS Poznań):

https://basketligakobiet.pl/zawodniczki ... ewska.html

matrix pisze:
tommiiii pisze:Daria Marciniak? - ta ze Slezy?

tak

Marciniak ma wciąż obowiązujący jeszcze przez sezon 2019/2020 kontrakt ze Ślęzą. Chyba, że Pani K wykupi ten kontrakt...

Roman Szabla
Nowy na forum

Postautor: Roman Szabla » 21 sierpnia 2019, 13:58

Tak jak idą informacje z Torunia, to świadczy o tym bałaganie tam. Potłuczone gary! Myślę, że Marciniak może i jest, ale nie Daria tylko ta "pruszkowska" Marzena. Ostatnio pomylili trenera asystenta z jakimś innym facetem, teraz pochrzanili zawodniczki. Piszą Polszek(!), a chyba chodzi o Poleszak, ale ona przecież podpisała już gdzieś kontrakt w I lidze. Żeby im się tylko ligi nie pomyliły!

mama
Żak

Postautor: mama » 21 sierpnia 2019, 14:42

Roman Szabla pisze:Tak jak idą informacje z Torunia, to świadczy o tym bałaganie tam. Potłuczone gary! Myślę, że Marciniak może i jest, ale nie Daria tylko ta "pruszkowska" Marzena. Ostatnio pomylili trenera asystenta z jakimś innym facetem, teraz pochrzanili zawodniczki. Piszą Polszek(!), a chyba chodzi o Poleszak, ale ona przecież podpisała już gdzieś kontrakt w I lidze. Żeby im się tylko ligi nie pomyliły!

Caly Torun pragnie przeprosic mistrza szabli, za wlasne i innych bledy.

https://basketball.eurobasket.com/team/Poland/Energa-Torun/9826?Page=1

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 sierpnia 2019, 15:12

mama pisze:
Roman Szabla pisze:Tak jak idą informacje z Torunia, to świadczy o tym bałaganie tam. Potłuczone gary! Myślę, że Marciniak może i jest, ale nie Daria tylko ta "pruszkowska" Marzena. Ostatnio pomylili trenera asystenta z jakimś innym facetem, teraz pochrzanili zawodniczki. Piszą Polszek(!), a chyba chodzi o Poleszak, ale ona przecież podpisała już gdzieś kontrakt w I lidze. Żeby im się tylko ligi nie pomyliły!

Roman Szabla za to w życiu nic nie pochrzanił. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 21 sierpnia 2019, 15:52

mama pisze:

A gdzie te wszystkie zagraniczne transfery w takim razie? ;)

Polecam ostatni akapit w tym newsie (dotyczący Darii Marciniak):

http://koszykowka.slezawroclaw.pl/patry ... y-wroclaw/

Oczywiście jest też możliwość rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron...(z jakichś istotnych powodów - tak ze strony samej zawodniczki, jak i klubu).

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 21 sierpnia 2019, 17:57

a ty sie tu uspokoj bo sam zle napisales nazwisko Poleszak , Polszek ? a co to jest ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 21 sierpnia 2019, 18:01

a sklad jak sklad....podoba mi sie biorac pod uwage ze grozilo znikniecie z mapy Polski . Zobaczymy . Uwazam ze kadra zbyt szeroka biorac chudy sezon pod uwage ,ale na walke o play off jak najbardziej . Ciekaw jestem mlodych POLEK: Parzenskiej , Telengi i Zukowskiej , czy sie troszke wybiją bo mysle ze minuty swoje dostaana . a z DEdić moze bedzie druga Begic ;)
Ps. wychodzi ze przyszlo az 6 nowych Polek , no dziwne to zwlaszcza jak slyszalo sie o dlugach i walce o licencje

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 21 sierpnia 2019, 18:36

Kosz-ykarz pisze:a sklad jak sklad....podoba mi sie biorac pod uwage ze grozilo znikniecie z mapy Polski . Zobaczymy . Uwazam ze kadra zbyt szeroka biorac chudy sezon pod uwage ,ale na walke o play off jak najbardziej . Ciekaw jestem mlodych POLEK: Parzenskiej , Telengi i Zukowskiej , czy sie troszke wybiją bo mysle ze minuty swoje dostaana . a z DEdić moze bedzie druga Begic ;)
Ps. wychodzi ze przyszlo az 6 nowych Polek , no dziwne to zwlaszcza jak slyszalo sie o dlugach i walce o licencje

Dobrze wiecie skąd macie licencje i nie oszukujmy się, ale będziecie wśród 4 najsłabszych ekip zbliżającego się sezonu.

mama
Żak

Postautor: mama » 21 sierpnia 2019, 18:49

basket75 pisze:
mama pisze:

A gdzie te wszystkie zagraniczne transfery w takim razie? ;)

Polecam ostatni akapit w tym newsie (dotyczący Darii Marciniak):

http://koszykowka.slezawroclaw.pl/patry ... y-wroclaw/

Oczywiście jest też możliwość rozwiązania kontraktu za porozumieniem stron...(z jakichś istotnych powodów - tak ze strony samej zawodniczki, jak i klubu).

Wlasnie pisze o tym, ze inni tez popelniaja bledy i nie za kazda informacje odpowiada klub z Torunia.

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 21 sierpnia 2019, 19:02

Ok Mama... sorry, nie wyczułem ironii z Twojej strony :) Eurobasket to fajny portal ale w przypadku kk ma spore luki w składach i w szybkości informacji. No ale i tak chwała im za to co robili i robią od lat - duża skarbnica wiedzy, statystyk itd...

Kosz-ykarz pisze:a sklad jak sklad....podoba mi sie biorac pod uwage ze grozilo znikniecie z mapy Polski . Zobaczymy . Uwazam ze kadra zbyt szeroka biorac chudy sezon pod uwage ,ale na walke o play off jak najbardziej . Ciekaw jestem mlodych POLEK: Parzenskiej , Telengi i Zukowskiej , czy sie troszke wybiją bo mysle ze minuty swoje dostaana . a z DEdić moze bedzie druga Begic ;)

A ja się nie dziwię tak "szerokiemu" składowi. Pamiętasz sytuacje z poprzednich lat, gdzie w trakcie sezonu część zawodniczek odchodziła z Torunia? Trzeba pamiętać też o ew kontuzjach (odpukać, ale trzeba dmuchać na "zimne"). Z resztą 11-12 zawodniczek to absolutne minimum. Oczywiście zawodowych kontraktów nie musi być tyle samo.

Tak jeszcze przy okazji...Pani K i Pan K chyba na serio nie zdają sobie sprawy z tego, że te ich "mokre oczka" kiedyś nie "zadziałają" i w pewnym momencie spirala długów udusi ten klub (sekcję seniorską kk).

Słyszałem już teksty, że w sumie praktycznie wszyscy poszli jeszcze raz na "ugodę", bo niby gdyby zespół nie został zgłoszony do rozgrywek ekstraklasy, to nikt z tych, którym ten klub jest winien pieniążki...nigdy by ich nie zobaczył... Tyle tylko, że po wycofaniu zespołu seniorek z ekstraklasy...klub MMKS Katarzynki nie przestałby istnieć, więc istniałby podmiot, który winien byłby te pieniądze...

Na koniec warto wspomnieć podejście Pani K i Pana K do wiernych kibiców. Ma ich głęboko w 4 literach, co pokazuje cisza na oficjalnej stronie i profilu na FB...

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 21 sierpnia 2019, 19:24

bart_81 pisze:

Dobrze wiecie skąd macie licencje i nie oszukujmy się, ale będziecie wśród 4 najsłabszych ekip zbliżającego się sezonu.

prosze jaka sympatia , az bije , wiec ja wam zycze zakonczenia sezonu poza podium , za CCC , Artego i Gdynią... :shock: :evil:

a ja uwazam ze Toruń bedzie spokojnie w play off , w okolicy miejsc 7-8 z Wisłą .

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”