Po sezonie: Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gosc

Postautor: gosc » 10 maja 2005, 10:20

Kowalik pisze:Panowie, spokojnie. Każdy ma prawo pisać co mu się tylko podoba. Mamy wolnośc słowa. A że niektórzy mają wyjątkowo wybujałą wyobraźnie to już ich problem. Nie róbmy sensacji niepotrzebnie. Niech sobie w śledziowni piszą co chcą. Ja mam to gdzieś :!: :!: :!:

Jest wolność słowa, ale to ty, ja i inni forumowicze mogą sobie pisać co im sie podoba. Jeśli chodzi dziennikarzy to powinni być bezstronni i rzetelnie opisywać fakty a nie domysły i insynuacje. Jeśli chcą pisać o swoich odczuciach to niech też się wpiszą na forum ale jako prywatne osoby a nie jako dziennikarze w oficjalnych artykułach.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 10 maja 2005, 11:57

Ja sie tylko zastanawiam czy porazki w lidze Wisły tez były specjalne by potem i tak zdetronizować Lotos, czy 5 meczowy pojedynek z Włókniarzem Polfą Pabianice to tez wszytsko było ustalone ze gramy 5 meczów a na koncu wygrywa Wisła.

Widzę, ze niektorzy w Gdynii juz przed kolejnym sezonem nakrecają kibiców. To niech sie potem nie dziwią :twisted:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 10 maja 2005, 13:15

Seba pisze:Cóż ... zawiodłem się... taki bojownik o OBIEKTYWIZM wykpił się prostym atakiem na mnie, nie podejmując się skomentować tego, o co pytałem - artykułu dziennikarza. To znaczy mam rozumieć, że zgadzasz się z nim w pełni i preznetuje on również Twoje stanowisko?

nie prezentuje on mojego stanowiska ale bez względu na to, co napisze to i tak bedzie niedość mocne, bo Twoim zdaniem to powinienem chyba zbluzgać Lotos ich kibiców, zawodniczki, Prezesa...bo taka jest przyjęta ''linia poprawności'' tego forum.
A tak wogóle - NIE PRZESADZAJ... w którym miejscu udowadniam Ci, to co piszesz - cytuję: "że Powell jest i cały Lotos jest chory, a Skerović to bohaterka , biedna ofiara ''black power''." ? Prosiłbym na drugi raz nie wymyślać rzeczy, których nie piszę.

Ja Cie tutaj niecytowałem, po prostu do tego moim zdaniem sprowadzaja sie głoszone przez Ciebie teorie w temacie wiadomej sprawy i wogóle nastawienia do Lotosu
("black power"? :shock: ... człowieku wybrałeś sobie do takich rasistowskich tekstów niewłaściwego kontrrozmówcę!)

a tutaj to mnie rozbawiłeś :D jeśli to jest rasistowskie określenie to gratuluje znajomości tematu :?
Szkoda, że Ty, któryś jeszcze wczoraj pisał, że stoisz obok i patrzysz na sprawę w obiektywny sposób, jednak wolałeś po prostu umyć recę. Rozumiem, że napisanie, że p. Suski niezle nawciskał kit jednak nie jest Ci tak bardzo na rękę, więc to stanie z boku i spojrzenie obiektywne to jednak niezupełnie prawda.

nie umaywam rak, po prostu była to z Twojej strony tylko prowokacja do dyskusji, która w tej sprawie napewno nie prowadzi do niczego.
Dlaczego miałbym napisać, ze p.Suski:,,niezle nawciskał kit'' bo takie jest Twoje zdanie(i większości tutaj) i ja Ci mam przyklasnąć???
:shock: MOJE ZDANIE jest takie:artykuł jest owszem tendencyjnie napisany - to fakt z którym sie niedyskutuje, ALE SĄ W NIM także ELEMENTY PRAWDY!:
1.Skernie została praktycznie ukarana za swoją prowokację (i nie przekonuje mnie, zedostała dyskwalifikację skoro i tak grac w tym meczu już nie mogła)więc to ze niedotkneły jej praktycznie żadne sankcje to prawda.
2. o sytacji z Nolan nie bede sie wypowiadał bo nieznam sprawy wogóle, gdyz byłem wtedy na innym meczu wiec na TV nie miałem okazji widzieć.
RESZTA ARTYKUŁU JEST RACZEJ NIE NA MIEJSCU :roll: i z obiektywizmem dziennikarskim na bakier
opinię juz znasz - zadowolony?

Pozdrawiam.
Lądy i morza przemierzam
kulę ziemską z otwartym czołem
polski mam Paszport na sercu
skąd pytam, skąd go wziąłem!?:)

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Re: Po sezonie: Lotos Gdynia

Postautor: Daniello » 10 maja 2005, 13:20

Waldi pisze:
I tu się z Tobą zgadzam - nie komentuj 8) :lol:

czasem warto zdjąc klapki z oczu, mozna wtedy zobaczyć ze nie wszyscy muszą reprezentowac jedynie słuszną linie - polecam Ci to :lol: 8) . Pozdr.
Lądy i morza przemierzam

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 10 maja 2005, 13:47

Daniello pisze:
Waldi pisze:
I tu się z Tobą zgadzam - nie komentuj 8) :lol:

czasem warto zdjąc klapki z oczu, mozna wtedy zobaczyć ze nie wszyscy muszą reprezentowac jedynie słuszną linie - polecam Ci to :lol: 8) . Pozdr.

Zgadzam sie z Tobą jeszcze raz, naprawdę warto czasem zdjąć klapki z oczu :lol: 8)

A co do jedynie słusznej linii, dla mnie jest niezrozumiałe, że ktoś wogle może rozgrzeszać bandytyzm na parkiecie :?

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 10 maja 2005, 15:44

Waldi pisze:Zgadzam sie z Tobą jeszcze raz, naprawdę warto czasem zdjąć klapki z oczu :lol: 8)

Miło mi że doceniłeś moją radę :D 8) zapewne zobaczyłeś teraz rzeczy których wczesniej niedostrzegałeś :) :?:

Waldi pisze: A co do jedynie słusznej linii, dla mnie jest niezrozumiałe, że ktoś wogle może rozgrzeszać bandytyzm na parkiecie :?

ja rozgrzeszam bandytyzm?? w którym miejscu :shock:
Lądy i morza przemierzam

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 10 maja 2005, 15:54

Daniello pisze:
Waldi pisze:Zgadzam sie z Tobą jeszcze raz, naprawdę warto czasem zdjąć klapki z oczu :lol: 8)

Miło mi że doceniłeś moją radę :D 8) zapewne zobaczyłeś teraz rzeczy których wczesniej niedostrzegałeś :) :?:

Chyba nie miałem klapek, bo widzę wszystko to, co do tej pory widziałem :D A co Ty teraz widzisz 8) :lol:

Daniello pisze:ja rozgrzeszam bandytyzm?? w którym miejscu

Mam na myśli wszystkich, którzy usprawiedliwiają Powell faulem Skerovic i stawiają znak równości między ich zachowaniem.

Awatar użytkownika
MAJOREK
Amator

Postautor: MAJOREK » 10 maja 2005, 16:07

Zbych pisze:Ten Suska to cosik ja pomieszanie Urbana z Lepperem. Szczególnie podobał mi się powrót do wydarzeń z finału PP :lol: . Do tego ten "spisek". Ciekawe czy Al-Qaida maczała w tym palce...a może Bush :lol: :lol: :lol: .
Jak widać nie tylko koszykarkom Lotosu potrzebna jest pomoc psychologa...może pod Gdynią są jakieś niebezpieczne złoża promieniotwórczych pierwiastków...albo to ten wiatr od morza :lol: :lol: :lol:

nic dodać nic ująć!!
Ten suski to powinien pracować w gazecie "NIE" ale by sie z Urbanem dogadał :lol: !! SUSKI NASTĘPNY POLAK IDIOTA!!!! :x

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 10 maja 2005, 16:20

Waldi pisze:Chyba nie miałem klapek, bo widzę wszystko to, co do tej pory widziałem :D A co Ty teraz widzisz 8) :lol:

Chyba jednak miałeś (masz :P ) :) a ja ciemność , widze ciemność :wink:
Mam na myśli wszystkich, którzy usprawiedliwiają Powell faulem Skerovic i stawiają znak równości między ich zachowaniem.

no ja na pewno nie stawiam znaku równosci miedzy tymi zachowaniami, a Powell chyba bez kopnięcia Skerovic, nie rzuciła by sie z piąchami, więc jakies usprawiedliwienie jest.
Lądy i morza przemierzam

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 10 maja 2005, 16:58

Tylko dlatego, że potępiam bandycki wybryk Powell to mam klapki? :shock: No cóż, jak się nie ma argumentów to sie próbuje "przez okno powyzywać" :lol: :lol: :lol:

A co do ciemności, to przestań pić "metylaka", to nie będziesz jej widział :lol: :lol: :lol:

Daniello pisze:no ja na pewno nie stawiam znaku równosci miedzy tymi zachowaniami, a Powell chyba bez kopnięcia Skerovic, nie rzuciła by sie z piąchami, więc jakies usprawiedliwienie jest.

Jednak ją usprawiedliwiasz :? jak dla mnie, to nie ma co dyskutować z Tobą na ten temat.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 maja 2005, 18:47

Powell chyba bez kopnięcia Skerovic, nie rzuciła by sie z piąchami, więc jakies usprawiedliwienie jest.

uważaj, bo zaraz dojdziesz do tego, że np.:
... gdyby Skerovic nie walczyła o piłkę
... gdyby Skera była tak słaba, że siadziała na ławce
... gdyby Wisłą przegrała wcześniej w 1/2 finału
... gdyby Wisła nie miała sponsora (nie byłoby Skerovic) itd...

a dlaczego nie postawisz tezy np. "gdyby wcześniej Skerovic nie została przez grającą faul (lub ostro, dość ostro, średnio ostro, grającą w ogóle czy jak tam chcesz) nie została sprowokowana do tego kopnięcia"... -
więc jakieś usprawiedliwienie jest

Danielo - żadna wcześniejsza okoliczność nie jest usprawiedliwieniem uniewinnienia przestępstwa - nie próbuj potrąconemu pieszemu przez pijanego kierowcę tłumaczyć "gdyby Pan siedział w domu, a nie pchał się na miasto w sobotę wieczór"...

Po prostu są sytuacje w których mówi się "ok, zrobiła źle, nie powinna tak się zachować i jest to godne potępienia - dajmy jej szanse na poprawę i rehabilitacje" - i z tym się zgadzam i to popieram - a nie beznadziejne doszukiwanie się "okoliczności łagodzących" i spychanie choć części odpowiedzialności na innych - to po prostu obciach jak dla mnie.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 10 maja 2005, 19:24

simon pisze:... gdyby Wisłą przegrała wcześniej w 1/2 finału

Wisła powinna przegrać w 1/2

a o co Ci chodzi z tym sponsorem :roll: Bo mi się wydaje , że nie potrzeba "bogatego" sponsora żeby mieć Skerovic w składzie
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 maja 2005, 20:53

KIBIC pisze:
simon pisze:... gdyby Wisłą przegrała wcześniej w 1/2 finału

Wisła powinna przegrać w 1/2

a o co Ci chodzi z tym sponsorem :roll: Bo mi się wydaje , że nie potrzeba "bogatego" sponsora żeby mieć Skerovic w składzie

noooo - w tej sytuacji jutro rozpocznę przekonywanie naszych "działaczy" do złożenia propozycji tej zawodniczce - akurat spełniamy w stopniu conajmniej zadowalającym postawioną przez Ciebie tezę... :wink: :lol: - także, jest szansa...

a z tym sponsorem to był przykład, mogłem napisać "sponsor miał inną koncepcję, niż zatrudnienie Skerovic"...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 maja 2005, 23:03

Daniello pisze:
("black power"? :shock: ... człowieku wybrałeś sobie do takich rasistowskich tekstów niewłaściwego kontrrozmówcę!)

a tutaj to mnie rozbawiłeś :D jeśli to jest rasistowskie określenie to gratuluje znajomości tematu :?

chmmm.... proponuję zatem spacer ulicami NY wieczorkiem z napisem "White power" na koszulce - będziesz miał okazję do wytłumaczenia "zaznajomionym z tematem" że to żaden rasizm...

Ps.Rasizm to nie antysemityzm gdzie "adresat" jest już ściśle określony w nazwie. To tak jak z przypowieścią, gdzie już nie wiadomo kto jest oprawcą a kto uciśnionym...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 maja 2005, 01:26

Widzę Daniello, że nic się nie zmieniło - ja o odwadze, Ty o odważnikach...

Więc tylko hipotetyczna sytuacja... zawodniczka obojętnie jakiego klubu leżąc, stosunkowo lekko kopie rywalkę... sędzia karze ją tak, jak według przepisów może ukarać takie zachowanie - przewinieniem dyskwalifikującym (choć większość sędziów i tak łagodniejszym faulem potraktowałaby takie zachowanie)...

Druga sytuacja hipotetyczna... zawodniczka obojętnie jakiego klubu leżąc, stosunkowo lekko kopie rywalkę... tamta rzuca się na nią w sposób zupełnie nie do przewidzenia z pięściami, bijąc ją dotkliwie... sędzia karze zawodniczkę obojętnie jakiego klubu tak, jak według przepisów może ukarać - przewinieniem dyskwalifikującym ...

Czym różni się zachowanie zawodniczki obojętnie jakiego klubu w tych dwóch sytuacjach, żeby karać je w różny sposób? :shock:

CZEGO TU NIE POTRAFISZ ZROZUMIEĆ? Powtórzę jeszcze raz - czy każdy faulujący zawodnik musi się zastanawiać kogo fauluje, bo a nuż trafi na frustrata i jego niepoczytalne kontr-zachowanie grozić będzie wyższą karą dla tego, który sfaulował pierwszy? Jeżeli Ty komuś ukradniesz piwo, a ofiara tego brutalnego czynu ma słabe nerwy (o czym Ty wiedzieć raczej nie możesz) i po prostu Cię zacznie okładać bejsbolem, to fakt, że jego reakcja jest brutalna i zupełnie nieadekwatna do czynu ma według Ciebie powodować, że Ty masz ponieść większą karę, niż w przypadku, gdy amator browara zgłosi Twój haniebny czyn jedynie na policję? :shock: I nie pisz, że Skerovic nie poniosła kary, bo się po prostu kompromitujesz! Poniosła większą karę niż każda inna kopiąca wcześniej swoją przeciwniczkę koszykarka - tamte zostałyby, jak Ci próbowałem wytłumaczyć, tylko najwyżej wyrzucone z boiska, Skerovic nie dosyć, że została wyrzucona z boiska, pobita (czego się spodziewać raczej nie mogła, bo to nie było normalne zachowanie w takich sytuacjach) i trafiła do szpitala... współczuję Ci serdecznie, jeśli uważasz, że nie została ukarana dostatecznie.

... reszty Twojej wypowiedzi już nawet nie komentuję... to kompletnie bezsensu...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”