Kosz-ykarz pisze:Z ligi rosyjskiej trzeba dodać, do której poszła już w trakcie trwających rozgrywek...
Dokładnie… ale mam wrażenie, że ona będzie tylko tymczasowo jak Turner rok temu.
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Kosz-ykarz pisze:Z ligi rosyjskiej trzeba dodać, do której poszła już w trakcie trwających rozgrywek...
A.R.C.H.I. ball pisze:Kosz-ykarz pisze:Z ligi rosyjskiej trzeba dodać, do której poszła już w trakcie trwających rozgrywek...
Dokładnie… ale mam wrażenie, że ona będzie tylko tymczasowo jak Turner rok temu.
Kosz-ykarz pisze:A.R.C.H.I. ball pisze:Kosz-ykarz pisze:Z ligi rosyjskiej trzeba dodać, do której poszła już w trakcie trwających rozgrywek...
No chyba że tak. I potem znowu Erica?;) to byłby hat trick.
Wiele Amerykanek po pełnym sezonie wnba , chce trochę odpocząć i np grać od stycznia w Europie
Robi to Wheeler.
A i Baric ma dosw w tym że do stycznia 1 klub potem gdzie indziej.
No i wciąż, jest miejsce dla Amerykanki w Polko. Zależy czy chcą powalczyć o Euroligę i przejść Besiktas , czy też tylko fiba cup. Bo jednak w Eurolidze dobrze mieć mocny skład od początku.
Na pewno Mavunga jako Polka dużo już robi, choć odeszła Telenga. Myślę ze na 2/ 3 jakąś ZAGRANICZNA/ Europa bedzie/ musi być. To skład będzie przyzwoity.
Może Polko by namówiły jakieś rookie tegoroczne typu Diamond Miller czy Jordan Horston ( obie fajne choć Diamond fajniejsza ;) ) które są takie 3/2 i idealnie by się wymieniały z Friskoviec .. ale to tam takie moje marzenie.
A.R.C.H.I. ball pisze:Fraser ma również paszport Azerbejdżanu, więc w praktyce maja dwa miejsca na zawodniczki spoza Europy
przemoe pisze:A.R.C.H.I. ball pisze:Fraser ma również paszport Azerbejdżanu, więc w praktyce maja dwa miejsca na zawodniczki spoza Europy
Mieć może i dziesięć. Pytanie czy jest w stanie go wykorzystać.
Na fibie taka McCowan czy Stokes mają wpisane podwójne obywatelstwo. Fraser jest American i już, więc byłbym ostrożny, chociaż Mavunga jest USA/Zimbabwe i ma jako National Team USA.
Oczywiście nie idzie na stronie PZKosz dojść jakie paszporty dają "status zawodnika miejscowego", bo ten Azerbejdżan może się nie łapać. We Francji też ewidentnie grała jako Amerykanka.
A.R.C.H.I. ball pisze:przemoe pisze:A.R.C.H.I. ball pisze:Fraser ma również paszport Azerbejdżanu, więc w praktyce maja dwa miejsca na zawodniczki spoza Europy
Na fibie taka McCowan czy Stokes mają wpisane podwójne obywatelstwo. Fraser jest American i już, więc byłbym ostrożny, chociaż Mavunga jest USA/Zimbabwe i ma jako National Team USA.
Oczywiście nie idzie na stronie PZKosz dojść jakie paszporty dają "status zawodnika miejscowego", bo ten Azerbejdżan może się nie łapać. We Francji też ewidentnie grała jako Amerykanka.
Ona bodajże dostała obywatelstwo Azerbejdżanu w tym roku żeby grać w 3x3.
Tutaj bardziej chodzi o Eurolige/Eurocup i możliwości zatrudnienia dodatkowych zawodniczek niż Polską ligę, albowiem Polkowice i tak już mają 4 zagraniczne (albo i 5 jeśli Mavunga nie jest jednak Polką). Chyba że limit 4 zagranicznych będzie działać jak w Turcji, więc będzie możliwość rotacji.
Kosz-ykarz pisze:A.R.C.H.I. ball pisze:przemoe pisze:
Ona bodajże dostała obywatelstwo Azerbejdżanu w tym roku żeby grać w 3x3.
Tutaj bardziej chodzi o Eurolige/Eurocup i możliwości zatrudnienia dodatkowych zawodniczek niż Polską ligę, albowiem Polkowice i tak już mają 4 zagraniczne (albo i 5 jeśli Mavunga nie jest jednak Polką). Chyba że limit 4 zagranicznych będzie działać jak w Turcji, więc będzie możliwość rotacji.
Ja jestem zdania że powinno być właśnie jak w Turcji. W Pucharach niech se mają po 5,6 zagranicznych jeśli chcą ale w polskiej lidze w składzie mogą być tylko 4 zagraniczne.
Tak jak wszędzie. W żadnym innym kraju nie ma więcej zagranicznych niż 4 na ligę.
Nawet Israel ograniczył do trzech.
Bo wcześniejsze lata kluby brały po 5,6 Amerykanek...
Jeśli Mavunga jednak wciąż nie Polka to Polko już mają 5 zagranicznych.
Z drugiej strony dziwne ze trzeci rok nie potrafią jej załatwić paszportu.
A kraje które mają bardzo słabe ligi, potrafią szybciej.
Kosz-ykarz pisze:Na eurobasket com jest mowa o transferze Fraser w Polkowicach i jest mowa o paszporcie azerskim.
Więc chyba to wchodzi w życie . Inaczej myślę nie byłoby tematu zawodniczki.
Mnie trochę dziwi podejście do Mavungi...3 rok gadanie o paszporcie a w innych krajach jest to w moment.. hmm.
Oczywiście z Mavunga jako Polka zyskałaby też reprezentacja ale chyba mało kogo to obchodzi..
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 142 gości