Młoda, ambita oraz perspektywiczna zawodniczka z Sosnowca prosto do Poznania na najbliższe 2 sezony! A mowa o Aleksandrze Pszczolarskiej!
Ola ostatni sezon spędziła w MB Zagłębie Sosnowiec gdzie notowała średnio 8.6 pkt., 5.5 zbiórki, 1.3 asyst oraz 1.0 przechwytów!
- Postanowiłam przenieść się do Poznania, ponieważ po rozmowie z Trenerem Szawarskim bardzo spodobała mi się rola, którą będę odgrywać w zespole. Obserwowałam jak gra Poznań i odpowiada mi ten styl. Zarówno ja i klub chcemy iść o krok dalej, a więc wierzę, że w nadchodzącym sezonie uda nam się zaskoczyć kibiców i będziemy walczyć o jak najwyższe cele - powiedziała nowa zawodniczka akademiczek.
BLK 25/26- informacje, plotki, transfery
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: BLK 25/26- informacje, plotki, transfery
ann pisze:Contimax Bochnia awansował do BLK :)
Podobno jednak 4 czołowe kluby 1 ligii( w tym również Wisla Kraków) otrzymały zaproszenie do startu w Ekstraklasie w przyszłym sezonie. Ciekawe czy ktoś skorzysta.
No trochę akurat szkoda, że zespół bez historii i z małego miasteczka wansuje do ekstraklasy, ale...najwyraźniej byl najbardziej zdeterminowany by awansować.
Lidze grozi pójście śladem ekstraklasy piłkarek ręcznych, gdzie często prym wiodą takie zespoły jak "KPR Gminy Kobierzyce", Piotrków Trybunalski itp. (Tak, tak wiem że rzadzi Lubin i Lublin, ale Lubin z tej dwójki to też nie jest duża aglomeracja miejska).
Aby liga nie stała się już kompletnie niszową i nie stała się liga "Łęcznych ", "Piotrkowow Trybunalskich" itp. potrzebne byłyby takie ośrodki jak Wisła Kraków, ŁKS Łódź, czy jakieś nowe zespoły np.z Rzeszowa,Katowic. Male miasta na dłuższą metę nic nie zrobią i będą jak.Groclin Dyskobolia przed laty - na moment zaistnieją a potem nie będzie już kasy/przebitki na większą skalę.
Mieliśmy i mamy już Gorzów i Polkowice, te zespoły wyrobiły sibienjuz markę i tradycje, ale na dłuższą metę potrzebne są zespoły z dużych aglomwracji miejskich, gdzie mogą się trafić większość sponsorzy i więcej kibiców.
Trochę mi się ta Bochnia nie widzi, ale skoro w Krakowie nie potrafią się zorganizować na tyle, żeby awansować i bić się chociaż o play- off, to cóż zrobic. Odejście Can Packu i nieumiejetnosc działaczy sprzed lat zorganizowana budżetu chociaż na 9 miejsce w lidze, byl masakryczny. To już Gdynia przetrwała najgorsze momenty, nie wycofała się, mimo że raz zajęła ostatnie miejsce w lidze i wesoło nie było.
Brakuje Wisły i tonzdecydowanie , ale widać, że nie kroi się tutajsytuacja na awans. W Łodzi też nie. Brakuje tylko aby w przyszlym sezonie do e-klasy awansowal taki Sokołów Podlaski
Wiadomo, że liga napędzana jest przez wynik reprezentacji, a tutaj tego nie ma od lat, ale nie sądzę aby sprawie pomagał awans zespołów takich jak w piłce nożnej: Górnik Łęczna, Tłoki Gorzyce, Dolcan Ząbki, Termalica Bruk Bet Nieciecza itp.
Trochę ta liga stanie się już jakąś liga gminną, zamiast maintremowa, tak jak to jest w piłce ręcznej. No nic, chyba pozostaje mieć nadzieję, że ta Bochnia stanie się takim Gorzowem i Polkowicami i jakoś zaistnieje.
[/quote]Wiadomo, że liga napędzana jest przez wynik reprezentacji, a tutaj tego nie ma od lat, ale nie sądzę aby sprawie pomagał awans zespołów takich jak w piłce nożnej: Górnik Łęczna, Tłoki Gorzyce, Dolcan Ząbki, Termalica Bruk Bet Nieciecza itp. Trochę ta liga stanie się już jakąś liga gminną, zamiast maintremowa, tak jak to jest w piłce ręcznej. No nic, chyba pozostaje mieć nadzieję, że ta Bochnia stanie się takim Gorzowem i Polkowicami i jakoś zaistnieje.[/quote]
Mainstreamową ta liga nigdy nie była. Może być gminna, mnie to nie przeszkadza. Gorzej, że w wielu województwach pamięć o żeńskim koszu na najwyższym szczeblu zamarła...
Mainstreamową ta liga nigdy nie była. Może być gminna, mnie to nie przeszkadza. Gorzej, że w wielu województwach pamięć o żeńskim koszu na najwyższym szczeblu zamarła...
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
Gajda na 2 lata w Slezie.
Kośla w Poznaniu
-
Kosz-ykarz
- Junior
Transfery Pszczolarskiej czy Kosli oznaczają chyba trochę większą rotację w Poznaniu. Bo to nie zawodniczki u23 a Polki do rotacji po prostu. Chyba że np Pszczolarska za Puc.
A Skobel coraz bliżej kariery też. Choć ostatni sezon mega miała. A Kosla jako ta zmienniczka
A Skobel coraz bliżej kariery też. Choć ostatni sezon mega miała. A Kosla jako ta zmienniczka
W Gdyni na pozycji trenejro Martins Zibarts (TTT Ryga).
Nie znam człowieka, nie umiem ocenić.
-
Kosz-ykarz
- Junior
Może brak Rygi w finale ligi tam spowodował że mu podziękowano.
Za to pod swoim okiem w zespole miał 2 znane z pl zawodniczki. Dominique Wilson- kiedyś Widzew , oraz Sarah Sagerer ( Energa, Sosnowiec)
Za to pod swoim okiem w zespole miał 2 znane z pl zawodniczki. Dominique Wilson- kiedyś Widzew , oraz Sarah Sagerer ( Energa, Sosnowiec)
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Poznań w natarciu. Laura Miskiniene dołącza do zespołu
bart_81 pisze:Poznań w natarciu. Laura Miskiniene dołącza do zespołu
Oprócz Laury, Lublin opuszczają również Aleksandra Stanacev, Batape Zempare i Teana Muldrow.
źródło: https://www.dziennikwschodni.pl/sport/c ... 60588.html
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
bart_81 pisze:Poznań w natarciu. Laura Miskiniene dołącza do zespołu
No to Poznan bierze sprawdzonych graczy. Duet Miskiniene- Carter to już przyzwoitość jak na polskie warunki i Poznan hedzie chcial w końcu walczyć o medale. Poczekajmy na pozycję obwodowe.
-
reaktywacja
- Junior
przemoe pisze:W Gdyni na pozycji trenejro Martins Zibarts (TTT Ryga).
No właśnie. Skoro trener jest de facto no namem pomimo obecności na rynku od lat, to trudno być przekonanym, że to krok w przód. Raczej w najlepszym razie nie jest to krok w tył, tylko wybór innej drogi. Mam nadzieję, że to nie oznacza, że zaraz połowa TTT Ryga do Gdyni przyjedzie. Ponoć Amerykanki i Jakubiuk mają zostać. Podgórna wiadomo, zdaje się, że Ułan ma ważny kontrakt. Jeśli zostanie Barcia to potencjał drużyny zasadniczo nie spadnie. Tylko na ile to wystarczy?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
https://sportowefakty.wp.pl/koszykowka/ ... adem-slezy
W skrócie:
Martyna Pyka - Sosnowiec
Natalia Kurach - Sosnowiec
Zuzanna Kulińska - Wrocław
Robbie Ryan - zagranica
https://przegladsportowy.onet.pl/koszyk ... ch/v0vmxek
Mallis Pokk i Britney Jones - odchodzą z Poznania
Agnieszka Skobel - koniec kariery
W skrócie:
Martyna Pyka - Sosnowiec
Natalia Kurach - Sosnowiec
Zuzanna Kulińska - Wrocław
Robbie Ryan - zagranica
https://przegladsportowy.onet.pl/koszyk ... ch/v0vmxek
Mallis Pokk i Britney Jones - odchodzą z Poznania
Agnieszka Skobel - koniec kariery
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
NOWYnaFORUM
- Nowy na forum
Ryan zostaje w Polsce ale nie w Ślęzie.
-
Kosz-ykarz
- Junior
No ciekawe gdzie Ryan. Może Lublin? Albo Poznan ?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”