BLK 25/26- informacje, plotki, transfery
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: BLK 25/26- informacje, plotki, transfery
Zagłębie Sosnowiec ogłasza transfer Eweliny Jackowskiej (32 l, 187 cm) - w poprzedniej dekadzie grała w Ostrovii Ostrów Wlkp, potem m.in. Żyrardów. Rozumiem, że chodzi o centymetry pod kosz, ale myślałem, że Zagłębie da więcej szans swoim utalentowanym wychowankom. W składzie: Kuczyńska, Tadic, Taylor - Burliga, Pyka, Niedźwiecka - Jackowska, Reese, Kurach plus miejsce dla zagranicznej plus juniorki - może być ciężko o walkę o coś więcej niż miejsca 5-6.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2025, 22:40 przez peps03, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
Tak też obstawiam. Może 5-6 a może niżej jeśli Toruń czy Bydgoszcz zaskoczą. Skład Zagłębia nie powala na pewno- jak sezony wcześniej.
peps03 pisze:ann pisze:ann pisze:Ania Boroń, Marta Mielcarz, Tatiana Redłowska, Maja Cykowska, Weronika Gbiorczyk - potwierdzone w Wiśle na kolejny sezon.
Do tego Martyna Stasiuk, Martyna Jasiulewicz.
Oraz jeszcze nie potwierdzenie przed klub : Julia Niemojewska, Żukowska Aleksandra oraz Ja'Leah Williams.
Dla mnie spoko. Trzy koszykarki z doświadczeniem ( dwie Martyny i Julia), do tego pewnie tyle samo stranieri i obiecująca młodzież.
Czy Tatiana Redłowska to rodzina Jeleny Agafonnikowej, byłej koszykarki ŁKS?
Tatiana to jej córka.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
reaktywacja
- Junior
przemoe pisze:A w Gdyni po wielu latach wraca nie tylko Euroliga ale i bilety. Rozumiem powody ale z frekwencją juz było kiepsko a to nie pomoże..
Ludzie przyjdą na mecze z czołówką / Euroligę oraz na mecze w play-off. Na wszystko poza Wisłą (bo tradycja), Gorzowem i Lublinem będzie przychodzić po 50 osób, z czego 40 na honorowe za 1 zł... Nieźle się GTK obłowi za te bilety. Chytry dwa razy traci.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Alicja Rogozińska (23 l., 174 cm) opuszcza rodzimy Poznań i przenosi się do Polonii Warszawa
Agata Gilmajster (20 l., 170 cm) zostaje w VBW Gdynia
Oceana Hamilton ( 29 l, 193 cm), Kanadyjka z brytyjskim paszportem, dwa lata temu bez rewelacji grała w Bydgoszczy, teraz podpisuje umowę ze Ślęzą Wrocław
Agata Gilmajster (20 l., 170 cm) zostaje w VBW Gdynia
Oceana Hamilton ( 29 l, 193 cm), Kanadyjka z brytyjskim paszportem, dwa lata temu bez rewelacji grała w Bydgoszczy, teraz podpisuje umowę ze Ślęzą Wrocław
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
Patrząc na sklad Ślęzy spodziewałem się trochę mocniejszego strzału pod koszem niż Hamilton która szału nie robiła w Bydgoszczy. No ale Rusin wie jakiego typu gracza chce. Więc może z niej coś wyciągnie. Bo cała reszta składu fajna i Ślęza i tak będzie bić się o czwórkę.
Kosz-ykarz pisze:Patrząc na sklad Ślęzy spodziewałem się trochę mocniejszego strzału pod koszem niż Hamilton która szału nie robiła w Bydgoszczy. No ale Rusin wie jakiego typu gracza chce. Więc może z niej coś wyciągnie. Bo cała reszta składu fajna i Ślęza i tak będzie bić się o czwórkę.
Hamilton to raczej na EuroCup, gdzie nie ma limitów graczy z UE. Bo Kraker i Davis wyczerpują już limit dwóch spoza Fiba Europe. Plus dwie Łotyszki.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
Kurcze zapomniałem o Davis. A to już wiadomo czemu . Tym bardziej że właśnie paszporcik brytyjski. To już bardziej rozumiem ten transfer ;)
-
Kosz-ykarz
- Junior
Zestaw seniorski zeszłoroczny Polek w Enerdze : Stankiewicz, Walczak, Ossowska , Marcinkowska
Seniorki w nadchodzącym sezonie : Podkanska, Preihs, Ustowska, Śmiałek.....
Przepaść to nie powiedzieć nic. Ale i tak wychodzi ze nawet takim zestawem Toruń będzie walczył z Bydgoszcza i Polonia o ten play off.
Seniorki w nadchodzącym sezonie : Podkanska, Preihs, Ustowska, Śmiałek.....
Przepaść to nie powiedzieć nic. Ale i tak wychodzi ze nawet takim zestawem Toruń będzie walczył z Bydgoszcza i Polonia o ten play off.
-
Kosz-ykarz
- Junior
Transferu Weroniki Preihs w Toruniu zapewne by nie było gdyby nie fakt że w drużynie koszykarzy z Torunia kontrakt na nowy sezon podpisał pierw partner koszykarki- Mateusz Szlachetka.
Amelia Pawlikowska (19 l., 174 cm) pozostaje na kolejny sezon w Artego Bydgoszcz.
Do Bydgoszczy z Poznania przenosi się Estonka Mailis Pokk (33 l., 187 cm).
Do Warszawy z MUKS Poznań przechodzi Aleksandra Burzyńska ( 19 l., 174 cm)
Do Lublina po 10 latach wraca Aldona Morawiec ( 33 l., 183 cm), ostatnio grała w TC Herner ( Niemcy).
Do Lublina po 10 latach wraca Aldona Morawiec ( 33 l., 183 cm), ostatnio grała w TC Herner ( Niemcy).
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
El-Maniaque
- Nowy na forum
peps03 pisze:Amelia Pawlikowska (19 l., 174 cm) pozostaje na kolejny sezon w Artego Bydgoszcz.
Należy dodać, że Mailis Pokk zastąpi w Artego Hane Hank, która za porozumieniem stron rozwiązała kontrakt.
-
Kosz-ykarz
- Junior
Wobec braku Polkowic, niejako zwalnia się jedno miejsce w play off i to szansa dla zespołów które w zeszłym sezonie okupowały dolne rejony.
Transfer Pokk przyzwoity i jeśli Amerykanki okaza sie trafione to Bydgoszcz ma kilka dosw Polek jak Drop, Keller, Sobiech i mogą wyglądać przyzwoicie a przy dobrych wiatrach może i z Sosnowiec przeszkoczyc który nie powala na papierze.
Czołówka będzie zapewne podobna+ Poznan.
W Enerdze martwi bidny polski zestaw ale chyba ten play off ogarna i tak. Polonia jeszcze nie przedstawiła składu ( mowa jest o Rogozińskiej, Wesolowskiej) ale jak ogarna 3 zagraniczne to pewnie doszlusuja do Zagłębia, Torunia, Bydgoszczy.
Bochnia stawia na Polki + Dubniuk. Też mogą powaczyc z wyżej wymienionymi zespołami.
Miesiąc do ligi więc powoli może zaczną odbywać się jakieś sparingi
Transfer Pokk przyzwoity i jeśli Amerykanki okaza sie trafione to Bydgoszcz ma kilka dosw Polek jak Drop, Keller, Sobiech i mogą wyglądać przyzwoicie a przy dobrych wiatrach może i z Sosnowiec przeszkoczyc który nie powala na papierze.
Czołówka będzie zapewne podobna+ Poznan.
W Enerdze martwi bidny polski zestaw ale chyba ten play off ogarna i tak. Polonia jeszcze nie przedstawiła składu ( mowa jest o Rogozińskiej, Wesolowskiej) ale jak ogarna 3 zagraniczne to pewnie doszlusuja do Zagłębia, Torunia, Bydgoszczy.
Bochnia stawia na Polki + Dubniuk. Też mogą powaczyc z wyżej wymienionymi zespołami.
Miesiąc do ligi więc powoli może zaczną odbywać się jakieś sparingi
-
Kosz-ykarz
- Junior
Zuzanna Puc zagra w lidze portugalskiej w zespole Benfica
Artego Bydgoszcz dodaje do pierwszego składu Jagodę Gliszczyńską (17 l, 166 cm) i wymienia O'Mariah Gordon na inną Amerykankę, Destini Lombard, świeżo po NCAA ( 23 l., 175 cm).
Bożena Puter z przedłużonym kontaktem w Polonii Warszawa.
Bożena Puter z przedłużonym kontaktem w Polonii Warszawa.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2025, 23:11 przez peps03, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”