Po sezonie: Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 16 maja 2005, 14:20

Chodzcie w przyszlym sezonie sie umówimy i na jakis ligowy mecz do Gdyni im wjedziemy i zrobimy porzadek tam :lol:
Kibice reszty klubów wystepujacych w TBL i innych ligach.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 16 maja 2005, 14:32

Zapraszam ;) :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 16 maja 2005, 14:39

Maras, przestań rozśmieszać ludzi :lol: Chyba, że miałeś na myśli sprzątanie hali i otoczenia :roll: Nie wiem jak inni, ale ja się na to nie piszę 8) :lol: :lol: :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 maja 2005, 14:49

Waldi pisze:Maras, przestań rozśmieszać ludzi :lol: Chyba, że miałeś na myśli sprzątanie hali i otoczenia :roll: Nie wiem jak inni, ale ja się na to nie piszę 8) :lol: :lol: :lol:

Jak zwykle zresztą muszę się z Tobą zgodzić! Jak chcesz Maras robić jakieś "porządki", to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zaczął w końcu jezdzić po tych halach, gdzie Ci się coś nie podoba i się tam pokazać. Mam nadzieję, że nie zbierzesz nikogo chętnego do psucia atmosfery na meczach kobiecego basketu - niestety coraz więcej przykładów tego na każdym kroku (wczoraj jakiś niespełna rozumu dziad na przykład wyzywał nasze zawodniczki od k... przy obojętnej postawie organizatorów). Póki co mam nadzieję, że przekonamy się z jakiego powodu Gdynia otrzymała finały i ich atmosfera, organizacja i oprawa będą stały na przynajmniej podobnym poziomie, jak w Ostrowie w 2003 roku! Gości będzie sporo...

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 maja 2005, 23:44

MARAS pisze:Chodzcie w przyszlym sezonie sie umówimy i na jakis ligowy mecz do Gdyni im wjedziemy i zrobimy porzadek tam :lol:
Kibice reszty klubów wystepujacych w TBL i innych ligach.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i co ty byś tam chciał robić ???!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 17 maja 2005, 09:37

Daniello pisze:Nie bede pisał o kaze dla Skerović , napisałem ze pobyt w szpitalu nie był kara nałozoną przez TBL i tyle, a o takich karach jest dyskusja, czytaj ze zrozumieniem. :twisted:

czy półgodzinny pobyt w szpitalu to wystarczająca kara?
Czy to wogóle można to nazwać pobytem?
Spytajcie Skerovic jak smakowała w tym dniu pizza? :twisted:
Spytajcie działaczy Wisły dlaczego tak usilnie kazali jej "walczyć" z Powell kiedy chciała o wszystkim zapomnieć?

powodzenia :twisted:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 maja 2005, 09:59

Anonymous pisze:
Daniello pisze:Nie bede pisał o kaze dla Skerović , napisałem ze pobyt w szpitalu nie był kara nałozoną przez TBL i tyle, a o takich karach jest dyskusja, czytaj ze zrozumieniem. :twisted:

Szpital to nie kara to konsekwencja bandyckiego wycznu profesjonalsitki spod znaku Lotosu.
I nie uwazam szpitala za karę.

Siegnij do definicji slownikowych jak nie wiesz

a to juz jesc nie wolno i na miasto nie mozna wyjsc no patrzcie ludzie, a ja ze zlamaną nogą 2 dni pozniej poszedlem na Derby z Cracovią i coz ze przekret 100-lecia zrobilem, wkoncu jak noga w gipsie to powinienm w domu siedziec, poprostu zachowalem sie skandalicznie pokazujac ze ze zlaman nogą mozna po miescie chodzic i na mecz isc i to na jaki mecz

Spytajcie działaczy Wisły dlaczego tak usilnie kazali jej "walczyć" z Powell kiedy chciała o wszystkim zapomnieć?

Bo chcieli wygrac MP??? :wink: :lol: a moze chcieli by taki bokser jak Powell nie zrobil takich rzeczy ponownie, a Wy mowicie ze chulugani pilkarscy sa źli a niektorzy jeszcze popieraja Powell i maja pretensje do działaczy klubowych ze chcą tepic takie zachowania wsrod samych sportowcow ktore podlegaja pod KPK i KC. Gratuluję anonimowy uzytkowniku. Kimkolwiek jestes , jestes burak :evil:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2005, 10:11 przez Marco, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 17 maja 2005, 10:02

finały i ich atmosfera, organizacja i oprawa będą stały na przynajmniej podobnym poziomie, jak w Ostrowie w 2003 roku

w Ostrowie wszystko zawsze stoi na wysokim poziomie :o :D :wink: [/quote]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 maja 2005, 10:05

Anonymous pisze:

Nie no - to już ręce opadają :( Po raz 48 ta sama BZDURA! :twisted: Powtórzę więc po raz 48 - tylko Wy (obrońcy Powell) płaczecie coś o tym, że szpital, to żadna kara, że za krótko w nim była, że nic jej się przecież nie stało... a ja się zapytam - CO MA SZPITAL DO WIATRAKA?? Z jakiej racji oceniacie czyn Skerovic (czyli lekkie kopnięcie) przez nienormalne następstwa, które nastały po nim? (czyli pobicie przez Powell). Z jakiej racji ktoś ma ponosić większą karę, niż KAŻDA inna zawodniczka, która by się dopuściła podobnego do Skerovic zachowania? A Wiślaczka i tak poniosła większą karę - w sumie "karę", bo szpital był dodatkowym jej elementem tylko - KAŻDA inna zawodniczka bowiem, gdyby faulowana rywalka zachowała się, jak przystoi sportowcowi, a nie bandycie, zostałaby tylko w podobnej sytuacji co Skerovic, najwyżej wyrzucona z boiska w danym meczu! Co do "usilnej walki" - widziałeś sytuację? Gdynia zareagowała na czyn swojej zawodniczki? TAK - stanęła w jej obronie! Dziwisz się temu, że ktos starał się walczyć z takim zachowaniem na polskich parkietach? No to gratuluję!!! Na Twoje pytanie czy POBYT w szpitalu można nazwać POBYTEM ... pewnie, że NIE! Pobyt nie jest pobytem, a POBICIE przecież nie jest POBICIEM tylko masażem twarzy :))))

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 maja 2005, 10:08

Szymon pisze:Kibic, ja to widzę że z Ciebie niezły dyplomata jest! :twisted: Istnieje niewygodny temat to się nie wpowiadasz, zasłaniasz się że nie widziałeś, że się pierwszy rok interesujesz itd. itp. :twisted:

KIBIC i to jest dokladne podsumowanie twojej dzialanosci forumowej.

Jak ktos przedstawi argumenty przeciwko twojej wypowiedz to odrazu tniesz go tak jak napisal Szymon. Tylko akurat za nim ktos cos napisze, ty ochoczo wypowiadasz sie w temacie. przypomne np dyskusje w czasie finałów, ochoczo komentowales wszytskie zachowania kibiców Wisły , a gdy zacytowałem chamskie, szowinistyczne wypowiedzi Waszego trenera i dydek to odrazu bylo nie wiem, nie czytalem, nie bylo mnie a wystarczyło kliknac w link i przeczytac. Tak samo bylo odnośnie wyjazdu do Brna Wisły, najpierw wielkie obrazanie kibiców Wisły a jak fakty sie pojawiały to bylo "nie wiem, nie czytałem, nie bylo mnie, skonczymy dyskusje"

Metody niczym z PRL-u, SB-eckie, UB-eckie widac nie sa Ci i Tobie podobym w Lotosie obce. Jak chocby to pismo do PZKosz odnosnie walkowera pewnie tez nic nie wiesz

:twisted:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 17 maja 2005, 10:38

Słuchajcie, nie ma co odpisywać frustratom, do tego jeszcze anonimowym :? Olać ich bzdety, przecież każdy myślący człowiek tylko się uśmieje czytając te ich teorie :lol: Po co sie kopać z koniem, jak koń w dodatku jest jeszcze ślepy 8) :lol:

Shrek
Amator

Postautor: Shrek » 17 maja 2005, 14:03

Cały czas się zastanawia dlaczego tak wszyscy narzekacie na Lotos. Patrzcie taka Wisła, klub o dużych tradycjach a w ostatnim czasie dodatkowo aspiracjach. Zorganizował 1/2 FMP jr. i co totalny nie wypał. Budżet 1,5 raza większy od Lotosu i wszystkie pieniądze wyrzucone w błoto. Taka jest nasza polska mentalność jak ktoś coś robi i mu wychodzi to już za dobrze trzeba mu "świnie" podrzucić. W takim Poznaniu (sorki Seba)a dokładnie w Olimpii dwie zawodniczki mogły grać i to dużo w MUKS-ie. No tak ale Jabłońskim nie można nic dać. Może i Pan J. to dziwny człowiek (nawet bardzo) ale chyba coś potrafi skoro od kilku lat istnieje w rozgrywkach młodzieżowych. Tak jak Seba w jednym z postów w tym temacie napisał myślę, że Lotos dlatego dostał finały ponieważ ma najlepiej rozwiniętą organizację i żaden inny czynnik o tym nie zadecydował. Oglądałem mecz z MUKS-em na 1/2FMP gdzie drużyna z Poznania wygrała 49:51 i w końcówce sędziowie mogli pomóc Lotosowi-jeden gwizdek by wystarczył ale tak się nie stało. Tak więc niech kibice z wszystkich trzech klubów które mają tu przyjechać nie martwią się przypadkiem o sędziów. Uważam że wygra ta drużyna która będzie najlepsza.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 maja 2005, 14:30

Shrek pisze:(...) W takim Poznaniu (sorki Seba)a dokładnie w Olimpii dwie zawodniczki mogły grać i to dużo w MUKS-ie. No tak ale Jabłońskim nie można nic dać. Może i Pan J. to dziwny człowiek (nawet bardzo) ale chyba coś potrafi skoro od kilku lat istnieje w rozgrywkach młodzieżowych. (...).

Shrek - nie musisz mnie przepraszać, bo naprawdę nie ma za co... ale jeśli już zabierasz się za pisanie o takich tematach, to jednak prosiłbym o podawanie wszystkich faktów, a nie jak zwykle wybiórczo, tak jak w tym przypadku Ci wygodnie. W 2002 roku, gdy trener Jabłoński opuszczał Olimpię, przekazany został jemu i Iwonie praktycznie cały rocznik 1989 (z wyjątkiem Wery i dwóch zawodniczek, które nie chciały tam iść) i te pozostałe młodziutkie dziewczyny, które prowadziła Iwona. Uznano, że to ich decyzja i nie można im utrudniać procesu szkolenia. Powiedziano jednak wyraznie Jabłońskiemu, że jest to ostatnia rzecz, którą za darmo dostaje z naszego klubu. Mimo to co roku czynione są podchody pod niektóre zawodniczki Olimpii (niektóre skutecznie - Nawrotek, Durak i Ignasiak - pozdrowienia dla jej ocja - ciekawe czy miło się mu teraz ogląda, jak jego córka jest szarpana, wyzywana itp). Shrek - pieniądze nie rosną na drzewach! Jednym z głównym zródeł utrzymania sekcji koszykówki w tak obecnie niewielkim klubie, jak Olimpia, powinno być szkolenie jak najlepiej młodzieży i pózniej pobieranie z tego tytułu ekwiwalentów, przy okazji zmiany barw klubowych. Z tych pieniędzy zaś następne próby jak najlepszego nauczenie koszykówki od małej dziewczynki następnego pokolenie, bo nam póki co nikt nic nie daje. Z jakiej racji Olimpia ma iść na rękę komuś, kto przy każdej okazji wykonuje działania przeciwko naszemu klubowi (Jabłoński), robić precedens z oddawaniem mu kogokolwiek więcej za darmo, gdy ten ktoś otrzymuje dotację z miasta w wiekszej wysokości niż budżet Olimpii na cały sezon? Kto nam pózniej zapłaci chocby złotówkę za jakąkolwiek wyszkoloną zawodniczkę, która opuści nasz klub? Jaki frajer zapłaci za coś, co inny już wcześniej różnymi sposobami (również po przez wypisywanie takich teorii, jak Twoja), wyciągnął za darmo? Jeżeli kogoś stać na wydawanie pięniędzy na róznego rodzaju uzywki, to z pewnością znalazłby te marne grosze, które w przepisach Związku należą się klubowi, który wyszkolił zawodniczkę. W którym miejscu podkładamy "świnię" MUKSowi? :shock: Pod które jego zawodniczki Olimpia czyniła bądz czyni podchody? W czym utrudnia mu szkolenie? Funkcjonowanie? Coś Ci się chyba niezle pokręciło... Szkoda, że nie wspomniałeś, pisząc o swojej teorii "podkładania świń tym, którym wychodzi", że dzięki sportowej postawie Olimpii, która walcząc o nic, mając zapewnione pierwsze miejsce w ćwierćfinale, wygrała z Wołominem, eliminując ich tym samym z mistrzostw Polski, a wpuszczając kuchennymi drzwiami dalej Gdynię... ale to się trochę kłuci jednak z teorią, czyż nie? Bardzo jestem ciekaw, czy w odwrotnej sytuacji byłoby tak samo... A co do spraw już czysto personalnych... i odnoszenia się konkretnie do przypadków o których mówisz - nie wypowiadam się, bo będę wchodził tym razem już zupełnie nie na swoje podwórko... o tym, dlaczego nie grały pytać należy już innych niestety.

Co do Gdyni... organizacja tak - pewnie przy ich mozliwosciach będzie stała na wysokim poziomie. Tylko jednak trochę przyzwoitości przydałoby się również. Jeśli było od długiego już czasu wiadomo, że finał odbędzie się w Gdyni (drugi rok z rzędu), to przyznawanie im jednocześnie również półfinału w tym roku nie jest niczym innym, jak wyłącznie FAWORYZOWANIEM! Podobnie zresztą, jak przyznanie półfinału Wiśle i pozwolenie, by mecze rozgrywano na sali treningowej, gdy sto metrów obok główny obiekt stał zamknięty na kłódkę! Próby wyciągania w ten sposób zespołów "za uszy" do finału to nie są działania na rzecz sportu ... pod tym względem współczuję Jabolowi, który nie dostał żadnej imprezy po drodze i (jak wytrzezwieje), to będzie mógł czuć się "porobiony". Odrobina uczciwości wymagałaby również umożliwienie wysłania innym klubom choćby oferty organizacji finałów - Olimpia nawet tego nie zdążyła zrobić, bo po powrocie z Krakowa okazało się, że komunikat ze Związku już czeka :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 17 maja 2005, 16:57

Marco TS pisze:

chlopie ty jestes jakis uposledzony czy co?? Powell nie dostała kary za efekty swojego czynu tylko za sam czyn (jakby dostała za skutki to by juz dawno siedziała tam gdzie miejsce dla takich czyli w wiezieniu), ktory na dodatek podlega kaze KPK i takze z KC.

objawy upośledzenia to moze masz Ty człowieku.Skerović powinna dostac te kare nie za skutki kopnieci ale sam fakt ze było to poza akcją , kiedy Powell stała tylem do niej rozpoczynajac kolejną akcję a ta ''kobyła'' zaczęła wierzgać :) hehe a z tym więzieniem to mnie rozbawiłeś :lol: :lol: :lol: tak jest miejsce ale dla takich z pewnego stadionu.
Marco TS pisze:
tak nam g...o zrobili, jeszcze musieli nas prosić zeby nie rzucac :lol: :lol:
masz radochę :?: :?
Lądy i morza przemierzam
kulę ziemską z otwartym czołem
polski mam Paszport na sercu
skąd pytam, skąd go wziąłem!?:)

Awatar użytkownika
Daniello
Nowy na forum

Postautor: Daniello » 17 maja 2005, 17:02

Seba pisze:A fajne jest według Ciebie robienie podchodów do Związku, żeby przeszkodzić innym w kibicowaniu?

hmmm.. wg. Ciebie rzucanie serpentyn czy tam rolek po niech w trenera , zawodnicznki czy kogokolwiek na hali jet formą kibicowania i moze ją popierasz :?: :? no ciekawa teoria.
Lądy i morza przemierzam

kulę ziemską z otwartym czołem

polski mam Paszport na sercu

skąd pytam, skąd go wziąłem!?:)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”