Kto będzie nowym trenerem PZU Polfy Pabianice?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto będzie nowym trenerem PZU Polfy Pabianice?

Andrzej Nowakowski
2
8%
Tomasz Herkt
16
67%
Mirosław Trześniewski
2
8%
Dariusz Maciejewski
1
4%
Todor Mołłow
0
Brak głosów
Inny trener
3
13%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 maja 2005, 22:47

Serce podpowiada - Szymon, rozsądek - "inny trener".... :wink: :wink: :lol:

Ps. Stawiam na Darka Raczyńskiego - nie tylko z sympatii

W/g mnie "na dziś" to dla Was najlepszy wybór (dla mnie też, nie ukrywam...).

bibi

Postautor: bibi » 21 maja 2005, 16:28

Raczyński to dobra kandydatura,ale nie ma nazwiska,a sponsorzy wolą powierzyć drużynę znznym tremerom,chociaż nie zawsze się to sprawdza/Aleksandrowicz/.Ma doświadczenie i dużo praktyki przy dobrych trenerach,ale czy Polfa postawi na niego?Wygra jednak chyba wiara w nazwiska,tylko czy nie czas dać szansę innym....

gość

Postautor: gość » 21 maja 2005, 19:47

a ja mysle że trenerem zostanie Herkt!To dobrze,bo to świetny fachowiec!Szacunek dl aRaczyńskiego,ale to nie to nazwisko.Może i wie dużo,ma kontakt z zespołem ale jeszcze nic nie osiągnąl jako samodzielny trener.A utrzumanie lksu w ekstraklasie to żadna sztuka,od 4 miejsca to poprostu juz nie ta liga!Blajet...,akto to jest!Pamietam jak walczył o utrzymanie Torunia,był pierwszy przed play off i przegrał wszystko z kretesem....Pogrążyła go młoda BIBA,sam byłem swiadkiem.

znajomy trenera R.

Postautor: znajomy trenera R. » 21 maja 2005, 20:01

mam nadzieje,że zostaniesz trenerem zespołu,aj :oops: esli nie to poprostu POLSKA,teraz POLSKA i wszystko jasne!!!

słupszczanin

Postautor: słupszczanin » 21 maja 2005, 21:27

Nawet nie wiem jak dziekować działaczom POLFY za zwolninienie Aleksandrowicza!Nareszcie w meskim prawdziwym koszu Panie Tadeuszu!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 maja 2005, 22:05

gość pisze:....Blajet...,akto to jest!Pamietam jak walczył o utrzymanie Torunia,był pierwszy przed play off i przegrał wszystko z kretesem....Pogrążyła go młoda BIBA,sam byłem swiadkiem.

Oooooo..... to widać "gościu" że ty mało wiesz o koszu !!! No ale jestem w stanie zrozumieć, urodziłeś się zbyt późno, by wcześniej zacząć chodzić na mecze żeńskiego kosza!!!
dla twojej wiadomości, trener Błajet to dobry trener!!! W sezonie..... bodajże 1996-97 AZS Toruń jako beniaminek ligi po sezonie zasadniczym zajął czwarte miejsce, a na koniec sezonu piąte!! To wszystko pod wodzą trenera Błajeta!!!
Więc nie p... mi tu głupot, że trener Błajet nie nadaje się do prowadzenia drużyny, bo za mało wiesz!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

gość

Postautor: gość » 22 maja 2005, 10:00

nie zauważyłem żebym p... kolego,troche kultury,wyrazam swoje zdanie i to co napisałem było w 2000/2001.Moze zyje za krotko,ale pamietam to dobrze!A u ciebie kolego oprócz braku kultury i z pamięcią coś nie tak,czy może na tym forum tylko TWOJE opinie są prawdziwe?!Pozdrawiam wszystkich gości,ale strzeżcie się ,,złego'' :lol:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 22 maja 2005, 21:01

gość pisze:nie zauważyłem żebym p... kolego,troche kultury,wyrazam swoje zdanie i to co napisałem było w 2000/2001.Moze zyje za krotko,ale pamietam to dobrze!A u ciebie kolego oprócz braku kultury i z pamięcią coś nie tak,czy może na tym forum tylko TWOJE opinie są prawdziwe?!Pozdrawiam wszystkich gości,ale strzeżcie się ,,złego'' :lol:

Masz, oczywiście, prawo do swojego zdania ale w kwestii trenera Błajeta się mylisz :!: :!: :!:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 22 maja 2005, 22:49

Wszystko wskazuje na to, że od 1 czerwca trenerem koszykarek PZU Polfy Pabianice będzie Tomasz Herkt

Były trener kobiecej reprezentacji Polski, z którą w 1999 roku zdobył tytuł mistrza Europy, nie ukrywa, że prowadzi jeszcze rozmowy z Astorią Bydgoszcz. W ubiegłym sezonie był drugim trenerem w Astorii, ale po zakończeniu sezonu pierwszy szkoleniowiec Wojciech Krajewski otrzymał propozycję pracy w Kotwicy Kołobrzeg.- Dlatego rozważam także pozostanie w Bydgoszczy - powiedział kandydat na trenera PZU Polfy.

49-letni Herkt ukończył AWF w Poznaniu. Na początku lat 90. był trenerem koszykarek Olimpii Poznań, z którymi dwa razy wywalczył złote medale mistrzostw Polski, a w sezonie 1992/93 dotarł z nimi do finału Pucharu Ronchetti. Po odejściu z Olimpii był konsultantem w Stilonie Gorzów, następnie prowadził koszykarki Polpharmy Gdynia, Lotosu i AZS Poznań, z którymi rok temu zdobył wicemistrzostwo Polski. To jeden z bardziej cenionych, doświadczonych szkoleniowców obecnie pracujących w polskiej koszykówce.

Wraz z Herktem do Pabianic przyjdzie też jego asystent. - Na pewno będzie to szkoleniowiec spoza regionu łódzkiego - wyjaśnia. Dariusz Raczyński, który był II terenem w pabianickim klubie, ma jeszcze ważny kontrakt i będzie prowadził grupy młodzieżowe. Dziś Jacek Stępniewski, prezes pabianickiego klubu, będzie prowadził rozmowy z nowymi zawodniczkami. Wśród ewentualnych kandydatek pojawiło się nazwisko Agnieszki Pałki, z której zrezygnowało CCC Polkowice.

jw Gazeta Wyborcza

gość

Postautor: gość » 23 maja 2005, 14:07

no i wszystko OK!Nowa kadra trenerska,nowe zawodniczki.Mówiłem ,że będzie Herkt.A Raczynski/brak nazwiska!czyżbym znów miał rację?!/do grup młodzieżowych,nie ma co,będzie trenerem ze znakomitym warsztatem doświadczeń...!Jednym z najlepszych w tej kategorii wiekowej.Tylko,czy się zgodzi?Bo jak się dokladnie przyjrzeć to tylko on dostanie w 4 litery!Aleksandrowicz w Czarnych,Nowakowski w CCC,a on w dół.O co w tym wszyskim chodzi!?Aale to już nie mój interes.I pewnie kiedy gdzieś braknie szmalu i trzeba bedzie walczyć o utrzymanie,to znów jakiś mądry działacz przypomni sobie o panu R. :oops: Do boju....,ktoś tam!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 maja 2005, 14:53

Hersi pisze: Wśród ewentualnych kandydatek pojawiło się nazwisko Agnieszki Pałki, z której zrezygnowało CCC Polkowice.

jw Gazeta Wyborcza

:cry: :roll: :? :(

Adso
Nowy na forum

Postautor: Adso » 23 maja 2005, 19:09

gość pisze:no i wszystko OK!Nowa kadra trenerska,nowe zawodniczki.Mówiłem ,że będzie Herkt.A Raczynski/brak nazwiska!czyżbym znów miał rację?!/do grup młodzieżowych,nie ma co,będzie trenerem ze znakomitym warsztatem doświadczeń...!Jednym z najlepszych w tej kategorii wiekowej.Tylko,czy się zgodzi?Bo jak się dokladnie przyjrzeć to tylko on dostanie w 4 litery!Aleksandrowicz w Czarnych,Nowakowski w CCC,a on w dół.O co w tym wszyskim chodzi!?Aale to już nie mój interes.I pewnie kiedy gdzieś braknie szmalu i trzeba bedzie walczyć o utrzymanie,to znów jakiś mądry działacz przypomni sobie o panu R. :oops: Do boju....,ktoś tam!

Gdyby był dobrty to by został. Do LKS trafił ze szkoły podstawowej, bo nie było klubu stać na nikogo normalnego. Mało nie spuścił ( dwa razy ) do I ligi ŁKS, a z tym samym składem + Toma ŁKS pod okiem Nowakowskiego zdobył brąz. Do POlfy trafił, bo obiecał sprowadzić dziewczyny z ŁKSu teraz już wróci do szkoły.

gość

Postautor: gość » 24 maja 2005, 09:33

Malutki,musisz być,bo piszesz o czymś czego nie wiesz i znasz z opowieści.Raczyński wczesniej juz pracował z zawodnikami i zawodniczkami innych klubów,do LKSY trafił ze szkoły,bo większość trenerów musi z czegoś żyć,gdy nie pracują w klubach.Do dzisiaj jak to wyraziłeś za spuszczenie prawie klubu niżej ,choć ja uważam za URATOWNIE PRZED SPADKIEM<nie dostał jeszcze należnych mu pieniędzy.A co do Nowakowskiego/olbrzymi szacunek dla trenera!/to znów nie odrobiłeś lekcji,bi w zespole było jeszcze kilka zawodniczek nowych jak choćby niezapomniana Ela Briedyte,która praktycznie wygrała mecz w Polkowicach , i były taki drobny szczegół-PIENIADZE!
A co do zawodniczek ,to jak jesteś rozsądny to popatrz kto teraz znów negocjuje w klubie nowe kontrakty,to ten sam który SCIĄGNAL je w zeszłym sezonie,bo to jego gracze!!!Znam doskonale sytuację bo byłem wtedy bardzo blisko powiedzmy oględnie klubu.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 maja 2005, 12:19

W kwestii uratowania klubu przed spadkiem tez zgadzam sie z przedmówca. Uważam że Darek Raczyński uratował wówczas nasz klub przed degradacja i chwała mu za to.
Obrazek
Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 25 maja 2005, 06:05

Po rozmowach z Herktem

Dziś na kolejnych rozmowach w sprawie objęcia stanowiska pierwszego trenera zespołu Astorii przebywał w Bydgoszczy dotychczasowy asystent Wojciecha Krajewskiego, Tomasz Herkt. Jak przekazał dyr. Astorii, Zbigniew Słabęcki, trener Herkt zadeklarował, że propozycję bydgoskiego klubu trakuje priorytetowo. Ustalono, że ostateczną decyzję szkoleniowiec podejmie do końca bieżącego miesiąca.

www.astoria.e-basket.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”