TRANSFERY - 2005/2006 - dyskusja
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Don Igłata
- Młodzik
Mikey pisze:Jeśli podpisały już kontrakty z Odrą nie pozostaje nic innego jak życzyć im w Brzegu wszystkiego najlepszego. Co do Makowskiej żałuję ze względów sportowych że odeszła, bo potrafi wiele i ma spore umięjętnosci-ciągnęła ŁKS w tym sezonie i na pewno zawdzięczamy jej bardzo duzo. Ze względów osobistych z uwagi na pewien incydent wali mnie ze odchodzi i płakał po niej nie będę. Co do Kasprzak natomiast to dziwię się działaczom Brzegu, chyba ze była w pakiecie z Szopenem, bo talentem Agata nie grzeszy i nie raz doprowadzała nas do furii swoją nieporadnością, takze transfery trafione wg mnie w połowie.
Mikey! Nie strasz nas
My myślimy, że regularna kasa i kaloryczna chałwa pomogą eksplodować ukrytym dotychczas talentom Agaty. Witamy Agatę z nadziejami i bez uprzedzeń.
Pozdrowienia i życzenia startu w ekstralidze.
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Don Igłata pisze:Mikey pisze:Jeśli podpisały już kontrakty z Odrą nie pozostaje nic innego jak życzyć im w Brzegu wszystkiego najlepszego. Co do Makowskiej żałuję ze względów sportowych że odeszła, bo potrafi wiele i ma spore umięjętnosci-ciągnęła ŁKS w tym sezonie i na pewno zawdzięczamy jej bardzo duzo. Ze względów osobistych z uwagi na pewien incydent wali mnie ze odchodzi i płakał po niej nie będę. Co do Kasprzak natomiast to dziwię się działaczom Brzegu, chyba ze była w pakiecie z Szopenem, bo talentem Agata nie grzeszy i nie raz doprowadzała nas do furii swoją nieporadnością, takze transfery trafione wg mnie w połowie.
Mikey! Nie strasz nas![]()
My myślimy, że regularna kasa i kaloryczna chałwa pomogą eksplodować ukrytym dotychczas talentom Agaty. Witamy Agatę z nadziejami i bez uprzedzeń.![]()
Pozdrowienia i życzenia startu w ekstralidze.
Dziękuję, mam nadzieję ze wystartujemy, bo jak nie zostanie nam stadion i kopacze (no i derby
Co do Agaty naprawde nie chce straszyć, nie chcę zebyscie odebrali to jako zawiść ze odeszła z ŁKS, ale mówię szczerze, stracicie trochę zdrowia przy niektórych jej poczynaniach, moze się poprawi, moze nauczy czegoś. Ale tak jak w obronie jeszce jeszcze ujdzie w tłoku tak w ataku...dramat-ręce wiecznie nisko opuszczone, niejednokrotnie była w ciągu meczu blokowana przez rywalki niższe o głowę no i te straty... czasami się zastanawialiśmy o czym ona myśli w czasie meczu, wiecznie nieskoncentrowana, wiecznie gubiła piłkę. Zresztą statystyki co nieco Wam powiedzą, a nasze utrzymanie praktycznie zapewniliśmy sobie bez jej udziału, takze ja naprawdę nie żałuję jej odejścia.

nasze utrzymanie praktycznie zapewniliśmy sobie bez jej udziału
Niestety - nie mogę zgodzić się w tej sprawie z kolegą Mikeyem - Agata bardzo pomogła nam w wywalczeniu utrzymania, które wbrew pozorom nie osiągneliśmy jedną wygraną z Gorzowem w końcówce sezonu zasadniczego (bez niej, a z Mirkiem) - tylko czterema zwycięstwami "na otwarcie" ligi z Brzegiem, Ostrovią, Meblotapem i AZS Poznań (przy dużym udziale Kasprzak). Bez nich można by z Gorzowem i 200 punktami wygrywać...
Prawdą jest jednak to, że Agata swoją grą może wszystkich mających tendencje do "rwania włosów z głowy" przyprawić o młodzieńczą łysinę... - to fakt. Niektóre zagrania już nawet wychodziły poza ramy politowania, a wkraczały w wesołość. Ale może będzie lepiej - oby, powodzenia dziewczyny w nowym klubie.
Ps. Gratulacje dla Pameli...
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Faktycznie przyznam ze o tych cztertech meczach nie pomyślałem, aczkolwiek nie sposób dzis oszacować czy faktycznie to gra Agaty zdecydowała o tych wygranych. Nie mozemy dzis jednoznacznie tego określić, ja jednak w przeciwieństwie do simona nie przeceniałbym jej udziału w tym naszym starcie ligowym i będe obstawał przy swojej wersji ze nie była ona tym elementem układanki który wpłynął na wyniki tych czterech decydujących jak się okazało spotkań

Powiem tak - nie była napewno NAJWAŻNIEJSZYM - ale skoro grała długo w tych meczach i to w pierwszej "5"...to trudno mówić, że jej udział był mały:
z Odrą - 39 minut, 9 pkt (wygraliśmy ośmioma)
z Ovią - 23 min, 7 pkt (+8 )
z AZS - 36 minut, 9 pkt, (+4)
z Meblotapem - 15 min, 2 pkt (+4)
Pamiętam iż z AZS (meczu na styku) właściwie jej b.dobra postawa (bo mecz jej wyszedł) przeważył szalkę na naszą stronkę...
a i w play/off z Brzegiem było u nas +11 (Agata 35 min, 8 pkt) - i w Brzegu -7 (Agata 42 min, 16 pkt)
z Odrą - 39 minut, 9 pkt (wygraliśmy ośmioma)
z Ovią - 23 min, 7 pkt (+8 )
z AZS - 36 minut, 9 pkt, (+4)
z Meblotapem - 15 min, 2 pkt (+4)
Pamiętam iż z AZS (meczu na styku) właściwie jej b.dobra postawa (bo mecz jej wyszedł) przeważył szalkę na naszą stronkę...
a i w play/off z Brzegiem było u nas +11 (Agata 35 min, 8 pkt) - i w Brzegu -7 (Agata 42 min, 16 pkt)
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
No tak wszystko ładnie, ale chyba nie musimy wspominać że to ze akurat rzuciła 9 pkt przy meczu wygranym 8 pkt oznacza ze przegralibysmy 1 pkt... Gdyby nie ona rzucłby ktos inny, inaczej ustawiona byłaby taktyka itd. Wciaż upieram się ze ogólna jej postawa, (w tym te wszystkie straty) nie wpłynęly na nasze zwycięstwa w tym sezonie, choc jak sie razem zgodzimy, nigdy nie dowiemy się co by było gdyby...

-
Don Igłata
- Młodzik
Tak, z tej dyskusji widać czym my kibice różnimy się od trenerów.
My oceniamy jak zawodniczka grała (no i analiza gry).
Trener zaś (dobry!) powinien dostrzec w zawodniczce drzemiące może
jeszcze pokłady niewykorzystanego talentu. Jestem pewien, że brzescy trenerzy mieli decydujący głos przy tym transferze. Coś dostrzegli ... i oby udowodnili swój profesjonalizm pokazując wszystkim właśnie ...co??? Dla Agaty Kasprzak będzie to bardzo ważny sezon.
Chyba sama zdaje sobie z tego sprawę, że przyszło zacisnąć zęby, no
i ... psyche do góry!
My oceniamy jak zawodniczka grała (no i analiza gry).
Trener zaś (dobry!) powinien dostrzec w zawodniczce drzemiące może
jeszcze pokłady niewykorzystanego talentu. Jestem pewien, że brzescy trenerzy mieli decydujący głos przy tym transferze. Coś dostrzegli ... i oby udowodnili swój profesjonalizm pokazując wszystkim właśnie ...co??? Dla Agaty Kasprzak będzie to bardzo ważny sezon.
Chyba sama zdaje sobie z tego sprawę, że przyszło zacisnąć zęby, no
i ... psyche do góry!
Więc zgadzam się z przedmówcą - coś tam "ukrytego" pałeru w Agacie to i ja widzę - może nie na miarę gwiazdy, ale dość dobrego ligowca na pewno.
Mikey - masz racje, jakby grał kto inny - to też by rzucał, i może nawet więcej, ale wychodząc z (Twojego) założenia, że nie ma co gadać "co by było, gdyby..." - Agata grała, rzucała (a przecież w statsach jest więcej pozycji, o których nie chciało mi się po prostu pisać) i nie można powiedzieć, że nie miała wkładu w zwycięstwa...
Mikey - masz racje, jakby grał kto inny - to też by rzucał, i może nawet więcej, ale wychodząc z (Twojego) założenia, że nie ma co gadać "co by było, gdyby..." - Agata grała, rzucała (a przecież w statsach jest więcej pozycji, o których nie chciało mi się po prostu pisać) i nie można powiedzieć, że nie miała wkładu w zwycięstwa...
- Pamela
- Kadet
- Kontaktowanie:
simon pisze:Ps. Gratulacje dla Pameli...
PS.Mikey..a co to ma znaczyć ->"Ze względów osobistych z uwagi na pewien incydent wali mnie ze odchodzi i płakał po niej nie będę. " Zastanawiam sie czy myślisz o tej samej osobie co ja.
Antychryst powrócił
lołszyn in loco mołszyn
redehader
B&B
C'MoN PoKeMoN
i ŻóŁwIk
Pimp My Pokemon
lołszyn in loco mołszyn
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Myślę dokładnie to co napisalas mi kilka dni temu o pewnej pani która nie ma czasu poswięcic 5 (pięciu) minut bo jest aż tak potwornie zajęta... ale to już przeszłosć nie mamy o czym gadać, zdanie tej pani juz mnie nie interesuje...Pamela pisze:PS.Mikey..a co to ma znaczyć ->"Ze względów osobistych z uwagi na pewien incydent wali mnie ze odchodzi i płakał po niej nie będę. " Zastanawiam sie czy myślisz o tej samej osobie co ja.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”