TRANSFERY - 2005/2006 - dyskusja
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Matii pisze:Dokladnie. Pisalismy na stronie bo taka informacje otrzymalismy. Okazalo sie ze Lena chciala tutaj duza kase, poczula ze sa pieniazki. A mi fige. Nie ma ludzi niezastapionych. Powodzonka Lena.......... heheheeh
i to jest zdrowe podejście - stosunek "chcenia" do "możenia" jest najważniejszy.
Jest tylko jedno "ale" - dość poważnie zmniejsza to wiarygodność i pewność informacji pochodzących z tego źródła... - czy pozostałe są zatem faktychnie już "na zielono" - czy tylko ktoś "chciałby" by były na zielono?
- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
skoro nie wierzycie to zadzwoncie do Piestrzynskiej, Piatkowskiej czy Zurkowskiej
Marczanka jest na zgrupowaniu kadry, Sazonenko wlasnie w tym momencie rozgrywa mecz w Brnie... odpadla nam jedynie Proszczenko z powodu zbyt duzych zadan finansowych. A napewno takiej kasy nie dostanie w Brzegu wiec nie rozumiem jej.... ale plakac nie bede
teraz pozostaje sie skupic na zawodniczkach podkoszowych i jeden skrzydlowej... no i rozgladac sie za zmiana dla Natalki..... zeby ta nie biegala cale 40 min. Szansa ze w ekipie chelmskiej druzyny bedzie wiecej Polek gralo 
Nie o to chodzi, że zaraz "nie wierzę" - ale przyznasz, że na zielono miały być info już "zaklepane" - a takie "obiecała, że podpisze" - do tego jeszcze przed negocjacjami finansowymi jak się okazuje - to max. na pomarańczowo.
Nie będę nigdzie dzwonił, po prostu w sprawy ełksy wpisuje to co jest, a nie to co mam nadzieje że będzie...
Nie będę nigdzie dzwonił, po prostu w sprawy ełksy wpisuje to co jest, a nie to co mam nadzieje że będzie...
Dokładnie Simon - masz 100% racji... jeśli nawet będąc sympatykami danego klubu zaczniemy się również tutaj "bawić" w uczestniczenie w podchodach transferowych tych klubów, to nasz temat "Transfery" nie bedzie miał żadnego sensu
Przecież nie napiszę (mimo tego, co mówiły i mówią same kluby), tych info o których można było przezcytać w kontekście wczesniej Polkowic, czy obecnie ŁKSu. Myślę, że stać nas w przypadkach takich transferów na zachowanie obiektywizmu i podawanie wiadomości naprawdę pewnych (to na zielono) lub choćby bardzo prawdopodobnych (to na pomarańczowo)... i oto prosiłbym również Chełmian
Pozdrowionka!
Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Sorry chlopaki, jest mi glupio ze tak wyszlo ale naprawde nie moja wina, nie chcialem tu nikogo w blad wprowadzac. Dostalem takie informacje od ludzi ktorzy zajmuja sie kontraktami, powiedzieli by napisac to napisalem. Okazalo sie ze z Proszczenko tak samo jak z Dorotka kontrakt zostal wtedy uzgodniony ale nie podpisany. Z Dorotka pozniej podpisalismy... z Lena nie. Naprawde sorki za takie zamieszanie ale zrozumcie nas.... mnie i Cavka. Kontaktujemy sie z dzialaczami, dowiadujemy sie co i jak i jezeli mozna to dajemy informacje na stronie. Niestety tu sie okazalo ze byli zbyt pewni siebie, albo poprostu nie przewidywali ze nagle zawodniczka zmieni im zadania finansowe. Okazalo sie ze nie ma sensu tyle placic tej zawodniczce i zerwalismy rozmowy. Czuje ze to trener zadzialal z wysokoscia kontraktu, ale w tym roku tyle ludzi bedzie mu patrzylo na rece ze numerow nie bedzie nam robil. A jak zacznie to - NIE MA LUDZI NIEZASTAPIONYCH...
loooozik... wiesz... jesteście w trudnej sytuacji (jako domyślam się osoby związane z oficjalną stroną klubu), bo podawać na niej informacje musicie dla dobra klubu. A niestety jakoś w tym sezonie sporo dziwnych podchodów transferowych, w których poważną rolę odgrywa "ściemnianie" medialne gdzie się tylko da
Niektóre cele takich działań są widoczne, niektóre zupełnie niezrozumiałe... czasem ciężko odróżnić robienie sobie takiej właśnie "reklamy" od naprawdę pewnego działania... Więc rozumiem w pełni Wasze dylematy - na dodatek ludzi, którym zależy i którzy by chcieli, żeby te wieści się potwierdzały... Myślę, że w przyszłym sezonie zanim ktoś pojawi się na zielono trzeba bedzie po prostu zrobić jedną najpewniejszą rzecz - dotrzeć do samej koszykarki i za każdym razem się pytać
Nauczeni bowiem tym sezonem działacze klubów pewnie wszyscy jak jeden mąż powiadomią prasę, że są "po słowie" na przykład z Gosią Dydek 
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
spoko Matii - przecież doskonale rozumiemy, że to nie Wasza wina tylko informującego. Nikt nie jest duchem świętym, aby wiedział czy działacz mówi o faktach czy o planach. Proponuję po prostu próbować uściślać rozmowy - sakramentalnym "czy jest już podpisany kontrakt" - czy ma być... - np. podchwytliwie pytając: "a na ile czasu podpisała?"
pozdrowionka
pozdrowionka
No coz Proszczenko nie bedzie grac w Meblotapie. Mowi sie trudno... Mamy przeciez swietna Marczanke. Uwazam ze jest duzo lepsza a pozatym Proszczenko wychodzilaby u nas na parkiet jako rezerwowa. W Brzegu bedzie nr 1. Jezeli rzeczywiscie chciala duzych pieniedzy to nie bylo sensu jej trzymac. Jezeli Meblotap ma grac w przyszlych sezonach to warto zatrzymac za wszelka cene Marczanke ktora ma 26 lat i jeszcze dlugoo pogra
Lence zycze naprawde duzo szczescia w przyszlym sezonie, aby grala jak nawiecej. Szkoda ze nie bedzie u nas bo dobrze zastepowalaby Marczanke. Ale plakac nie bede. Jakos sobie Natalka i Karolina poradza 
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Domel pisze:A Wy co sobie myslicie, ze ile Proszczenko dostanie pieniedzy za granie w Brzegu? Brzeski klub jest biednym klubem, ale za to uczciwym i moze dlatego Proszczenko zdecydowala sie u nas grać, bo na pewno nie poleciala na kase.
Domel bardzo sie mylisz. Faktycznie Brzeg jej duzo nie zaproponuje, ale ona tu w Chelmie poczula ze jest kasa do wyrwania oraz jej trener Depta staral sie zalatwic jak najlepsza posadke. Powodzenia w Brzegu Lena. Pamietaj ze za te pieniadze u nas moga byc 2 zawodniczki. A najwazniejsza rozgrywajaca jest - Marczanka !!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”