TRANSFERY - 2005/2006 - dyskusja

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Domel
Nowy na forum

Postautor: Domel » 02 lipca 2005, 12:15

Matii pisze:
Domel pisze:A Wy co sobie myslicie, ze ile Proszczenko dostanie pieniedzy za granie w Brzegu? Brzeski klub jest biednym klubem, ale za to uczciwym i moze dlatego Proszczenko zdecydowala sie u nas grać, bo na pewno nie poleciala na kase.

Domel bardzo sie mylisz. Faktycznie Brzeg jej duzo nie zaproponuje, ale ona tu w Chelmie poczula ze jest kasa do wyrwania oraz jej trener Depta staral sie zalatwic jak najlepsza posadke. Powodzenia w Brzegu Lena. Pamietaj ze za te pieniadze u nas moga byc 2 zawodniczki. A najwazniejsza rozgrywajaca jest - Marczanka !!

Tak trener starał sie załatwić jak najlepszą posadke, bo podobno coś łączyło trenera z Lena, widocznie im cos nie wyszło i powrociła do Brzegu.

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 02 lipca 2005, 12:20

nie wyszlo im tyko dlatego ze teraz to chelm decyduje o podpisywanych kontraktach a nie lublin......... :) no to teraz macie klasowa rozgrywajaca, kompletujcie dalej sklad bo szkoda takich kibicow :)

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 05 lipca 2005, 23:04

Saint-Amand, quel recrutement !

L'ailière ex-internationale espagnole Alicia Lopez, en provenance de Cracovie, vient de rejoindre une armada étrangère assurément d'une qualité jamais vue pour un club promu !

Co oznacza że gwiazda z Krakowa która nie zagrała żadnego meczu w naszej lidze w przyszłym sezonie zagra w ekstraklasie francuskiej w beniaminku Saint-Amand.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 lipca 2005, 23:15

Jedyne w czymś się mylisz, to to, że w jednym meczu zagrała... (choć przyznaje, że nie jestem pewien czy to było w euro... czy lidze?

sprawdziłem - zagrała w 1 meczu 3 minuty i zanotowała 1 niecelny rzut za 2

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 05 lipca 2005, 23:19

simon pisze:Jedyne w czymś się mylisz, to to, że w jednym meczu zagrała... (choć przyznaje, że nie jestem pewien czy to było w euro... czy lidze?

sprawdziłem - zagrała w 1 meczu 3 minuty i zanotowała 1 niecelny rzut za 2

Faktycznie masz racje - spojrzałem w statsy i rzeczywiście tak jest

Gość

Postautor: Gość » 06 lipca 2005, 08:36

to byla liga ---> play off z poznaniem w krakowie tylko nie pamietam czy mecz nr 1 czy 2 8)

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 06 lipca 2005, 09:06

Czy ktoś mi może wyjaśnić dlaczego jak wchodzę na listę transferową to w Odrze widzę Agnieszkę Makowską za każdym razem w innym kolorze :?: I to niezależnie od tego czy :cyk czy nie :? Już była na zielono jako pewny transfer, wczoraj zmieniła się na pomarańczowy a dziś już jest na czerwono jako pogłoska. O co chodzi :?: :!: :?:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 lipca 2005, 09:25

W związku z brakiem ostatecznego stanowiska w/w zawodniczki zmienia się po prostu sytuacja. W/g Odry Szopen już jest zawodniczką z tego klubu (wobec braku innych oświadczeń kolor był zielony, bo transfer wydawał się zaklepany), w/g ostatnio wydanych oświadczeń z kolei Mirka i Marcina z ŁKS Agnieszka zostaje w Łodzi - zatem powinno się wogóle ją z wątku "Transfery" wykasować. Wobec jednak tego, że wszystkie oświadczenia (oficjalne?) niejako "znoszą się" powinna widnieć na czerwono - jako "plotka" bowiem tak naprawdę jej status nie jest jeszcze pewny.
Czekamy na stanowisko Agnieszki, wtedy dopiero będzie mogła być mowa o zielonym, czyli ostatecznym transferze. Nikt nikomu przecież nie będzie pokazywał podpisanych papierów i musimy ustalić, że jeśli są jakiekolwiek sprzeczne publikacje to z zielonym trzeba jednak zaczekać.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 06 lipca 2005, 10:54

Z Makowską jest tak samo jak z Proszczenko, ze niby już podpisała w Brzegu :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 lipca 2005, 11:48

Hersi pisze:Z Makowską jest tak samo jak z Proszczenko, ze niby już podpisała w Brzegu :lol:

To znaczy podobnie jak w Chełmie chciałeś powiedzieć... że niby już podpisała ;) :lol:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 06 lipca 2005, 11:53

Dzisiaj w lokalnej prasie pisze:

"Według naszych informacji nadal istnieją spore szanse, aby po roku przerwy ukraińska rozgrywająca, w ostatnim sezonie grająca w Odrze Brzeg, powróciła do Meblotapu AZS Chełm"

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 lipca 2005, 12:14

Tak Seba... to co pisze Hersi to prawda.... ja juz sam nie wiem co mam myslec o tym wszystkim.... pojawily sie plotki ze jezeli Depta nie sprowadzi Leny do Chelma to moze sobie szukac innego klubu. Tylko kto wtedy u nas na trenera ?? Juz sam nie wiem kto w sprawie Leny kreci...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 lipca 2005, 12:17

No właśnie... najlepiej chyba nie wdawać się w kolejne dyskusje, ale poczekać na OFICJALNĄ, pewną w 1000% wiadomość... zaczynam coraz bardziej nabierać pewności, że to Forum, tak w sprawie Proszczenko, jak i "Szopena" wplątywane jest w jakieś licytacje transferowe :? Zaczyna się to robić lekko bezsensu... zostawmy prasie i ich "informacjom" podsycanie tego wyscigu, a tu piszmy może to, co nam się wydaje w pewnych spraw... zachowując umiar w ocenie tych wiadomości.

Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 06 lipca 2005, 12:23

Jestem za !!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 lipca 2005, 12:31

Ja myślę więc, że nic się nie zmieni - Proszczenko i Makowska zostaną w swoich klubach ;) ŁKS ze sponsorem, przy przetrzebionym już rynku transferowym, nie będzie miał wyboru i będzie musiał zatrzymać zawodniczkę... a Odra, przy jednak sporych wydatkach na swoją rozgrywającą, nie będzie się rzucała na kogoś, kto pewnie i tak grzałby ławę ;) A Chełm... Koledzy (jeśli mogę się tak zwrócić) pilnujcie, by te transfery przebiegały rozsądnie! Po co Wam ławkowa rozgrywająca za spore pieniądze? No chyba, że droga ś.p.quaya ma grozić w niedalekiej przyszłości :? O wiele lepiej moim zdaniem postawić na kogoś młodego, najlepiej ze swojego środowiska, za mniejsze pieniądze, ale związanego na długie lata z klubem... tylko nie mam pojecia na kogo :lol:

Nie mam żadnych "swoich informacji" (hehe)... takie jest moje prywatne zdanie laika :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”