XIV Turniej o Memoriał im. M. Gliszczyńskiej

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

ja

Postautor: ja » 24 września 2005, 17:26

Jest gdzie

ja

Postautor: ja » 24 września 2005, 17:27

Jest gdzieś transmisja live?

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 24 września 2005, 17:34

Polfa Pabianice - Łks Łódz 41 : 22 po II kwarcie

ja

Postautor: ja » 24 września 2005, 17:39

Wysoki mozesz napisac cos wiecej o meczu?

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 24 września 2005, 17:46

Wysoki mozesz napisac cos wiecej o meczu?

Tylko znam wynik

Info: Radio Łódz

ja

Postautor: ja » 24 września 2005, 17:54

Wysoki co sie dzieje, jak tam wynik?

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 24 września 2005, 18:12

Polfa Pabianice - Łks Łódz 69 : 42 trwa IV kwarta

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 24 września 2005, 18:14

Polfa Pabianice - Łks Łódz 73 : 44 5,50minut do końca

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 24 września 2005, 18:23

Polfa Pabianice - Łks Łódz 85 : 51 KONIEC

ja

Postautor: ja » 24 września 2005, 18:24

Dzięki Wysoki, wiesz moze jak punktowały.

misiek_pabianice
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: misiek_pabianice » 24 września 2005, 20:25

Karla Costa zostala najlepsza zawodniczka rzucajaca za 3pkt.
www.managerzone.com

MRKS WLOKNIARZ PABIANICE - div5.???

Awatar użytkownika
Ziomek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Ziomek » 24 września 2005, 20:57

:D W całym Memoriale rzyuciła 10 razy za 3 punkty zdobywając tym samym 30 punktów. Gratulacje :D
:D W Moim Życiu Liczy Się Tak Naprawdę Tylko Pabianicki Klub Koszykówki Kobiet. MRKS Jest Całym Moim Życiem, Od Kiedy Straciłem Ciebie Kochanie :D

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 24 września 2005, 21:09

ziomku szanowny. mam uprzejmą prośbę nie związaną z tematem. Gdybyś mógł choć odrobinę zmniejszyć swój avatar to byłoby znakomicie. O co chodzi. Ano o to ze coraz większe obrazki powodują coraz mniej miejsca na właściwy tekst, bo rameczka przesuwa sią nieubłaganie do srodka ekranu :wink:
pozdro

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 24 września 2005, 22:05

PZU Polfa Pabianice - ŁKS Łódź 85:51 (20:11, 21:11, 23:11, 21:18 )

Punkty dla PZU Polfy: da Costa 17 (5x3), Krystofova 16, Toma 15, Pałka 10, Pantelejewa 7 (1x3), Lamparska 7 (1x3), Wlaźlak 5, Szemraj 4, Krupska-Tyszkiewicz 2, Hałęza 2.

Punkty dla ŁKS: Włodarska 16 (1x3), Białogór 10, Hrickova 9, Owczarek 6, Czernij 5, Głaszcz 5.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 24 września 2005, 22:27

Szymon pisze:Nic ciekawego. Powiedziałbym nawet że LIPA :!: :!: :!: Skoro doświadczone zawodniczki zarabiające w Pabianicach męczą się z młodzieżową drużyną z Gdynii to na pewno nie świadczy to dobrze o tych doświadczonych zawodniczkach :!: Gdyby nie rzuty za 3 punkty zawodniczek zarabiających w Pabianicach to Gdynia by wygrała. Choć z drugiej strony patrząc, gdyby nie dobra postawa Bibrzyckiej, to wygrały by zawodniczki zarabiające w Pabianicach :wink: :lol: :!:

P.S. Kibice MRKS Włókniarz Pabianice pożegnali i podziękowali za 15 lat gry w Niebiesko - Biało - Zielonych barwach swojEJ ulubienicy i wychowance RENACIE PIESTRZYŃSKIEJ :!: :cry:

Chciałbym podsumować niejako cały turniej.

I powiem od razu. Całkowicie nie zgadzam się z Szymonem. Mecz z Lotosem to było świetne widowisko. Nasze koszykarki w pierwszej połowie znokautowały Lotos ośmioma "trójkami". Grały jak w transie. Druga połowa pod dyktando Bibrzyckiej i tylko dzięki niej wynik był sprawą otwartą do ostatnich sekund.

Szymon straciłeś całkowicie obiektywizm jeśli chodzi o ocenę gry NASZYCH koszykarek. Byłeś chyba jedyną osobą na trybunach, która uważała, że mecz z Gdynią to lipa. Może chciałbyś aby do drużyny wróciły "Włókniarki". Tylko powiedz które: Laskowska, Knop Storożyńska??? Napisz proszę, która z drużyn walczących o miejsce w "górze" tabeli ma w swoim składzie choć dwie, jedną wychowankę. Czasy niestety się zmieniają. Pora chyba się do nich przystosować. No chyba, że wolisz oglądać naszych wychowanków w IV lidze (piłka nożna).

Cytat:
Wstęp na wszystkie spotkania pabianickiego memoriału jest wolny.

Organizatorzy zapraszają kibiców koszykówki i liczą, że w hali Polfy zasiądzie komplet widzów. Będzie przecież okazja obejrzenia czołowych polskich zespołów.

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Największe szanse mają mecze w piątkowe przedpołudnie - tam zainteresowanie kibiców jak sądzę będzie tak ogromne, że proponuję jednak przemyśleć to z biletami...
Powiem szczerze - że ze strony organizatorów, to bym się nawet wstydził publicznie zapraszać kibiców na mecze...

Simon i tu się pomyliłeś. Mecz z Lotosem oglądał nadkomplet widzów. Ludzie, którzy się spóźnili siedzieli na schodach. Ogólnie jeśli chodzi o frekwencję to turniej bardzo udany. Nawet na porannych meczach było widać sporo młodzieży. Atmosfera na meczu z Lotosem zarąbista. Może nie było czynnego dopingu (choć młodzi chłopcy na kilka minut przed końcem zaczęli dopingować) ale nie można narzekać. Koszykarki były naprawdę wspomagane do ostatniego gwizdka. A po nim za swój występ uzyskały owację na stojąco licznie zgromadzonej publiczności.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”