MISTRZOSTWA KIBICÓW KK W KOSZYKÓWCE - POZNAŃ (24-25.IX.2005)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 26 września 2005, 16:33

na całe szczęście drugi pseudonim (swoją drogą całkiem interesujący :P) został szczelnie zamazany :D :lol: :P
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 września 2005, 17:15

Nie wiem dlaczego odkąd wróciłem z MPK ciagle mówię "tej"... :lol:
Obrazek
Obrazek

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 26 września 2005, 17:19

Mikey pisze:Nie wiem dlaczego odkąd wróciłem z MPK ciagle mówię "tej"... :lol:

:lol: mam to samo tej :wink: ciekawe kiedy to minie? podobnie jak zakwasy heh...

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 26 września 2005, 17:58

brzydki pisze:
Mikey pisze:Nie wiem dlaczego odkąd wróciłem z MPK ciagle mówię "tej"... :lol:

:lol: mam to samo tej :wink: ciekawe kiedy to minie? podobnie jak zakwasy heh...

Niestety jak juz raz sie nauczysz "tejowac" to juz potem nie przestaniesz :D
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 26 września 2005, 18:06

i wtedy załozymy ogólnopolski kabaret Tej z Poznania, Łodzi, Polkowic, Ostrowa, Pabianic itp itd :D :D zresztą w naszym gronie jest i tak kupa śmiechu, wiec na jedno wychodzi :lol: 8)
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 26 września 2005, 18:26

Z mojej strony podziekowania dla Seby.... dziekowa za zaproszenie bylo fajnie w czyms takim uczestniczyc tylko szkoda ze tak krotko poniewaz nie bylo integracji z Brzegiem ale moze nastepnym razem!!!! POZDRO DLA WSZYSTKICH
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 26 września 2005, 18:53

tej, no a ten z zegarkiem nadal żaluje ostatniego meczu :/ bylo blisko :/ :(
reloaded :]

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 26 września 2005, 19:03

UWAGA!!UWAGA!!! :!: :!: :!: :!: :!:

ludzi z poznania(i okolic tez oczywiscie) zapraszam w imieniu Kuli na program radiowy "Sportowy stadion" w ktorym bedzie kilka slow o Mistrzostwach Polski Kibicow. wszystkich zainteresowanych odsylam do Radia Emaus w godzinach 21-22 dzis. niestety czestotliwosci na ktorej nadaje to radio ni epamietam :?

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 września 2005, 19:08

dlaczego tylko ludzi z Poznania - Emaus o ile się nie mylę jest w necie...

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 26 września 2005, 19:08

Mytek pisze:UWAGA!!UWAGA!!! :!: :!: :!: :!: :!:

ludzi z poznania(i okolic tez oczywiscie) zapraszam w imieniu Kuli na program radiowy "Sportowy stadion" w ktorym bedzie kilka slow o Mistrzostwach Polski Kibicow. wszystkich zainteresowanych odsylam do Radia Emaus w godzinach 21-22 dzis. niestety czestotliwosci na ktorej nadaje to radio ni epamietam :?

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

:lol: grunt to precyzyjna informacja hehe 89.8 FM :wink:

a tak swoja droga to moze Kula umiesci tutaj scenogramy z przeprowadzonych wywiadow :wink: :)
Ostatnio zmieniony 26 września 2005, 19:11 przez brzydki, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 26 września 2005, 19:09

simon pisze:dlaczego tylko ludzi z Poznania - Emaus o ile się nie mylę jest w necie...

tak!? a to nie wiedzialem.....dzieki Simon :]

a juz znalazlem: Radio Emaus: 89.8 FM :D
Ostatnio zmieniony 26 września 2005, 19:19 przez Mytek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 września 2005, 19:19

Mytek pisze:
simon pisze:dlaczego tylko ludzi z Poznania - Emaus o ile się nie mylę jest w necie...

tak!? a to nie wiedzialem.....dzieki Simon :]

http://www.radioemaus.pl/odsluch.htm

nia ma za co dziękować - służba, nie drużba... :wink: :lol:

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 26 września 2005, 19:34

Data: 26.09.05 18:57, Autor: Marcin Dwornik<czarny-md@o2.pl>, Źródło: inf. własna

Kibice ze Swarzędza najlepsi!

W miniony weekend rozegrano w Poznaniu nieoficjalne Mistrzostwa Kibiców Koszykówki Kobiecej. Inicjatorem całej zabawy byli fani poznańskiej Olimpii, którzy – oprócz samej organizacji – zadbali o to, by uczestnikom tych zmagań nic nie zabrakło. W zawodach najlepsi okazali się fani Unii Swarzędz, którzy dysponowali zdecydowanie najlepszym składem i bez większych problemów zwyciężyli we wszystkich swoich spotkaniach.

Warto jednak dodać, iż była to impreza wybitnie towarzyska i nie tyle wynik co dobra zabawa miały w tych dniach największe znaczenie. Pierwotnie w zawodach udział miało wziąć sześć zespołów, jednak już w trzecim meczu turnieju kontuzji doznał jeden z zawodników Ostrovii, który ze skręconą kostką odjechał do szpitala. A ponieważ Ostrovia miała (w sumie) do dyspozycji tylko czterech graczy, postanowiono, iż ten zespół połączy swe siły z Dream Teamem. Opcja ta okazała się strzałem w dziesiątkę, gdyż wieloklubowy „zespół marzeń” okazał się jedną z bardziej kolorowych drużyn w całej zabawie.

Z kolei tuż przed wspomnianym meczem swój pojedynek rozegrały drużyny Unii Swarzędz i Stali Brzeg. Obie zresztą uchodziły za faworytów, stąd też wielu obserwatorów mogło uznać ten pojedynek za przedwczesny finał całych zmagań. Okazało się jednak, iż w cały ten „układ” wmieszała się bojowa ekipa Olimpii, która pokonała różnicą kilku oczek drużynę z Brzegu, tym samym otwierając sobie drogę do zajęcia drugiego miejsca. Na dodatek reprezentanci Stali rozegrali wszystkie swe mecze w sobotę i po zakończeniu zmagań w tym dniu odebrali puchar za trzecie miejsce. Okazało się jednak, iż była to inicjatywa przedwczesna, gdyż dzień kolejny miał przynieść dość nieoczekiwane rozstrzygnięcia...

Pierwszy niedzielny mecz miał przypieczętować drugie miejsce zespołu z Poznania. Wobec braku dwóch graczy, miejscowi kibice sięgnęli po dwie dziewczyny, które na co dzień reprezentują barwy pierwszoligowego zespołu Olimpii Poznań. Ich udział dobitnie podkreślił wspaniałą atmosferę jaka panowała w hali przy ulicy Promienistej, gdzie rozegrano wszystkie mecze turnieju. Zespół z Poznania uchodził więc za faworyta zmagań z Dream Teamem, jednak zwycięstwa nie odniósł. Mecz był bez wątpienia jednym z najbardziej emocjonujących w całym turnieju. Dość powiedzieć, iż decydujące o zwycięstwie DT dwa oczka wpadły do kosza na kilkanaście sekund przed końcem a w odpowiedzi gospodarze bodajże trzykrotnie próbowali zmienić ten stan rzeczy, niestety bez skutku. Po meczu obie ekipy z wielkim uśmiechem na twarzy dziękowały sobie za tak emocjonujące zawody. Zawodników Dream Teamu czekał jednak jeszcze pojedynek z przedstawicielami AZS-u Poznań, którzy – jak się później okazało – zakończyli turniej bez wygranej, ale ambicji im na pewno nie można było odmówić. Dzięki dwóm wygranym Dream Teamu, zespół z Brzegu ostatecznie zajął drugie miejsce, jednak, o czym wspominaliśmy już niejednokrotnie, to zabawa zwyciężyła i bez wątpienia można uznać całe to przedsięwzięcie za nadzwyczaj udane. Dlatego też nie prezentujemy żadnych statystyk; tym razem były one wybitnie drugoplanową rzeczą, a o przebiegu rywalizacji informujemy z czysto dziennikarskiego obowiązku oraz po to, by podkreślić słuszność inicjatywy wspólnej zabawy między kibicami różnych drużyn.

Sportowo, o czym wspomnieliśmy na początku, najlepsi okazali się Uniści, którzy – miejmy nadzieję – w niedalekiej przyszłości będą bronić tego tytułu. To bowiem będzie oznaczało, iż będziemy mieli okazję znów się spotkać w tak sympatycznym gronie i przeżyć wspólnie mnóstwo niezapomnianych chwil.

I na koniec jedno słowo dla organizatorów oraz tych, którzy przyczynili się do tak udanej zabawy: wielkie dzięki, panowie!

Osobne podziękowania dla koszykarek Olimpii Poznań, które dzielnie zmagały się z trudami wypełniania protokołów meczowych oraz sędziów, w których wcielili się: zawodniczka Unii Swarzędz, Anna Talarczyk (sobota) oraz trener "Olimpijek", Ryszard Cudak, który zajął się "gwizdaniem" w niedzielę. DZIĘKUJEMY!

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=83790

kula
Amator
Kontaktowanie:

MPK

Postautor: kula » 26 września 2005, 19:56

Witam Serdecznie
Ze swojej strony dziękuję Sebie za zaproszenie naszego zespołu do zmagań. Dziękuję wszystkim uczestnikom zmagań. Miło było was wszystkich poznać. Podziękowania też dla wszystkich, którzy przyczynili się do organizacji zawodów od strony technicznej. Pozdrawiam też dziewczyny i serdecznie dziękuję im za pozdrowienia. Dziewczyny mam ksywkę KULA, a NIE DUR**.

Pozdrowienia dla wszystkich !!.

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 26 września 2005, 19:59

nawet nie wiedziałem, że zajęliśmy drugie miejsce.... z resztą nieważne...
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”