MISTRZOSTWA KIBICÓW KK W KOSZYKÓWCE - POZNAŃ (24-25.IX.2005)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 września 2005, 20:07

qiero pisze:nawet nie wiedziałem, że zajęliśmy drugie miejsce.... z resztą nieważne...

Czarny się trochę minął z prawdą ;) Już zresztą poprawił na SF relację... Zajeliście z pewnych względów, jak ustaliliśmy w niedzielę ex-equo drugie miejsce - wraz z nami i Dream Teamem... w ten sposób AZS Poznań zajął trzecie ( ;) )... i wszyscy byli na podium :) A puchar za drugie miejsce powędrował "w Polskę" - jako pierwszy gościć go będzie Buli z Pabianic. Mam nadzieję, że pomysł się podoba... Niestety z powodu znikniętych protokołów (hehe) nawet nie jestem w stanie podać dokładnych wyników z niedzieli. No ale z uwagi na bardzo duże "zmęczenie" drugiego dnia wiekszości uczestników i mieszanie składami, te spotkania to już czysta zabawa i integracja - no może po za "finałem" z Unią Swarzędz, w którym było sporo walki i naprawdę ładna koszykówka ... i pojedynek Budyń z Unii kontra Olga Pacyńska, która wprost szalała na parkiecie :)

Kula - stolik został wprowadzony w błąd... ale zaraz skorygowaliśmy te dane! Również pozdrawiam:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 września 2005, 20:13

Kibice ze Swarzędza najlepsi!

Data: 26.09.05 18:57, Autor: Marcin Dwornik<czarny-md@o2.pl>,

W miniony weekend rozegrano w Poznaniu nieoficjalne Mistrzostwa Kibiców Koszykówki Kobiecej. Inicjatorem całej zabawy byli fani poznańskiej Olimpii, którzy – oprócz samej organizacji – zadbali o to, by uczestnikom tych zmagań nic nie zabrakło. W zawodach najlepsi okazali się fani Unii Swarzędz, którzy dysponowali zdecydowanie najlepszym składem i bez większych problemów zwyciężyli we wszystkich swoich spotkaniach.

Warto jednak dodać, iż była to impreza wybitnie towarzyska i nie tyle wynik co dobra zabawa miały w tych dniach największe znaczenie. Pierwotnie w zawodach udział miało wziąć sześć zespołów, jednak już w trzecim meczu turnieju kontuzji doznał jeden z zawodników Ostrovii, który ze skręconą kostką odjechał do szpitala. A ponieważ Ostrovia miała (w sumie) do dyspozycji tylko czterech graczy, postanowiono, iż ten zespół połączy swe siły z Dream Teamem. Opcja ta okazała się strzałem w dziesiątkę, gdyż wieloklubowy „zespół marzeń” okazał się jedną z bardziej kolorowych drużyn w całej zabawie.

Z kolei tuż przed wspomnianym meczem swój pojedynek rozegrały drużyny Unii Swarzędz i Stali Brzeg. Obie zresztą uchodziły za faworytów, stąd też wielu obserwatorów mogło uznać ten pojedynek za przedwczesny finał całych zmagań. Okazało się jednak, iż w cały ten „układ” wmieszała się bojowa ekipa Olimpii, która pokonała różnicą kilku oczek drużynę z Brzegu, tym samym otwierając sobie drogę do zajęcia drugiego miejsca. Na dodatek reprezentanci Stali rozegrali wszystkie swe mecze w sobotę i po zakończeniu zmagań w tym dniu odebrali puchar za trzecie miejsce. Okazało się jednak, iż była to inicjatywa przedwczesna, gdyż dzień kolejny miał przynieść dość nieoczekiwane rozstrzygnięcia...

Pierwszy niedzielny mecz miał przypieczętować drugie miejsce zespołu z Poznania. Wobec braku dwóch graczy, miejscowi kibice sięgnęli po dwie dziewczyny, które na co dzień reprezentują barwy pierwszoligowego zespołu Olimpii Poznań. Ich udział dobitnie podkreślił wspaniałą atmosferę jaka panowała w hali przy ulicy Promienistej, gdzie rozegrano wszystkie mecze turnieju. Zespół z Poznania uchodził więc za faworyta zmagań z Dream Teamem, jednak zwycięstwa nie odniósł. Mecz był bez wątpienia jednym z najbardziej emocjonujących w całym turnieju. Dość powiedzieć, iż decydujące o zwycięstwie DT dwa oczka wpadły do kosza na kilkanaście sekund przed końcem a w odpowiedzi gospodarze bodajże trzykrotnie próbowali zmienić ten stan rzeczy, niestety bez skutku. Po meczu obie ekipy z wielkim uśmiechem na twarzy dziękowały sobie za tak emocjonujące zawody. Zawodników Dream Teamu czekał jednak jeszcze pojedynek z przedstawicielami AZS-u Poznań, którzy – jak się później okazało – zakończyli turniej bez wygranej, ale ambicji im na pewno nie można było odmówić. Dzięki dwóm wygranym Dream Teamu, aż trzy drużyny miały na koncie po dwa zwycięstwa, tym samym... przyznano każdej drugie miejsce i w ten sposób zespół AZS-u Poznań załapał się na najniższy stopień podium. To dobitnie podkreśla fakt, iż zabawa zwyciężyła i bez wątpienia można uznać całe to przedsięwzięcie za nadzwyczaj udane. Dlatego też nie prezentujemy żadnych statystyk; tym razem były one wybitnie drugoplanową rzeczą, a o przebiegu rywalizacji informujemy z czysto dziennikarskiego obowiązku oraz po to, by podkreślić słuszność inicjatywy wspólnej zabawy między kibicami różnych drużyn.

Sportowo, o czym wspomnieliśmy na początku, najlepsi okazali się Uniści, którzy – miejmy nadzieję – w niedalekiej przyszłości będą bronić tego tytułu. To bowiem będzie oznaczało, iż będziemy mieli okazję znów się spotkać w tak sympatycznym gronie i przeżyć wspólnie mnóstwo niezapomnianych chwil.

I na koniec jedno słowo dla organizatorów oraz tych, którzy przyczynili się do tak udanej zabawy: wielkie dzięki, panowie!

Osobne podziękowania dla koszykarek Olimpii Poznań, które dzielnie zmagały się z trudami wypełniania protokołów meczowych oraz sędziów, w których wcielili się: zawodniczka Unii Swarzędz, Anna Talarczyk (sobota) oraz trener "Olimpijek", Ryszard Cudak, który zajął się "gwizdaniem" w niedzielę. DZIĘKUJEMY!

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=83790

mala:)

Postautor: mala:) » 26 września 2005, 20:30

Kula już wszytko wiemy:)naszczęście wszystko już zostało wyjaśnione :wink: hehe ja również pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 26 września 2005, 20:35

Co do dokładnych wyników z niedzieli to wydaje mi się, że wynik meczu T.S. Olimpia - Dream "Drink" Team był 29 : 31 :lol:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 26 września 2005, 20:40

Belfer pisze:Co do dokładnych wyników z niedzieli to wydaje mi się, że wynik meczu T.S. Olimpia - Dream "Drink" Team był 29 : 31 :lol:

dokladnie tak! pomimo tego, ze seryjnie pudlowalem z osobistych w koncowce, udalo sie wygrac ufff :wink: :)

a za moment zapowiadana wczesniej relacja w radiu Emaus :)

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 26 września 2005, 20:41

http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=7&k1_id=25&k2_id=498&dzial_id=1639&news_id=83790

już poprawione, przepraszam za zamieszanie, jestem jeszcze troche nie w pełni sił :P nie tylko jesli chodzi o dwa dni w stolicy Wielkopolski :)
Obrazek

you're as good as your last performance

Gość

Postautor: Gość » 26 września 2005, 20:45

Miejmy nadzieję,że się jeszcze odbędą MPK:) a co do mojego tekstu... :oops: lepiej go już nie powtarzajmy hehe :D :o :oops:, ale ten drugi też nie jest zły hehe :D ;)...: "Myślałam, że skoro jest ksywka Brzydki, to i może być "Dureń"" Pozdrowionka dla wszystkich!!! i dozobaczenia;) :P

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 września 2005, 20:54

brzydki pisze:a za moment zapowiadana wczesniej relacja w radiu Emaus :)

no i zanim pościągałem wszystkie sterowniki potrzebne do odtwarzania tego radia na moim sprzęcie, to zdołałem sie dowiedziec tylko, ze wygrała Unia, a kibice poza parkietem dobrze bawili sie takze poza nim :-)

Szkoda, ze nie mogłem brac udziału w tej imprezie. Pozdrawiam i gratulacje dla organizatorów. Seba - nie zrażaj sie niedogodnościami ;-) Pierwsze koty za płoty.

pozdrawiam

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 26 września 2005, 21:00

Kuba pisze:no i zanim pościągałem wszystkie sterowniki potrzebne do odtwarzania tego radia na moim sprzęcie, to zdołałem sie dowiedziec tylko, ze wygrała Unia, a kibice poza parkietem dobrze bawili sie takze poza nim :-)

pozdrawiam

czyli uslyszales wszystko co bylo powiedziane :wink: sam fakt, ze pojawila sie nawet taka wzmianka w mediach dodaje imprezie splendoru i jak mysle poprawia nastroje organizatorow :wink: :)

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 26 września 2005, 21:03

organizatorów jak i samych uczestników :wink: chociaż mam nadzieję, że te nie są aż tak minorowe :)
Obrazek

you're as good as your last performance

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 września 2005, 21:04

Anonymous pisze:Miejmy nadzieję,że się jeszcze odbędą MPK:) a co do mojego tekstu... :oops: lepiej go już nie powtarzajmy hehe :D :o :oops:, ale ten drugi też nie jest zły hehe :D ;)...: "Myślałam, że skoro jest ksywka Brzydki, to i może być "Dureń"" Pozdrowionka dla wszystkich!!! i dozobaczenia;) :P

:) Loooozik... tylko oprócz grillów trzeba też trochę potrenować koszykówkę ;) :) A tekściki Ci się udały.. hihi... mnie się bardziej podoba: "Proszę nie podważać stolika!" :)))) Jeszcze raz dzięki za pomoc wczoraj, wsparcie na parkiecie i super miły dzień! Pozdrowionka Paula i DO ZOBACZENIA! Hmmmm... teraz chyba nasza kolei na dopingowanie ;)

Ps. A czy ktoś może pamięta dokładny wynik ostatniego meczu? Jakoś było chyba 15 punktów dla Unii... Zaraz zabiorę się za odszyfrowywanie protokołów z soboty - to dla maniaków statystyk :P

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 września 2005, 21:57

sobota, 24 września:

Olimpia Poznań - AZS Poznań 41:26 (17:10, 24:16)
punkty: Olimpia - Seba 20, Mariusz 6, Żołnierz 5, Gadziol 4, Trojan 4, Długi 2 / AZS - Łukasz 12, Bury 10, Mytek z zegarkiem 2, Wrona 2, Maras 0, Bartosz 0.

Unia Swarzędz - Stal Brzeg 54:30 (28:14, 26:16)
punkty: Unia - Budyń 31, Nas 9, Seba-BF 4, Patrol 3, Dario 3, Kurczak 2, Malina 2, Komar 0 / Stal - Qiero 9, Mireq 9, Andrew 8, Młody 2, Mario 2.

Ostrovia Ostrów Wlkp - Dream Team 29:34 (10:17, 19:17) - mecz w którym kontuzji doznał Zizu, po tym oba zespoły połączono w jeden.
punkty: Ostrovia - Zizu 15, Czarny 7, Mati 5, Jeremi 2 / Dream Team - Brzydki 12, Mikey 10, Żołnierz (udział gościnny) 8, Buli 4.

Olimpia Poznań - Stal Brzeg 25:19 (15:9, 10:10)
punkty: Olimpia - Długi 16, Seba 5, Gadziol 4, Mariusz 0, Żołnierz 0, Trojan 0 / Stal - Mireq 8, Młody 5, Qiero 4, Mario 2, Andrew 0.

Unia Swarzędz - Dream Team/Ostrovia 29:23 (10:7, 19:16)
punkty: Unia - Nas 9, Patrol 8, Dario 6, Seba-BF 2, Malina 2, Kurczak 2, Komar 0 / Dream Team - Brzydki 14, Czarny 5, Seba (gościnnie) 4, Mikey 2, Buli 0.

AZS Poznań - Stal Brzeg 10:40 (4:17, 6:23)
punkty: AZS - Bury 8, Wrona 2, Maras 0, Mytek 0, Wojtek 0, Łukasz 0, Miru 0, Bartosz 0 / Andrew 16, Qiero 12, Młody 8, Mireq 4, Mario 0.

Dream Team/Ostrovia - Stal Brzeg 17:33 (10:13, 7:20)
Dream Team - Mati 5, Czarny 5, Brzydki 5, Żołnierz (gościnnie) 3, Buli 0, Mikey 0, Jeremi 0 / Stal - Młody 8, Qiero 8, Andrew 7, Mireq 6, Mario 2.

AZS Poznań - Unia Swarzędz 21:38 (15:26, 6:12)
punkty: AZS - Łukasz 9, Mytek 6, Bury 4, Wojtek 2, Wrona 0, Maras 0, Michał 0 / Unia - Budyń 19, Patrol 7, Nas 4, Dario 4, Komar 2, Kurczak 2, Seba-BF 0, Malina 0.

Ufffffff... tyle udało mi się rozszyfrować z rozmaitych określeń w stylu: "buty czarno-czerwone" :) Mam nadzieję, że wszystko się w miarę zgadza ;). MVP Turnieju należy się zdecydowanie Budyniowi z Unii - Nas mu niewiele ustępował... nagroda - karnet na Olimpię z nakazem przychodzenia i dopingowania :lol: :lol: :lol:

Pozdrowionka!
Ostatnio zmieniony 26 września 2005, 22:25 przez Seba, łącznie zmieniany 2 razy.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 26 września 2005, 22:22

Tam gdzie niezidentyfikowałeś tych dwóch osób powinni być: Miru i Bartosz. Pozatym Bartosz grał też w meczu z Olimpią i Unią Swarzędz niezdobywająć punktów!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 września 2005, 23:35

Looozik... już braki uzupełnione ;) A swoją drogą jeszcze o jednym "plusie" MPK nikt nie wspomniał - integracji środowiska Kibiców KK w Wielkopolsce (no i oczywiście nie tylko) ... Niektórzy się tak mocno integrowali, że aż w niedzielę po meczach nie mogli się rozstać ... oddajcie Trojana ;) :lol:

Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 27 września 2005, 06:19

Budyń to rozumiem ten najwyższy, tu zgadzam się w całej rozciągłości, że był najlepszy, a przynajmniej nie do powstrzymania...
z mojej strony chciałbym też wyróznić najlepszych w innych zespołach (według mnie):
Olimpia - Seba
Dream Team - Brzydki
AZS - Bury
Brzeg - Mireq
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”