ŁKS Siemens : Lotos 56:74

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 16 października 2005, 13:46

Mikey pisze:
KIBIC pisze:Licz się ze słowami
Czyzbys był autorem tego dziennikarskiego babola ze się tak uniosłeś? O ile sie nie mylę majonez skierował te słowa do tego kogoś kto napisał ta śmieszną notatkę a nie do Ciebie :?

Nie ja to pisałem i w sumie może trochę przesadziłem ale nie ja wyzywam luidzi od kretynów :roll:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 października 2005, 13:53

Pamela pisze:Co do scalania..To moze 1 na 10 akcji byla przemyslana i zrobiona zgodnie z planem.Reszta-przypadkowe zagrania.Bezsensowne straty i nie wykanczanie akcji w 24s.Czizes.

Ogolnie..Dla mnie ŁKS gra cholernie slabo i...albo sie wezma za siebie..albo marnie to widze

no to na tle tego i wyniku z 34 minuty (tylko 4 pkt różnicy) widzicie jak gra Lotos...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 października 2005, 14:02

KIBIC pisze:
Nie ja to pisałem i w sumie może trochę przesadziłem ale nie ja wyzywam luidzi od kretynów :roll:
Ale niestety taka jest przykra prawda. Jeśli ktos nie ma pojęcia o graczach, nie zna faktów a zabiera się za pisanie taką nalezy mu wystawic cenzurkę
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 16 października 2005, 17:44

Niezły mecz KS Siemens przeciwko mistrzowi Polski

Łódzkie koszykarki chwilami nawiązywały wyrównaną walkę z utytułowanym rywalem. Bez kłopotów swój mecz wygrała PZU Polfa Pabianice

Przed meczem łódzki szkoleniowiec zapowiadał, że jego zespół stać na sprawienie niespodzianki. I był bliski prawdy. O porażce ŁKS Siemens zadecydowała dopiero ostatnia kwarta.

Początek należał do gdynianek, które w 3 min prowadziły 6:0. Pierwsza do kosza mistrzyń trafiła Katarina Hrickova, która w tej części zdobyła siedem punktów. O jeden więcej miała na koncie tylko najlepsza strzelczyni ekstraklasy Agnieszka Bibrzycka. Dzięki niej gdynianki w pierwszej kwarcie ani razu nie pozwoliły łodziankom wyjść na prowadzenie.

Początek drugiej kwarty w wykonaniu podopiecznych Trześniewskiego była fatalny. Gdynianki zdobyły 13 punktów, a gospodynie zero. Końcówka to skuteczna gra Mileny Owczarek. Trzecią cześć rozpoczęły celne rzuty Magdaleny Leciejewskiej i Bibrzyckiej. Później do kosza trafiały łodzianki - Birute Dominauskaite, Magdalena Włodarska oraz Elena Czernij i Marzena Głaszcz. Zwłaszcza Włodarska trafiała niemal z każdej pozycji. Łodziankom udało się zmniejszyć starty do czterech punktów (50:54).

Ale Lotos ma w składzie Bibrzycką, która odebrała gospodyniom nadzieję. Ostatnie sześć minut meczu mistrz Polski wygrał 20:6. Miał ułatwione zadanie, bo łodziankom zabrakło sił. Przez to rzucały z nieprzygotowanych pozycji, a w co drugiej akcji popełniały błąd w rozegraniu.

- Nie wiadomo jakby się skończyło spotkanie, gdyby w 28 min Doiminauskaite nie zeszła z boiska za pięć fauli - stwierdził Henryk Langierowicz.

W ŁKS kolejny raz zawiodły Czernij oraz Marzena Głaszcz. - Kolejny raz zjadła ją trema - usprawiedliwiał Langierowicz doświadczoną rozgrywającą.

Wkrótce na czele sekcji koszykarek ŁKS ma stanąć Karol Klimek, przed laty prezes PZU Polfy Pabianice, która za jego rządów należała do najlepszych klubów w Polsce. Przed meczem pożegnano długoletniego sędziego międzynarodowego Ireneusza Linkowskiego.

ŁKS SIEMENS - LOTOS GDYNIA 56:74 (17:19, 10:19, 12:14, 17:22)

ŁKS Siemens: Włodarska 18, Hrickova 14, Dominauskaite 9, Owczarek 9, Czernij, Głaszcz, Kazimierova po 2 oraz Stańczak-Białogór.

Lotos: Bibrzycka 29, Kobryn 16, Leciejewska 13, Hodges 8, Chomać 6, Pawlak 2

Jerzy Walczyk (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 października 2005, 17:49

Wojteg pisze: Wkrótce na czele sekcji koszykarek ŁKS ma stanąć Karol Klimek, przed laty prezes PZU Polfy Pabianice, która za jego rządów należała do najlepszych klubów w Polsce. .

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nieoczekiwana zmiana miejsc!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 16 października 2005, 18:05

Szymon pisze:
Wojteg pisze: Wkrótce na czele sekcji koszykarek ŁKS ma stanąć Karol Klimek, przed laty prezes PZU Polfy Pabianice, która za jego rządów należała do najlepszych klubów w Polsce. .

Jedna partia A sprawa prowadzenia samochodu pod wpływem juz wyjasniona

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 16 października 2005, 20:15

Mikey pisze:
KIBIC pisze:
Ale niestety taka jest przykra prawda. Jeśli ktos nie ma pojęcia o graczach, nie zna faktów a zabiera się za pisanie taką nalezy mu wystawic cenzurkę

ok przekonałeś mnie ;)

a tak przy okazji to kiedy strona Ali Perlińskiej będzie gotowa :?: :roll:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 października 2005, 20:18

KIBIC pisze:
a tak przy okazji to kiedy strona Ali Perlińskiej będzie gotowa :?: :roll:
już jest gotowa
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 17 października 2005, 06:55

Wygrana koszykarek PZU Polfy w Brzegu, porażka ŁKS Siemens z Lotosem

Poniedziałek, 17 października 2005r.

W trzeciej kolejce ekstraklasy koszykarek mistrzynie Polski, a właściwie Agnieszka Bibrzycka w pojedynkę, pokonały 74:56 zespół z al. Unii.

Obrazek
W akcji ełkaesianka Birute Dominauskaite (z prawej)

Koszykarki ŁKS Siemens AGD nie wygrały z mistrzyniami Polski, ale we fragmentach spotkania dotrzymywały im kroku. Pierwszą kwartę gdynianki wygrały tylko 2 punktami, jednak po kolejnej było już dla nich 38:27. Ambitnie grające koszykarki ŁKS zmniejszyły przewagę rywalek do 4 oczek, ale wówczas na boisku pojawiła się Agnieszka Bibrzycka, która właściwie sama rozstrzygnęła losy spotkania.

W ekipie trenera Mirosława Trześniewskiego wyróżniła się Katerina Hrickova oraz najskuteczniejsza Magda Włodarska, a do najlepszych i najskuteczniejszych w Lotosie należały reprezentantki Polski, wspomniana już "Biba" i Ewelina Kobryń. 13 puntów dla gdynianek zdobyła 19-letnia Magdalena Leciejewska, wychowanka SMS Warszawa.

ŁKS Siemens AGD: Włodarska 18, Hrickova 14, Dominauskaite 9, Owczarek 9, Czernij 2, Głaszcz 2, Kazimierova 2.

Lotos: Bibrzycka 29, Kobryn 16, Leciejewska 13, Hodges 8, Chomać 6, Pawlak 2.

(mm) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 17 października 2005, 09:10

Szymon pisze:

To będzie dopiero komedia :lol: :lol: :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 października 2005, 12:50

majoneez pisze:nie oglądaliśmy w Łodzi kolejnego mistrza Polski, tego jestem niemal pewien po dzisiejszym meczu. Biba gracz z inenj planety. Stanowczo musi poszukać mocniejszego zespołu, a zwłaszcza mocniejszej ligi.

Tego to ja byłem pewien przed sezonem.Jak tego że bedzie jednym z najsłabszych zespołów w Eurolidze.
Natomiast zawodzi mnie też ŁKS.

Ciekawe czy z Leci zrobią drugą Bibe?????

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 17 października 2005, 16:41

hellraiser pisze:
majoneez pisze:nie oglądaliśmy w Łodzi kolejnego mistrza Polski, tego jestem niemal pewien po dzisiejszym meczu. Biba gracz z inenj planety. Stanowczo musi poszukać mocniejszego zespołu, a zwłaszcza mocniejszej ligi.

Natomiast zawodzi mnie też ŁKS.

[quote]Myślę ze ŁKS zawiódł na razie raz choc boleśnie w pierwszym niewypale z Chełmem. Mecze z Wisłą i mimo wszystko z Lotosem obawiam się ze ŁKS przegrał jeszce przed perwszym gwizdkiem. Zreszta myśle ze ten bilans początku sezonu ŁKS moze miec taki jak rok temu Odra i długo mozemy być czerwona latarnią.
Obrazek

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 października 2005, 21:50

Wojteg pisze:(....) 19-letnia Magdalena Leciejewska, wychowanka SMS Warszawa.
(...)

(mm) - Express Ilustrowany

Nio i są efekty przemyślanej, celowej akcji propagandowej na stronie lotosowej :) Pogratulować tylko autorowi tekstu w "EI" nieposiadania własnej zdolności myślenia - to cenny dar wśród niektórych przedstawicieli tego akurat zawodu ostatnio :? ... nio ale co tam kluby - ważne, że współpraca lotosowo-smsowa tak miło się rozwija :))) Jak to było Panie Koć??? "Ja nie jestem z tej bandy" ? :lol:

http://www.e-basket.pl/?news=16316 - ciekawej treści komentarze pod artykułem...

między innymi ...

Kadet: "bezczelny typ ten Koc wychowanka SMS WARSZAWA CHŁOPIE CZY TY NIE MASZ WSTYDU ZBIERA NAJLEPSZE Z POLSKI I JEST WIELKI TRENER BIBA CZY BY GRAŁA W KRAKOWIE CZY W ŁODZI BYŁABY NAJLEPSZA NIE WSPOMNIAŁ ANI SŁOWEM O TRENERCE Z Bytomia pani EWIE PIETRZAK" - 15.01.2004
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”