Oczywiście inaczej rzecz się ma - o ile sprawa dotyczyłaby odwrotnego kierunku (nie US&ZUS do podatnika - tylko podatnik do US&ZUS) - wtedy "rok z urodzinami" jest pierwszym, który się nie liczy oczywiście - przecież to całkiem zrozumiałe.
ILE MACIE LAT ??
Moderator: Moderatorzy
To i tak nieźle - a np. moje dościadczenia z Urzędem Skarbowym i ZUS mówią, że właściwie równe xx-dzieści wg litery przepisów, powinno się liczyć aż do ukończenia kolejnego roku przypadającego po tym z urodzinami...
Oczywiście inaczej rzecz się ma - o ile sprawa dotyczyłaby odwrotnego kierunku (nie US&ZUS do podatnika - tylko podatnik do US&ZUS) - wtedy "rok z urodzinami" jest pierwszym, który się nie liczy oczywiście - przecież to całkiem zrozumiałe.
simon pisze:(...)
... ignorantia iuris nocet ... więc obojętnie jakie by nie było, najlepiej by było jak najbardziej zagmatwane i jak najbardziej na korzyść urzędników
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Mikey pisze:Kolega Seba ma cos do urzędników ZUSu?Seba pisze: najlepiej by było jak najbardziej zagmatwane i jak najbardziej na korzyść urzędników![]()
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Mikey pisze:mmmm czyżby temat dyskusji podążał w kierunku o którym myślę?Edzia pisze:eeee........ to aż taki.. tak doświadczony nie jesteśo jakim doświadczeniu Edzia myslisz?
a o jakim kierunku myślisz?
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Ależ się dyskusja rozpętała na temat wieku:wink:
a ja 7 stycznia świętowałam swoje ćwierćwiecze
(o bony jak to brzmi
) 
a ja 7 stycznia świętowałam swoje ćwierćwiecze
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
simon pisze:Szanowne gołąbeczki - czy oprócz mówienia głośno lub cicho wchodzi w zakres Waszych możliwości także "mówienie poprzez prv"? - bo się czerwienię jak to czytam, tak jakbym "podsłuchowywał"...![]()
poza tym, że również zapraszam do dyskusji, to wiesz co? taki dorosły człek i czerwieni się na takie zwykłe slowa
"Oto jest miłość.