Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Seba
Oldboy

Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Postautor: Seba » 14 marca 2006, 07:34

Już od środy w Gorzowie rozpoczynają się pierwsze w tym sezonie finałowe zawody, których stawką będą medale mistrzostw Polski. Zmagania juniorek starszych (do rocznika 1986 włącznie) trwać będą do niedzieli... Myślę, że dobrym pomysłem jest otworzenie póki co tutaj tematu poświęconego mistrzostwom, a po ich zakończeniu przeniesienie go do działu poświęconego koszykówce młodziezowej. Zobaczymy bowiem na gorzowskim parkiecie wiele zawodniczek znanych, grających często także w tym sezonie w ekstraklasie. Magda Leciejewska, Weronika Idczak, Judyta Banaszkiewicz, Joanna Zalesiak, Marta Urbaniak, Agata Rafałowicz - te koszykarki między innymi zdążyły zasmakować już smaku gry wśród najlepszych. Teraz pora na wyłonienie mistrzyń wśród najzdolniejszej młodzieży. Wielkimi faworytkami są zawodniczki GTK Gdynia z największą gwiazdą tych zawodów - "Lecią". Zespół wzmocniła przed sezonem inna Olimpijka, MVP finałów juniorek z poprzedniego sezonu - Marta Urbaniak. Nie wygranie tych mistrzostw przez team z nad morza byłoby wielką sensacją! Na pewno jednak pozostałe zespoły tanio skóry nie sprzedadzą:)

Oto terminarz mistrzostw...

15.03.2006 r. (środa)

godzina 10.00 GTK Gdynia - KS BASKET 25 Bydgoszcz
godzina 12.00 OLIMPIA AZS MACZKI Poznań - STK KUSY Szczecin
godzina 15.00 ZKS STAL Stalowa Wola - UKS MOSM Bytom
godzina 17.00 KS AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - MKS OSA Zgorzelec

16.03.2006 r. (czwartek)

godzina 10.00 STK KUSY Szczecin - UKS MOSM Bytom
godzina 12.00 GTK Gdynia - MKS OSA Zgorzelec
godzina 15.00 OLIMPIA AZS MACZKI Poznań - ZKS STAL Stalowa Wola
godzina 17.00 KS AZS PWSZ Gorzów Wlkp.- KS BASKET 25 Bydgoszcz

17.03.2006 r. (piątek)

godzina 10.00 MKS OSA Zgorzelec - KS BASKET 25 Bydgoszcz
godzina 12.00 ZKS STAL Stalowa Wola - STK KUSY Szczecin
godzina 15.00 UKS MOSM Bytom - OLIMPIA AZS MACZKI Poznań
godzina 17.00 KS AZS PWSZ Gorzów Wlkp.– GTK Gdynia

18.03.2006 r. (sobota)

godzina 9.00 A4 – B4
godzina 11.00 A3 – B3
godzina 13.00 A2 – B1
godzina 15.00 A1 - B2

19.03.2006 r. (niedziela)

godzina 11.00 mecz o III miejsce
godzina 13.00 mecz o I miejsce

DO BOJU OLIMPIA!!!!! DO BOJU OSA!!!! :)

gosc

Postautor: gosc » 14 marca 2006, 09:06

Seba ! jeszcze nie tak dawno pisales ze faworytem Mistrzostw bedzie Olimpia . Dobrze , dobrze kibicuj Gdyni potrzebny jest nam kazda bratnia dusza .

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 14 marca 2006, 12:31

ja tam stawiam na AZS PWSZ Gorzów. jako gospodynie sa takze wsród faworytek.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 14 marca 2006, 15:22

:D A ja tak po cichu liczę na Bydgoszcz :):):)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 marca 2006, 15:36

gosc pisze:Seba ! jeszcze nie tak dawno pisales ze faworytem Mistrzostw bedzie Olimpia . Dobrze , dobrze kibicuj Gdyni potrzebny jest nam kazda bratnia dusza .

Brednie z Gdyni jak zwykle:) Jesli już kłamiesz to rób to chociaż z sensem... w którym miejscu pisałem, że faworytem jest Olimpia (zespół zresztą o rok młodszy niż można)? :shock: :lol: :lol: :lol: hehehe... kibicować Wam raczej w Gorzowie NIKT nie będzie... co zupełnie nie dziwi, gdy choćby przeczyta się bzdury, które piszecie gdzie tylko się da... a poprzedni mecz w Gorzowie z Olimpią Wasz młodzieżowy Lotos (z Gatialovą i Janygą) przegrał w tym sezonie 20 punktami... oby teraz było podobnie;)

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 14 marca 2006, 16:24

Czy poza kibicami Olimpii Poznań na te zawody zawitają jeszcze jacyś inni kibice :?: :?: :?: :?: :?: Już jutro pierwszy mecz :!: :!: :!: :!: :!:
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 marca 2006, 16:32

ananas pisze:Czy poza kibicami Olimpii Poznań na te zawody zawitają jeszcze jacyś inni kibice :?: :?: :?: :?: :?: Już jutro pierwszy mecz :!: :!: :!: :!: :!:

My w tygodniu to raczej tylko symbolicznie... praca :( Na weekend - jeśli będzie potrzeba, postaramy się liczniej i głośniej ;) Do zobaczenia...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Re: Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Postautor: hellraiser » 14 marca 2006, 18:18

Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze

A kogo to obchodzi kto to wygra

Dla mnie to jest bez znaczenia.

Obchodzi mnie tylko ile z tych zawodniczek zrobi przynajmniej ligową kariere.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Re: Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Postautor: elen » 14 marca 2006, 18:56

hellraiser pisze:Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze

A kogo to obchodzi kto to wygra

Dla mnie to jest bez znaczenia.

Obchodzi mnie tylko ile z tych zawodniczek zrobi przynajmniej ligową kariere.

Jesli nie bedzie takich imprez i zawodniczkie nie beda miały gdzie zdobywac umiejetności, to żadna z nich nie zdobedzie w zyciu nic. Dlatego gadanie takie jak twoje uważam ze całkowicie niepotrzebne
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 14 marca 2006, 19:14

elen popieram w 100% :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: hellraiser jak chcesz żeby one robiły ligową karierę bez ogrania w zawodach na tym szczeblu, na tym poziomie :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!:

Pozdro

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 marca 2006, 19:26

ananas pisze:elen popieram w 100% :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: hellraiser jak chcesz żeby one robiły ligową karierę bez ogrania w zawodach na tym szczeblu, na tym poziomie :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!:

Pozdro

Ja napisałem ze wynik jest bez naczenia i mnie kompletnie nie obchodzi.I SWOJE ZDANIE PODTRZYMUJE
Z co do promocji.
Liczysz na kilkanastu skautów z drużyn ekstraklasy aby wyłapać jakiś diamencik (tak jak jest to w USA na tego typu imprezach).
Obawiam się ze niektórzy prezesi nie wiedzą ze taki turniej się odbywa.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 marca 2006, 19:32

hellraiser pisze:(...)Obawiam się ze niektórzy prezesi nie wiedzą ze taki turniej się odbywa.

Masz 100% racji... a z jakiego powodu? Bo część podchodzi do tematu mając podobne zdanie do Twojego - ich też to nie obchodzi :( A potem płaczą, ze jakaś przykładowa wstrętna Gdynia im wybrała najlepsze koszykarki z tych najmłodszych :lol: Prosta sprawa - nie promując takich imprez, nie pisząc o tym, co się na nich dzieje, nie podnosząc prestizu mistrzostw Polski i nie chwaląc tych najlepiej szkolących także dokładamy cegiełkę do obniżania zainteresowania szkoleniem i spadku jego poziomu. Twoja sprawa, co Ciebie obchodzi... Potem będziesz miał kluby z czołówki bez żadnej Polki w składzie... (nie mając oczywiscie pretensji DO NIKOGO)... co oczywiście też Cie nie bedzie obchodzić, bo z jakiego powodu w końcu...

Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony 14 marca 2006, 19:33 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 14 marca 2006, 19:32

hellraiser pisze:
ananas pisze:elen popieram w 100% :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: hellraiser jak chcesz żeby one robiły ligową karierę bez ogrania w zawodach na tym szczeblu, na tym poziomie :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!:

Pozdro

Ja napisałem ze wynik jest bez naczenia i mnie kompletnie nie obchodzi.I SWOJE ZDANIE PODTRZYMUJE
Z co do promocji.
Liczysz na kilkanastu skautów z drużyn ekstraklasy aby wyłapać jakiś diamencik (tak jak jest to w USA na tego typu imprezach).
Obawiam się ze niektórzy prezesi nie wiedzą ze taki turniej się odbywa.

Spoko, ja liczę się z Twoim zdaniem, masz w końcu do niego prawo. A to, że prezesi nie interesują się takimi zawodami to ich wieeelka strata :!: :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 marca 2006, 19:45

Seba pisze:
hellraiser pisze:(...)Obawiam się ze niektórzy prezesi nie wiedzą ze taki turniej się odbywa.

Masz 100% racji... a z jakiego powodu? Bo część podchodzi do tematu mając podobne zdanie do Twojego - ich też to nie obchodzi :( A potem płaczą, ze jakaś przykładowa wstrętna Gdynia im wybrała najlepsze koszykarki z tych najmłodszych :lol: Prosta sprawa - nie promując takich imprez, nie pisząc o tym, co się na nich dzieje, nie podnosząc prestizu mistrzostw Polski i nie chwaląc tych najlepiej szkolących także dokładamy cegiełkę do obniżania zainteresowania szkoleniem i spadku jego poziomu. Twoja sprawa, co Ciebie obchodzi... Potem będziesz miał kluby z czołówki bez żadnej Polki w składzie... (nie mając oczywiscie pretensji DO NIKOGO)... co oczywiście też Cie nie bedzie obchodzić, bo z jakiego powodu w końcu...

Pozdrowionka

Róznica jest taka że ja mogę mieć to w dupie o oni nie.
Ale natobene ja napisałem ze nie obchodzi mnie kto wygra i zdobędzie złoto a nie że imprezy się odbywają.
I to nie przez zmniejszanie zainteresowania ale przez zwykłe nieudacznictwo ich nie ma.
Bo wybacz to czy impreza jest nagłośniona czy nie NIE MOŻE MIEĆ KOMPLETNIE ŻADNEGO znaczenia (nawet najmniejszego)
czy prezesi mają wysłąć łowców talentów czy nie.Nie rozśmieszaj mnie.Oni mają tam być gdzie są młode zawodniczki bo to jest ich zasr..obowiązek.
Mnie poprostu wkurza podniecanie się wynikami takiej imprezy.

Wkur..wia mnie że na tej imprezie może grać Lecia.BO PO JAKĄ CHOLERE.
Wku..wiało mnie ze na takich imprezach grała Agnieszka Szott kiedy już zaistaniał w lidze.BO PO JAKĄ CHOLERE.

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 14 marca 2006, 19:54

A przecież ciebie nie obchodzą wyniki to co Cię tak denerwowało :?: :?: :?:

pozddro

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”