Wybieramy najpiękniejszą-MISS BASKET'2004 (kampania reklama)

Wybierz najpiękniejszą koszykarkę grającą na polskich parkietach

Moderatorzy: rzymi, MARIO, Kuba, elen

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 listopada 2004, 01:00

Seba pisze:Nie zgadzam się z tym, że promotor danej zawodniczki może na nią głosować - faktycznie druga runda wtedy jest kompletnie bezsensu i tak wiemy, kto na kogo. Ciekawe również ile osób zagłosuje na zawodniczkę z poza własnego klubu :( Ale to nie mój problem - mój sztab wyborczy na tegorocznych wyborach jedynie przygląda się sposobom prowadzenia kampanii. Na razie trochę jest zdegustowany powtarzającymi się propozycjami korupcyjnymi - zwłaszcza, że są to te z kategorii "nie do odrzucenia" ;)

Druga runda??? Czyżbym coś przeoczył???
Również mam już dość tych korupcyjnych propozycji. To SKANDAL!!! :lol: :lol: :lol: :wink:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 listopada 2004, 01:20

Pierwszą jest zgłoszenie kandydatur. Drugą same wybory spośród zgłoszonych.

ehh.. chyba nie uda się nam wymyśleć takiego regulaminu, który by choć trochę zobiektywizował wyniki naszej zabawy :( Pewnie znowu przerodzi się to w "walkę klubową".
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 listopada 2004, 01:34

Seba pisze:.

ehh.. chyba nie uda się nam wymyśleć takiego regulaminu, który by choć trochę zobiektywizował wyniki naszej zabawy :( Pewnie znowu przerodzi się to w "walkę klubową".

Możliwe całkiem. Choć z drugiej strony trzeba mieć możliwość głosować na kogo się chce. Jednym słowem przed nami prawdziwy egzamin z demokracji :wink: :lol: .
I taki pomysł mi przyszedł. Aby ograniczyć ewentualną "walke klubową' można wprowadzić np. zakaz umieszczania zawodniczki ze swojego klubu na pierwszym miejscu??? Sam już nie wiem co byłoby najlepszym wyjściem w tej sytuacji :? :? :?

Obrazek

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 17 listopada 2004, 09:15

A gdzie jest "zakładka zgłoszenia" o której mowa w regulaminie???

Pisałem o tym w mojej wersji regulaminu proponowanej w dziale Aktualności i jeszcze raz o to apeluję, zróbcie czysty, przejrzysty temat z kandydatkami do tytułu Miss Basket '2004 Poprostu: imię, nazwisko, fotki, koniec. Jest taki burdel że nie wiem jak wygląda połowa zgłoszonych!!! Wpadnie tu ktoś kto żadko odwiedza to forum i będzię musiał godzinami szukać zgłoszonych kandydatek a tak to wchodzi na temat "Kandydatki..." ma fotki wie kto jest kto potem idzie do tematu "Głosowanie...." oddaje swój głos i jest wszystko OK, nie musi się przedzierać przez tony paplanimy stałych forumowiczów i szukać w tym wszystkim interesujących wiadomości.

A co do głosowania to ja np. zgłosiłem zawodniczkę ŁKSu bo tak mi każde "klubowy patryjotyzm" ale po obejrzeniu kilku fotke konkurencji nie wiem czy zamieszcze ją na pierwszym miejscu więc nie widze problemu ani powodu do wnoszenia zakazu. Szkoda że niektórzy z forumowiczów są ogarnięci obsesją maniakalno prześladowczą na punkcie niektórych zawodniczek i trzeba myśleć o tego typu zakazach.

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 17 listopada 2004, 09:22

Wklejam jeszcze raz moją propozycję:

Oto moja propozycja regulaminu i przebiegu wyborów:

1. Do 20.11.2004 (ja bym jednak dał czas do końca miesiąca, ponieważ wciąż się coś zmienia w zasadach) każdy zalogowany użytkownik forum zgłasza jednką kandydatkę do tytułu Miss Basket '2004. Powiedzmy że regulamin musi być ustalony definitywnie do 20 a od 1.12.2004 głosowanie. Zawodniczka może być z klubu któremu forumowicz kibicuje ale mnie musi, jednak powinna być zawodniczką zgłoszoną do rozgrywek PLKK. Jej kandydaturę zgłaszamy w temacie "Kandydatki do tytułu Miss Basket'2004" wraz z max.5 zdjęciami(jeżeli oczywiście takowie posiada) konieczkie jedno z meczu gdyż każda będzie wyglądać jak modelka podczas sesji a jej urodę można ocenić podczas meczu gdy nie ma 'tapety" gdy jest zmęczona, spocona wtedy to jest sztuka wyglądać ładnie.

2. Głosujemy w temacie "Głosowanie - Miss Basket '2004". Głosować może tylko zalogowany użytkownik forum, każdy tylko raz, na trzy dowolne kandydatki, w kolejności od tej naj... 1.miejsce - 5 punktów, 2-3, 3-1. W temacie "Głosowanie - Miss Basket '2004" znajduje się regulamin i zasady głosowania a każdy następny post to już tylko głosy oddane przez uzytkowników bez żadnych komentarzy. Głosować można przez dajmy na to 3 tygodnie czyli o 1.12.2004 do 22.04.2004 a wyniki oficjalne 24 rano :D

3. Powinien zaostać utworzony temat "Miss Basket '2004 - komentarze" w którym można byłoby dyskutować o aktualnym stanie wyborów, o urodzie kandydatek, o przekupstwach i aferach i wszystkich innych p....

Każdy wpis zaśmiecający temat o głoswaniu i kandydatkach powinien być usuwany a jego autor powinien być wykluczony z zabawy.

Wszystkie tematy powinny być w Hyde Parku a w Aktualnościach powinien być tylko ZAMKNIĘTY, przyklejony temat w którym będzią linki do poszczególynch tematów i wyjaśnienia co i jak.

Licze że weźmiecie moje propozycje pod uwagę.

Uważam że dotychczasowe tematy powinny być wykasowane a na ich miescu powinny pojawić sie nowe "czyste i przejrzyste" tematy w których moderatorzy bedą dbali o porządek.

simon nzl

Postautor: simon nzl » 17 listopada 2004, 10:47

Lisu:
Twoje propozycje są ciekawe, ale myślę że sprawy zaszły już tak daleko, że powinniśmy sobie odpuścić jakieś radykalne ruchy. „Porządek” będzie w wątku z głosowaniem, zresztą tam właśnie umieszczona jest aktualna i przejrzysta lista kandydatek. – wkleję każdej po focie i będzie spoko :)

Seba:
Właśnie poprzez zakaz głosowania na „swoje” chciałem iść bardziej w kierunku zabawy i wykluczyć głosowania „z klucza” klubowego
Faktycznie, Viallos ma trochę racji, że zmusza to do głosowania nie na tą naj...piękniejszą dla każdego – ale wg mnie „swoją” się promuje, głosuje na najładniejszą z pozostałych.
Na wiążącą decyzję pozostało jeszcze kilka dni – czekam na kluczowe opinie piszących na ten temat jak chcą abym zrobił – tak, czy tak!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 17 listopada 2004, 10:51

Seba pisze:Ciekawe również ile osób zagłosuje na zawodniczkę z poza własnego klubu :(
Zapewniam Cie Seba ze to się zdarzy :D
Obrazek
Obrazek

simon nzl

Postautor: simon nzl » 17 listopada 2004, 11:05

Mikey pisze:
Seba pisze:Ciekawe również ile osób zagłosuje na zawodniczkę z poza własnego klubu :(
akurat (prywata Panie...) pech polega na tym, że pierwszym stopniem omawianej blokady jest zakaz głosowania na promowane przez siebie a dopiero jako pkt.2 na "klubowiczki" - zatem z naprawdę pięknych... ZOSTAJE CI BIBA!!!!!! :)))))))))))))))))

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 17 listopada 2004, 11:40

simon nzl pisze:
Mikey pisze:
akurat (prywata Panie...) pech polega na tym, że pierwszym stopniem omawianej blokady jest zakaz głosowania na promowane przez siebie a dopiero jako pkt.2 na "klubowiczki" - zatem z naprawdę pięknych... ZOSTAJE CI BIBA!!!!!! :)))))))))))))))))
Never!!!! :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 listopada 2004, 12:13

Nolan
Obrazek
[/img]http://www.wnba.com/media/shock/deanna_nolan_read.jpg[/img]
Obrazek
Robiąca wsad (oj żeby tak Dydek umiała)
Obrazek
[/img]

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 17 listopada 2004, 12:14

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 17 listopada 2004, 13:46

Lisu - odpowiednie tematy zostaną utworzone 20 listopada, w nich panować już będzie wyjątkowy rygor, żeby zachowac porządek. Na razie to walka z wiatrakami ;)

Mikey - myślę, że w Twoją kandydatkę zlikwidowanie zakazu głosowania na "swoje" również "uderzy"... obym się mylił, jednak znając życie.. ehh.. no ale nie ma odwrotu - głosujemy na wszystkie.

Szymon - co do priva - masz rację, po to właśnie miał być zakaz :( Ta sytuacja jest baaaardzo prawdopodobna, by nie powiedzieć pewna i raczej nie da się nic zrobić.

Simon - zawsze bedzie zle, więc chyba trzeba iść za głosem ogółu i dopuścić głosowania na wszystkie... nawet jeśli zagrozi to poważnymi wypaczeniami sensu zabawy.

Pozdrawiam!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 listopada 2004, 17:09

Seba pisze:
Szymon - co do priva - masz rację, po to właśnie miał być zakaz :( Ta sytuacja jest baaaardzo prawdopodobna, by nie powiedzieć pewna i raczej nie da się nic zrobić.

:( :( :? hmmmm.... nie dobrze. Według mnie są trzy wyjścia.
1.Częściowe ograniczenia. np. zawodniczki swojego klubu nie można umieszczać na pierwszym miejscu. Mogłoby to zniwelować "walkę klubową". W kwestii promotorów, uważam że możliwość głosowania na "swoją' kandydatkę nie wypaczy wyników.
2. Pierwotna wersja według której nie głosujemy na zawodniczki ze swojego klubu a promotorzy mają zakaz głosowania na "swoje". Jednak taki wariant napewno nie będzie obiektywny bo np. komuś z całej ligi najbardziej podoba się zawodniczka którą zgłosił a następnie ta która gra w jego drużynie?
3. Idziemy na pełny żywioł, żadnych ograniczeń i głosujemy na kogo chcemy mając jednocześnie nadzieję że wygra ta najpiękniejsza a nie ta, której klub ma najwięcej zalogowanych forumowiczów.
Sam już nie wiem, mamy jeszcze troche czasu by ustalić ostateczną wersję.

Obrazek

Gienek
Nowy na forum

Postautor: Gienek » 17 listopada 2004, 17:35

Zgłaszam Martę Błaszczyk.
RENAULT Clio on the tour.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 listopada 2004, 18:56