AZS Poznań - PZU Polfa Pabianice 61:63 i 83:80 - stan 2:2

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Maru
Amator

Postautor: Maru » 19 marca 2006, 11:38

Edzia pisze:Gratuluję wygranej !!

O meczu i innych aspektach - jak się zbiorę... :(

Rodowita Pabianiczanka gratuluje wygranej AZSowi :?: :?: :?: :twisted: :evil:
[-X [-X [-X Nie ładnie nie ładnie ukochana druzyna remisuje a ty im gratulujesz :?:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 marca 2006, 11:40

Maru - wybacz, ale mi się wydaję, że to właśnie ładnie...

Mieszane uczucia mam - znaczy swojego faworyta nie zmieniam - ale co do przyczyn, powodów, kulis itd stanu 2-2 w tym pojedynku. Z całym szacunkiem dla AZS i z pełnym uznaniem dla metamorfozy jaką przeszły dziewczyny z Poznania po powrocie Habera - nic nie umniejszając także ich zasługą w doprowadzeniu do 5 meczu, ale... - aby tak się stało musiało zajść kilka warunków koniecznych, doskonała dyspozycja AZS i dramatyczna pabianiczanek naraz.

5 mecz między kim by się nie odbywał - nie jest już "normalnym" meczem bo stawka zawsze zaciera różnice umiejętności czy potencjału graczy - liczy się zaś o wiele bardziej zespół. Napewno warto te zawody zobaczyć.

Ps.
Ziutek_mrksfan - apeluję do Ciebie z sympatią i bez dotychczasowych działań dyscyplinujących. to nie jest forum wymiany okrzyków kibicowskich. Zaprzestań pisania postów takich - jak dotychczas, bo od tej pory musisz już liczyć się z konsekwencjami.

To, że mamy na forum kolejnego "kibica" - to nie był komplement. kibicami są tu wszyscy - ale "kibic" jest jeden - i mam nadzieję, że tak pozostanie...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 marca 2006, 12:18

BasketFan pisze:... Taki to juz los koszykarki. Dzisiaj Włókniarz, jutro inny klub.
One nie zdążają związać się z jakimkolwiek klubem. Może nie chcą.
To ich robota, za to chcą kasę i tyle.
Myślę, że we środę trzeba przyjśc na halę i dopingować.

Masz rację że czasy sie zmieniły, itd., itd., Tylko..... no własnie. Skoro Panie koszykarki są związane z klubem i miastem tylko kontraktem, to niech swoją PRACĘ wykonują z należytym zaangażowaniem :!: :!: Sorry bardzo, ale jak w jakiejś fabrce, pan Kowalski zrobi focha i nie będzie zapieprzał na najwyższych obrotach, to dostaje kopa w tyłek :!:

A co do środy...... każdy zrobi tak jak będzie uważał......
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Maru
Amator

Postautor: Maru » 19 marca 2006, 12:19

simon pisze:Maru - wybacz, ale mi się wydaję, że to właśnie ładnie...

Ładnie byłoby Simonie jakbym pogratulowała im jednej wygranej przy stanie 3:1, a teraz nie ma co gratulowac bo mogą jeszcze odpaść (chodz w to nie wierze) i co wtedy tez im pogratuluje :?:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 marca 2006, 12:22

Już weź Maru nie szukaj dziury w całym......
Co z tego że Edzia pogratulowała :?: Ja też gratulowałem, wiele osób gratulowało, więc się nie czepiaj...

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 19 marca 2006, 12:34

Szymon pisze:A co do środy...... każdy zrobi tak jak będzie uważał......

A gdzie " nasza wiara niezachwiana, w koszykarkach zakochana"

oraz " czy grasz dobrze czy źle, ja i tak kocham Cię "

Śpiewacie co innego i myślicie co innego.

Najwierniejsi kibice odwracają się od zawodniczek w momencie, gdy są im bardzo potrzebni.

Nieładne zachowanie, nieładne - wypadałoby wziąć przykład z kibiców ŁKSu - bo po tym co w tym sezonie ich dziewczyny wyprawiały nie powinny już nikogo obchodzić, a tak nie było.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 19 marca 2006, 12:37

Szymon pisze:
BasketFan pisze:... Taki to juz los koszykarki. Dzisiaj Włókniarz, jutro inny klub.
One nie zdążają związać się z jakimkolwiek klubem. Może nie chcą.
To ich robota, za to chcą kasę i tyle.
Myślę, że we środę trzeba przyjśc na halę i dopingować.

Masz rację że czasy sie zmieniły, itd., itd., Tylko..... no własnie. Skoro Panie koszykarki są związane z klubem i miastem tylko kontraktem, to niech swoją PRACĘ wykonują z należytym zaangażowaniem :!: :!: Sorry bardzo, ale jak w jakiejś fabrce, pan Kowalski zrobi focha i nie będzie zapieprzał na najwyższych obrotach, to dostaje kopa w tyłek :!:

A co do środy...... każdy zrobi tak jak będzie uważał......

No i dotknąłeś też ważnego problemu.
Zaangażowanie w grą.
Należałoby to przeanalizować(Oczywiście przez władze klubu, bo my to sobie możemy tylko pogadać).
Jeżeli niektóre koszykarki graja słabo, bo forma spadła. To trudno, zdarza sie.
Jeżeli natomiast graja słabo, bo nie chce im sie angażować w grę z jakichś innych powodów , to trzeba zrobić jak z Kowalskim w fabryce po wykonani takiej skuchy.
Potrzebny tu jesteś jak w dupie gwóźdź-do widzenia :!: :!: :!:
Cholera nie wiem ,co może być przyczyną takiego słabego wyniku z AZS-em.
Czy to spadek formy?
Czy to kłopoty z finansami?
Czy to jakieś tarcia wewnątrz drużyny?
Ciekawe, czy kierownictwo klubu zna odpowiedzi :?: :?:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 marca 2006, 12:40

Viallos pisze:
Szymon pisze:A co do środy...... każdy zrobi tak jak będzie uważał......

A gdzie " nasza wiara niezachwiana, w koszykarkach zakochana"

oraz " czy grasz dobrze czy źle, ja i tak kocham Cię "

Śpiewacie co innego i myślicie co innego.

Najwierniejsi kibice odwracają się od zawodniczek w momencie, gdy są im bardzo potrzebni.

Nieładne zachowanie, nieładne - wypadałoby wziąć przykład z kibiców ŁKSu - bo po tym co w tym sezonie ich dziewczyny wyprawiały nie powinny już nikogo obchodzić, a tak nie było.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hmm..... co Ci się nie podoba w mojej poprzedniej wypowiedzi, którą cytujesz :?:

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 marca 2006, 12:49

BasketFan pisze:Cholera nie wiem ,co może być przyczyną takiego słabego wyniku z AZS-em.
Czy to spadek formy?

To jest dobre zagadnienie :?:
Spadek formy :?: :?: Być może, choć musiałby być on BARDZO nagły!!! Przecież pierwszy mecz z AZSem był na naszym zwykłym, normalnym poziomie :!: I szczerze mówiąc, nie za bardzo wierzę, żeby tak z dnia na dzień nastąpiła taka bryndza jak teraz :?
Wobec tego, może są jednak jakieś tarcia w drużynie :? :?: Może o kasę chodzi :?: :?:
A może jak napisał wcześniej Belfer, jest to "ściema stulecia" przed meczami z Gdynia :?:

Obrazek

Awatar użytkownika
Maru
Amator

Postautor: Maru » 19 marca 2006, 12:49

Szymon pisze:Już weź Maru nie szukaj dziury w całym......
Co z tego że Edzia pogratulowała :?: Ja też gratulowałem, wiele osób gratulowało, więc się nie czepiaj...

Nie czepiam sie tylko sie dziwie - nasze koszykarki przegrywają a wy gratulujecie AZSowi ... to trche dziwne jak na kibiców z Pabianic ... a tobie Szymonie to sie naprawde dziwie ze też to robisz .. ty stary kibic z Pabianic ... eh ...

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 19 marca 2006, 12:51

Wcześniejsze twoje wypowiedzi i zastanawianie się czy w ogóle pójdę na mecz są nie na miejscu.

To ty powinieneś wszystkich mobilizować aby przyszli na mecz i dopingowali w potrzebie a nie robić jakieś wywody typu "każdy zrobi co zechce"

Zresztą Wasza (kibiców) sprawa. Jak bym mógł to takiego meczu bym nie odpuścił.

PS. Tak jak pisałem Sebie na priv - jak będę w Polsce to miałem zamiar wybrać się nad morze, a nie do Brzegu ... morza.... i nadal na to liczę.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 19 marca 2006, 12:57

Maru pisze:
Nie czepiam sie tylko sie dziwie - nasze koszykarki przegrywają a wy gratulujecie AZSowi ... to trche dziwne jak na kibiców z Pabianic ... a tobie Szymonie to sie naprawde dziwie ze też to robisz .. ty stary kibic z Pabianic ... eh ...

dziwne :!: :?: :shock: :shock: to świadczy tylko i wyłącznie o dużej kulturze Kibiców z Pabianic :!: - ktorych z tego miejsca jeszcze raz pozdrawiam, szczegolnie tych, ktorych mialem okazje wczoraj poznać :D
daje sobie reke uciac, ze gdybysmy wczoraj przegrali, to bym pogratulował(wraz z kolegami) awansu Włókniarzowi! to chyba normalne, prawda?

mam takie "techniczne" pytanie - czy wiadomo juz o ktorejgodzinie bedzie w srodę mecz u Was? orientuje sie ktos?
reloaded :]

Gość

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 12:58

Wiem jedno obojętnie jak ta rywalizacja się zakonczy to i tak zespołem wygranym w tej potyczce jest AZS Poznań, nie zapomne tych napinających się smarkaczy w Pabianicach po drugim meczu na nas, że mielismy fuksa i się tak nie radujcie bo i tak Was rozwalimy, pamietam też moją odpowiedź, chłopcze ale nam nawet to jedno zwycięstwo wystarczy... Teraz ta wasza pycha i w sumie zlekceważenie AZSu wychodzi... ale rozumiem, że nie wszyscy kibice Włókniarza tacy są, więc serdecznie pozdrawiam Was i mam nadzieje, że w środe po prostu wygra lepszy, zespół, który okarze większą wolę walki i zaangażowania. szkoda jedynie, ze spotkanie jest w tygodniu, gdyz raczej nie przybędziemy już w takim licznym gronie wspomagać nasze koszykarki, ale myslę iz bez nas tez sobie świetnię poradzą!!!

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 marca 2006, 12:58

Na początek gratulacje dla AZSu.

Drużyna ta naprawdę imponuje wolą walki, zaangażowaniem itd, itp. Na pewno jest to inna drużyna od tej z II rundy sezonu zasadniczego oraz od tej sprzed tygodnia. Zastanawiam się tylko czy to nasze dziewczyny są w kiepskiej dyspozycji, czy to taka fantastyczna gra poznanianek :? :?

O meczu powiem tylko tyle. Prowadzimy 10 punktami w I kwarcie, a przez 5 minut drugiej nie rzucamy ani jednego punktu :? :? Później mecz "na styku", aż w czwartej zaczyna prowadzić AZS i zasłużenie wygrywa.

Cieszę się, że w końcu udało mi się poznać Sebę i pozostałych kibiców Olimpii Poznań. Pozdrowienia dla wszystkich i życzę zwycięstwa w dzisiejszym finale :!: :!:

Pozdrówka także dla kibiców AZS Poznań, których udało mi się poznać. Gratuluję bardzo fajnego dopingu :!:

P.S Nie mam zamiaru przedstawiać teraz moich przemyśleń. Na to chyba za wcześnie. Coś jest nie tak z tą drużyną, ale pochopnie nie chcę oceniać tego co się w tej chwili dzieje. Czekam na zakończenie rywalizacji z AZS oraz całego sezonu.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 19 marca 2006, 12:59

Szymon pisze:
BasketFan pisze:Cholera nie wiem ,co może być przyczyną takiego słabego wyniku z AZS-em.
Czy to spadek formy?

To jest dobre zagadnienie :?:
Spadek formy :?: :?: Być może, choć musiałby być on BARDZO nagły!!! Przecież pierwszy mecz z AZSem był na naszym zwykłym, normalnym poziomie :!: I szczerze mówiąc, nie za bardzo wierzę, żeby tak z dnia na dzień nastąpiła taka bryndza jak teraz :?
Wobec tego, może są jednak jakieś tarcia w drużynie :? :?: Może o kasę chodzi :?: :?:
A może jak napisał wcześniej Belfer, jest to "ściema stulecia" przed meczami z Gdynia :?:

Jeżeli to faktycznie ściema stulecia, to Herkt ma "stalowe jaja" :!: :!: :!:
Ja osobiście nie uważam, żeby był takim kamikadze.
Musiałby brać pod uwagę to, że sie noga im powinie.
Nie , to niemozliwe :!: :!:
No a co do kibicowania drużynie, to po raz kolejny powtrzam, trzeba być na meczu we środę i im pomóc.
Jeżeli kibice pozostawią "swoja" drużynę, to co im pozostanie :?: :?: :?:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”