Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 19 marca 2006, 17:25

Gratulacje dla Olimpii!!! :D
Dla pozostałych medalistek również gratulacje :D

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 19 marca 2006, 17:25

Gratuluję zdobycia Mistrza Polski Juniorek !! !! !!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 19 marca 2006, 17:26

Fifek pisze:Zobaczymy jakie będą nagrody.
Bilety zrobili aż po 15,- zł, to naczesali kasy, czy będą w porządku do uczestników chociaż w nagrodach ???
Pewnie dostana po koszulce :oops: :( :wink:
Pomysl zanim cos napiszesz, zebys pozniej nie musial przepraszac.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 19 marca 2006, 17:27

Coś mi się zdaje, że koziołki tak się nawalą że nie będą się mogły trykać...
W Pabianicach w Poznaniu jest wiara, która łączy kibiców obu miast!!!
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 19 marca 2006, 17:57

Kibice Stalówki pisze:Tak, ale wczorajsze sędziowanie w meczu Stalówki z miejscowymi to skandal.
Sędziowie w końcówce meczu, kiedy prowadziła Stal, 8 razy gwizdali dla Gorzowa, a dla Stali nic, to musiało się przełożyć na wynik.
Gorzów wygrał 1 punktem, niech szlag trafi takich nieuczciwych sędziów.
Pozbawili Stalówkę przynajmiej 2 miejsca, bo z Olimpią o 1. nie daliby chyba rady.
Pozdrowienia dla sympatyków koszykówki.
No dobra, a jak Zalesiakowej odgwizdali kroki, ktorych nie bylo... wiem ze na tym forum trudno o jakikolwiek obiektywizm, bo kazdy napreza sie i napina jak moze (pozdrawiam goraco FAIR PLAYA), ale moze lepiej napisac, ze poziom sedziowania byl fatalny, a nie ze sedziowie faworyzowali jakas druzyne. Rownie dobrze moge napisac, ze wiekszosci ofensow w dzisiejszym finale w ogole nie bylo i o tym, ze sedziowie nie mieli pojecia co to jest blokowanie - jezeli chodzi o zawodniczki Olimpii, umknal im takze fakt, ze zawodniczka Olimpii zalpala przy rzucie nasza, a oni stoja jak wryci, oczywiscie kozlowanai poza boiskiem tez nie bylo... no ale juz bez przesady nie pisz, ze sa nieuczciwi, po prostu sa slabi i tyle.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Seba
Oldboy

Re: Czas na FINAŁY MP

Postautor: Seba » 19 marca 2006, 17:59

Długi pisze:Gratulacje od Szczecina!!! Olimpia była najlepiej przygotowaną do startu drużyną i jedyną która biegała a nie chodziła bo boisku! Wszyscy wkoło mówili że na tym poziomie grać bez centra się nie da a Olimpia pokazała że można. Wszyscy zachwycają się Werą{zresztą słusznie} a tam świetny był cały zespół! Zdyscyplinowany taktycznie, fantastycznie broniący i najlepiej operujący piłką. Sama przyjemność oglądania ich w akcji. Jeszcze raz wielkie brawa!!!!!!!

Cytując ten bardzo miły dla zespołu post, chciałbym BARDZO, BARDZO PODZIĘKOWAĆ za wszystkie gratulacje!!!! ... "Olimpia jest mistrzem Polski, Olimpia najlepsza jest, Olimpię trzeba szanować, Olimpię ten nasz TS!" ;) Długi - ująłeś chyba w najbardziej lakoniczny sposób to, co zaprezentował nasz zespół w Gorzowie... szczera prawda - wszystkie mecze wygrane, większość wysoko! WIELKIE BRAWA!!!!

Co do dzisiejszego spotkania... zaczęło się bardzo pomyslnie dla Gorzowa, który wyszedł wysoko i agresywnie w obronie, strasznie utrudniając nam grę. Gorzowianki uzyskały nawet bodajże 9 punktów przewagi... odrabianie rozpoczęła REWELACYJNA dziś Karolinka Budeń trójką... potem przechwytami poprawiły Agata, Wera i Pająk... i błyskawicznie straty zamieniły się w 4-punktowe prowadzenie do przerwy. Trzecia kwarta to masakraaaaaa w wykonaniu Olimpijek - wygranie jej 16 punktami mówi samo za siebie! ... 21:5!!!!... świetnie grały w tym czasie wszystkie zawodniczki! W ostatniej kwarcie spokojne utrzmywanie przewagi i dwie wspaniałe akcje Pająka, która mijała rywalki jak tyczki slalomowe seriami zwodów! W końcówce przy 20 oczkach przewagi na parkiet weszły te rezerwowe, które wcześniej dziś nie grały - ich złoto też zostało przez nie wywalczone w grze na boisku dziś!

Na trybunach gorąco... faktycznie po baaaaaardzo kontrowersyjnej decyzji sędziego (KyS - nie zgadzam się z Tobą niestety.. zrobiła naskok na dwie nogi - przepuszczając rywalkę... bez ustalania nogi obrotu... po czym oderwała nogę... gdzie tu kroki? :shock: ), który zagwizdał Agacie kroki w akcji na pusty kosz, trochę się zagotowało na trybunach... Doping u nas dobry - nie nam go oceniać... nie podobalo mi się zdecydowanie nagminne stosowanie przez gospodarzy pięciu bodajze bebnów do prób zagłuszania nas - przy każdym naszym dopingu starali się zabębniać to co krzyczymy... Na ich nieszczęście ciężko sobie poradzić z taką grupą ok. 40 osób dopingujących, stąd też bebnienie przeszkadzało średnio - na pewno nie pomagało zawodniczkom z Gorzowa... a nasze słyszały nas i tak doskonale:)

Zdjęcia z meczu i dekoracji zwycięzców oczywiście się pojawią...

KS AZS-PWSZ Gorzów Wlkp. - TS OLIMPIA AZS MACZKI Poznań 51:65 (18:13, 13:22, 5:21, 15:9)

KS AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.: Zalesiak Joanna 16 (1x3, 7zb. 6prz.), Mazurczak Patrycja 15 (2x3, 10zb.), Cichocka Małgorzata 8 (6zb.), Banaszkiewicz Judyta 2 (9zb.), Molska Alicja 2 - Rutkowska Emilia 6 (6zb.), Chaliburda Agata 2, Strzelecka Katarzyna 0, Maruszczak Justyna 0, Brałko Ewelina 0, Horyń Marika 0, Cieślak Marta 0.

TS OLIMPIA AZS MACZKI Poznań: Budeń Karolina 21, Idczak Weronika 21, Rafałowicz Agata 10, Iwanowska Barbara 7, Najtkowska Katarzyna 2, Pacyńska Olga 2, Pacyńska Bogna 2, Grochowska Bogna 0, Białasik Katarzyna 0, Kalka Katarzyna 0, Wieczorek Anna 0, Markwitz Monika 0.
Ostatnio zmieniony 19 marca 2006, 18:15 przez Seba, łącznie zmieniany 2 razy.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 marca 2006, 18:03

KyS - przesadasz... uważasz, ze dziś nie było błędów na niekorzyść Olimpii? :shock: Nie bądz śmieszny... piszesz o obiektywizmie, a widzisz błędy w jedną stronę :( Co do sędziowania dziś... uważam za niezłe... na pewno nie miało żadnego wpływu na wynik... błedy były... w sumie nieliczne i w stosunku do obu stron. I tyle w temacie sędziów, o których tu się pisze o wiele za dużo - ich udział w tym turnieju był o wiele mniejszy niż np w finałach juniorek rok temu ... oceniłbym poziom sędziowania na 4-

Pozdrowionka!... Równiez dla wszystkich pozostałych sympatycznych Kibiców z Gorzowa! Dzięki za koszulkę ;) Do zobaczenia szybko znowu... GRATULUJĘ SUPER WYSTĘPU Waszemu zespołowi!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 marca 2006, 18:20

Klasyfikacja końcowa:
1.TS OLIMPIA AZS MACZKI Poznań
2. KS AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.
3. ZKS STAL Stalowa Wola
4. GTK Gdynia
5. OSA Zgorzelec
6. KUSY Szczecin
7. BASKET 25 Bydgoszcz
8. MOSM Bytom

Najlepsza piątka turnieju:
Idczak Weronika (Poznań)
Zalesiak Joanna (Gorzów)
Budeń Karolina (Poznań)
Leciejewska Magdalena (Gdynia)
Gajewska Marta (Stalowa Wola)

Najlepsza zawodniczka turnieju (MVP):
Idczak Weronika

Najlepszy strzelec turnieju:
Zalesiak Joanna

W zespole Olimpii najlepszą koszykarką wybrano naszą Panią Kapitan - Agatę Rafałowicz! GRATULACJE dla wszystkich wyróżnionych... zwłaszcza Olimpijek!!!!:)))) Dziewczyny jesteście WIELKIEEEEEEEEE....

kika

Postautor: kika » 19 marca 2006, 18:34

Seba pisze:(...)

Zdjęcia z meczu i dekoracji zwycięzców oczywiście się pojawią...

(...)

Ja nie o meczu a z prośbą o zdjęcia Bo zauważyłam jak nie Ty to nikt Oczywiście raz jeszcze gratuluje zasłuzonego złotka dla olimpijek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 marca 2006, 18:34

Kika - chyba zrozumiałem Twój post powyżej;) Choć trochę się wymknął Ci z pod kontroli ;)))) Jeden więc usunąłem, a drugi troszkę zmieniłem;) Zdjęcia się oczywiscie pojawią - ich autorką jest dzisiejsza "reporterka" forumowa, relacjonująca mecz - Talar:) ... nie wiem tylko kiedy, ale się pojawią :) Loooozik...

Wam GRATULUJĘ oczywiście świetnego występu zakończonego medalem - WIELKA SPRAWA!!! Wasi kibice dziś bardzo ostro dopingowali dziewczyny ;)

Pozdrowionka!

kika

Postautor: kika » 19 marca 2006, 18:42

Seba pisze:Kika - chyba zrozumiałem Twój post powyżej;) Choć trochę się wymknął Ci z pod kontroli ;)))) Jeden więc usunąłem, a drugi troszkę zmieniłem;) Zdjęcia się oczywiscie pojawią - ich autorką jest dzisiejsza "reporterka" forumowa, relacjonująca mecz - Talar:) ... nie wiem tylko kiedy, ale się pojawią :) Loooozik...

Wam GRATULUJĘ oczywiście świetnego występu zakończonego medalem - WIELKA SPRAWA!!! Wasi kibice dziś bardzo ostro dopingowali dziewczyny ;)

Pozdrowionka!

To mój komp wymyka się spod kontroli Sorka

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 marca 2006, 19:02

Wielkie gratulacje dla OLIMPII :P
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 19 marca 2006, 19:06

Przybyli zobaczyli zwyciężyli. Mamy złoto!!!!! W akcji na sędziego brał udział Czarny i ......Ja? Ale to co odgwizdał to szok. Agata chciała przepuścić nad sobą obrońcę. Niby rzuca ale nogi na parkiecie a On .....kroki. Szok. Ale ogólnie sędziowanie ok. Znowu zaskoczyła w meczu o 3 miejsce Karina. Lepiej niż dobrze sędziowała. Ale to co zrobiła Stalówka to ....... szok nr2. Ale po tym meczu popieram tezę ,że tym pannom nie miejscowym w Lotosie należy dac bilet powrotny.Przecież nawet laik zobaczy ,że tam są jakieś spięcia. Ale to w niczym nie umiejsza sukcesu Stalówki. Ale trenera to mają jakiegoś....Pędziwiatra. Finał? Początek dziwny. Jaki procent z rzutów Olimpii kto to wie. Ale tragiczny. Ale z minuty na minutę........... ruszyła maszyna po szynach ospale. I nie było mocnych. Rozbawił mnie tata koszykarki Gorzowa który nagle usiadł obok nas. Jego córa grała. Mówi do nas - ,,gdyby nie Weronika Idczak to nie byłoby Olimpii,,. Odpowiedziałem,że nic nie stoi na przeszkodzie że Gorzów też może mieć takiego gracza,ale w piątek jej nie było. I ucichł. Nie mamy silnego centra (Jujka ,Lecia) nie mamy długiej ławki dla skrzydeł, nie mamy kasy. Więc dlaczego wygraliśmy wszystkie spotkania? Dlaczego mamy złoto? Bo mamy wiarę. Bo mamy 13 graczy którzy tworzą ZESPÓŁ. Bo dziewczyny choć nie raz myślą swoje , robią co im ta Trójca trenerska mówi. Bo mają talent. Bo mają szczęście (w sporcie ważna sprawa) . I....... i chyba też dlatego,że w tym finale za jednym z koszy siedziało ok 30 ich kibiców którzy darli swoje papy. Latali z ręcami do góry aby i one je miały w obronie. I jeżeli choć jedna akcja dla Gorzowa nie wyszła im przez Nas, to jesteśmy dumni z tego,że mogliśmy Wam pomóc. Mistrzowi Polski 2006 Juniorkach Starszych. Dzięki.

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 19 marca 2006, 19:18

Gratulacje dla Olimpii :):):):)

Poznaniak

Postautor: Poznaniak » 19 marca 2006, 19:20

zrobiła naskok na dwie nogi - przepuszczając rywalkę... bez ustalania nogi obrotu... po czym oderwała nogę... gdzie tu kroki?

Seba... niedawno mialem taką sytuacje na meczu i porozmawialem sobie z sędziami... z tego co zrozumialem to niestety nie masz racji.. zmienily się przepisy dlatego też miałem wątpliwości...w przypadku gdzy zawodnik naskoczy jednocześnie na obie nogi nie może żadnej z nich oderwać (dziwne dla mnie ale niby tak jest)... może jedynie z obu jrdnocześnie wyskoczyć do np. rzutu... tak mi to wytłumaczono.. niestety nie zawsze w meczu jest to jednakowo gwizdane (słynne interpretacje sędziowskie :))... sytuacji gdy zrobi naskok na 2 tempa chyba tłumaczyć nie muszę :)
Pozdrawiam... i przede wszystkim SERDECZNIE GRATULUJE ZAWODNICZKOM OLIMPII I PANU RYSZARDOWI ZŁOTA

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”