AZS Poznań - PZU Polfa Pabianice 61:63 i 83:80 - stan 2:2

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 17:46

Edzia pisze: Inna sytuacja: AZS wyprowadza piłkę ze środka boiska. Zawodniczka wyrzuca piłkę na połowę, a jej koleżanka stojąc jeszcze na połowie bronionej już odbija piłę na połowie ataku. Sędzia stoi metr i nic.

z tego co sie orientuje to nie jest bląd, zawodniczka wprowadza pilke na swoje pole ataku, ma prawo najpierw odbic na polu ataku a potem wejsc na nie

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 marca 2006, 17:51

Anonymous pisze:
Edzia pisze: Inna sytuacja: AZS wyprowadza piłkę ze środka boiska. Zawodniczka wyrzuca piłkę na połowę, a jej koleżanka stojąc jeszcze na połowie bronionej już odbija piłę na połowie ataku. Sędzia stoi metr i nic.

z tego co sie orientuje to nie jest bląd, zawodniczka wprowadza pilke na swoje pole ataku, ma prawo najpierw odbic na polu ataku a potem wejsc na nie

hmm... myslę, że Edzia się pomyliła. Sibora stała już w polu ataku, a piłkę odbiła w polu obrony. A moim zdaniem jest to błąd połowy. Dziwne, że sędzia tego nie zauważył bo stał metr od sytuacji. Sedziowie w tym meczu w ogóle byli słabo dysponowani.

Gość

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 18:19

Wojteg pisze:
Anonymous pisze:

hmm... myslę, że Edzia się pomyliła. Sibora stała już w polu ataku, a piłkę odbiła w polu obrony. A moim zdaniem jest to błąd połowy. Dziwne, że sędzia tego nie zauważył bo stał metr od sytuacji. Sedziowie w tym meczu w ogóle byli słabo dysponowani.

sytuacja ktora opisujesz jest zdecydowanie bledem

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 19 marca 2006, 18:25

Edzia pisze: Zresztą, dla mnie dyskusyjny był tesh technik dla trenera gospodyń.

bo to powinien byc technik dla Słabeckiego :lol: :lol: no ale oberwac musiał Szajo - pewnie sam sie nieźle zdziwił o co chodzi :lol: Grzegorz Szajek i faul techniczny :lol: to by było nieprawdopodobne :lol: :wink: 8)
reloaded :]

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 marca 2006, 18:59

No w końcu jestem w stanie coś napisać :lol: :lol: :lol:

Według mnie ten mecz powinniśmy wygrać. Było plus dziesięć punktów w pierwszej kwarcie i było wszystko ok. Dziewczyny grały swoje i był tego efekt. I nagle coś się stało :twisted: tylko nie wiem co. I przestaliśmy grać. NIe potrafie tego wytłumaczyć. Nie wiem czemu nie grała prawie w ogóle Leo. Dobrze zagrała Sylwia, mam nadzieję, że bedzie tak grać juz zawsze.

Gratuluję AZS zwycięstwa. Myslę jednak, że w środe to my będziemy górą i to my będziemy sie cieszyć z awansu.

Sam wyjazd był bardzo fajny :wink: . Tylko ktoś musi mi opowiedzieć co sie działo w drodze powrotnej bo za dużo nie pamiętam :lol: :lol: :lol: (o co chodziło z tą policją :?: ) Doping tez zrobilismy nawet niezły :P :P :P Szkoda że mielismy tak beznadziejne miejsca :evil:

Seba, poważnie nie mogłem zostać ale dzieki za zaproszenie. Pozdro dla całej Olimpii
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 marca 2006, 19:04

Jeszcze mi sie jedna rzecz przypomniała :lol: . Niech ktoś z obecnych w Poznaniu mi wyjaśni dlaczego my się cieszyliśmy z porażki Gdyni w Brzegu :lol: :?: :lol: :?: :lol:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 marca 2006, 19:07

Kowalik pisze:Jeszcze mi sie jedna rzecz przypomniała :lol: . Niech ktoś z obecnych w Poznaniu mi wyjaśni dlaczego my się cieszyliśmy z porażki Gdyni w Brzegu :lol: :?: :lol: :?: :lol:

Hehe... Bo my źle usłyszeliśmy :lol: :lol: Spiker podał wynik meczu Olimpii z Gdynią :D :D

PS. Jeśli chodzi o policję, to wszystko przez Janka :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 19 marca 2006, 19:22

Trzymam kciuki za AZS Poznań! :) POKONAJCIE POLFE... i niech będzie finał: WISŁA CAN-PACK KRAKÓW - AZS Poznań... i zakończy się
3:0 dla WISŁEKI! 8) :D
xyz

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 19 marca 2006, 19:34

Nie, nie Wojteg. Ona (Sibora? nie wiem, czy to akurat Ona) stała na polu bronionym przez AZS a rękę wyciągnęła na pole ataku AZSu (czyli tam gdzie myśmy bronili), czyli był błąd połowy.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 marca 2006, 19:38

Edzia pisze:Nie, nie Wojteg. Ona (Sibora? nie wiem, czy to akurat Ona) stała na polu bronionym przez AZS a rękę wyciągnęła na pole ataku AZSu (czyli tam gdzie myśmy bronili), czyli był błąd połowy.

Oj mnie sie wydaje, że było tak jak napisał Wojteg

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 marca 2006, 19:44

Edzia pisze:Nie, nie Wojteg. Ona (Sibora? nie wiem, czy to akurat Ona) stała na polu bronionym przez AZS a rękę wyciągnęła na pole ataku AZSu (czyli tam gdzie myśmy bronili), czyli był błąd połowy.

Hmm... sam nie wiem czy o tej samej sytuacji mówimy, ale ja tak tą sytuację pamiętam jak to wcześniej opisałem.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 19 marca 2006, 19:46

No zaraz, zaraz. Jak? Stała na polu ataku AZSu (czyli tam gdzie my broniliśmy) i odbiła piłkę na własne pole obrony (czyli naszego ataku)? Czyli w tył? Nie..... :roll: Ja widziałam, że ona w przód odbiła z własnego pola obrony na pole ataku AZS i szybko zaraz po dotknięciu piły wskoczyła na pole ataku. Kurdę, jak to rozrysować? A może ktoś to nagrał? :lol: :wink:

No w każdym bądź razie zgadzamy się, że sędzia stojąc metr od sytuacji nie użył gwizdka :?.
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 marca 2006, 19:49

Ja pamiętam, że była chba piłka z autu i Sibora dostała piłkę stojąc na naszej połowie tyłem do kosza i zrobiła kozioł na swojej połowie.

A faktycznie sedzia stał metr obok i powinien to zauważyć :wink:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 19 marca 2006, 19:49

Już wiem !! Wojteg, masz rację. Sytuacja, o której piszesz miała miejsce, ale jakoś później. W późniejszej fazie. Tak, pamiętam. Bo wtedy pan siedzący pode mną się spojrzał groźnie i coś tam powiedział. A i mecz był wtedy baardzooo niespokojny, jeśli chodzi o różne sytuacje i zagrania obu drużyn.

A sytuacja o której ja piszę, to była w III kwarcie. Bo to rozpoczynająca tę część. Piłka była ze środka dla AZSu...
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 marca 2006, 19:52

Kowalik pisze:Ja pamiętam, że była chba piłka z autu i Sibora dostała piłkę stojąc na naszej połowie tyłem do kosza i zrobiła kozioł na swojej połowie.

A faktycznie sedzia stał metr obok i powinien to zauważyć :wink:

O właśnie tak to było :)

Ale najważniejsze, że sędzia znał portugalski :!: :evil: :evil:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”